نوشته شده توسط : iran samak

چگونگی خرید انواع سمعک و آگاهی از قیمت آنها همواره یکی مسائل مهم افراد درگیر با کم شنوایی می‌باشد.

با توجه به نوع کم شنوایی و نحوه استفاده از آن، تنها برخی از سمعک‌ها می‌توانند بهترین انتخاب برای فرد کم شنوا باشند. سمعک‌ها در برنامه نویسی و اتصالات متفاوت، در مدل‌های گوناگون عرضه می‌شوند.

بهترین کار برای انتخاب بهترین سمعک، مراجعه به متخصص شنوایی شناس می‌باشد. شنوایی شناس با توجه به نوع کم شنوایی و شدت کم شنوایی، بهترین تقویت کننده صدا را به بیمار معرفی می‌کند. خرید انواع سمعک‌های خوب می‌تواند کیفیت و طول عمر بهتری را در اختیار بیماری قرار دهد.

با توجه به نوع کم شنوایی و نحوه استفاده از آن، تنها برخی از سمعک‌ها می‌توانند بهترین انتخاب برای فرد کم شنوا باشند. سمعک‌ها در برنامه نویسی و اتصالات متفاوت، در مدل‌های گوناگون عرضه می‌شوند.

بهترین کار برای انتخاب بهترین سمعک، مراجعه به متخصص شنوایی شناس می‌باشد. شنوایی شناس با توجه به نوع کم شنوایی و شدت کم شنوایی، بهترین سمعک را به بیمار معرفی می‌کند. خرید انواع سمعک‌های خوب می‌تواند کیفیت و طول عمر بهتری را در اختیار بیماری قرار دهد.

سمعک‌ها با گذشت زمان، پیشرفت زیادی داشته‌اند. پیشرفت فناوری سمعک برای افراد کم شنوایی مزایای بهتری را فراهم کرده است. برخی از سمعک‌های دارای فناوری به روز، با قیمت مناسب در بازار عرضه می‌شوند.

 

راهنمای خرید انواع سمعک و قیمت سمعک

چه کسی سمعک درست می‌کند؟

چندین تولید کننده سمعک (Hearing Aid Manufacturer) وجود دارد که جدیدترین فناوری سمعک‌ها را ارائه می‌دهند. شرکت‌های تولید کننده سمعک سرمایه‌گذاری زیادی در توسعه و بروز رسانی سمعک‌ها انجام می‌دهند تا دستگاه‌هایی را به بازار عرضه کنند که نیازهای مختلف افراد کم شنوا را برطرف کند. آنها همچنین تلاش می‌کنند سمعک‌هایی ارائه دهند که بتواند بودجه تمام افراد با هر سطح در آمدی را تأمین کند.

اکثر متخصصان شنوایی شناسی با محصولات چند شرکت تولید کننده این تقویت کننده‌های صدا آشنا هستند. بنابراین زمانی که به یک متخصص شنوایی شناسی مراجعه می‌کنید، در مورد نتایج آزمایش شنوایی، نیازهای سبک زندگی و بودجه خود صحبت کنید. شنوایی شناسان معمولا به بیماران خود کمک می‌کند مناسب‌ترین شرکت تولید کننده سمعک و بهترین محصول را انتخاب کنند.

آیا سمعک ایمن است؟

بله، سمعک‌ها جزو دستگاه‌های پزشکی است که توسط FDA تایید شده‌اند. تولیدکنندگان باید محصولات خود را قبل از فروش محصولات به تأیید FDA برسانند. این امر خطرهای احتمالی ناشی از عدم ایمنی سمعک را همانند بلند بودن زیاد یا فرکانس‌های خطرناک بسیار کاهش می‌دهد.

سمعک چگونه کار می‌کند؟

سمعک‌ها با تقویت صدا از طریق یک سیستم سه بخشی کار می‌کنند. این سه قسمت عبارتند از میکروفون که صدا را دریافت کرده و آن را به سیگنال دیجیتالی تبدیل می‌کند. تقویت کننده که قدرت سیگنال دیجیتال را افزایش می‌دهد. گیرنده که صدای تقویت شده را در گوش تولید می‌کند.

میکروفون‌ها و گیرنده‌ها مبدل هستند، به این معنی که انرژی را از شکلی به شکل دیگر تبدیل می‌کنند. میکروفون انرژی صوتی (صدا) را جمع کرده و به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌کند. گیرنده سیگنال‌های الکتریکی را از تقویت کننده جمع می‌کند و آنها را دوباره به انرژی صوتی (صدا) تبدیل می‌کند.

تقویت کننده که بین میکروفون و گیرنده قرار دارد، دامنه سیگنال ارائه شده توسط میکروفن را قبل از انتقال به گیرنده افزایش می‌دهد، که آن را به گوش داخلی می‌فرستد.

آیا همه سمعک‌ها به یک شکل کار می‌کنند؟

برای آنکه بدانیم سمعک چیست باید با نحوه کارکرد هر کدام از انواع سمعک آشنا شویم. سمعک‌ها بسته به نوع مورد استفاده متفاوت عمل می‌کنند. سمعک‌ها دو نوع اصلی الکترونیک آنالوگ و دیجیتال دارد.

سمعک‌های آنالوگ

سمعک‌های آنالوگ (Analog hearing aids) امواج صوتی را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کنند که تقویت می‌شوند. این نوع از سمعک‌ها خود به دو دسته تقسیم می‌شوند.

سمعک‌های آنالوگ قابل تنظیم

سمعک‌های آنالوگ قابل تنظیم بصورت سفارشی ساخته می‌شوند تا نیازهای هر کاربر را برآورده کنند. سمعک‌ها توسط سازنده با توجه به مشخصات توصیه شده توسط شنوایی شناس تنظیم می‌شود.

سمعک‌های آنالوگ قابل برنامه ریزی

سمعک‌های آنالوگ قابل برنامه ریزی بیش از یک برنامه یا تنظیم دارند. متخصص شنوایی شناسی می‌تواند سمعک‌ها را با استفاده از رایانه برنامه‌ریزی کند و فرد کم شنوا می‌تواند برنامه را برای محیط‌های مختلف شنیدن مانند یک اتاق کوچک و ساکت و آرام به یک مکان شلوغ مانند تئاتر یا استادیوم تغییر دهد. 

مدارهای آنالوگ قابل برنامه ریزی را می‌توان در انواع سمعک‌ها استفاده کرد. سمعک‌های آنالوگ معمولاً هزینه کمتری نسبت به کمک‌های دیجیتالی دارند.

سمعک‌های دیجیتالی

سمعک‌های دیجیتالی (Digital hearing aid) قبل از تقویت امواج صوتی، مانند کد باینری رایانه، به کدهای عددی تبدیل می‌شوند. از آنجا که این کد شامل اطلاعات مربوط به میزان صدا یا بلندی صدا نیز می‌باشد، می‌توان آن را بصورت ویژه برنامه‌ریزی کرد تا برخی از فرکانس‌ها را بیش از بقیه تقویت کند. 

مدارهای دیجیتال به یک شنوایی شناس انعطاف بیشتری در تنظیم سمعک برای نیازهای کاربر و برای برخی از محیط‌های شنیداری می‌دهد. این سمعک‌ها همچنین می‌توانند به گونه‌ای برنامه ریزی شوند که بر روی صداهایی که از یک جهت خاص می‌آیند تمرکز کنند. مدار دیجیتال در انواع سمعک‌ها قابل استفاده است. برای خرید سمعک در تهران اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.

بهترین سمعک چه ویژگی‌هایی دارد؟

 برای آشمایی با سمعک چیست نیاز است با ویژگی‌های این ابزار کمک شنوایی آشنا شوید. برخی از ویژگی‌های اختیاری سمعک‌ها توانایی شنیدن در شرایط خاص را بهبود می‌بخشد. این ویژگی‌ها را می‌توان جزو بهترین ویژگی‌های سمعک در نظر گرفت. این ویژگی‌ها عبارتند‌ از:

1- کاهش سر و صدا (نویز محیط)

2- میکروفون‌های جهت دار؛ میکروفن‌های جهت دار می‌توانند توانایی شنیدن شما را هنگامی که در محیطی با سر و صدای زیاد در محیط هست، بهبود ببخشند.

3- باطری‌های قابل شارژ؛ این امر می‌تواند با از بین بردن نیاز به تعویض منظم باتری، تعمیر و نگهداری را برای صاحبان آن آسان کند.

4- اتصال بی سیم؛ سمعک‌ها می‌توانند به طور بی سیم با برخی از دستگاه‌های سازگار با بلوتوث مانند تلفن‌های همراه، پخش کننده‌های موسیقی، رایانه‌ها و تلویزیون‌ها ارتباط برقرار کنند. برای برداشتن تلفن یا سیگنال دیگر و ارسال آن به سمعک شاید لازم باشد از یک دستگاه واسطه استفاده کنید.

5- کنترل از راه دور؛ برخی از سمعک‌ها دارای کنترل از راه دور هستند، بنابراین می‌توانید ویژگی‌ها را بدون دست زدن به سمعک تنظیم کنید. برخی از سمعک‌ها بی سیم به تلفن همراه متصل می‌شوند و دارای یک برنامه تلفن همراه هستند که امکان استفاده از تلفن همراه به عنوان کنترل از راه دور را فراهم می‌کند.

6- ورودی صوتی مستقیم؛ این ویژگی به شما امکان می‌دهد از طریق تلویزیون، رایانه یا دستگاه موسیقی دارای سیم به صدا متصل شوید.

سمعک‌ها با استفاده منظم و مراقبت، به بهبود شنوایی افراد کم شنوا کمک خواهد کرد. علاوه بر این، شنوایی شناس می‌تواند در مورد سمعک‌ها و دستگاه‌های جدیدی که در دسترس هستند، شما را راهنمایی کنند.

همچنین می‌توانند برای رفع نیازهای افراد کم شنوا تغییراتی ایجاد کند. هدف این است که، به موقع، بهترین سمعکی را پیدا کنید که با آن راحت باشید و توانایی شنیدن و برقراری ارتباط را افزایش دهد.

قبل از استفاده از سمعک‌ها، حتما آن را روی گوش خود قرار داده و به صدای آن گوش دهید و کیفیت صدا را امتحان کنید. علاوه بر خود وسیله، کیفیت خدمات مرکز شنوایی که دستگاه را خریداری می‌کنید، بسیار مهم است. به همین دلیل، خرید سمعک از یک مرکز شنوایی که از کیفیت خدمات آن‌ها، اطمینان دارید مزایای بیش‌تری خواهد داشت.

سمعک‌های هوشمند

سمعک‌ها در طول سال‌ها، بسیار پیشرفت کرده و همانند گذشته دستگاهی  بزرگ نیست. سمعک‌های امروزی از نظر طراحی فوق العاده کوچک هستند. آنها همچنین کاملاً هوشمند هستند و می‌توانند با صداهای اطراف فرد کم شنوا سازگار شوند و شنیدن آنها را برای کاربر آسان‌تر کنند. بنابراین در حالی که الگوریتم سمعک بین سر و صدای پس زمینه و گفتار تنظیم می‌شود، برقراری ارتباط را برای فرد کم شنوا سهل و آسان می‌کند.

سمعک‌های هوشمند(smart hearing aid) افراد ناشنوا کارهایی فراتر از تقویت شنوایی دارند. سمعک‌های هوشمند اکنون به مردم امکان می‌دهد موسیقی خود را پخش کنند، خانه‌های خود را اداره کنند و سلامتی خود را کنترل کنند. فناوری‌های سمعک‌های هوشمند در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است و زندگی بسیاری از افراد را که قبلاً با محدوده صوتی محدودتری زندگی می‌کرد، متحول کرده است.

اگر یک کاربر جدید سمعکی هستید یا سال‌ها سمعک خود را به روز نکرده‌اید، می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اینگونه سمعک‌ها با متخصصین گوش، حلق و بینی کلینیک گوش تهران تماس حاصل فرمائید.

انواع سمعک

انواع مختلفی از سمعک‌ها وجود دارد. در ادامه این مقاله برای پاسخ به سوال سمعک چیست به بررسی انواع سمعک (types hearing aids) پرداخته می‌شود.

سمعک داخل کانال (IIC، CIC و غیره)

 استفاده از این نوع پردازنده صدا، بسیار راحت است زیرا به طور خاص برای اندازه گوش فرد ساخته شده‌اند. بسته به مدل و گزینه‌های قدرت دستگاه‌ها، می‌توان آن را در کم شنوایی خفیف تا شدید استفاده کرد. متخصص شنوایی، ساختار فیزیکی و فیزیولوژیکی گوش و لاله گوش، نوع و درجه کاهش شنوایی، مهارت‌های هماهنگی و… را بررسی می‌کند و در صورت مناسب بودن، می‌تواند این دستگاه‌ها را توصیه کند. 

از آنجا که کوچک هستند، ممکن است تنظیم و برداشتن سمعک‌های کانال برای فرد دشوار باشد. علاوه بر این، کمک‌های کانال فضای کمتری برای باتری‌ها و دستگاه‌های اضافی مانند بلوتوث دارند. سمعک‌های کانال در مجرای گوش قرار می گیرند و در دو سبک موجود هستند.

همه آنچه که درباره انواع سمعک باید بدانید

سمعک درون کانال (ITC)

سمعک‌های درون کانال (ITC) متناسب با اندازه و شکل کانال گوش فرد ساخته شده است.

سمعک کاملاً درون کانال (CIC)

سمعک‌های کاملاً درون کانال (CIC) تقریباً در مجرای گوش پنهان است. از هر دو نوع برای کاهش شنوایی خفیف تا متوسط استفاده می‌شود.

سمعک‌های داخل گوش (ITE)

 سمعک‌های داخل گوش (in the ear hearing aids) کاملاً در داخل گوش خارجی قرار می‌گیرند و برای کم شنوایی خفیف تا شدید استفاده می‌شوند. کیس نگهدارنده قطعات الکترونیکی از پلاستیک سخت ساخته شده است. برخی از کمک‌های ITE ممکن است برخی از ویژگی‌های اضافه شده مانند تله کویل را نصب کرده باشند.

تله کوئل یک سیم پیچ مغناطیسی کوچک است که به کاربران امکان می دهد صدا را از طریق مدار سمعک دریافت کنند، نه از طریق میکروفون آن. این کار شنیدن مکالمه از طریق تلفن را آسان می‌کند. تله کوئل همچنین به افراد کمک می‌کند تا در امکانات عمومی که سیستم صوتی خاصی را نصب کرده‌اند، به نام سیستم‌های حلقه القایی، بشنوند.

سیستم‌های حلقه القایی را می‌توان در بسیاری از کلیساها، مدارس، فرودگاه‌ها و سالن‌های سخنرانی مشاهده کرد. وسایل کمکی ITE معمولاً توسط کودکان خردسال استفاده نمی‌شود زیرا غالباً با رشد گوش، پوسته سمعک باید تعویض شود.

سمعک‌های پشت گوش(BTE)

از سمعک‌های پشت گوش، متناسب با قالب‌ گوش شخص استفاده می‌شود. سمعک‌های پشت گوش (hearing aid behind the ear) شامل یک قسمت پلاستیکی محکم است که پشت گوش قرار گرفته و به یک قالب سیلیکونی متصل است که درون گوش خارجی قرار می‌گیرد. قطعات الکترونیکی در قاب پشت گوش نگه داشته می‌شوند. صدا از سمعک از طریق گوش و به داخل گوش می‌رود.

این نوع، در گوش خارجی و مجرای شنوایی خارجی قرار می‌گیرد که قدرت بیش‌تری دارنددر بیماران اطفال (نوزادان و کودکان)، جهت بهبود کم شنوایی، باید از این نوع استفاده شود که می‌توانند در کم‌شنوایی خفیف تا بسیار شدید استفاده شوند.

انتخاب بهترین نوع سمعک برای کودکان

هر ساله برخی از کودکان به طور مادرزادی، کم شنوا متولد می‌شوند. برخی نیز به علت ابتلا به عفونت، بیماری و عوارض دارو دچار کم شنوایی می‌شوند. اولین اقدام برای درمان کاهش  شنوایی در کودکان تهیه سمعک (hearing aids) مناسب برای کودک است.

همه سمعک‌های کودکان از یک ساختار تشکیل شده است. سمعک کودکان (childrens hearing aids) دارای گیرنده و بلند گو برای دریافت و پخش صدا است. صدا در سمعک‌‌های کودکان توسط یک پردازنده، تجزیه و تحلیل خواهد شد.

این پردازنده در برخی از سمعک‌ها دارای فیلتر می‌باشد. فیلتر صداهای ناخواسته همانند صدا باد را به گوش کودک نمی‌رساند. برخی از این ابزار کمک شنوایی مخصوص کودکان دارای باتری و برخی دیگر قابلیت‌های شارژ دارند. همه مدل‌های سمعک کودکان از یک ساختار تشکیل شده است. 

سمعک کودکان دارای گیرنده و بلند گو برای دریافت و پخش صدا است. صدا در سمعک کودکان توسط یک پردازنده، تجزیه و تحلیل خواهد شد.

این پردازنده در برخی از سمعک‌ها دارای فیلتر می‌باشد. فیلتر صداهای ناخواسته همانند صدا باد را به گوش کودک نمی‌رساند. برخی از این ابزار کمک شنوایی  مخصوص کودکان دارای باتری و برخی دیگر قابلیت‌های شارژ دارند. اگر مایلید به طور کامل با موضوع نحوه انتخاب بهترین نوع سمعک‌ها برای کودکان آشنا شوید مقاله ما با عنوان انتخاب بهترین نوع سمعک برای کودکان را بخوانید.

سمعک‌های باز(RIE، RIC، mini-BTE و..)

در این نوع، کیفیت صدا طبیعی‌تر احساس می‌شود. در قدرت‌های متفاوت عرضه می‌شوند و برای کم شنوایی خفیف تا شدید مناسب است.

mini-BTE

نوع جدید سمعک‌های BTE باز است. سمعک کوچک و متناسب با گوش کاملاً در گوش قرار می‌گیرد. در این مدل فقط یک لوله باریک به مجرای گوش فرو رفته و کانال را قادر می‌سازد باز بماند. به همین دلیل، سمعک‌های باز ممکن است گزینه خوبی برای افرادی باشد که تجمع مایع گوش را تجربه می‌کنند، زیرا آسیب دیدگی این نوع سمعک‌ها کمتر است.

سمعک‌های استخوانی: این نوع از تقویت کننده‌های صوت، برای بیمارانی که توانایی استفاده از سمعک‌های هدایت هوایی را ندارند توصیه می‌شود‌ که وظیفه انتقال صدا از طریق استخوان‌های جمجمه را مستقیماً به گوش داخلی انجام می‌دهد.

سمعک‌های جیبی: اندازه بزرگ‌تری نسبت به سمعک‌های دیگر دارند، که می‌توانند در یک دست، کیف یا جیب حمل شوند. شکل ظاهری آن یادآور نوار کاست است. امروزه از سمعک‌های جیبی، استفاده چندانی نمی‌شود.

سمعک استخوانی

یکی از مشکلات شنوایی، کاهش شنوایی انتقالی است، که از جمله علائم آن، گرفتگی گوش (ear congestion) می‌باشد. عواملی همچون عفونت، رشد تومور یا تجمع بیش از اندازه موم گوش (ear wax) می‌تواند منجر به انسداد گوش شود.

بهترین گزینه برای بهبود شنوایی، سمعک استخوانی (bone hearing aids) است. سمعک‌های استخوانی ارتعاشات صوت را به طور مستقیم به گوش داخلی می‌رساند. در برخی افراد وجود اختلالات در گوش میانی و گوش خارجی، مانعی برای شنیدن صدا می‌باشد.سمعک‌های استخوانی به بهترین شکل ممکن این مشکل را رفع  خواهد کرد. پزشک برای تعیین کاندیدای مناسب برای دریافت سمعک استخوانی، ارزیابی خاصی انجام می‌دهد. 

ارزیابی پزشک در جهت مشخص کردن نوع سمعک‌های استخوانی و میزان کم شنوایی خواهد بود. بعد از این ارزیابی، متخصص شنوایی شناسی، شنوایی و درک گفتار بیمار را با و بدون سمعک بررسی می‌نماید. هر فردی که حداقل در  یکی از گوش‌هایش دارای عملکرد مطلوب در ناحیه گوش داخلی باشد؛ بهترین کاندید سمعک استخوانی خواهد بود.

چگونه می‌توان از سمعک مراقبت کرد؟

در بحث سمعک علاوه بر پاسخ سوال سمعک چیست باید با نگهداری از آن اشنا شوید. نگهداری و مراقبت مناسب باعث افزایش عمر سمعک می‌شود. در ادامه برخی از راه کارها را به شما ارائه می‌دهیم.

  • سمعک‌ها را از گرما و رطوبت دور نگه دارید.
  • سمعک‌ها را طبق دستور تمیز کنید. جرم گوش می‌تواند به آن آسیب برساند.
  • وقتی سمعک استفاده نمی شود، خاموش کنید.
  • باتری‌های تعویض و سمعک‌های کوچک را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.

علت خراب شدن سمعک و راه‌های رفع آن ها

برای استفاده موفقیت آمیز از سمعک‌ها وقت و حوصله لازم است. استفاده مرتب از سمعک‌هایتان به شما کمک می‌کند تا با آنها سازگار شوید. افرادی که به صورت دائمی از سمعک استفاده می‌کنند؛ ممکن است متوجه مشکلاتی در حین استفاده از آن شوند. برخی از علل خراب شدن سمعک‌(hearing aid damaged) در ادامه برای شما بیان می‌شود.

استفاده از سمعک ناخوشایند است

برخی از افراد ممکن است در ابتدا سمعک را کمی ناخوشایند بدانند. از شنوایی شناس سوال شود که چه مدت باید از آن استفاده کرد تا با این دستگاه کمکی سازگار شد. برای خرید سمعک در تهران اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.

صدا خیلی بلند به نظر می‌رسد

احساسی که باعث می‌شود صدای کاربر سمعک در داخل سر بلندتر حس شود، اثر انسداد نامیده می‌شود و برای کاربران جدید سمعک‌ها بسیار معمول است. بهتر است با متخصص شنوایی شناس مشورت شود تا ببیند آیا قابل اصلاح است یا خیر. بیشتر افراد با گذشت زمان به این اثر عادت می‌کنند.

سمعک سوت می‌زند

صدای سوت می‌تواند به دلیل عملکرد نامناسب سمعک یا در اثر جرم گوش ایجاد شود. برای تنظیمات مجدد آن به شنوایی شناس مراجعه شود.

صدا محیط شنیده می‌شود

سمعک صداهایی که می‌خواهید بشنوید را از صداهایی که نمی‌خواهید بشنوید کاملاً جدا نمی‌کند. با این حال، گاهی اوقات، ممکن است نیاز به تنظیم آن باشد.

هنگام استفاده از تلفن همراه صدای وزوز شنیده می‌شود

برخی از افرادی که از سمعک استفاده می‌کنند یا دستگاه شنوایی کاشته‌اند با تداخل فرکانس رادیویی ناشی از تلفن‌های همراه دیجیتالی مشکل دارند. سمعک‌ها و تلفن‌های همراه در حال بهبود این اختلال هستند، بنابراین این مشکلات کمتر اتفاق می‌افتد.

نگهداری و مراقبت مناسب باعث افزایش عمر سمعک‌ها می‌شود. در ادامه برخی از راه کارها را به شما ارائه می‌دهیم.

  • سمعک‌ها را از گرما و رطوبت دور نگه دارید.
  • سمعک‌ها را طبق دستور تمیز کنید. جرم گوش می‌تواند به سمعک آسیب برساند.
  • وقتی سمعکی استفاده نمی شود، خاموش کنید.
  • باتری‌های تعویض و سمعک‌های کوچک را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.

چگونه می‌توان از سمعک استفاده و مراقبت کرد؟

نحوه استفاده از این دستگاه‌ها به مارک و مدلی که خریداری کرده‌اید بستگی دارد. خواندن کتابچه راهنما و پیروی از توصیه‌های متخصص و فروشنده، بسیار مهم است. برخی از دستگاه‌ها هیچ دکمه کنترلی ندارند و در بعضی دیگر، یک دکمه روی دستگاه وجود دارد که می‌توانید میزان صدا را کم و زیاد کنید و برنامه را تغییر دهید. برای اطلاع از نحوه استفاده، به کتابچه راهنمای کاربر مراجعه کنید یا با متخصص مشورت کنید.

 

هنگام خوابیدن نباید از دستگاه استفاده شود. از دستگاه خود در برابر گرمای زیاد محافظت کنید و از تماس با آب دور نگه دارید، اگر با آب تماس داشت، فوراً باتری‌ها را جدا کرده و با یک پارچه تمیز پاک کنید. درب باتری را باز کنید تا در هوا آزاد خشک شود. سپس آن را به خدمات فنی ببرید. به هیچ وجه آن را باز نکنید و سعی نکنید آن را خشک کنید. از قرص ضد رطوبت می‌توان برای محافظت از دستگاه در برابر رطوبت استفاده کرد. در صورت وجود زخم در گوش (wound in ear canal)، هرگز نباید استفاده شود.

 

برخی از سمعک‌های دیجیتال می‌توانند به طور خودکار به تلفن‌های ثابت سازگار متصل شوند. هنگامی که گوشی تلفن به سمعک نزدیک می‌شود حالت تلفن به طور خودکار فعال می‌شود. وقتی از گوش دور شد، به حالت طبیعی شنیدن برمی‌گردد.

 

برای بهتر شنیدن با تلفن در دستگاه‌های پشت گوش، گوشی تلفن را به جای نگه داشتن آن روی کانال گوش، به میکروفون سمعک‌ها در مجرای گوش نزدیک کنید. برخی از صداهای مزاحم مانند وزوز و صدای بوق هنگام استفاده از برخی از تلفن‌های همراه شنیده می‌شود. اگر این اتفاق افتاد، فاصله بین سمعک و تلفن همراه خود را افزایش دهید. وقتی دستگاه روشن است و در گوش نیست، شنیدن صدای مشابه  جیر جیر امری طبیعی است.

صدای بلند، ناشی از تقویت کننده صدا، توسط میکروفون دستگاه شناسایی شده و صدای جیر جیر ایجاد می‌کند. اگر همچنان صدای جیرجیر بشنوید، ممکن است به دلایل زیر باشد:

1- درست قرار نگرفتن سمعک‌ها در مجرای گوش

2- پاره شدن لوله سمعک‌ها

3- وجود جرم گوش

4- بالا بودن قدرت سمعک

در سمعک‌های باز، از گنبد به جای قالب گوش استفاده می‌شود. گنبد باید به خوبی در مجرای گوش قرار گیرد. اگر گنبد نتواند در مجرای گوش قرار گیرد، بیمار نمی‌تواند صداهای کافی را بشنود و همچنین ممکن است صدای جیر جیر ایجاد شود و صدا، توسط نزدیکان بیمار شنیده شود. اگر علیرغم بررسی‌ها هنوز صدای جیرجیر شنیده می‌شود، باید با متخصص شنوایی خود تماس بگیرید.

راه‌های مراقبت و نگهداری از سمعک



:: برچسب‌ها: سمعک چیست ,
:: بازدید از این مطلب : 221
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

چای اصل می خورین یا با رنگ و اسانس؟

تا به‌حال به شمال ایران سفر کردین؟ بهشت سرسبز مزارع چای رو دیدین؟ برگ‌های زمردی چای که فراوونه رو از نزدیک دیدین؟ اگه دیده باشین که خیلی خوبه، ولی اگه تا به‌حال اونجا رو ندیدین هم نگران نباشین. ما اون رو که بعد از دم کشیدن به یاقوت چای ایرانی تبدیل شده، به خونه‌هاتون میاریم تا عطر و طعمش رو تجربه کنین و لذت ببرین.

برای رفع خستگی و احساس نشاط و سرزندگی کم‌تر چیزی با لذت نوشیدن یه استکان چای خوش‌عطر و دم‌کشیده اصل و البته به سلیقه ما ایرانی‌ها گرم رقابت می‌کنه. چه صبح باشه و سرگرم خوردن صبحونه باشیم، چه توی وعده عصرونه چای بنوشیم و حتی اگه آخر شب هوس اون به سرمون زده باشه، در هر صورت برای ما خوشاینده.

این نوشیدن چاییه که به بهترین شکل خستگی رو از تنمون به‌در می‌کنه و روزمون رو می‌سازه!! اما این خیلی مهمه که در مورد نوع و کیفیت چای هم اطلاعاتی داشته باشیم و مهم‌تر از اون اینکه تفاوت چای اصل با تقلبی رو بدونیم. بخاطر همین این مطلب نوشته شده تا توضیحاتی درباره همین موضوع به شما ارائه بده. اون رو همراه با ما مطالعه کنین و جواب خیلی از سوالاتتون رو همین‌جا و به‌آسونی دریافت کنین.

تشخیص چای اصل و تقلبی چجوریه؟

تشخیص چای اصل و تقلبی با در نظر گرفتن یکسری موارد امکان پذیره.

تقریبا همه ما روزانه حداقل یک یا چند استکان چای می‌نوشیم. حتی بعضی‌ از ما عادت بیشتری به این نوشیدنی گرم داریم و طی روز و در ساعات مختلف از اون استفاده می‌کنیم. این عادت هم مسلما مزایا و مشکلاتی داره. برای کسی که همیشه چای می‌نوشه، عطر و طعم اهمیت زیادی داره و به‌تدریج توی تشخیص اون‌ها هم ماهر میشه. بخاطر همین افرادی که با اولین جرعه تفاوت بین چای ایرانی و خارجی رو تشخیص میدن، کم نیستن.

تفاوت‌های ظاهری انواع چای هم البته تاحدودی با اولین نگاه خودش رو نشون میده. بعضی از انواع چای زود رنگ میدن و بعضی دیر یا حتی از نظر ته‌نشین‌شدن و خیلی موارد دیگه چای اصل و تقلبی با هم فرق دارن. اما موضوع مهم‌تر از اینهاست. اینجا دیگه پای چای اصل و تقلبی در میونه و لازمه تا این دو مورد از هم تشخیص داده بشه. چون ناگفته مشخصه که نوع تقلبی این نوشیدنی مضره و ممکنه برای بدن عوارضی هم داشته باشه.

آیا انجام آزمایش رنگ‌دهی برای تشخیص چای اصل پر هزینه‌ هست؟

افراد زیادی معتقد هستن دوست دارن که چای اصل ایرانی مصرف کنن، اما انواع تقلبی رو نمی‌شه به راحتی تشخیص داد. تازه متاسفانه افراد سودجویی که این گزینه رو به اسم چای اصل بفروشن هم کم نیستن! اون‌ها از این ماجرا شکایت دارن و معتقد هستن که به‌خاطر نداشتن آزمایشگاه و لوازم مربوطه امکان تشخیص این دو نوع چای براشون وجود نداره. متاسفانه همین هم بهانه شده تا عده‌ای با ترکیب رنگ و اسانس اضافه و با قیمت بیشتر چای تقلبی رو بهشون بفروشن! اما ما خبر خوبی برای این گروه داریم.

چون که بدون نیاز به آزمایشگاه و لوازم گرون قیمت و توی خونه هم میشه آزمایش تشخیص چای اصل رو انجام داد. اون‌ هم بدون صرف هزینه یا زمان طولانی و تنها با دو تا استکان آب سرد و نمونه‌هایی از هر دو مدل چای این کار انجام میشه.

روش تشخیص چای تقلبی در منزل

در اینجا قصد داریم تا روش تشخیص چای اصل رو توی خونه به شما آموزش بدیم. کار ساده و بی‌هزینه‌ای که باعث میشه تا دیگه هیچ کس قادر نباشه که نوع تقلبی چای رو به شما بفروشه. برای این کار لازمه تا دو تا لیوان آب سرد آماده کنین. همه ما معمولا طبق عادتمون برای دم‌کردن چای، آب گرم رو همیشه آماده داریم.

ولی تاکید می‌شه که این آزمایش حتما باید با آب سرد انجام بشه. بعد از اون هم دو نمونه از چای ایرانی یا اصل و نوع خارجی رو آورده و در هر لیوان یه نوع از اون‌ها رو توی آب سرد می‌ریزیم. تفات‌های چای ایرانی و تقلبی خیلی زود خودشو نشون میده. این موضوع به فاکتورهایی بستگی داره که توی این بخش توضیح می‌دیم. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید چای ارگانیک را از جایی مطمئن انجام دهید.

فاکتورهای مهم برای تشخیص چای اصل از تقلبی

ته‌نشین‌شدن

برگه‌های چای تقلبی شروع می‌کنن به ته‌نشین شدن، اون هم خیلی زود و سریع که از نشونه‌های چای تقلبیه، اما در مورد تشخیص چای ایرانی یه نشونه همینه که برگ‌های اون ته‌نشین نمیشن.

رنگ‌دادن

مورد بعدی رنگ دادن برگ‌های چای توی آب سرده که این هم از علامت‌های چای تقلبی محسوب میشه. بلافاصله بعد از ریختن برگ‌های این نوع از چای توی آب سرد پخش‌شدن رنگ توی آب شروع میشه و تا رنگ‌دهی کامل هم ادامه پیدا می‌کنه. اما جالبه که برای تشخیص چای اصل یا ایرانی اگه اون رو توی آب سرد بریزین، رنگ پس نمیده و نهایتا اگر هم رنگ بده، بعد از مدت خیلی طولانی این اتفاق می‌افته.

حل‌شدن توی آب سرد

حل‌شدن توی آب سرد یکی دیگه از علامت‌های چای تقلبیه که در مورد تشخیص چای اصل اصلا وجود نداره. چای ایرانی توی آب سرد حل نمیشه و به‌عنوان یه ملاک برای این کار استفاده میشه.

آیا قیمت بالا نشونه کیفیت چایه؟

قیمت زیاد همیشه نشان دهنده کیفیت بالای چای نیست.

یکی دیگه از شبهه‌هایی که در مورد تشخیص چای اصل وجود داره، موضوع قیمته. بسیاری از مردم به اشتباه اینجوری فکر می‌کنن که هر چیز گرون قیمت لزوما اصل و باکیفیته. در حالی که تجربه نشون داده که این موضوع همیشه صادق نیست.

جالبه بدونین که در مورد چای اصل ایرانی قضیه کاملا برعکسه. این نوع چای برخلاف کیفیت بالا و اصالتی که داره، متاسفانه با قیمت به‌مراتب پایین‌تری به ‌فروش می‌رسه. در این میون زحمت کشاورزان هم‌وطن ماست که به هدر میره. تازه این در صورتیه که مردم در حالی که بهترین نوع چای رو دم دست دارن، به‌سراغ چای تقلبی خارجی میرن که چیزی جز رنگ و اسانس نیست.

چرا چای اصل ایرانی خوب به فروش نمی ‌رسه؟

این موضوع به موارد مختلفی بستگی داره. از جمله اون موارد به چند نکته زیر اشاره می‌کنیم:

تبلیغات قوی و موثر برای انواع چای خارجی

انواع چای خارجی و تقلبی به‌دلایل مختلف فرصت‌های خوبی برای تبلیغات دارن. اون‌ها محصولات خودشون رو با صرف هزینه و تبلیغات زیادی که می‌کنن، اصلی و موجه جلوه می‌دن و اون رو با قیمت دو برابری میفروشن. اون هم به ما که بهترین چای رو توی کشور خودمون بی‌مشتری گذاشتیم. این در حالی انجام میشه که چای اصل و ایرانی از این تبلیغات بی‌بهره موندن.

ظاهر زیبا و رنگ‌دهی فوری

از اونجا که اغلب مردم حوصله برای دم‌کشیدن و رنگ‌دادن به موقع چای صرف نمی‌کنن، انواع تقلبی با رنگ‌دهی فوری بهتر و بیشتر به فروش می‌رسه. این در حالیه که چای خوش عطر ایرانی اگه فرصت دم‌کشیدن بهش داده بشه، به‌مراتب خوش‌رنگ‌تر و بهتر از انواع چای خارجی تهیه میشه.

بسته بندی ساده، بی‌تکلف و غیرتجاری

شاید تا به حال به بسته‌بندی‌های چای خارجی دقت کرده باشین. این بسته‌بندی‌ها کاملا زیبا، تجاری و بر طبق اصول علمی انجام شده و از نظر تبلیغاتی هم چیزی کم نداره. خیلی از مردم هم بدون توجه به محتویات داخل اون‌ها به‌راحتی جذب این نوع چای میشن و اون رو می‌خرن. در عوض چای مرغوب و باکیفیت ایرانی در بسته‌بندی‌های خیلی ساده به مشتریان عرضه میشه. حتی گاهی متاسفانه این بسته‌بندی‌ها از نظر کیفیت قادر نیستن که به‌طور صحیح از محتویات خودشون محافظت کنن. در نتیجه مردم که از خواص و کیفیت اون بی خبرن، به سمت چای تقلبی میرن و اون رو بیشتر و گرون‌تر می‌خرن.

دسترسی نداشتن کشاورزان به بازارهای فروش مستقیم داخلی و جهانی

یه دلیل دیگه برای فروش ضعیف چای ایرانی دسترسی نداشتن کشاورزان چای‌کار کشورمون به بازارهای داخلی و خارجیه. مشکلی که مقدار زیادی هم با همت خودمون قابل حله. شاید الان می‌پرسین که چطور؟ اگه ما که ایرانی هستیم، برای تشخیص چای اصل ایرانی همت کنیم و اون رو جایگزین انواع خارجی و تقلبی موجود توی بازار کنیم، این مشکل به‌تدریج حل میشه.

از بهترین راه‌های این کار هم خرید چای اصله که ارتباط ما رو با کشاورزان به‌طور مستقیم و بی‌واسطه برقرار می‌کنه. اون موقع چای اصل ایرانی رو با کیفیت بهتر و قیمت مناسب‌تر تهیه می‌کنیم. در این رابطه سایت فروش اینترنتی واجارو یه مرجع معتبر برای خرید چای اصل ایرانیه. این فروشگاه اینترنتی چای اصل و باکیفیت رو به‌طور مستقیم از مزرعه کشاورزان چای‌کار به‌دست شما می‌رسونه. تازه ارسال رایگان و تضمین کیفیت کالا هم داره و در صورتی که ناراضی باشین، تا ۴۸ ساعت هم جنس رو پس می‌گیره.

فواید نوشیدن چای اصل

نوشیدن چای اصل فواید خاص خودش را دارد.

غیر از عادت به نوشیدن و رفع خستگی که بیشترین دلایل مصرف این محصول هستن، علت‌های دیگه‌ای هم برای این کار وجود داره. از جمله اینکه دانشمندان تایید‌کردن که فلوراید موجود توی چای برای سلامتی دندون و لثه خیلی مفیده. همین‌طور هم چای با پایین‌آوردن سطح چربی خون به کارکرد سالم قلب کمک زیادی می‌کنه. فواید زیاد دیگه ای هم داره که اینجا فرصت بیان اون‌ها رو نداریم. اما همه این موارد و بیشتر از این‌ها به‌ این شرطه که از چای اصل و باکیفیت ایرانی استفاده کنیم.

نتیجه گیری

از آنچه گفته شد، نتیجه می‌گیریم که چای ایرانی اصل و سالمه و نباید اون رو با انواع تقلبی جایگزین کرد. اما متاسفانه این اتفاق زیاد می‌افته. دلایلش هم ظاهر فریبنده و تبلیغاتیه که روی چای خارجی و حتی مدل‌های تقلبی انجام میشه.توی این مطلب برای تشخیص چای اصل از تقلبی هم یه آزمایش ساده و بی‌هزینه بهتون یاد دادیم. بعد از اون هم فایده‌های مصرف چای اصل ایرانی رو با هم بررسی کردیم و از زحمت کشاورزان کشورمون گفتیم که نباید هدر بره.

به طوری که متوجه شدین که راه این کار کمک ما به اون‌هاست. فقط کافیه که به جای خرید چای تقلبی، محصول مرغوب کشاورزان کشور خودمون رو بخریم. نهایتا سایت واجارو رو به‌شما معرفی کردیم که محل مطمئنی برای خرید چای اصل و بی‌تقلب ایرانیه. از خدمات این شرکت از ارسال رایگان تا پشتیبانی قوی از مشتری و ضمانت برگشت کالا هم براتون توضیح دادیم. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید چای ارگانیک را از جایی مطمئن انجام دهید.



:: برچسب‌ها: چای ارگانیک ,
:: بازدید از این مطلب : 215
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

چای بهاره شمال

چای بهاره، چای سیاهی است که در فصل بهار برداشت می شود. این چای نسبت به چای برداشت شده در فصول دیگر از طعم، رنگ و عطر بهتری برخوردار است. بهترین نوع چای بهاره، چای بهاره لاهیجان است که ۱۰ الی ۲۰ درصد رنگ و طعم و عطر بهتری نسبت به چای تابستانه و پاییز دارد. در این مقاله به بررسی خصوصیات چای بهاره می پردازیم.

چای بهاره

چای بهاره شمال

علت نامگذاری چای بهاره

چای بهاره شمال محصول برگ‌ های بالایی و تازه بوته چای است، به همین خاطر در مقایسه با چای ‌های دیگری که در فصل تابستان و پاییز چیده می‌شوند، ۱۰ تا ۲۰ درصد طعم و رایحه بهتری دارد. همچنین با توجه به اینکه در چین اول برداشت می‌شود، خواص بیشتری به همراه دارد. با توجه به اینکه در باغات شمال کشور زمان برداشت چای سه فصل بهار، تابستان و پاییز است، محصولی که در فصل بهار برداشت می‌شود چای بهاره نام دارد. بنابراین چای بهاره، همان چای سیاه است که به خاطر زمان برداشت آن (ماه اردیبهشت) به این نام شهرت دارد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید چای بهاره و خرید چای بهاره عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

بهترین نوع چای

بهترین نوع چای، چای بهاره شمال است که بدون هیچگونه مواد افزودنی و شیمیایی تولید شود و رنگ و بو و عطر آن کاملا طبیعی باشد. چای طبیعی رنگ نزدیک به قرمزی دارد، رنگ پس نمی دهد و در مدت کوتاه رنگ غلیظی پیدا نمی کند. هرچه برگ های چای درشت تر باشند، کیفیت چای نیز بالا تر است. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید چای بهاره و خرید چای بهاره عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

چای بهارهچای بهاره شمال بهترین نوع چای

انواع چای بهاره شمال

  • چای ممتاز بهاره گیلان
  • چای سرگل بهاره گیلان
  • چای شکسته گیلان
  • چای قلم گیلان
  • چای کله مورچه
  • چای سبز
  • خواص چای بهاره

از مهم ‌ترین خواص چای بهاره می‌توان به ظاهر پیچیده و طعم و مزه گس آن اشاره کرد که باعث تشخیص راحت این نوع چای می‌شود. در شمال کشور، باغات کشت چای ایرانی بسیار زیاد است و کشاورزان برای تولید چای سالم و ارگانیک از هیچ‌ گونه مواد شیمیایی و سموم استفاده نمی‌کنند. این موضوع وجه تمایز خواص چای بهاره شمال و دیگر انواع چای ایرانی می ‌شود.

برای مصرف چای سیاه فواید زیادی ذکر شده است. شاید خواص بیشمار چای سیاه دلیل اصلی محبوبیت آن در سراسر جهان باشد. لازم به ذکر است که چای بهاره لاهیجان، یکی از بهترین و پرفایده‌ ترین انواع چای ایرانی است. مهم‌ ترین خواص چای بهاره اصل و با کیفیت به شرح زیر است.

1-رفع خستگی و افزایش انرژی بدن

تعداد زیادی از افراد در پایان روز و برای رفع خستگی، چای می ‌نوشند. هیچ جای شکی نیست که نوشیدن یک فنجان چای ایرانی طبیعی باعث آرامش و افزایش انرژی می‌شود. به خاطر اینکه کافئین موجود در آن در افزایش گردش خون تاثیر دارد. از طرفی بررسی‌ های فواید نوشیدن چای سیاه نشان می‌دهد که ماده‌ اسید آمینه L-theanine موجود در آن، با کاهش میزان هورمون کورتیزول در بدن باعث رفع استرس و در نتیجه آرامش شما خواهد شد.

خواص چای بهارهخواص چای بهاره

2-کاهش ابتلا به دیابت

اگر دوست ندارید به بیماری دیابت مبتلا شوید، در طول روز یک فنجان چای سیاه بدون قند یا شکر بنوشید. مطالعات دانشمندان نشان داده است که در بدن افراد بزرگسال با مصرف مداوم چای، سطح قند خون بهبود یافته است. بنابراین می ‌توان ادعا کرد که خواص چای بهاره به خاطر تنظیم گلوکز خون خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد.

3-بهبود سلامت دستگاه گوارش

اگر از مشکلات روده و معده رنج می ‌برید، نوشیدن چای بهاره می‌تواند برای بهبود و رفع مشکلات دستگاه گوارش بسیار سودمند باشد. زیرا حاوی ماده‌ ای به نام تانن است که به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

4-پیشگیری از سرطان

چای بهاره برای پیشگیری از سرطان یکی دیگر از خواص آن است. زیرا در ساختار آن ماده‌ای به نام پلی فنول وجود دارد که در پیشگیری از سرطان‌ هایی مانند ریه، مثانه و پروستات بسیار خوب عمل می‌کند.

5-جلوگیری از پیری زودرس پوست

با افزایش سن، پوست دچار چین و چروک و لکه ‌های پوستی می‌شود. با استفاده از برخی از مواد طبیعی می ‌توان تا حدی روند تغییرات پوست را کاهش داد. یکی از خواص چای بهاره کمک به جلوگیری از پیری زودرس پوست و کم رنگ کردن لکه‌ های پوستی است. در واقع پلی فنول‌ها و آنتی اکسیدان‌ های موجود در این نوشیدنی دلچسب باعث شادابی و سلامت پوست می‌شوند. همچنین با استفاده از یک پنبه آغشته به نوشیدنی چای سیاه و گذاشتن آن در زیر چشم می‌توان به بهبود پف زیر چشم‌ ها کمک کرد.

فواید چای بهارهفواید چای بهاره

6-کمک به لاغری

خیلی از افراد با نوشیدن چای سیاه به مبارزه با چربی ‌های اضافی بدن خود می ‌روند. تحقیقات دانشمندان ثابت کرده است که خواص چای بهاره برای لاغری و کاهش وزن مفید هستند. در واقع پلی ساکارید موجود در ساختار آن با مانع شدن از جذب قند از افزایش وزن جلوگیری می ‌کند. همچنین ترکیبات مفید آن به فرآیند چربی‌ سوزی بیشتر و در نتیجه لاغری کمک خواهد کرد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید چای بهاره و خرید چای بهاره عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

7-بهبود بهداشت دهان و دندان

یکی از جالب ‌ترین خواص چای بهاره که شاید تا به حال درباره آن نشنیده باشید، کمک به سلامت دندان ‌ها است. ترکیبات سازنده آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی موجود در چای سیاه ویروس‌ های دهان مانند Herpes را از بین می ‌برند. از طرفی فلورید موجود در ساختار آن مانع از پوسیدگی دندان ‌ها می‌شود. همچنین ترکیبات آن با نابود کردن پلاک ‌های روی دندان مانع از بوی بد دهان و تنفس خواهد شد.



:: برچسب‌ها: چای بهاره ,
:: بازدید از این مطلب : 202
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

به نظر شما بهترین چای دنیا برای کدام منطقه است؟ دم کردن انواع چای و آشنایی با مراحل تولید انواع چای سیاه بسیار راحت و در عین حال تکنیکی می‌باشد به طوری که هرگونه اشتباه در دم کردن آن میزان محبوبیت چای را در مهمانی‌ها کاهش می‌دهد. معروف‌ترین نوع چای که درمیان تمامی کشورها نیز رایج است چای سیاه تلخ و دبش است اما سایر انواع چای نیز تکنیک‌های مشابهی برای دم کشیدن دارند.

 

ترفندهای دم کردن چای

چای سیاه پرمصرف‌ترین نوشیدنی جهان است.

  1. برای اینکه یک چای خوش طعم و بو داشته باشیم بهتر است که از چای‌های غیر کیسه‌ای استفاده کنیم.
  2. هرچقدر که میزان گچ و املاح درون آب کمتر باشد و آب به اصطلاح تصفیه شده باشد؛ چای خوش رنگ‌تر و خوش طعم‌تر خواهد شد.
  3. قبل از آن که چای خشک را به درون قوری یا فلاسک بریزید آن را با آب سرد بشویید تا چای در نهایت رنگ بهتری بگیرد.
  4. از قوری یا فلاسک بزرگ استفاده کنید تا فضای برگ‌های چای بیشتر باشد و چای بهتر دم بکشد.
  5. برای دم کردن چای نباید از آبی که خیلی جوش خورده است استفاده کنید. شما می‌توانید برای تنظیم دمای جوش آب جوش از کتری برقی با قابلیت تنظیم دما یا دماسنج استفاده کنید. دمای مخصوص دم کردن چای به طور معمول روی بسته بندی‌های چای خشک نوشته شده است اما اصولا چای را در دمای حدود ۷۰ درجه دم می‌کنند.
  6. دمای قوری یا فلاسکی که در آن قرار است چای درست کنید نباید سرد باشد چون در این صورت آب دمای خود را به سرعت از دست می‌دهد و سرد می‌شود. به غیر از این ممکن است در اثر سرمای زیاد و ورود ناگهانی آب جوش به درون آن شیشه فلاسک و یا قوری بشکند. برای جلوگیری از این اتفاق مقدار کمی از آب جوش را در قوری یا فلاسک ریخته و آن را تکان میدهیم تا دمای کل بدنه بالا برود و از شکستن آن جلوگیری شود.
  7. زمان دم کشیدن چای و سرو آن بسیار اهمیت دارد. به طور معمول چای بعد از گذشت ۲۰ دقیقه دم می‌کشد اما علاوه بر این مدت زمان دم کشیدن هر نوع چای بر روی بسته بندی آن نوشته شده است.
  8. برای سرو کردن یک چای خوش رنگ بهتر است که با استفاده از یک صافی مخصوص تفاله‌های چای را بگیرید. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید چای ایرانی و خرید چای شمال را از جایی مطمئن انجام دهید.
  9. مدت ماندگاری چای دم کرده بسیار مهم است؛ دقت کنید که اگر چای بیش از حد دم بکشد سیاه و تلخ می‌شود و جلوه خوبی ندارد. همچنین سرو چای قبل از دم کشیدن آن باعث می‌شود چای شما بی‌مزه و بی رنگ باشد.
  10. اگر می‌خواهید به چای مواد معطری اضافه کنید بهتر است از قبل آن را در آب بریزید و سپس با آبی که معطر شده چای درست کنید تا رنگ چای کدر نشود.
  11. چای خشک را در ظرفی نگه دارید که هوا در آن نفوذ نمی‌کند.
  12. قبل از اینکه آب جوش را درون کتری بریزید آن را به مدت ۲ الی ۳ دقیقه کنار بگذارید تا املاح آن ته نشین شود و کیفیت نهایی چای بیشتر شود.

مدت ماندگاری چای دم کرده

مدت ماندگاری چای دم کرده

مدت زمان ماندگاری و مصرف چای دم کرده بین ۲۰ تا ۴۰ دقیقه بعد از دم کردن چای است و بعد از این زمان رنگ و عطر چای تغییر می‌کند و دیگر به اندازه قبل خوب نیست زیرا چای در خود ماده‌ای به نام کانن دارد که هرچه میزان زمان ماندگاری چای بالا رود این ماده درون آن افزایش یافته و باعث جلوگیری از جذب آهن بدن می‌شود.

علاوه بر این انواع چای خواصی دارند مثلا خواص چای سبز یا خواص چای ماچا و خواص دمنوش آویشن بعد از ساعت‌ها ماندگاری از بین می‌رود و دیگر بی فایده می‌شود. پس بهتر است انواع چای را بعد از دم کشیدن مصرف کنیم تا به بدن خود ضرری نرسانیم.

سخن پایانی

چای با کوکی خوشمزه

مصرف چای در میان ما ایرانیان و همچنین کشورهای همسایه به خصوص ترکیه بسیار فراوان است. با اینکه چای برای بدن خواص زیادی دارد اما بیش از حد مصرف کردن آن نیز به ضرر انسان است و متاسفانه برخی از افراد به مصرف بیش‌ از حد چای اعتیاد دارند. پیشنهاد ما به شما این است که طرز تهیه چای ماسالا را یاد بگیرید و مصرف آن را جایگزین مصرف زیاد چای سیاه کنید.

شما می‌توانید با آشنایی با طرز تهیه انواع کوکی یک عصرانه یا صبحانه لاکچری را به همراه چای دبش و دم کشیده برای خانواده خود تهیه کنید. شما عزیزان می‌توانید برای تهیه مواد مورد نیاز برای درست کردن هر نوع غذایی سفارش خود را به صورت آنلاین در اسنپ اکسپرس ثبت کرده و در کمترین مدت زمان ممکن دریافت کنید. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید چای ایرانی و خرید چای شمال را از جایی مطمئن انجام دهید.

سوالات متداول

آیا چای سیاه برای بدن مفید است؟

بله، چای سیاه باعث افزایش انرژی، تسکین درد، تمرکز و… می شود.

عوارض مصرف چای سیاه چیست؟

افسردگی و اضطراب، کمبود آهن، سردرد بدلیل عوارض کافئین از جمله عوارض مصرف بیش از اندازه چای سیاه است.

چگونه می‌توان طعم بد چایی که زیاد دم کشیده را کم کرد؟

شما می‌توانید با انداختن ۲ تا ۳ حبه قند در چای از مزه بد چای بیش از حد دم کشیده بکاهید.

 

snapp 



:: برچسب‌ها: دم کردن چای ,
:: بازدید از این مطلب : 206
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

قرن‌هاست که چای‌های گیاهی وجود دارند. با این وجود، چای‌های گیاهی با چای‌هایی از جمله چای سبز، چای سیاه و ... که از برگ گیاه Camellia sinensis  دم می‌شود، متفاوت است. دمنوش‌های گیاهی، از میوه‌های خشک، گل‌ها و ادویه‌ها بدست می‌آید و مصرف می‌شود. این بدان معناست، دمنوش‌های گیاهی، می‌توانند طیف وسیعی از طعم‌ها را داشته باشند و گزینه مناسبی برای نوشیدنی‌های سرد و گرم به حساب می‌آیند. 
 
برخی از چای‌های گیاهی علاوه بر خوش طعم بودن، خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامتی نیز دارند. در گذشته، در کشورهای مصر باستان و چین باستان، از گیاهان دارویی، برای رفع بیماری‌ها، کاهش درد، رفع سردرد، رفع سرگیجه و ... بسیاری از موارد پزشکی مورد استفاده قرار می‌گرفته. هر چند در رابطه با اینکه مبدا گیاهان دارویی در کجا بوده است، نمی‌توان به راحتی ادعا کرد، و به ذکر نام همین دو کشور بسنده می‌کنیم. 
 
باید به این نکته نیز اشاره کنیم که دانش مدرن، شواهدی را مبنی بر کاربردهای سنتی دمنوش‌های گیاهی کشف کرده و در رابطه با خواص مفید دمنوش‌ها، آن را تایید کرده است. دمنوش‌ها، از جمله سالم‌ترین نوشیدنی‌هایی هستند که می‌توان نوشید. ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌های موجود در بسیاری از گیاهان، نشاده داده‌اند که دمنوش‌ها، فواید سلامتی کوتاه مدت و طولانی مدت را فراهم می‌کنند. دمنوش‌ها، می‌توانند جایگزین مناسبی برای نوشیدنی‌های شیرین و کافئین‌دار روزانه شما باشند. دمنوش‌ها، می‌توانند این جایگزینی را نه تنها با طعم دلپذیر و خوش خود انجام دهند، بلکه با استفاده از خواص درمانی و مفید متعدد، استفاده از آن‌ها را محبوب کرده است.
 
دمنوش‌ها، از گیاه چای ساخته نمی‌شوند. در عوض، آن‌ها از گل‌ها یا ریشه‌های گیاهان تهیه می‌شود که به علت طعم عالی و خواص دارویی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. طیف متنوع دمنوش‌ها، این امکان را برای تمام سلایق محیا کرده است تا دمنوش‌ مورد علاقه خود را انتخاب کنند. دمنوش‌ها از درمان سرماخوردگی تا رفع استرس، از کاهش فشار خون تا خواص ضد پیری، را می‌توانند کمک‌رسانی کنند. حال که متوجه شدیم که دمنوش چه چیزی هست، حال به خواص و فواید دمنوش می‌پردازیم.

خواص و فواید دمنوش‌ها

۱- دمنوش به بهبود سرماخوردگی کمک می‌کند
دمنوش‌های گیاهی، برای درمان سرماخوردگی عالی هستند، چرا که خواص درمانی برخی از دمنوش‌ها، می‌تواند مجاری بینی را پاک کند و سرفه‌های شدید را متوقف سازد. هم‌چنین، برخی از این دمنوش‌ها، می‌توانند علائم آسم را کاهش دهند. 
 
۲- دمنوش به هضم غذا کمک می‌کند
بسیاری از دمنوش‌های گیاهی، به تجزیه چربی‌ها کمک کرده و تخلیه معده را تسریع می‌کنند. با این کار، می‌توانند علائم سوهاضمه، نفخ و استفراغ را کاهش دهند. برخی از بهترین چای‌ها برای این علائم همچون دمنوش بابونه، دارچین، نعناع فلفلی، دمنوش چای سبز و ... هستند.  برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید دمنوش را از جایی مطمئن انجام دهید.
 
۳- تقویت سیستم ایمنی بدن با استفاده از دمنوش
آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌های موجود در دمنوش‌های گیاهی برای کمک به مبارزه با بیماری‌ها و عفونت‌ها عالی هستند. آن‌ها می‌توانند از استرس اکسیداتیو محافظت کرده و خطر ابتلا به بیماری مزمن را کاهش دهند. یکی از بهترین چای‌های گیاهی برای تقویت سیستم ایمنی بدن، دمنوش زنجبیل است. 
 
۴- دمنوش، به سلامت پوست و جوان‌تر ماندن شما کمک می‌کند
در حالی که بسیاری از افراد، سعی می‌کنند که با استفاده از مواد آرایشی، سلامت پوست و جوانی خود را حفظ کنند، اما دمنوش‌ها در اینجا نیز می‌توانند به کمک شما بیایند. آنتی اکسیدان‌های موجود در دمنوش‌های گیاهی نشان داده‌اند که به کند شدن روند پیری کمک می‌کنند. آن‌ها از آسیب‌های رادیکال آزاد جلوگیری کرده و پیری سلول‌های بدن را کاهش می‌دهند. این باعث می‌شود پوست و موهای شما جوان‌تر به نظر برسند. 
 
۵- کاهش استرس و اضطراب با استفاده از دمنوش
برخی از دمنوش‌های گیاهی باعث تسکین و آرامش ذهن می‌‌شوند و استرس و اضطراب را از بین می‌برند. از آنجا که ذهن را آرام می‌کند، نوشیدن چای گیاهی قبل از خواب به افرادی که از بی‌خوابی رنج می‌برند نیز، کمک می‌کند. دمنوش بابونه، یکی از بهترین دمنوش‌ها برای رفع استرس و مشکل خواب است. 
 
۶- دمنوش، فشار خون را کاهش می‌دهد
به جای استفاده از قرص، می‌توانید دمنوش گیاهی بنوشید تا فشار خون شما کاهش یابد. دمنوش چای ترش، به دلیل مواد تشکیل دهندۀ آن، بدون هیچ گونه عوارض جانبی می‌تواند فشار خون را کاهش دهد. فشار خون بالا، می‌تواند بر قلب و کلیه تاثیر منفی بگذارد. بنابراین اگر به دنبال یک درمان طبیعی هستید، چای ترش راه مناسبی است که شاید باید آن را امتحان کنید. 
اکنون شما می‌دانید که خواص دمنوش برای سلامتی، چقدر می‌تواند متنوع و مفید باشد. در ادامه، می‌خواهیم برخی از دمنوش‌هایی که نوشیدن آن‌ها، می‌تواند برای شما مفید باشد، اشاره کنیم. 

انواع دمنوش ها

- دمنوش زعفرانی
دمنوش زعفرانی سحرخیز، با ترکیبات زعفران، گل محمدی، هل؛ به همراه خواص شگفت‌انگیز و کیفیت بالای عطر و طعم، همراه با همنشینی عطر هل و گل محمدی، رایحه‌ای به یاد ماندنی و دلنشین را در کنار حال خوب، به ارمغان می‌آورد. زعفران، گیاه منحصر به فردی است که جزو ادویه‌های اصلی ما، ایرانیان، نیز به شمار می‌آید. شادی و آرامش‌بخشی، پیشگیری از سرطان، تقویت حافظه و ... تنها بخشی از نکات مثبت دمنوش زعفرانی است.
 
- دمنوش زعفران مریم گلی
دمنوش مریم گلی، به دلیل خواص دارویی بسیار شناخته شده است و تحقیقات علمی، برای حمایت از چندین فایدۀ آن به ویژه برای سلامت مغز، آغاز شده است. در تعدادی آزمایش، مشاهده شده است که مریم گلی، برای عملکرد شناختی مفید است و هم‌چنین در برابر اثرات پلاک‌های درگیر در بیماری آلزایمر موثر است. تحقیقات دیگر نشان داده که مصرف مریم گلی، باعث بهبود خلق و خو، عملکرد ذهنی و حافظه در بزرگسالان می‌شود. ترکیب دمنوش زعفران مریم گلی، تمام این خواص را در بر می‌گیرد و یک انتخاب سالم و هیجان‌انگیز است. عطر و طعم خوش این دمنوش، آن را به یادماندنی می‌کند. 
 
- دمنوش دارچین زرشک
دارچین از گیاهان ادویه‌ای عالی برای کاهش وزن است که به طور گسترده در طب سنتی آئورودا نیز استفاده می‌شود. خواص دارچین در کنار خواص فوق‌العادۀ زرشک، دمنوش دارچین زرشک را تبدیل به یک مورد خاص کرده است. 
 
- دمنوش زعفران اسطوخودوس
اسطوخودوس، سرشار از خواص و فایده برای سلامت بدن و پوست است. از اسطوخودوس، به عنوان راهی برای بدست آوردن آرامش نیز یاد می‌کنند. تقویت کننده بدن، قلب، مغز از جمله موارد تاثیرگذار این گیاه است. در بیماری‌هایی مانند سینه و سرفه، سردرد و سرگیجه نیز، مصرف اسطوخودوس می‌تواند مفید باشد. قرار گرفتن نام زعفران در کنار اسطوخودوس، این دمنوش را تبدیل به معجونی فوق‌العاده می‌‎کند که با مصرف آن، حس لذت و خوشایندی را برای شما به دنبال دارد. دمنوش زعفران اسطوخودس، یک طعم دلنشین و جدید است. 
 
- دمنوش آویشن ختمی
آویشن نیز برای درمان سرماخوردگی موثر است. این گیاه مدیترانه‌ای، حاوی خواصی است که در برابر ویروس‌ها و عفونت‌ها می‌تواند شما را محافظت کند. دمنوش آویشن ختمی سحرخیز، با بهره‌گیری از بالاترین استانداردها و بهترین کیفیت، لذت نوشیدن این دمنوش را به شما تقدیم می‌کند. 
 
- دمنوش بابونه
دمنوش بابونه، معمولاً به دلیل اثرات آرام‌بخشی که دارد، به عنوان کمک خواب و تسکین اضطراب مصرف می‌شود. مطالعات نشان داده است که نوشیدن چای بابونه دو بار در روز می‌تواند به کسانی که از بی‌خوابی رنج می‌برند کمک کند و باعث کاهش زمان خوابیدن و خوابیدن می‌شود. همچنین به بهبود کیفیت عمومی خواب کمک می‌کند. اعتقاد بر این است که چای بابونه علاوه بر اثرات آرامبخش، التهاب را نیز درمان می‌کند.
 
- دمنوش نعناع کاکوتی
دمنوش نعناع، یکی از پرمصرف‌ترین دمنوش‌های گیاهی در جهان است. بیشترین کاربرد دمنوش نعناع نیز، برای حمایت از سلامت دستگاه گوارش است. هم‌چنین این دمنوش دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی، ضد باکتری و ضد ویروسی است. از طرفی، گیاه کاکوتی، خود از خانواده نعناع است که برای خوش طعم کردن این دمنوش به کار رفته است. طبع گیاه کاکوتی، گرم و خشک است. علاوه بر این، گیاه کاکوتی، هم خاصیت دارویی و هم خاصیت غذایی دارد که مصرف آن را افزایش داده است.  ترکیب نعناع و کاکوتی، دمنوش نعناع کاکوتی را تبدیل به گزینه‌ای مناسب و پرخواص تبدیل کرده است. 
 
- دمنوش گل گاو زبان
گل گاو زبان، یکی از گیاهان دارویی بسیار با خاصیت و مهم است که در کشورمان نیز، به واسطۀ بهره بردن از خواص درمانی و استفاده از آن در نوشیدنی چای و دمنوش‌ها، یکی از نوشیدنی‌های محبوب به شمار می‌آید. از گیاه گل گاو زبان، برای بیماری‌های جوش، کبودی، سرفه، تب، سردرد، زخم‌های چرکی، قرمزی، گزش مار، زخم می‌توان استفاده کرد. از جمله خواص دارویی گل گاو زبان نیز می‌توان به ادرارآور، نرم‌کننده، تسکین‌دهنده و تعریق اشاره کرد. دمنوش گل گاو زبان سحرخیز، با بهره‌گیری از بهترین کیفیت‌ها، این دمنوش دلنشین را به شما پیشنهاد می‌دهد. آرامش‌بخش بودن این دمنوش به وسیله کنترل فشار خون، از دیگر مزیت‌های نوشیدن دمنوش گل گاو زبان است که به شما آن را پیشنهاد می‌دهیم. 
 
- دمنوش بهار نارنج + چای ترش
این گیاه علاوه بر طعم خوشی که دارد، خواص درمانی این دمنوش را نیز، چند برابر می‌کند. بهارنارنج برای درمان مشکلات پوستی مانند: عفونت‌های قارچی پوست، خارش و زخم بستر مفید است. از آنجایی‌که اکثر پمادهای ضدالتهاب(کالاندولا) ترکیبی از بهارنارنج دارند، این گیاه برای التهابات پوستی هم تأثیر بسزایی خواهد داشت. همچنین بهارنارنج به کسانی‌که مشکل آسم و تنگی نفس دارند توصیه می‌شود. دمنوش بهارنارنج سحرخیز، یکی از نوشیدنی‌های مهم و محبوب اکثریت مردم است که برای رهایی از تنش‌های روحی و اضطراب، نوشیدن آن را مناسب حالشان می‌دانند. دمنوش بهارنارنج که بیشتر مصرف‌کنندگان، آن را به اسم دمنوش آرامبخش می‌شناسند؛ با ترکیبات بهارنارنج، ‌به لیمو، جو دوسر، ‌بادرنجبویه، با خواص ارزشمند به مرحله تولید رسیده است. ترکیب این گیاهان باعث احساس آرامش و راحتی مزاج میگردد. بهار نارنج آرامش بخش و ضد هیجانات دستگاه عصبی است و یک نوشیدنی مناسب برای رفع ضعف اعصاب و نشاط است.  گیاه به لیمو  یکی از اعضای ارزشمند این دمنوش‌ است که موجب کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی، تقویت عضلات و ماهیچه‌ها و می‌گردد.
 
- دمنوش جنسینگ
یکی از گیاهان نیروزا و مقوی که شهرت جهانی دارد، جنسینگ است که از آن به عنوان گیاه جوانی یا نوش دارو نیز نام می‌برند. افزایش قدرت جسمانی، بهبود فعالیت حافظه، افزایش شادابی و نشاط، افزایش قدرت تحمل و پایداری، مقابله با پیری و عوارض آن، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از سردرد، بهبود مشکلات جنسی، بهبود بی‌خوابی و بدخوابی، رفع خستگی و ضعف، تنظیم فشار خون، مقابله با افسردگی، کاهش میزان و شدت سرماخوردگی در زمستان؛ از جمله خواص مفید دمنوش جنسینگ سحرخیز است. پیشنهاد می‌کنیم اگر تابحال دمنوش جنسینگ را مصرف نکرده‌اید، این دمنوش پرطرفدار و محبوب، که طعم خوش و دلنشینی نیز دارد را امتحان کنید. 
 
- دمنوش چای ترش
شرکت سحرخیز با گردآوری افراد متخصص در زمینه علم گیاهان دارویی، با مجهزترین آزمایشگاه‌ها و به‌روزترین متد، خانواده دمنوش‌های سحرخیز را تولید کرده که در این دمنوش‌ها از ادویه‏، میوه‏، برگ، ساقه یا ریشه گیاهان استفاده شده، و فرایند بسته‌بندی به صورت هدفمند طراحی شده است. از دمنوش چای ترش سحرخیز که شامل: چای ترش (گل رز چینی) است، می‌توان به عنوان یکی از اعضای محبوب خانواده دمنوش سحرخیز نام برد. چای ترش به دلیل طعم و خواصی که در ترکیبات آن وجود دارد، باعث تقویت گوارش و هضم آسان می‌گردد. دمنوش چای ترش سحرخیز، اثر مثبتی بر کنترل و تعادل فشار خون بالا دارد و یک پیشنهاد ساده برای دسترسی به یک حال با نشاط می‌باشد.
 
- دمنوش چای سبز
برای تهیه دمنوش‌‌های سحرخیز از ادویه‏، میوه‏، برگ، ساقه یا ریشه گیاهان استفاده می‌کنند، که این گیاهان با روش‌های نوین مکانیزه تولید و در کیسه‌های هرمی بسته بندی می‌شود. ترکیب گیاهان مختلف دمنوش چای سبز و به واسطه آنتی اکسیدان چای سبز و تاثیرگذاری روی سوخت و ساز بدن و زیره و گل محمدی عطری دلنشین را به همراه دارد. دمنوش چای سبز، همانطور که قبلاً نیز در رابطه با خواص مفید چای سبز شرح داده‌ایم، عالی‌ترین گزینه در بین دمنوش‌ها است. 
 
ما امیدواریم، با مصرف دمنوش‌ها، بتوانید به خواصی که مدنظر دارید، دست پیدا کنید و در این راستا، بهترین انتخاب دمنوش‌ را به شما پیشنهاد دادیم، چرا که به تاثیر مثبت آن بر روی عملکرد سلامت و سیستم ایمنی بدن آگاهیم و با استفاده از بالاترین استانداردها و بهترین کیفیت، برای رساندن بهترین محصول به دست مصرف‌کننده، تمام تلاشمان را انجام می‌دهیم. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید دمنوش را از جایی مطمئن انجام دهید.



:: برچسب‌ها: دمنوش ,
:: بازدید از این مطلب : 217
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

آیا با خواص انواع عرقیات گیاهی آشنا هستید ؟
امروزه انواع عرق های گیاهی، به یکی از پر طرفدار ترین نوشیدنی ها برای مصارف دارویی تبدیل شده اند؛ به طوری که امروزه بیش از پنجاه نوع گیاه وجود دارد که پس از عرق گیری، تبدیل به یک نوشیدنی با مصارف طبی و دارویی زیاد می شوند. عرق های گیاهی در اصل خواص و راحیه گیاهانی هستند که پس از ترکیب شدن این دو مورد با آب، عرق گیاهی به وجود می آید. رایحه عرق های گیاهی در بعضی موارد با تحریک گیرنده های عصبی، باعث آرام شدن سیستم عصبی بدن می شوند. از سوی دیگر مواد تشکیل دهنده عرق های گیاهی برای بسیاری از مشکلات گوارشی، چاره کار هستند.در ادامه مطلب به معرفی کوتاه خواص بعضی از عرقیات گیاهی خواهیم پرداخت با ما همراه باشید...
گلاب
طبیعتی گرم دارد و تقویت کننده‌ی مغز و اعصاب است. غش، ضعف و بی‌هوشی را رفع کرده و بلغم را دفع می‌کند. لثه را سخت کرده و صفرابر نیز می‌باشد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید عرقیات را از جایی مطمئن انجام دهید.
عرق نعناع
طبیعتی گرم دارد و تقویت کننده معده است. مولد خون، اشتهاآور، رفع کننده‌ی دل درد و دل پیچه، ضد تشنج و بادشکن است. گرمازدگی اطفال و سکسکه را از بین می‌برد.
عرق بیدمشک
تقویت‌کننده قلب و بدن است، ملین نیز می‌باشد.
عرق بهارنارنج
تقویت کننده‌ی قلب و اعصاب است. ضدتشنج، آرام بخش و ضدهیستری می‌باشد. افسردگی، بی‌خوابی و سکسکه را درمان می‌کند. توسط نور آدرنالین در گیرنده‌های بتا 3، تجزیه کننده چربی می‌باشد و موجب افزایش متابولیسم بدن می‌شود.
عرق کاسنی
طبیعتی سرد دارد و تب‌بُر است. پوست، کلیه و کبد را تقویت می‌کند. دارای ویتامین C است و خون را تصفیه می‌کند. حرارت آن را پایین می‌آورد و رگ‌ها را باز می‌کند. درد مفاصلی که ناشی از گرمی مزاج باشد را مداوا می‌کند
عرق آویشن
طبیعتی گرم دارد و درمان کننده بلغم، اشتهاآور، ضدعفونی کننده مجاری تنفسی، ضد تشنج و تقویت‌کننده بدن است. ترشی معده را رفع می‌کند. ضددرد، رفع کننده‌ی برونشیت، آسم، گریپ، سوءهاضمه، نقرس، سیاتیک رقیق کننده خون می‌باشد.
عرق شاه‌تره (شاطره)
طبیعتی معتدل دارد، صفرابُر و تب‌بُر است. یرقان را درمان می‌کند، تقویت‌کننده‌ی پوست و کبد است. ادرارآور است و بلغم را دفع می‌کند. تصفیه کننده‌ی خون است و باعث تقویت لثه و جلوگیری از خون‌ریزی آن می‌شود. مخلوط شاه تره، سرکه و عسل پاک کننده معده از کلیه فضولات می‌باشد.
عرق خارشتر
سنگ‌های کلیه و مثانه را دفع می‌کند. شستشو دهنده‌ی کلیه‌ها است و برای سیاه سرفه نیز مفید است. طبع این عرق گرم و خشک می‌باشد. برای دفع سنگ‌های کلیه و مثانه 3 وعده و هر بار یک لیوان ولی برای درمان بقیه بیماری‌ها هر وعده یک فنجان میل شود.
عرق اسطوخودوس
طبیعت گرم و خشکی دارد، نیروبخش، برای سردرد، میگرن و دلهره مفید است. ضمناً آرام بخش و خواب‌آور نیز می‌باشد. مخلوط آن با عسل و سرکه برطرف کننده سرگیجه، پرش ناگهانی بعضی از اعضاء، رفع صرع، وسواس و فراموشی می‌باشد.
عرق اسفناج
برطرف کننده کم‌خونی و افزایش دهنده آهن در خون می‌باشد.
عرق اکالیپتوس
با توجه به خوراکی نبودن عرق مذکور باید به‌صورت بخور از خواص آن، که همانا برطرف کنندگی سرماخوردگی، برونشیت و گرفتگی بینی است، بهره برد.
عرق بابونه
طبیعتی گرم دارد و نیروبخش است. عفونت‌های دردناک را برطرف می‌کند. اختلالت قاعدگی را تنظیم و ورم بیضه و رحم را فرو می‌نشاند. کرم‌کش است و در درمان یبوست مفید می‌باشد. همچنین لطیف‌کننده پوست بدن، ضد دردهای شکم و نفخ، معرق اشتهاآور است.
عرق دارچین تقویت کننده‌ی معده و اعصاب است، ضدترس، وسواس، بادشکن، آرام بخش و قابض نیز می‌باشد. ضمناً طبع آن خشک و گرم است
عرق بادرنجبویه
طبیعتی گرم دارد و برای حافظه مفید است. تقویت کننده‌ی مغز، قلب، معده و حواس پنج‌گانه می‌باشد. خستگی روحی، بی‌حوصلگی، سردردهای عصبی و تنگی نفس را درمان می‌کند. ضمناً محرک و نیرو دهنده قوای جنسی می‌باشد. مصرف یک فنجان در یک لیوان آب روزی 3 مرتبه بهترین شکل درمان می‌باشد.
عرق بادیان
ضد روماتیسم و معطر کننده نوشیدنی‌ها است. مصرف نصف فنجان 3 بار در روز همراه با آب سرد تسهیل کننده تنفس می‌باشد.
عرق برگ چنار
ضدآسم، چاق‌کننده و تب بر است، درد و ورم زانو و مفاصل را که از گرمی مزاج می‌باشد، تسکین می‌دهد. اگر آن را بر بدن بمالید باعث شفافیت پوست می‌شود.
عرق برگ زیتون
فشارخون را پایین می‌آورد، برای نارسایی کبدی، رفع سردرد و تقویت حافظه مفید است. مدر است و برای درد دندان نیز مفید باشد.
عرق برگ گردو
قندخون را پایین می‌آورد. نقرس را درمان می‌کند و ورم مفاصل را که از سردی مزاج باشد تسکین می‌دهد. همچنین اثر تقویت کننده، دفع انگل، پایین آورنده قند خون و ضدعفونی‌کننده دارد و ضد ورم لوزه و مؤثر در بیماری‌های پوستی است
عرق بومادران
طبیعتی گرم دارد و نیروبخش، تقویت کننده‌ی قلب و اعصاب، ضدتشنج و تصفیه کننده‌ی خون می‌باشد. ورم معده و روده را درمان می‌کند. برای بواسیر، تب، رفع اختلالات و درد قاعدگی، گرفتگی عضلات اطراف قلب و خواب رفتن دست‌ها مفید است.
عرق بید
تقویت‌کننده معده، آرام‌بخش، تقویت‌کننده قلب، ضدتشنج و تب‌بُر است. یرقان و سردرد را درمان می‌کند. لطیف کننده موی سر است و شوره‌ای سر را برطرف می‌کند. تسکین دهنده‌ی دردهای تناسلی نیز می‌باشد.
عرق بید گیاه
طبعی سرد و خشک دارد و درمان کننده دل پیچه و زخم مثانه می‌باشد.
عرق پونه
اشتهاآور، بادشکن و ضداسهال است. جهت رفع سکسکه، سوزش معده و سرفه استفاده می‌شود. در ضمن خلط آور نیز است.
عرق چهار عرق
تب‌بُر است. تقویت کننده‌ی پوست، کلیه و کبد می‌باشد. دارای ویتامین C است و خون را تصفیه می‌کند. حرارت بدن را پایین آورده و رگ‌ها را باز می‌کند. درد مفاصل که از گرمی مزاج می‌باشد را مداوا می‌کند.
عرق چهل گیاه
طبیعتی گرم دارد و تقویت کننده‌ی معده است. ترشی معده و دردهای ناشی از سردی مزاج و دل پیچه را رفع می‌کند. هم‌چنین هضم غذا را آسان می‌کند.
عرق خارخاسک
طبیعتی سرد دارد، مدر است و سنگ کلیه و مثانه را دفع می‌کند. ضدعفونی کننده‌ی کلیه‌ها است و تورم پروستات را رفع می‌کند. طبع آن گرم است و مصارف و خواص دیگر آن درمان سرفه، تب بُر، برطرف کننده ناراحتی‌های کبدی، تقویت قوای، جنسی، قابض، تنظیم کننده دوره قاعدگی و ساقط کننده جنین می‌باشد.
عرق دارچین
عرق دارچین تقویت کننده‌ی معده و اعصاب است، ضدترس، وسواس، بادشکن، آرام بخش و قابض نیز می‌باشد. ضمناً طبع آن خشک و گرم است.
عرق رازیانه
طبیعتی گرم دارد و ضد نفخ است. قولنج را درمان می‌کند. بلغم را رفع کرده و با توجه به داشتن هورمون زنانه، شیر مادران را زیاد می‌کند. محرک، بادشکن، مدر و قاعده‌آور نیز می‌باشد. لازم به ذکر است برای درمان موارد فوق یک فنجان از آن پیش از هر وعده غذایی میل شود.
عرق ریحان
طبیعت گیاه ریحان معتدل و یا کمی گرم و خشک است. برای خفتان قلب، ضعف معده، نفخ دستگاه گوارش، گزیدگی حشرات، تقویت دستگاه هاضمه، رفع تشنج و سردردهای عصبی و میگرن مفید است. همچنین التیام دهنده زخم‌ها و برطرف کننده زخم‌های دهان است.
عرق زعفران
برطرف کننده خونریزی بعد از زایمان، تنظیم کننده قاعده، فرج آور و محرک قوای جنسی می‌باشد.
عرق زنجبیل
طبیعت این گیاه، گرم و خشک است. جهت رفع تهوع، تقویت معده، برطرف کردن انگل در معده و روده، ضد سرماخوردگی، گلودرد، ضد نفخ، معرق و بادشکن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
عرق زنیان
طبیعتی گرم دارد و ضدعفونی‌کننده‌ی قوی معده است. ضدنفخ، قارچ، انگل و اسهال است. برای رفع اعتیاد و مضرات آن بسیار مفید است.
عرق زیره
طبیعتی گرم دارد، لاغر کننده، هضم‌کننده‌ی غذا، بادشکن و ملین است. شیر مادران را زیاد کرده و تنگی نفس را برطرف می‌کند.
عرق شبدر
چاق‌کننده است. مولد خون و نیرودهنده‌ی قوای جنسی می‌باشد. نرمی استخوان اطفال را درمان کرده و تصفیه کننده‌ی خون است.
عرق شنبلیله
طبیعتی گرم دارد، قندخون را پایین می‌آورد، کم‌خونی را درمان می‌کند و چاق‌کننده است.
عرق شوید
طبیعتی گرم دارد و چربی خون را پایین آورده و برای معده مفید است. بادشکن و قاعده آور است. سکسکه و دل‌درد را درمان می‌کند. تنگی نفس را رفع کرده و ضعف معده را از بین می‌برد و باعث افزایش شیر مادران نیز می‌شود.
عرق شیرین بیان
عرق شیرین بیان طبیعتی گرم دارد، زخم معده و اثنی عشر را درمان کرده و دستگاه گوارش را تقویت می‌کند. ضدسرفه و خلط آور است. عفونت‌های ریه و کلیه را برطرف کرده و یبوست مزاج و بواسیر را از بین می‌برد.
عرق کاکوتی
طبعی گرم دارد و اگر بعد از غذا با نصف لیوان آب میل شود، مقوی معده، برطرف‌کننده سوءهاضمه، اشتهاآور و ضدعفونی کننده مجاری تنفسی می‌باشد. مصرف برگ گیاه مخلوط با ماست و یا دوغ تقویت کننده قوای جنسی می‌باشد.
عرق کرفس
در درمان رماتیسم و درد مفاصل به‌صورت یک فنجان در یک لیوان آب سرد مصرف شود.
عرق کیالک
تنظیم کننده کلسترول خون و تصفیه کننده آن و از تنگ شدن عروق قلبی جلوگیری می‌کند. برای درمان‌های فوق 3 وعده در روز، و هر بار 1 فنجان میل شود.
عرق گاوزبان
طبیعتی گرم دارد و آرام بخش، نرم کننده سینه، تصفیه کننده خون، ادرارآور و برطرف کننده التهابات مثانه و کلیه می‌باشد.
عرق گزنه
طبیعتی گرم دارد و قندخون را پایین می‌آورد، تنگی نفس را رفع کرده و نیرودهنده و قاعده‌آور است. شیر مادر را زیاد کرده و غرغره کردن آن برای رفع ورم لوزه‌ها مفید است.
عرق گشنیز
نیرودهنده، ضد تشنج، ضد کرم و باکتری و بیماری‌های روده‌ای، آرام‌بخش و برطرف کننده تاول‌های دهان و تسکین دهنده درد دندان می‌باشد.
عرق شیرین بیان طبیعتی گرم دارد، زخم معده و اثنی عشر را درمان کرده و دستگاه گوارش را تقویت می‌کند. ضدسرفه و خلط آور است. عفونت‌های ریه و کلیه را برطرف کرده و یبوست مزاج و بواسیر را از بین می‌برد
عرق گل ختمی
نشاط آور، نیکوکننده رخسار، باعث رفع التهاب مثانه و قطع ادرار و در درمان آسم و گرفتگی صدا مؤثر است همچنین برای سرماخوردگی مناسب است به‌صورت روزی سه وعده و در هر وعده یک لیوان مصرف شود. مقوی، ملین و بهترین درمان برای قولنج و دردهای عضلانی می‌باشد. به‌صورت نصف لیوان غلیظ مصرف می‌شود.  برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید عرقیات را از جایی مطمئن انجام دهید.
عرق گل گاوزبان
طبعی گرم دارد و تقویت کننده قلب، کبد، اعصاب، آرام بخش و برطرف کننده آسم، سینه درد، تهوع، یرقان و سنگ‌های کلیه و مثانه می‌باشد. مصرف 3 وعده و هر بار 1 فنجان پیش از غذا بهترین شیوه درمانی بیماری‌های فوق است.
عرق مرزه
طبعی گرم دارد و برطرف کننده سوءهاضمه، سنگ‌های کلیه و مثانه، تقویت کننده قوای جنسی و ضعف جسمی می‌باشد.
عرق میخک
عرق میخک طبعی گرم دارد و آرام‌بخش، تنظیم کننده قاعده، تقویت‌کننده معده و ضد انگل می‌باشد.
عرق نسترن
طبیعتی گرم دارد و تقویت کننده‌ی قلب و اعصاب است. کمبود ویتامین C ورم کلیه، درد معده و اسهال را رفع می‌کند، تصفیه کننده‌ی خون نیز می‌باشد.
عرق هل
تقویت کننده‌ی معده و روده و بادشکن است. بوی بد دهان به خصوص سیر را از بین می‌برد.
عرق یونجه
اشتهاآور، چاق‌کننده، حاوی انواع ویتامین‌ها، مفید برای کودکان، تقویت‌کننده بدن و برطرف‌کننده لرزش‌های ناشی از بیماری پارکینسون می‌باشد. همچنین چاق‌کننده و مفید برای ترک اعتیاد است. به‌صورت یک ساعت قبل از غذا به مقدار نصف لیوان مصرف شود.



:: برچسب‌ها: انواع عرقیات ,
:: بازدید از این مطلب : 216
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

شنوایی سنجی کودکان و انجام تست های شنوایی سنجی مانند تست abr و  تست  oae از اهمیت بالایی برخوردار است که والدین باید توجه ویژه ای به آن داشته باشند که این بخش را بطور مفصل در شنوایی سنجی اطفال توضیح داده ایم. طبق پروتکل کمیته مشترک شنوایی سنجی نوزادان (jcIH) صد در صد نوزادان با کم شنوایی قابل توجه مادرزادی بایستی تا ۳ ماهگی شناسایی شوند و لازم است مداخلات زودهنگام برای آنها تا شش ماهگی شروع شود. عدم کشف به موقع کم شنوایی در نوزادان و اطفال باعث تاخیر افتادن در رشد گفتار و زبان کودکان خواهد شد.

تحقیقات نشان داده است که زمانی که کم شنوایی قبل از شش ماهگی تشخیص داده شود و به دنبال آن مداخلات درمانی و توان بخشی شروع شود فرایند هایی نظیر گفتار و زبان در مقایسه با کودکانی که دیرتر تشخیص و درمان داده شده‌اند رشد بیشتری دارد. علاوه بر این عملکرد کودکان نظیر خواندن، حساب کردن، تعداد واژگان، تولید گفتار و قابلیت فهم و رفتارهای اجتماعی ۲۰ تا ۴۰ درصد بالاتر است.
هدف از ارزیابی اولیه نوزادان تایید یا رد کم شنوایی، تعیین مقدار کم شنوایی و شکل آن و ارزیابی تمامیت سیستم شنوایی می باشد.
توصیه می شود حتی اگر فقط یک گوش در تست غربالگری شنوایی نوزادان مشکوک بوده است ارزیابی نهایی برای دو گوش انجام شود، همچنین ارزیابی های دوره ای برای اعتبار نتایج و پایش وضعیت شنوایی ضروری می باشد.

 

 شنوایی سنجی کودکان

 

روش انجام شنوایی سنجی نوزادان و کودکان

تکنیک های شنوایی سنجی کودکان و همینطور شنوایی سنجی نوزادان به روش های شرطی سازی و یا بازی با کودکان که همکاری لازم در نشستن روی صندلی و انجام آزمایش را با ما نداشته باشند جهت سنجش شنوایی کودکان کارساز نمی باشد و به عبارتی غیر ممکن می باشد از این رو جهت شنوایی سنجی کودکان از روش‌های آبجکتیو که نیاز به همکاری کودک نداشته باشد استفاده می‌شود و می‌ توان در این روش ها وقتی کودک در خواب کامل باشد و یا با استفاده از برخی داروها که باعث به خواب رفتن کودک می شود تست شنوایی را انجام داد.

اکثر کودکان تازه به دنیا آمده ممکن است شنوایی نرمال داشته باشند ولی طبق آمار از هر هزار کودک سه کودک مبتلا به مشکل شنوایی به دنیا می آید به ویژه نوزادانی که موقع تولد دارای فاکتورهای خطر به ویژه زردی بالا حین تولد باشند، بنابراین شنوایی سنجی کودکان یا غربالگری شنوایی نوزادان موقع تولد ضرورت ویژه‌ای را دارد چرا که اگر به موقع وجود مشکل شنوایی در نوزادان تشخیص داده نشود منجر به عوارض شدیدتری در آینده به ویژه در گفتار و زبان کودک خواهد شد.

 

شنوایی سنجی اطفال و کودکان

 

اهداف شنوایی سنجی کودکان

بنابراین هدف از انجام شنوایی سنجی کودکان (شنوایی سنجی نوزادان) تشخیص کامل مشکل شنوایی تا ۳ ماهگی و در صورت لزوم تجویز سمعک و وسایل کمک شنوایی تا ۶ ماهگی که سن طلایی جهت زبان آموزی هست، می باشد. تمامی نوزادان و کودکان حین تولد بایستی شنوایی سنجی کودکان انجام دهند و در یک مرحله دیگر این تست تا ۳ ماهگی برای آنها تکرار شود. همانطور که گفته شد عوامل متعددی می توانند منجر به کم شنوایی در کودکان شوند بنابراین شناسایی دقیق ویژگی های آن ها و علائم آنها بسیار اهمیت دارد. در شنوایی سنجی اطفال حتی باید کم شنوایی خفیف هم مورد توجه قرار گیرد زیرا می‌ تواند باعث تاخیر در گفتار و زبان شوند.

در کودکانی که حین تولد دچار مشکلاتی هستند انجام غربالگری و شنوایی سنجی نوزادان در فواصل زمانی معین اهمیت ویژه‌ای دارد. از مهمترین مشکلات حین تولد که می تواند کم شنوایی در نوزادان ایجاد کند به موارد زیر می توان اشاره کرد:

۱- نوزادانی که دچار کمبود اکسیژن و یا خفگی می شوند که می‌ تواند به علت طولانی شدن زمان بارداری یا پیچیدن بند ناف دور گردن نوزاد باشد.

۲- نوزادانی که با ناهنجاری‌ هایی در سر و صورت به دنیا می‌آیند از قبیل شکاف کام یالب، نبودن لاله گوش یا کوچک بودن آن

۳- عفونت های رحمی که طیف وسیعی از ویروس ها و باکتری ها را شامل می شود و منجر به کم شنوایی می‌ گردند، مثل سفلیس، سرخجه، سرخک و اوریون، آبله مرغان

۴- وزن کم حین تولد که بیشتر در کودکان نارس دیده می شود.

۵- زردی بالا حین تولد که اثر سمی روی اعصاب شنوایی و مغز دارد.

۶- کودکانی که پدر و مادر آنها نسبت فامیلی داشته باشند و یا تاریخچه کم شنوایی ارثی و خانوادگی دارند.

۷- نوزادانی که به هر دلیل سابقه بستری در NICU داشته باشند.

 

مشاوره رایگان

 

کشف زودهنگام کم شنوایی و برنامه‌های مداخله‌ای

به علت اهمیت برنامه های مداخله ای عبارت غربالگری شنوایی نوزادان به عبارت برنامه‌های مداخله‌ای و شناسایی زودهنگام کم شنوایی تغییر پیدا کرده است. در واقع غربالگری شنوایی اولین گام در فرایند تشخیص می باشد.


تیم پزشکی مداخله

موثرترین روش برای تشخیص و مداخله زودهنگام کم شنوایی در کودکان همکاری های چند بعدی می باشد. تعداد زیادی از اعضای مراقبت سلامت مثل پزشکان گوش و حلق و بینی، شنوایی شناس، متخصص ژنتیک و گفتاردرمان بایستی در تشخیص کم شنوایی در نوزادان به صورت گروهی همکاری داشته باشند.


عوامل کم شنوایی در کودکان

کم شنوایی در کودکان می‌ تواند به صورت تنها یا همراه با ناهنجاری های متعدد باشد. اما با مراجعه به کلینیک شنوایی سنجی کودکان در کمترین زمان می توان کم شنوایی کودکان را تشخیص داد. می‌ توان گفت ۵۰ درصد کم شنوایی های مادرزادی به علت عوامل محیطی و ۵۰ درصد ارثی می باشد که در این نوع ۶۰۰ سندروم وجود دارد که همراه با نقص شنوایی می باشند.
در کم شنوایی های ژنتیکی یا ارثی ۷۰ درصد موارد غیر سندرومی و ۳۰ درصد موارد سندرومی می باشند.
کم شنوایی های محیطی می تواند در اثر عفونت های باکتریایی، ویروسی، مصرف داروهای اتوتوکسیک ،ضربات فیزیکی و صوتی ایجاد شود. همانطور که گفته شد ۳۰ درصد کم‌شنوایی های ارثی بیماری‌های سندرومیک هستند، از جمله این سندروم ها که همراه با نقص شنوایی هستند می توان به سندروم آلپورت، کروزون، آشر، پندردو واردنبرگ اشاره کرد.

 

روش های سنجش شنوایی اطفال

ارزیابی شنوایی کودکان شامل تاریخچه گیری دقیق ، معاینه اتوسکوپی گوش، تست های رفتاری و تست های فیزیولوژیک و الکتروفیزیولوژیک می باشد.


- تاریخچه گیری

اولین قدم در ارزیابی شنوایی اطفال گرفتن یک شرح حال دقیق از والدین می باشد تا ادیولوژیست را بر پایه عملکرد فیزیکی و رشدی و رفتاری کودک راهنمایی کند و نتایج این تاریخچه گیری روش های لازم در ارزیابی شنوایی نوزاد را برای ما فراهم می کند.


- اتوسکوپی یا معاینه گوش

اتوسکوپی گوش خارجی و پرده گوش برای مشاهده علایم بیماری، بدشکلی ها و وجود جسم خارجی در گوش یا حتی جرم گوش و یا انسداد مجرای گوش به صورت مادرزادی لازم می باشد و با یک معاینه دقیق گوش کودک می‌توان پی به سلامت پرده گوش و یا عدم وجود جرم در گوش برد.

 

 

اتوسکوپی یا معاینه گوش کودکان

 

غربالگری شنوایی در نوزادان (شنوایی سنجی نوزادان)

غربالگری اولیه شنوایی در نوزادان به روش های OAE ،AABR انجام می‌شود. مرحله اول بدو تولد نوزاد می باشد که معمولاً در بیمارستان انجام می‌شود که نوزاد تحت تست OAE قرار می‌گیرد.
اما گروهی از نوزادان در مرحله اول ممکن است در این تست پاسخ مثبت نداشته باشند ولی این دلیل بر نقص شنوایی نوزاد نمی باشد و ممکن است طبیعی باشد، چرا که مایعات جنینی به ویژه در فضای گوش میانی نوزاد ممکن است به طور کامل جذب نشده باشد و همین امر باعث عدم وجود پاسخ در تست شود.
مرحله دوم تست در یک ماهگی انجام می‌شود. چنانچه نوزاد در این مرحله پاسخ مثبت داشته باشد دیگر نیاز به بررسی‌های بیشتر ندارد ولی آن دسته از نوزادان که در یک ماهگی نیز پاسخ نداشته باشند بایستی در یک مرحله دیگر تحت آزمایش قرار گیرند به ویژه آن دسته از نوزادانی که دارای فاکتورهای خطر برای کم شنوایی باشند.

همانطور که گفته شد اولین مرحله در شنوایی سنجی کودکان انجام غربالگری شنوایی در آنها می باشد که این روش ها کاملاً غیر تهاجمی بوده و ساده قابل انجام هستند. در شنوایی سنجی نوزادان از دو روش استفاده می شود:

۱-تست OAE
۲-تست AABR

 

غربالگری شنوایی سنجی نوزادان با جدیدترین تست های شنوایی

 

- تست OAE چیست؟

در تست oae که مرحله اول شنوایی سنجی کودکان می باشد امواج صوتی به داخل کانال گوش نوزاد ارائه می شود و پاسخ گوش داخلی یا حلزون نسبت به امواج ثبت می گردد. با استفاده از تست oae وجود هر گونه مشکل در گوش خارجی، میانی و داخلی که منجر به کم شنوایی شده باشد تشخیص داده می‌ شود ولی اگر مشکلی در مسیرهای عصبی بالاتر و مرکزی وجود داشته باشد نیاز به انجام تست دیگری است که توضیح داده خواهد شد.
برای انجام تست OAE که یکی از تست های مهم شنوایی سنجی اطفال لازم است نوزاد آرام باشد. اگر در وضعیت خواب باشد که بسیار مناسب است ولی در شرایط بیداری نیز به شرط آرامش نوزاد می توان تست را انجام داد.
نتیجه این تست به عنوان رد یا قبول ثبت می‌ شود. قبولی در این تست لزوماً به معنای وجود شنوایی نرمال نمی باشد و بایستی در فاصله زمانی یک تا سه ماه آینده چک شود چرا که ممکن است کم شنوایی خفیف وجود داشته باشد که تشخیص داده نشود، از طرفی رد شدن در این تست نیز به معنای وجود کم شنوایی نمی باشد، خیلی از نوزادان با شنوایی نرمال در مرحله اول پاسخی ندارند، مهمترین علت این قضیه عدم جذب مایعات جنینی در فضای گوش میانی نوزاد و یا گریه و بی‌ قراری نوزاد حین تست می باشد، بنابراین لازم است آن دسته از نوزادانی که در مرحله اول رد می‌ شوند در فاصله زمانی یک‌ ماهه کنترل شوند تا به جواب کامل برسیم.

 

ویدیو نحوه انجام تست OAE در کودکان

 

تست OAE در نوزادان

 

- تست AABR چیست؟

تست aabr نیز می‌ تواند به عنوان یک آزمایش شنوایی سنجی نوزادان در مرحله اول برای نوزادان انجام شود ولی نسبت به تست OAE نیاز به آمادگی های بیشتری دارد. این تست نسبت به تست OAE حساسیت بالاتری دارد اگر چنانچه همانطور که قبلاً اشاره شد مشکلی در اعصاب شنوایی و مراکز بالاتر وجود داشته باشد با این تست می‌ توان آن را تشخیص داد.
برای انجام این تست در شنوایی سنجی کودکان لازم است کودک حتماً در وضعیت خواب باشد و چنانچه این امر میسر نشد با استفاده از داروهای خواب‌آور بایستی انجام گیرد. در این تست محرکات صوتی به کانال گوش کودک ارائه می گردد و پاسخ عصب توسط الکترودهایی که به سر نوزاد چسبانده می‌شود ثبت می گردد. پاسخ این تست نیز به صورت رد یا قبول ثبت می شود.

چنانچه نوزادی در این مرحله به پاسخ رد برسد حتماً بایستی آزمایشات شنوایی کاملتر برای آن انجام شود و میزان کم شنوایی دقیق اندازه‌گیری شود. آن دسته از نوزادانی که به ویژه دچار زردی بالای حین تولد بودند و یا کمبود اکسیژن و یا بستری در بخش nicu داشته اند لازم است این تست برای آنها حتماً انجام گیرد چرا که ممکن است دچار مشکلات اعصاب شنوایی شده باشند.

 

 ویدیوی نحوه انجام تست AABR

 

انجام تست های شنوایی کودکان در کلینیک پیروزی

 

- تست ABR چیست؟

بعد از انجام آزمایشات شنوایی سنجی نوزادان و شنوایی سنجی کودکان در ماه های اول چنانچه به پاسخ رد و یا مشکوک به وجود کم شنوایی رسیده باشیم حتما لازم است با استفاده از تست ABR که یک آزمایش تشخیصی کامل می باشد میزان کم شنوایی در کودک مشخص و اقدام لازم جهت کودک انجام گیرد.
در تست abr نیز مشابه روش AABR با استفاده از الکترودهایی که به سر کودک چسبانده می‌شود و ارائه محرکات صوتی به گوش ها پاسخ عصبی هر دو گوش ثبت می گردد و می توان آستانه گیری شنوایی را انجام داد.

برای انجام تست abr لازم است حتماً کودک در وضعیت خواب باشد و هیچ گونه حرکتی نداشته باشد چرا که زمان انجام تست ABR نسبت به غربالگری طولانی تر بوده و هرگونه حرکت یا بیقراری کودک در نتایج تاثیر منفی دارد. در این تست از سطوح شدتی بالاتر شروع کرده و امواج را ثبت می‌ کنیم تا سطوح شدتی پایین‌ تر که پاسخ از بین می‌ رود و میزان کم شنوایی مشخص می گردد، به عبارتی در این تست موج ۵ را ردیابی می کنیم .
چنانچه در تست abr کم‌ شنوایی در کودک وجود داشته باشد از مقادیر خفیف یا شدید بایستی حتماً مداخله لازم از قبیل تجویز سمعک به سرعت انجام گیرد چرا که اگر مداخله زودهنگام انجام نگیرد می‌ تواند باعث تاخیر در گفتار و زبان کودک و حتی عدم شکل‌ گیری گفتار در آینده شود. در نتیجه شنوایی سنجی کودکان در گفتار و زبان کودکان نقش بسیار مهمی دارد. 

 

ویدیو نحوه انجام تست ABR در کودکان

 

 

تست ABR کودکان سمعک پیروزی

 

در کلینیک شنوایی سنجی کودکان سمعک پیروزی کلیه آزمایش های غربالگری و تشخیص شنوایی (شنوایی سنجی نوزادان) برای اطفال شامل تست abr، تست aabr و تست oae در سنین مختلف انجام می‌ شود و چنانچه نیاز به مداخله درمانی برای کودک وجود داشته باشد مشاوره لازم با والدین انجام می گیرد. در ادامه به طرح پرسش ها و پاسخ های رایج شنوایی سنجی نوزادان و کودکان که ممکن است خانواده ها داشته باشند می پردازیم.

 

سوالات متداول تست ABR و تست OAE

* در کدام دسته از کودکان بایستی تست ABR انجام شود؟

۱- کودکانی که در غربالگری شنوایی اولیه در تست oae رد می شوند.
۲- کودکانی که به هر دلیل سابقه بستری در بخش nicu داشته باشند.
۳- کودکانی که دارای فاکتورهای خطر ساز مانند زردی بالا حین تولد، کمبود اکسیژن و یا طولانی شدن زمان زایمان باشند.
۴- کودکانی که آترزی مادرزادی یا انسداد مجرای گوش داشته باشند.
۵- کودکانی که تاخیر در گفتار دارند و یا والدین مشکوک به کم شنوایی در آنها باشند.
۶- ناتوانی ذهنی و اختلالات یادگیری و بیماری مننژیت
۷- کودکانی که نارس به دنیا می آیند
۸- کودکانی که مشکوک به ضایعات سیستم مرکزی شنوایی هستند

در کودکان نارس لازم است در سال اول حداقل هر سه ماه یکبار این آزمایش انجام شود و به یکبار تست اکتفا نکرد. بایستی آن قدرت تکرار شود تا احتمال بهتر یا بدتر شدن وضعیت شنوایی کنترل شود.

 

* چه زمانی جهت شنوایی سنجی کودکان و انجام تست abr و تست oae بایستی اقدام شود؟

در حال حاضر تست های شنوایی سنجی نوزاد به ویژه تست abr و تست oae در بدو تولد نوزاد در بیمارستان به صورت اجباری انجام خواهد شد. این تست که همان غربالگری شنوایی نوزاد می باشد به روش تست oae انجام می‌ شود. در مرحله اول بدو تولد نوزاد انجام شده و تکرار آن در ماه های اول و سوم در کلینیک های شنوایی سنجی انجام می شود. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی کودکان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

 

* برای کودک بایستی در مرحله اول، غربالگری شنوایی انجام شود یا تست های کامل شنوایی؟

در مرحله اول بایستی تست های غربالگری شنوایی که همان تست aabr و تست oae هستند انجام شود. در صورت وجود مشکل در هر کدام از این تست ها در مراحل بعد بایستی آزمایشات کامل شنوایی مثل تست ABR و تست ASSR برای کودک انجام گیرد.

 

* برای غربالگری شنوایی تست OAE بهتر است یا تست AABR؟

معمولاً به صورت روتین و رایج تست OAE جهت غربالگری شنوایی اولیه انجام می شود. هر کدام از این تست ها حساسیت خاص خود را دارد، تست oae وجود مشکل در گوش داخلی و حلزون شنوایی را نشان می‌ دهد در حالی که تست aabr پاسخ عصب شنوایی نوزاد می باشد. بنابراین بهتر است این دو تست با هم و به عنوان مکمل یکدیگر انجام گیرد تا اطلاع دقیقی از وضعیت شنوایی نوزاد به ما ارائه دهد.

 

* برای کدام دسته از نوزادان لازم است حتماً تست ABR انجام شود؟

گروهی از نوزادان که اصطلاحاً پرخطر یا high risk نامیده می‌ شوند بدو تولد دچار مشکلاتی هستند و یا ممکن است در سابقه خانوادگی مشکلات کم شنوایی داشته باشند. این نوزادان حتماً بایستی در مرحله اول تست AABR را انجام داده و به دنبال آن تست تکمیلی ABR در سه ماهگی برای آنها انجام شود.

 

* کدام تست غربالگری شنوایی نوزاد سریع تر و راحت تر انجام می شود؟

تست OAE در کمترین زمان حدود ۱ دقیقه در صورت آرامش نوزاد قابل انجام می باشد ولی تست AABR نیاز به آمادگی های بیشتر دارد مثل چسباندن الکترود به سر نوزاد و خواب بودن نوزاد و زمان بیشتری حدود ۵ دقیقه احتیاج دارد.

 

* آمادگی های لازم جهت تست ABR نوزاد چیست؟

برای انجام این تست حتماً بایستی نوزاد در وضعیت خواب باشد و پوست ناحیه صورت و پشت گوش ها تمیز شده باشد. برای انجام تست الکترودهایی به نواحی پیشانی و پشت گوش های کودک چسبانده می‌ شود و صدا از طریق گوشی های داخل گوشی به گوش نوزاد ارائه و پاسخ عصب توسط الکترود ها ثبت می شود.
مدت زمان لازم جهت انجام تست در صورت خواب بودن نوزاد جهت تست AABR پنج دقیقه و برای انجام تست کامل ABR نیم ساعت می باشد.

 

* هزینه تست abr و تست oae چقدر می باشد؟

در حال حاضر در مراکز خصوصی هزینه تست OAE حدود ۱۰۰ هزار تومان، تست AABR حدود 120 هزار تومان و تست ABR حدود ۱۵۰ هزار تومان می باشد. البته این هزینه ها ممکن است در مراکز مختلف با توجه به نوع دستگاه و امکانات به کار گرفته شده تا حدی متفاوت باشد.

 

* تفاوت تست AABR با تست ABR چیست؟

تست AABR به عنوان غربالگری شنوایی استفاده میشه و وجود یا عدم وجود مشکل در شنوایی نوزاد را نشان می دهد ولی تست ABR به منظور ردیابی آستانه شنوایی نوزاد استفاده می شود، در صورتی که نوزاد در تست غربالگری مشکل داشته باشد. در واقع نتایج تست ABR آستانه شنوایی نوزاد در محدوده فرکانس های میانه و بالا را به ما نشان خواهد داد.

 

* در کدام دسته از نوزادان سمعک تجویز می شود؟

چنانچه بعد از انجام تست ABR کاهش شنوایی در حد حتی خفیف وجود داشته باشد لازم است برای کودک سمعک مناسب تجویز گردد چرا که وجود کم شنوایی خفیف نیز در روند یادگیری زبان و شکل گیری گفتار کودک تاثیر خواهد گذاشت و باید سمعک تجویز شود. البته لازم است تست های های دیگر مثل ASSR نیز برای کودکان انجام شود تا اطلاعات دقیق تری از آستانه های شنوایی کودک در فرکانس‌ های مختلف به منظور تجویز سمعک به دست آید.

 

* برای انجام غربالگری شنوایی نوزاد به کجا مراجعه کنیم؟

کلینیک های شنوایی سنجی که مجهز به دستگاه های مخصوص سنجش شنوایی نوزادان و اطفال باشند بهترین محل برای انجام تست های غربالگری شنوایی می باشند. در تکرارهای دوم و سوم با توجه به تاریخی که در کارت شنوایی نوزاد درج شده با مراجعه به کلینیک های شنوایی می توانید این آزمایشات را جهت نوزاد خود انجام دهید. کلینیک شنوایی سنجی در شرق تهران نیز تمامی آزمایشات و تست های لازم برای کودکان و نوزادان را انجام می دهد. 

 

* در کودکانی که مشکل خواب جهت انجام تست دارند چه کار باید کرد؟

بعضی از کودکان ممکن است حین انجام تست abr یا  تست oae از خواب بیدار شوند و یا اصلاً نخوابند و همکاری لازم جهت انجام تست را نداشته باشند. توصیه می‌ شود برای خواباندن این نوزادان از خواباندن آنها در خانه پرهیز شود و هنگام مراجعه به کلینیک این کار انجام شود تا کودک کاملاً خسته باشد و به خواب برود. ولی در بعضی کودکان به ویژه کودکان سخت آزمون که دچار مشکلات دیگری از قبیل بیش فعالی، اوتیسم، مشکلات ذهنی و... باشند و یا کودکی که به هر دلیل به خواب نرود لازم است تجویز دارو قبل از مراجعه صورت گیرد.
با تجویز پزشک اطفال داروهایی جهت به خواب رفتن کودکان وجود دارد که قبل از مراجعه بایستی توسط کودک مصرف شود. رایج ترین این داروها قطره خوراکی کلرال هیدرات می باشد که بسیار موثر برای کودک می باشد و با توجه به وزن کودک به او خورانده می شود. البته این دارو در گروه داروهای بیمارستانی می باشد و نیاز به نسخه پزشک در تهیه آن وجود دارد. داروهای دیگر از قبیل شربت استامینوفن، پرومتازین، بروفن نیز می‌ تواند برای کودکانی که زودتر به خواب می روند استفاده شود.

 

* تست تمپانومتری برای کدام دسته از کودکان استفاده می‌ شود؟

تست تمپانومتری جهت بررسی عملکرد پرده گوش و گوش میانی انجام می‌ شود. در بعضی نوزادان با مشکلاتی مثل شکاف کام یا لب و یا کودکان سندروم داون که در بعضی از آنها مشکلات گوش میانی نیز دیده می شود و یا کودکانی که دچار بزرگی لوزه سوم باشند لازم است این تست انجام گیرد چراکه این کودکان به علت مشکلات مجرای استاش و باز بودن سقف دهان باعث عفونت های گوش میانی می‌گردد که باعث زودتر تشخیص و درمان شود. برای انجام این تست نیاز به آمادگی خاصی نیست و در صورت آرامش کودک در زمان یک یا دو دقیقه انجام می‌ شود.

 

* تست ادیومتری برای کدام دسته از کودکان انجام می شود؟

لازمه انجام تست ادیومتری همکاری کودک با ما و پاسخ دادن به محرکات صوتی ارائه شده می باشد. بنابراین لازم است کودک از لحاظ سنی و عقلی در حدی باشد که بتواند با ما همکاری کند‌. معمولاً این تست از سن چهار سال به بالا با شرایط خاص قابل انجام می باشد، برای کودکان کم سن تر از روش‌ های شرطی - بازی برای گرفتن پاسخ می توان استفاده کرد ولی در کودکان بالای ۴ سال این تست راحت‌ تر انجام می‌ شود. اصطلاحاً این تست به نام PTA شناخته می‌ شود.

 

* آیا کودکی که مشکل در صحبت کردن دارد باید تست شنوایی انجام دهد؟

در کودکان به شرط سالم بودن سیستم شنوایی شروع صحبت کردن با کلمات ساده مثل بابا، مامان، این، آن بایستی از سن ۱ سال تا یک سال و نیم شروع شود و به تدریج رشد پیدا کند. عکس العمل های کودک به محرکات صوتی بسیار مهم می باشد. کودک باید از چهار ماهگی به سمت صدا برگردد و واکنش نشان دهد چنانچه کودکی از لحاظ عکس العمل به صدا ضعیف باشد و یا از یک سال به بعد هیچ کلمه را ادا نکند و یا گفتار کودک به صورت طبیعی رشد نکند بایستی حتما در مرحله اول آزمایشات شنوایی سنجی برای کودک انجام گیرد تا از سالم بودن شنوایی اطمینان حاصل شود در مرحله دوم به شرط سالم بودن شنوایی و تست های شنوایی ارجاع گفتار درمانی برای کودک توصیه می گردد.

 

* فاکتورهای خطر برای کم شنوایی کودکان کدامند؟

بین بیماری های مختلف در زمان بارداری مادر، هنگام تولد و یا در دوران نوزادی و کم شنوایی کودکان رابطه ای مستقیم وجود دارد. که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم. در نظر داشته باشید که با تست های شنوایی سنجی کودکان آسیب هایی که به گوش و شنوایی آنها رسیده است را می توان تشخیص داد. 

۱- وجود نسبت فامیلی بین پدر و مادر
۲- بالا بودن میزان زردی نوزاد هنگام تولد به ویژه زردی هایی که میزان بیلی روبین بالای ۲۰ میلی گرم باشد و منجر به تعویض خون شده باشد.
۳- به دنیا آمدن نوزاد با وزن کمتر از حد معمول
۴- نارس بودن نوزاد
۵- بستری شدن نوزاد در بخش NICU
۶- دیر بدنیا آمدن نوزاد که باعث کمبود اکسیژن و یا خفگی در نوزاد شده باشد.
۷- وجود ناهنجاری ها در شکل سر و صورت مثل لاله گوش کوچک و یا عدم وجود لاله گوش، شکاف کام و یا لب و یا انسداد مجرای گوش.
۸- وجود عفونت های رحمی در مادر چرا که در این عفونت ها طیف وسیعی از ویروس ها و باکتری ها وجود دارد که منجر به کم شنوایی و مشکلات دیگر می‌شود.
۹- ابتلای نوزاد به عفونت های ویروسی مثل اوریون ، سرخک و سرخجه و آبله مرغان که می تواند منجر به کم شنوایی شود.

 

مشاوره رایگان

 

 

چه بیماری هایی روی شنوایی کودکان تاثیر می گذارد؟

- سرخجه

سرخجه به اسم سرخک آلمانی نیز شناخته می‌شود، از طریق هوا و مادر آلوده می تواند نوزاد را مبتلا کند. وقوع کم شنوایی در سرخجه حدود ۵۰ درصد می باشد که مقدار بالایی به شمار می‌آید و معمولاً باعث کم شنوایی ملایم تا شدید به صورت یکطرفه یا دوطرفه با الگوی نامتقارن می شود. کم شنوایی در سرخجه در بدو تولد دیده نمی‌ شود و پیشرونده است. توصیه شده است این بیماران تا سن دو سالگی تست های شنوایی سنجی کودکان را انجام دهند.

 

 

سرخجه علت کم شنوایی

 

- اوریون

ویروس اوریون از طریق هوا و مایع بزاق می‌تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود. معمولاً کم شنوایی در اوریون به صورت ناگهانی است و منجر به کم شنوایی یکطرفه، وزوز گوش و سرگیجه می شود.

 

 

اوریون و تاثیر آن شنوایی کودکان

 

- سرخک

یک نوع عفونت سیستم تنفسی است که با علایم راش پوستی، تب و سرفه همراه می‌باشد. ویروس سرخک می‌تواند به واسطه سیستم تنفسی فوقانی و از طریق شیپور استاش، گوش میانی را درگیر کند و سبب کم شنوایی از نوع انتقالی در فرکانس های پایین و میانی شود. کم شنوایی ناشی از سرخک از حد متوسط تا شدید می باشد و بهتر در زمان سرخک حتما کودک در کلینیک های شنوایی سنجی اطفال پایش شنوایی را انجام دهد.

 

رابطه سرخک و کم شنوایی کودکان

 

- آبله مرغان

از بیماری های خفیف و بسیار واگیردار است که این بیماری در کودکان شایع‌ تر می باشد. و توسط ویروسی به نام هرپس ایجاد می‌شود. آبله مرغان می تواند از مادر باردار به جنین سرایت کند و سبب وزن کم حین تولد، حملات تشنجی، عقب ماندگی ذهنی و میکروسفال شود. کم شنوایی در این ویروس دیده می‌شود و می‌تواند در حد ملایم تا عمیق باشد.

 

آبله مرغان و شنوایی کودکان

 

- مخملک

مخملک یا زبان توت فرنگی یک بیماری عفونی و مسری است که در دوره کودکی و در فصول سرما بیشتر دیده می شود و با درد، تهوع و تب بالا همراه می باشد. مخملک بیشتر از طریق تنفس هوای آلوده و همچنین استفاده از وسایل مشترک آلوده مانند اسباب بازی و ظروف غذا انتقال می یابد، از این رو این بیماری در مهدهای کودک بیشتر شایع است. کم شنوایی در این کودکان به صورت ناگهانی یا تدریجی می باشد و الگوی غیر قرینه دارد و در حد متوسط تا شدید می باشد. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی کودکان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

 

تاثیر مخملک بر شنوایی نوزادان

 

- مننژیت

این بیماری عفونت و التهاب در پرده مننژ و مایع مغزی نخاعی می باشد و توسط نوعی ویروس آنفولانزا ایجاد می‌شود. کم شنوایی در مننژیت بسیار شایع می‌باشد و معمولاً تا حد شدید و عمیق است و در اکثر موارد این نوع کم شنوایی برگشت پذیر نمی باشد که با تست های شنوایی سنجی قابل تشخیص است.

 

کودک شما نیاز به انجام کدام آزمایش را دارد؟

جهت تعیین نوع آزمایش های شنوایی سنجی کودکان برای کودک ملاک سن کودک و تاریخچه کودک از لحاظ وجود مشکلات حین بارداری مادر و حین تولد کودک می باشد.
چنانچه می خواهیم شنوایی سنجی نوزاد حین تولد انجام دهیم یا پایش شنوایی مرحله اول بهترین گزینه انجام تست OAE می باشد چرا که این تست بسیار ساده بوده و در اسرع وقت بدون نیاز به خواباندن نوزاد انجام می‌ شود ولی بهتر است نتایج تست تا یک ماهگی پایش شود و تکرار شود تا نتایج منفی و مثبت کاذب از بین برود.

اگر نوزاد شما در مرحله اول شنوایی سنجی نوزادان مشکل نداشت در مرحله دوم نیز همین تست OAE برای نوزاد انجام شود. چنانچه نوزاد در مرحله اول جواب نداشته باشد و آن دسته از نوزادانی که دارای فاکتورهای خطر که قبلاً به آنها اشاره شد هستند بهتر است از روش آزمایش AABR برای مرحله دوم استفاده شود.

جهت ارزیابی شنوایی در سنین بالاتر از یک سال بهتر است با توجه به تکامل نوزاد و بهبود شرایط کودک برای آزمایش شنوایی، بهتر هست از مجموعه تست های موجود جهت شنوایی سنجی استفاده کرد:

۱-تست تمپانومتری
۲-تست OAE
۳-تست AABR

این تست جز پرکاربردترین تست ها در آزمون های غربالگری نوزادان می باشد. تست تمپانومتری به منظور ارزیابی عملکرد پرده گوش و گوش میانی کودک انجام می‌شود.  بعضی از کودکان به خاطر وضعیت شیر خوردن دچار عفونت های گوش میانی و گوش درد می‌شوند بنابراین بهتر است در مرحله اول برای آنها تست تمپانومتری انجام شود تا از این بابت اطمینان حاصل گردد. با استفاده از این تست می‌ توان اوتیت میانی یا عفونت‌ های گوش میانی و پرده گوش در اطفال را شناسایی کرد و در صورت لزوم مداخله دارویی و جراحی برای کودک انجام داد، چرا که ممکن است بعضی کودکانی که دچار اوتیت های مکرر مزمن در گوش میانی باشند نیاز به انجام جراحی و گذاشتن لوله تهویه یا vt در پرده گوش داشته باشند.

 

ویدیو نحوه انجام تست تمپانومتری در کودکان


برای کودکان کمتر از سه سال استفاده از دو آزمونگر برای گرفتن تست مفید می‌ باشد چرا که نیاز به جلب توجه و پرت کردن حواس کودک وجود دارد تا بتوان پروب را داخل گوش کودک قرار داده و تست را انجام داد.

جهت شنوایی سنجی اطفال نیز از تست OAE ،ABR استفاده می شود که قبلاً در مورد آنها توضیح داده شد.

تست تمپانومتری در نوزادان

 

آزمون های شنوایی برای کودکان از بدو تولد تا شش ماهگی

مجموعه آزمون های شنوایی که در این رده سنی برای نوزادان انجام می شود شامل ارزیابی های فیزیولوژیک و الکتروفیزیولوژیک از قبیل ABR ،OAE ،ASSR و تمپانومتری می باشد.
استفاده از روش های ABR ،ASSR در نوزادان برای تخمین دقیق آستانه های شنوایی مفید می باشد.
استفاده از روش ABR به ویژه در کودکانی که عوامل خطرزا از قبیل کمبود اکسیژن و یا زردی بسیار بالا و احتمال وجود بیماریهای نوروپاتی شنوایی داشته باشند بسیار مفید می باشد. چرا که این دسته از کودکان ممکن است در آزمون OAE پاسخ مثبت داشته باشند ولی در ABR وجود کم شنوایی اثبات شود.


آزمون های شنوایی برای کودکان ۶ ماه و بالاتر

در این رده سنی علاوه بر آزمون های فیزیولوژیک و الکتروفیزیولوژیک شنوایی که انجام می‌ شود می‌ توان از آزمون های رفتاری نیز برای پایش شنوایی سنجی کودکان استفاده کرد. از جمله ادیومتری رفتاری شرطی و یا ادیومتری بازی که برای کودک استفاده می شود و عکس العمل کودک نسبت به اصوات را بررسی می‌کنیم.
ادیومتری رفتاری (BOA) می‌تواند تخمینی از توانایی عملکردی کودک برای ما فراهم آورد.

 

ویدیو نحوه انجام تست ادیومتری در کودکان

 

آزمون های شنوایی برای کودکان ۶ ماه و بالاتر

 

نوزادان تا پنج ماهگی پاسخ‌ های رفلکسی و جهت یابی متفاوتی را به محرکات خارجی نشان می‌دهند که می ‌توان آنها را قضاوت کرد. ادیولوژیست در این روش محرک شنوایی را ارائه می‌کند و تغییر حالات نوزاد را بررسی می‌کند، چون تعداد زیادی رفتار مثل رفلکس بدن یاسر، افزایش حرکت ،کاهش حرکت، از جا پریدن، گشاد شدن چشم، سرعت مکیدن، چشمک زدن، جهت یابی و یا لبخند در نوزاد دیده می‌شود. تحلیل این پاسخ های رفتاری کودک اطلاعات مفیدی در تعیین اینکه کودک چگونه مفهوم صوت را درک می‌کند فراهم می ‌کند.
دیده شده که اگر پاسخ رفلکسی از کودکی که شنوایی نرمال دارد دیده شود نشانگر این است که عملکرد معنایی نسبت به صوت ندارد از طرف دیگر کودکانی که پاسخ های جهت یابی دارند سطح بالاتری از عملکرد قشر مغز را نشان می‌دهند.

 

شنوایی نرممال کودکان در تست های شنوایی سنجی

 

سایر روش های ارزیابی شنوایی کودکان

چون زبان و دایره واژگان در کودکان مرتباً در حال رشد میباشد امکان استفاده از تست های گفتاری مثل SRT وجود ندارد. روش جایگزین برای این تست تعیین آستانه آگاهی از اصوات گفتاری (SDT) می باشد. در واقع این تست سطحی از صداست که کودک تنها قادر به کشف محرکات گفتاری می باشد و می تواند وجود محرک گفتار را تشخیص داده و عکس‌العمل نشان دهد.
در کلینیک شنوایی پیروزی تمامی آزمون های فیزیولوژیک و الکتروفیزیولوژیک و آزمایشات رفتاری شنوایی برای نوزادان و کودکان در سنین مختلف انجام می‌شود و چنانچه نیاز به مداخلات و روشهای درمانی باشد مشاوره لازم به والدین داده می شود.

 


شنوایی سنجی در کودکان سخت آزمون

کودک سخت آزمون، کودکی است که نیازهای ویژه دارد و تکنیک های مرسوم برای ارزیابی در آنها ناتوان است. کودکان کم توان ذهنی، اوتیسم و فلج مغزی در این گروه قرار دارند. ممکن است بیشتر از یکی از این موارد در کودک وجود داشته باشد که به آن کودکان چند معلولیتی گفته می‌ شود.
در اینگونه موارد ادیولوژیست بایستی با روش‌ های مختلف شنوایی سنجی اطفال، وجود یا عدم وجود کم شنوایی محیطی و مرکزی را اثبات کند.
انجام تست ABR در این کودکان حتما توصیه می‌شود ولی به تنهایی چاره‌ساز نیست. چون بیشتر این کودکان از مشکلات ساختاری رنج می‌برند.
انجام ABR, OAE و تمپانومتری در کنار ارزیابی های رفتاری، ابزارهای مناسبی برای اندازه‌گیری کم شنوایی در این کودکان می باشد.
کودکان با اختلال اوتیسم که معمولاً از تماس چشمی امتناع دارند و به محرکات گفتاری بی‌توجه هستند و یا برای مدت زمان طولانی روی اشیا خیره می‌شوند بایستی سریع مورد ارزیابی شنوایی قرار گیرند چرا که گاهی علائم اوتیسم در کودکان کم شنوا نیز دیده می‌شود و بایستی ادیولوژیست با استفاده از تست های لازم وجود ضایعه شنوایی را تشخیص دهد.



:: برچسب‌ها: ارزیابی شنوایی کودکان ,
:: بازدید از این مطلب : 262
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

سمعک (hearing aid) یک تقویت کننده الکترونیکی می باشد که می تواند پشت گوش ویا داخل گوش بیمار قرار گرفته و با تقویت اصوات به شنوایی بیمار کمک کند و بیمار بتواند با دیگران ارتباط برقرار کرده و به فعالیت های روزانه خود بپردازد اجزای اصلی تشکیل دهنده سمعک شامل میکروفون و بلندگو و یک پردازشگر مرکزی می باشد میکروفون اصوات را دریافت کرده و به سیگنال های دیجیتال تبدیل می کند و پردازشگر این سیگنال ها را بسته به نیاز بیمار برنامه ریزی و پردازش کرده و بلندگو نیز سیگنال های پردازش شده را به امواج شنیداری تبدیل کرده و در گوش بیمار پخش می نماید. افرادی که از سمعک استفاده می کنند ممکن است از هر رده سنی باشند. با انجام انواع تست های شنوایی مانند شنوایی سنجی کودکان یا بزرگسالان می توان غربالگری های لازم را انجام داد و نوع سمعک مورد نیاز را برای افراد تجویز کرد.  سمعک ها از لحاظ تکنولوژی به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:

۱- سمعک های آنالوگ
۲- سمعک های دیجیتال
۳- سمعک های هوشمند

 

 

قیمت سمعک پیروزی

 

 

انواع سمعک های دیجیتال

 

 

قیمت سمعک پیروزی

 

سمعک های هوشمند پیروزی


سمعک آنالوگ

این سمعک ها دقیقا نقش یک آمپلی‌فایر را ایفا می‌کنند به این صورت که اصوات مختلف را از محیط دریافت کرده و بدون هیچ تغییر ساختاری یا تغییر در شکل صدا انرا را تقویت کرده و به گوش بیمار انتقال می‌دهند سمعک های آنالوگ در حال حاضر دیگر تولید نمی شود فقط در بعضی از کشورهای جهان سوم از این سمعکها هنوز استفاده می شود البته هستند از بیماران قدیمی که سال ها از این نوع سمعک استفاده کرده اند و به علت عادت پذیری به شکل صدای این سمعک تجویز سمعک جدید بایستی با احتیاط بیشتری در این بیماران صورت گیرد.
لازم به توضیح است که سمعکهای انالوگ معمولا در اندازه های بزرگ ساخته شده اند.

 

سمعک دیجیتال

اصلی ترین تفاوت این سمعک باسمعک آنالوگ این است که در سمعک های دیجیتال ورودی سیگنال ها به صورت دیجیتالی و پردازش نیز به صورت دیجیتال صورت می گیرد به طوری که این سمعک توسط کامپیوتر قابل برنامه ریزی و تنظیم می باشد این سمعک ها نسبت به آنالوگ قیمت بالاتری دارند و کیفیت صدای بالا تر ولی نه چندان طبیعی برای بیمار فراهم می آید هر چه تعداد کانالها و باندهای سمعک بیشتر باشد تنظیمات بهتری برای بیمار میتوان انجام داد و در کل رضایتمندی بیماراز سمعک بیشتر می شود.

 

مشاوره خرید سمعک

 

سمعک هوشمند

سمعک های هوشمند نسل جدید سمعک های دیجیتال می باشند که از همان تکنولوژی ولی به صورت اتوماتیک بهره گیری کرده است به طوری که سمعک بسته به محیطی که بیمار در آن قرار می گیرد قابلیت تطبیق داشته و پردازش سمعک نسبت به محیط شنیداری جدید تغییر می کند در سمعک های دیجیتال امکان شناسایی محیط فراهم نیست ولی در نوع هوشمند قابلیت شناسایی محیط و تطابق با محیط های شنیداری مختلف فراهم می آید.
البته نسل جدیدی از سمعک های هوشمند نیز به نام هوشمند وایرلس وجود دارد که این سمعک ها از طریق بلوتوث و کاملاً بی سیم می توانند با موبایل تلویزیون و یا تلفن اتصال برقرار کرده و فرد کیفیت بهتری از صدا را از طریق این وسایل دریافت کند در این سمعک ها ارتباط بین دو گوش نیز از طریق بلوتوث می باشد و باعث درک بهتر گفتار می شود امروزه گرانترین مدلهای سمعک مربوط به سمعک های هوشمند و یا هوشمند وایرلس می باشد در بعضی برند های سمعک نیز تکنولوژی وایرلس نوعی تکنیک برای تنظیم سمعک می باشد در کل می توان گفت تکنولوژی هوشمند یا هوشمند وایرلس بهترین و کامل ترین عملکرد سمعک و بالاترین درجه از انعطاف پذیری و جبران کم شنوایی را برای بیمار فراهم می نماید.

 

انواع سمعک

صرف نظر از انواع سمعک از لحاظ تکنولوژی که در قسمت تعریف سمعک به آن اشاره شده است سمعک ها از لحاظ شکل ظاهری و جایگاه قرار گیری روی گوش بیمار به چند دسته تقسیم بندی می شوند که در این قسمت به شرح آن می پردازیم.


- سمعک پشت گوشی (BTE)

همانطور که از نام این سمعک مشخص است این سمعک پشت گوش بیمار قرار گرفته و از طریق یک تیوب نازک به قالبی که داخل مجرای گوش بیمار قرار می گیرد متصل می شود این مدل از سمعک در بین وسایل کمک شنیداری مدلی مرسوم و رایج می باشد و می توان گفت یکی از پرکاربرد ترین مدلهای سمعک در دنیا می باشد باتری مورد استفاده در سمعک های پشت گوشی بسته به نوع سمعک می تواند در اندازه های متفاوت ۱۰ ۱۳، ۳۱۲ و ۶۷۵ باشد معمولاً سمکها مجهز به دکمه تنظیم سطح بلندی یا شدت صدا می باشد که توسط بیمار قابل کم یا زیاد کردن می باشد در سمعک های قدیمی تر تنظیم صدا به شکل ولوم چرخشی می باشد ولی در سمعک های جدید تر به صورت دکمه های روی سمعک قرار گرفته است. که می توان با فشار دادن روی آن صدای سمعک را کم یا زیاد کرد سمعک های پشت گوشی افت های متفاوتی از خفیف تا شدید و حتی عمیق را پوشش می دهند که بسته به نوع سمعک دارد.

 

سمعک پشت گوشی

سمعک پشت گوشی پیروزی

 

- سمعک پشت گوشی میکرو (MICRO BTE)

شکل ظریف تر و جمع و جور تر از سمعک پشت گوشی استاندارد می باشد که اندازه خیلی کوچکی دارد و پشت لاله گوش بیمار تقریباً دیده نمی شود این مدل از سمعک معمولاً برای افت های شنوایی تا حد متوسط مناسب می باشد باتری مورد استفاده در این سمعک ها می‌تواند شماره ۱۰ یا ۳۱۲ باشد.

انواع سمعک پیروزی

 

 

انواع سمعک پیروزی پشت گوشی



- سمعک پشت گوشی قوی (SUPER POWER)

این مدل از سمعک پشت گوشی همانطور که از نام آن بر می آید قدرت بالایی دارد و برای آن دسته از بیماران که کاهش شنوایی شدید تا عمیق دارند مورد استفاده قرار می گیرد به همین علت از لحاظ اندازه بزرگتر از سایر اشکال سمعک پشت گوشی می باشند و باتری مورد استفاده در این سمعکها غالباً از نوع ۶۷۵ می باشد.

 

سمعک پشت گوشی قوی

 

 

سمعک پیروزی پشت گوشی


- سمعک پشت گوشی با قالب باز (RITE)

این مدل سمعک نیز پشت گوش بیمار قرار می گیرد و معمولاً در اندازه های کوچک ساخته می شود. بلندگوی این سمعک داخل مجرای گوش قرار می‌گیرد و صدا مستقیماً به داخل گوش بیمار انتقال می‌ یابد از این جهت می‌ تواند صدای واضح تر و بلندتری به بیمار ارائه دهد این سمعک به علت طراحی زیبا و کوچک و راحتی استفاده توسط بیمار به علت نداشتن قالب یکی از محبوب ترین مدل های سمعک پشت گوشی می باشد محدوده پوشش کم شنوایی برای این سمعک از کاهش شنوایی خفیف تا شدید می باشد و بیشتر در بیمارانی استفاده می‌ شود که کاهش شنوایی شدیدتر به ویژه در فرکانس های زیر داشته باشند باتری مورد استفاده در این سمعک غالباً شماره ۱۰ یا ۳۱۲ می باشد.

 

سمعک پشت گوشی با قالب باز

 

سمعک با قالب پشت باز در سمعک پیروزی

 

- سمعک داخل کانال نامرئی (iic)

این نوع سمعک در حال حاضر به عنوان کوچک ترین و ظریف ترین سمعک دنیا شناخته می گردد و چون در عمق کانال گوش بیمار قرار می گیرد به آن سمعک مخفی و نامرئی اطلاق می شود این نوع سمعک غالباً از برندهای معتبر دنیا تولید می شود و از نوع هوشمند می باشند این سمعک برای بیماران با کاهش شنوایی خفیف تا متوسط مناسب می باشد و در افت های شدیدتر کاربرد ندارد در واقع می‌توان گفت این سمعک برای بیمارانی که کاهش شنوایی شدید تر داشته باشند و یا از لحاظ وضعیت ظاهری و آناتومیک کانال گوش خیلی باریک داشته باشند محدودیت استفاده دارد ذکر این نکته مهم می باشد که دیده شدن یا نشدن سمعک نامرئی داخل گوش بستگی به اندازه و شکل گوش بیمار دارد و از بیمار به بیمار دیگر متفاوت است اگر مجرای گوش بیمار تا حدی بزرگ باشد سمعک می تواند کاملاً در عمق کانال قرار گرفته و صددرصد مخفی باشد ولی در بعضی بیماران که مجرای باریک تر و پر انعطاف تری دارند ممکن است قاعده سمعک تا حدی پیدا باشد یکی دیگر از محدودیت های استفاده از سمعک های نامرئی برای بیمارانی است که به هر دلیل مهارت دست در آن ها ضعیف میباشد و نمی توانند به طور صحیح سمعک را در جای خود قرار دهند از محدودیت های دیگر این سمعک ها برای بیمارانی است که مجرای گوش جرم ساز دارند و سمعک نامرئی در این بیماران به علت ورود جرم به دهانه سمعک و بلندگو مرتب دچار مشکل می شود و بعد از اتمام گارانتی برای بیماران هزینه ساز می گردد باتری مورد استفاده در این سمعک شماره ۱۰ یعنی کوچکترین نوع باتری می باشد.

 

 

سمعک داخلی کانال نامرئی

 

سمعک کانال نامرئی



- سمعک کاملا داخل کانال (cic)

بعد از سمعک های نامرئی این مدل سمعک کوچکترین سمعک داخل گوشی می باشد که کاملاً داخل مجرای گوش بیمار قرار گرفته و مخفی می باشد و فقط کمی از سمعک های نامرئی بزرگتر ساخته می شود می توان گفت رایج ترین شکل سمعک های نامرئی که در حال حاضر برای بیماران ساخته می شود سمعک های cic می باشند که محدودیت‌های سمعک های iic را تا حدودی ندارند و از آن مهم تر از لحاظ قیمتی برای بیمار مقرون به صرفه تر می باشند این سمعک ها می توانند افت‌ های شنوایی از حد خفیف تا شدید را پوشش دهند و از باتری ۱۰ در آن ها استفاده می شود در این مدل از سمعک نیز اگر مجرای گوش بیمار از لحاظ شکل ظاهری مناسب باشد کاملاً به صورت مخفی ساخته می‌شود و می‌توان آن را به صورت عمقی تر در مجرا قرار داد این مدل از سمعک ها می توانند در انواع نیمه دیجیتال تا سمعک های هوشمند پیشرفته ساخته شوند و تنوع بالاتری دارند.

 

سمعک داخل کانال cic

 

سمعک داخل کانال سمعک پیروزی

- سمعک داخل کانال (ITC)

همانطور که از نام این سمعک مشخص است این مدل نیز در داخل کانال گوش قرار می گیرد ولی کمی از سمعک cic بزرگ تر ساخته می شود به طوری که مقداری از قاعده سمعک در داخل کونکا یا اصطلاحاً صدفه گوش قرار می گیرد علت بزرگتر ساخته شدن این مدل مربوط به قوی تر بودن این سمعک می باشد که برای بیمارانی که افت های شدیدتری دارند استفاده می گردد و یا بیمارانی که به علت محدودیت حرکت دست نمی توانند از سمعک های کوچکتر مثلاً نامرئی استفاده نمایند این مدل از سمعک نیز می‌تواند در انواع نیمه دیجیتال تا هوشمند ساخته شود باتری مورد استفاده در این مدل غالباً در اندازه ۳۱۲ می باشد.

 

سمعک داخل گوشی

 

سمعک داخل گوشی سمعک پیروزی

- سمعک داخل گوشی (ITE)

این مدل سمعک بزرگترین سایز سمعک داخل گوشی می باشد که تقریباً داخل صدفه گوش بیمار را پر می کند و از لحاظ شکل ظاهری تقریباً پیدا می باشد باتری مورد استفاده در این سمعک شماره ۱۳ می باشد و در انواع نیمه دیجیتال تا هوشمند قابل سفارش هستند این سمعک ها با توجه به اندازه آنها که از سایر اشکال سمعک های داخل گوشی بزرگ تر می باشند برای افت های شنوایی شدید تا عمیق مناسب می‌ باشند و همچنین برای بیمارانی که مایل هستند سمعک داخل گوشی داشته باشند و از طرفی کاهش شنوایی شدید دارند و یا مهارت دستی ضعیف یا قدرت بینایی ضعیف دارند گزینه مناسبی می باشد.

 

انواع سمعک پشت گوشی

 

سمعک داخل گوشی سمعک پیروزی



- سمعک جیبی (BW)

در سمعک های جیبی میکروفون و تقویت کننده درون محفظه ای نصب شده است که در داخل جیب یا در لباس بیمار قرار می‌ گیرد بلندگوی سمعک توسط سیمی به سمعک متصل می‌ شود و به وسیله یک قالب استاندارد داخل گوش بیمار قرار می‌ گیرد این مدل از سمعک غالباً برای افرادی که کم‌ شنوایی های عمیق دارند و از لحاظ سنی خیلی سالخورده می باشند و توانایی مدیریت سمعک خود را ندارند و سایر انواع سمعک را نمی توانند استفاده یا نگهداری نمایند گزینه مناسبی می باشد البته امروزه استفاده از این سمعک زیاد رایج نمی باشد ولی در برخی بیماران که شرایط خاصی دارند قابل تجویز می باشد باتری مورد استفاده در این سمعک غالباً از نوع باتری های قلمی باشد قیمت این مدل از سمعک نیز نسبت به انواع دیگر خیلی پایین تر می باشد.  برای خرید سمعک اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.

 

 

سمعک جیبی

 

سمعک جیبی سمعک پیروزی

 

 

سمعک های شارژی

 

انواع سمعک شارژی

 

سمعک شارژی جدیدترین نوع سمعک می باشد که نیاز به تعویض باتری ندارد و مشکل تعویض باتری برای بیمار را حل کرده است چرا که بعضی سمعک ها مصرف بالای باتری دارند و نیاز به تعویض باتری در فواصل زمانی کوتاه دارند و از طرفی هزینه باطری سمعک در حال حاضر زیاد مقرون به صرفه نمی باشد.
مسئله دیگر تعویض باتری، این است که در افراد سالخورده و مسن که دچار مشکلات حرکتی یا ضعف بینایی هستند اندکی دشوار است.

 

بیشتر بخوانید: معرفی سمعک های استخوانی

 

 آیا تمام مدل های سمعک قابل شارژ می باشند؟

در پاسخ به این سوال بایستی عنوان کرد که سمعک های شارژی فقط در رده های هوشمند و فراهوشمند و وایرلس قابل عرضه می باشند و سمعک های رده پایین تر این تکنولوژی را ندارند.
از لحاظ شکل ظاهری در حال حاضر سمعک های داخل گوشی و نامرئی قابلیت شارژ ندارند و تنها سمعک های پشت گوشی مدرن یا میکرو که معمولاً بلندگو داخل کانال قرار می‌گیرد یا اصطلاحاً سمعک های ریک قابلیت شارژ دارند.

بنابراین اگر بیماری تمایل به استفاده از سمعک های داخل گوشی یا نامرئی را فقط داشته باشد از تکنولوژی شارژر نمی تواند استفاده کند.

 

 

دریافت مشاوره شنوایی سنجی 

 

انواع باتری های قابل شارژ

۱- باتری روی - نقره
۲- باتری لیتیوم- یون

 

باتری روی نقره سمعک

 

- باتری روی- نقره

در این باتری ها از تکنولوژی Z-power استفاده می‌ شود که یک پایه شارژر مخصوص دارد و یک درب باتری مخصوص که باتری در آنها قرار گرفته و سمعک روی پایه شارژ قرار می‌ گیرد.
در این نوع سمعک ها می توان هم از باتری شارژی استفاده کرد و هم از باتری های مصرفی معمول، در صورتی که دسترسی به شارژر نباشد استفاده نمود. یعنی این سمعک قابلیت استفاده از باتری های معمولی و باطری های شارژی را هر دو با هم دارد. مدت زمان کارکرد یا شارژ این باتری ها معمولاً بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت می باشد و ممکن است در طول روز که بیمار استفاده بیشتری از سمعک دارد پاسخگوی نیاز بیمار نباشد.

 

- باتری لیتیوم-یون

این نوع باطری نوع جدیدی از باتری های قابل شارژ سمعک می باشد که توسط شرکت زیمنس برای اولین بار تولید و عرضه شد. این باتری در داخل سمعک تعبیه شده و دیگر درب باتری وجود ندارد و به عبارتی نیاز به تعویض یا گذاشتن و برداشتن نیست.
دارای یک پایه شارژر می باشد که سمعک روی آن قرار گرفته و شارژ می شود.
دوام و کارکرد این نوع باتری بیش از باتری شارژی روی نقره می باشد به طوری که با هر بار شارژ شبانه سمعک بیمار می تواند ۲۴ ساعت از سمعک خود استفاده کند و از طرفی نسبت به سایر باتری ها طول عمر بیشتری نیز دارد. ولی در این نوع سمعک ها که از باتری لیتیوم یون استفاده شده در صورت خرابی باتری دیگر نمی توان از باتری های جایگزین یا معمولی استفاده کرد و بایستی باطری سمعک توسط شرکت سمعک تعویض شود.

 

بهترین برندهای سمعک های شارژی کدام هستند؟

- سمعک های شارژی زیمنس

اولین شرکتی که سمعک های شارژی را وارد بازار کرد شرکت زیمنس یا سیگنیا میباشد. جدیدترین تکنولوژی که در سمعک های شارژی زیمنس استفاده شده، تکنولوژی لیتیوم-یون هست که قبلاً در مورد آن توضیح داده شد. جدیدترین سمعک های شارژی زیمنس عبارتند از:

- pure charge&go

- motion charge&go

 

- سمعک pure charge&go

این نوع سمعک از نوع پشت گوشی ریک ظریف و در عین حال قوی و دارای تکنولوژی های ریموت کنترل، تکنولوژی ovp، قابلیت اتصال به گوشی آیفون و دارای بلوتوث میباشد.

 

سمعک  pure  charge&go

 

کافیست که سمعک را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در شارژر قرار داده و ۲۴ ساعت از آن استفاده نماییم. این سمعک ها در پنج سطح عملکردی 1، 2، 3، 5، 7 از لحاظ تکنولوژی عرضه شده اند و با دارا بودن انواع بلندگو برای انواع میزان کم شنوایی از خفیف تا شدید مناسب می باشند.

 

- سمعک motion charge&go

این نوع سمعک از نوع پشت گوشی می باشد که می توان در آن از قالب های آماده و سفارشی برای بیمار استفاده کرد. بنابراین از لحاظ اندازه مقداری از سمعک های گروه قبل بزرگتر می باشد.

 

سمعک motion charge & go

 

این سمعک ها نیز از لحاظ تکنولوژی در ۵ رده 1، 2، 3، 5، 7 می باشند و قابلیت پوشش انواع کم‌ شنوایی از خفیف تا شدید را دارا هستند. این نوع سمعک نیز دارای بلوتوث می باشد و قابلیت اتصال به گوشی های آیفون را دارد.

 

سمعک styletto

این سمعک جدیدترین طرح از سمعک های پشت گوشی ریک می باشد که در عین ظرافت و طراحی خاص قابلیت پوشش انواع کم‌شنوایی را دارد. شارژر این سمعک ها دارای طرح ویژه و منحصر به فردی می باشد به طوریکه سمعک کاملاً داخل آن قرار گرفته و درب آن بسته شده و بیمار به راحتی می‌تواند آن را با خود حمل نماید.

 

سمعک styletto

 

سمعک های شارژی اوتیکن

کمپانی سمعک اوتیکن در سال ۲۰۱۶ سمعکی به نام opn را به بازار عرضه کرد که هدف از طراحی این سمعک بهبود شنوایی افراد کم شنوا در محیط های شلوغ و پرسروصدا بود.
در سال ۲۰۱۹ سری جدیدی از این سرمایه‌ ها به نام opn s به بازار عرضه شد که دارای تکنولوژی شارژری لیتیوم-یون می باشد و سمعک یک بار شارژ کامل شده و در طول روز قابل استفاده می شود. شارژ کامل سمعک بین ۳ تا ۴ ساعت طول می کشد.

 

سمعک اوتیکن

 

سمعک های شارژی برنافن

سمعکهای شارژی کمپانی برنافن سمعک زرنا (zerena) می باشد که از نوع پشت گوشی ریک است و با تکنولوژی هوشمند و وایرلس قابلیت پوشش انواع کم‌شنوایی را دارد. در سمعک برنافن از باتری‌های روی - نقره یا تکنولوژی z-power استفاده شده است که قبلاً در مورد آنها توضیح داده شد. برای خرید سمعک اصل, از مراکز مطمئن تهیه خریداری کنید.

 

سمعک های شارژی برنافن

 

سمعک های قابل شارژ برنافن



:: برچسب‌ها: انواع سمعک , سمعک ,
:: بازدید از این مطلب : 233
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

استفاده از سمعک به طور مداوم یکی از مهم‌ترین نکاتی است که افراد کم شنوا باید رعایت کنند. استفاده نکردن از سمعک، مغز را از دریافت پیام‌های شنوایی محروم می‌کند.

استفاده از سمعک در زمان بیداری باعث فعال نگه داشتن نواحی مغزی مرتبط با شنوایی خواهد شد. تنها در هنگام فعالیت‌هایی نظیر خواب، دوش گرفتن، شنا کردن و… می‌توانید سمعک را خارج کنید. عدم استفاده از سمعک عواقبی را به دنبال دارد. در این مقاله سعی شده است تا در این باره اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم. برای آگاهی از قیمت سمعک, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

 

عدم درمان کم شنوایی چه عواقبی دارد؟

در نوزادان و کودکان کم شنوا، سیناپس‌های عصبی در حال رشد هستند. همچنین برخی از بزرگسالان دچار کم شنوایی در فرکانس‌های خاص می‌باشند. عدم درمان کم شنوایی در افراد کم سن، می‌تواند منجر به محرومیت آنها از توانایی پردازش شنوایی شود.

اجتناب از اصلاح این مشکل منجر به سازگاری مغز با این شرایط خواهد شد. این موضوع به این معناست که مغز افراد کم شنوا، فرایند پردازش اصوات  (همانند تلفظ کلمات و صداهای خاص) را فراموش می‌کند. بنابراین، توجه به بهبود و درمان کم شنوایی بسیار حائز اهمیت است.

عواقب عدم درمان کم شنوایی

چرا باید همیشه از سمعک استفاده کنید؟

مغز با استفاده از سمعک(hearing aids) شروع به دریافت اصوات می‌کند. هرچقدر زمان بیشتری از سمعک استفاده شود؛ جمع آوری این اصوات سریع‌تر و دقیق‌تر انجام می‌شود.

در نهایت، مغز از پردازش برخی از صداهای پس زمینه خودداری می‌کند. عدم پردازش این اصوات به معنی نشنیدن نیست. تنها با کمی تمرکز می‌توانید چنین اصواتی را دوباره بشنوید. مغز داده‌های بلا استفاده را پاک خواهد کرد.

به همین ترتیب، استفاده نکردن از سمعک ممکن است باعث از بین رفتن چنین داده‌هایی می‌شود. به این معنا که سازگاری و تطابق مغز با سمعک از بین خواهد رفت. استفاده مجدد از سمعک بعد از حتی مدتی کوتاه می‌تواند شرایط شنوایی شما را سخت کند. بنابراین استفاده مداوم از سمعک برای بهبود کاهش شنوایی ضروری است.

 

چرا باید همیشه از سمعک استفاده کرد؟

آیا سازگاری مجدد مغز با سمعک سخت است؟

تطابق مجدد سمعک با مغز سخت است اما نه به اندازه زمانی که فرد برای اولین بار از سمعک استفاده می‌کند. افرادی که به تازگی سمعک دریافت می‌کنند؛ اغلب صدای محیط را به شکل ناخوشایند و بلندتر از حد معمول دریافت می‌کنند. در نتیجه، تسلط مغز بر نحوه پردازش صدا حدود 2 الی 3 هفته طول خواهد کشید.

در شرایطی که مدتی از سمعک استفاده کرده باشید؛ مغز شما با سمعک و نحوه پردازش با آن سازگار شده است. بنابراین تنها تفاوت این موضوع در مدت زمان بازگشت شما به حالت تطابق است.

در اولین استفاده از سمعک به علت آشنا نبودن مغز با عملکرد سمعک، زمان و انرژی زیاد را صرف می‌کند. این در حالی است که بعد از چندین مدت استفاده از سمعک، مغز راحت‌تر سازگاری پیدا خواهد کرد. استفاده نکردن از سمعک می‌تواند باعث از بین رفتن این سازگاری شود.

چند ساعت در روز باید از سمعک استفاده کرد؟

هنوز جواب دقیق و مشخصی برا این سوال وجود ندارد. اما استفاده مکرر از سمعک در حین بیداری به عملکرد بهتر مغز کمک خواهد کرد. استفاده دائمی و همیشگی سمعک، به بیماران کمک می‌کند تا کمتر صدای پس زمینه را بشنوند.

برخی از اصوات به صورت مکرر تکرار می‌شوند با این تفاوت که هیچ واکنشی را در فرد ایجاد نمی کنند. به مرور زمان، مغز انرژی خود را صرف پردازش اینگونه اصوات نخواهد کرد. صدای تنفس، صدای باد، صدای قدم ها و…. از جمله صدا هایی هستند که به صورت مداوم به گوش ما می رسند.

در این حالت شرایط برای رفتن به مکان‌های شلوغ و صحبت در آن بسیار آسان‌تر خواهد شد. به عبارت دیگر، هر چه زمان بیشتر از سمعک استفاده کنیم، سازگاری مغز با اصوات محیط بهتر خواهد شد.

اثرات و پیامدهای عدم استفاده از سمعک چیست؟

سمعک‌ها ابزارهای سودمندی هستند. علاوه بر اینکه باعث بهبود عملکرد شنوایی می‌شوند. از نابود شدن قسمت‌هایی از مغز بیماران که مسئولیت تفسیر اصوات صوتی را دارند، جلوگیری می‌کند.

 

استفاده نکردن از سمعک حتی به صورت کوتاه مدت نیز پیامد‌هایی را به دنبال دارد. در ادامه به برخی از عوارض  استفاده نکردن از سمعک می پردازیم.

افت شنوایی

برخی از بیماران از سمعک به صورت دائم استفاده نمی‌کنند. به همین منظور ممکن است در زمان‌هایی که به آن نیاز نداشته باشند، از سمعک استفاده نکنند. اغلب این افراد برای جبران کم شنوایی خود، به جای استفاده از سمعک، صدای تلویزیون و یا گوشی را زیاد می‌کنند.

این کار می‌تواند باعث آسیب شدید شنوایی و به دنبال آن افت شنوایی دائمی شود. فقدان ورودی حسی منجر به کاهش عملکرد مغز خواهد شد. به این معنا که سلول‌های مغزی شروع به کوچک شدن می‌کنند.

سمعک‌ها با توجه به میزان کم شنوایی تنظیم می‌شوند. اگر بیمار دچار افت شنوایی شود، نمی‌تواند از سمعک فعلی خود استفاده کند. بهتر است در این شرایط برای تنظیمات مجدد سمعک به متخصص شنوایی شناس مراجعه فرمایید.

افت شنوایی

کاهش مشارکت اجتماعی

استفاده از سمعک به منظور رفع کاهش شنوایی می‌باشد. استفاده نکردن از سمعک، به معنی بازگشت آن‌ها به دوران کم شنوایی خواهد بود. کم شنوایی منجر به انزوای اجتماعی می‌شود. زیرا برقراری ارتباط با سایر افراد بسیار دشوار خواهد شد.

بیماران اغلب از مردم می‌خواهند که جملات خود را مجددا تکرار کنند و یا برخی از مکالمات را از دست می‌دهند. مکالمات به حدی دشوار و سخت می‌شود که فرد از داشتن مشارکت و حضور دراجتماع اجتناب می‌کند. انزوای اجتماعی و کاهش مشارکت اجتماعی احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد.

افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر

انزوای اجتماعی می‌تواند اثرات مخربی را بر جای بگذارد. وقتی که فرد کم شنوا در جامعه حضور نداشته باشد، مغز به اندازه کافی ورزش نخواهد کرد. ورزش کردن مغز به معنای به کار گرفته شدن قسمت‌های مختلف مغز است.

تصورکنید که بعد ایجاد یک رابطه خوب و لذت بخش، به چه اندازه احساس نشاط و شادابی می‌کنید. برای ایجاد چنین حالتی، مغز از قسمت‌های مختلفی استفاده می‌کند. بدون ورزش ذهنی، قسمت‌های مختلف مغز شروع به تحلیل و کاهش عملکرد می‌کنند. کاهش عملکرد مغز منجر به کاهش انرژی، اختلال در بخش تعادل، ایجاد مشکلاتی در حافظه و در نهایت بروز افسردگی می‌شود.  برای آگاهی از قیمت سمعک, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

 

بخش‌هایی از مغز و سیستم عصبی به درک اصوات کمک می‌کنند. در افراد عادی شنیدن اصوات به صورت مداوم منجر به رشد و تقویت این نواحی خواهد شد. استفاده نکردن از سمعک منجر به کاهش عملکر این نواحی می‌شود.

بدون تحریک عصبی، اعصاب شنوایی شروع به ضعیف شدن و آتروفی خواهندکرد. به همین سبب، سازگاری و تطابق با سمعک جدید را سخت می‌کند. در بدترین حالت، آتروفی زمینه ساز بیماری زوال عقل و یا آلزایمر می‌شود.

افزایش ابتلا به آلزایمر

در انتها

اگر بعد از مدت‌ها شروع به استفاده از سمعک کردید، ممکن است با صداهای ناخوشایند و بسیار بلند روبرو شوید. احتمال دارد تا چند روز صداها برای شما اذیت کننده باشد. اگر صداها در طولانی مدت بهتر نشدند، به شنوایی شناس خود مراجعه کنید.



:: برچسب‌ها: عدم استفاده از سمعک ,
:: بازدید از این مطلب : 217
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

نقش حبوبات در رژیم غذایی

 حبوبات جزو مواد مغذی رژیم غذایی افراد در سراسر جهان بوده و سرشار از پروتئین گیاهی، فیبر، ویتامین B، آهن، کلسیم و پتاسیم هستند. از نظر مواد مغذی، حبوبات مانند خانواده گوشت‌ها سرشار از پروتئین هستند، البته سطح آهن کم‌تری داشته و در عوض چربی‌های اشباع شده ندارند. همچنین حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده هستند که فواید بسیاری دارد. انواع مختلف حبوبات از نظر تغذیه، ظاهر، طعم و استفاده بسیار متفاوت‌اند. خوردن انواع حبوبات به کاهش کلسترول، کاهش سطح قند خون و افزایش باکتری‌های سالم روده کمک می‌کند. به همین دلیل، حبوبات در رژیم غذایی خورشاد نیز گنجانده شده‌اند. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید حبوبات و خرید حبوبات عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

در‌صورت تمایل می‌توانید این مطلب را به صورت صوتی گوش دهید.

حبوبات و ارزش غذایی آن انواع حبوبات از نظر تغذیه، ظاهر، طعم و استفاده متفاوت هستند

حبوبات پخته و کالری آن‌ها

 

  

حبوبات واحد میزان کالری
عدس قهوه‌ای 1 فنجان (192 گرم) 678 کالری
نخود 1 فنجان (200 گرم)   729 کالری
عدس 1  فنجان (192 گرم) 678 کالری  
ماش 1 فنجان (207 گرم) 718 کالری
بادام زمینی 1 فنجان (148 گرم) 828 کالری  
نخود فرنگی 1 فنجان (175 گرم) 773 کالری
لوبیا چیتی 1 فنجان (193 گرم) 670 کالری
لوبیا قرمز 1 فنجان (184 گرم) 620 کالری  
دانه سویا 1 فنجان (175 گرم)        773 کالری     
توفو 1  فنجان (228 گرم) 184 کالری
لوبیا سفید 1 فنجان (215 گرم) 722 کالری
عدس زرد 1 فنجان (200 گرم) 608 کالری  

ارزش غذایی یک واحد حبوبات پخته

نکاتی در مورد آماده‌سازی حبوبات

اکثر حبوبات خشک را باید پیش از پخته شدن، خیسانده شوند. خیساندن مجدد باعث می‌شود زمان پخت حبوبات کاهش یابد و درعین حال ویتامین و مواد معدنی آن حفظ شود. همچنین، این کار مشکل مرتبط با نفخ را کاهش می‌دهد. البته برخی حبوبات به خیساندن احتیاج ندارند. معمولاً حبوبات را ۶ تا ۸ ساعت می‌خیسانند، ولی اگر از زودپز استفاده کنید این زمان می‌تواند کوتاه شود. حبوبات خشک را می‌توان در حجم زیاد خیساند و بخشی از آن را منجمد کرد. به یاد داشته باشید که پوست خارجی حبوبات خشک را پیش از مصرف جدا کنید، حبوبات را خوب بجوید و از مصرف دسر شیرین پس از غذا اجتناب کنید، از افزودن چاشنی‌های شیرین به حبوبات بپرهیزید. همچنین از آبی که حبوبات در آن خیس خورده‌اند برای آشپزی استفاده نکنید؛ بهتر است آب حبوبات را چندین بار عوض کنید. حبوبات را ۳۰ دقیقه بپزید، سپس آب آن را عوض کرده و تا زمان نرم شدن با همان آب پخت را ادامه دهید؛ اگر چه تعویض آب خیسانده، باعث از دست رفتن مواد مغذی می‌شود.

خیساندن طولانی حبوبات

دانه‌ها را پاک کرده و دانه‌های خراب و مواد خارجی را از آن خارج کنید. چندین بار حبوبات را با آب سرد شسته و بگذارید خیس بخورد. هرگونه ناخالصی و دانه‌هایی که به سطح آب می‌آیند را بردارید. دانه‌های خشک را درون کاسه‌ای بزرگ بریزید، اگر آب را به سه بخش تقسیم کنیم باید یک‌سوم آن را حبوبات پر کرده باشد. اجازه دهید در جایی سرد یا در یخچال در طول شب خیس بخورد.

خیساندن سریع حبوبات

سه تا چهار برابر میزان حبوبات خشک، روی آن‌ها آب بریزید و به آرامی بجوشانید. سپس بگذارید ۲ دقیقه بجوشد، در آن را ببندید و از روی حرارت بردارید؛ اجازه دهید ۱ تا ۲ ساعت استراحت کند تا دانه‌ها باد کنند. آن‌ها را خشک کرده و طبق دستور، بپزید. چنانچه از مایکروفر استفاده می‌کنید، حبوبات را داخل ظرفی بریزید که پس از افزایش حجم، جای کافی داشته باشد؛ روی آن را با آب سرد بپوشانید و آن را با بالاترین برنامه پخت، ۸ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید. جوشاندن را ۲ دقیقه ادامه دهید، سپس اجازه دهید ۱ ساعت استراحت کند.

حبوبات

انواع حبوبات

 از هر نوع حبوباتی که آن‌ها را دوست دارید استفاده کنید. بسیاری از مزایای انواع حبوبات، یکسان یا حداقل مشابه هستند.

  • لوبیا
  • ماش
  • عدس 
  • باقلا 
  • نخود فرنگی 
  • نخود آبگوشتی 
  • بادام زمینی 
  • دانه سویا 
  • شیر سویا 
  • توفو

واحد اندازه‌گیری حبوبات

برای اندازه‌گیری حبوبات از واحدهایی مانند وزن و حجم و گرم و کیلوگرم استفاده می‌شود. این مقیاس‌ها نسبت به سایر اندازه‌گیری‌ها دقیق‌تر هستند و از ترازو می‌توان برای اندازه‌گیری مواد غذایی کمک گرفت. حجم واحدهای لیتر، میلی‌لیتر یا سی سی مشخص هستند، اما در بسیار مواقع به مفهوم دیگری از حجم نیاز داریم مانند لیوان، که به‌راحتی در دسترس است.

اندازه ی واحد ها در رژیم غذایی

واحد اندازه گیری حبوبات و کالری شماری آن ها

میزان کالری مورد نیاز هر فرد باید با میزان کالری که از تغذیه روزانه دریافت می‌کند متوازن باشد. عدم این توازن منجر به اضافه‌ وزن و چاقی یا کمبود وزن می‌شود. به همین جهت، استانداردهایی جهت اندازه گیری مواد غذایی در دوران رژیم تعریف شده است.

مطالعه بیشتر

لوبیا

غلاف اکثر گونه‌های لوبیا را می‌توان تازه خورد، قبل از اینکه به رشد کامل برسد زیرا هنگامی که کاملاً برسند، دیگر خوراکی نیستند. دانه‌های لوبیا لگوم نام دارند و می‌توان آن‌ها را به‌طور تازه، خشک و پخته، مصرف کرد. از میان انواع لوبیا، می‌توان به لوبیا سفید اشاره کرد که در اکثر دستو‌رهای غذایی قابل جابه‌جایی با دیگر انواع لوبیا است اما به اندازه لوبیا قرمز خوش‌طعم نبوده و طعم غذایی که در آن پخته می‌شود را به خود می‌گیرد. برای حفظ سلامتی خود و دیگران، لطفا خرید حبوبات و خرید حبوبات عمده را از جایی مطمئن انجام دهید.

لوبیا

خرید لوبیای خوب

لوبیا باید سفت، ترد و تازه، سبز خوش رنگ یا رنگ زرد طلایی، بدون لهیدگی یا لکه قهوه‌ای باشد. کمی رطوبت پس از شکستن آن نشان‌گر تازگی است. از خرید لوبیاهای خیلی پیر خودداری کنید زیرا سفت و خشک هستند.

خواص لوبیا

لوبیا منبع غنی پتاسیم و اسید فولیک، ویتامین C، آهن، ویتامین A و ویتامین B6 و همچنین تصفیه کننده خون، قوی و ضدعفونی کننده است.

ایده‌های جالب برای سرو کردن لوبیا

لوبیای تازه بیشتر به صورت پخته مصرف می‌شود. از انواع لوبیاها به عنوان غذای جانبی یا در سالاد، سوپ، خورش، مرینیت شده و سرخ کرده استفاده می‌کنند. همچنین، به‌عنوان خوراک پوشیده از سس یا سرکه و روغن زیتون نیز خوشمزه است. پختن غذا با لوبیا  به همراه گوجه‌فرنگی، آویشن، پونه کوهی، رزماری، نعناع، خردل و هل نیز خوش طعم می‌شود. لوبیای خشک به صورت داغ یا سرد، درسته یا پوره، در سوپ، سالاد، ساندویچ و به عنوان غذای اصلی، کاربرد دارد و به عنوان دسر می‌توان آن‌ها را پخت. 

لینک پیشنهادی : برنامه آنلاین آنالیز وضعیت جسمانی برای همه گروه های سنی

روش درست نگه‌داری لوبیا

لوبیاهای تازه و شسته نشده را می‌توان ۲ تا ۳ روز در کیسه پلاستیکی شل بسته شده یا سوراخ دار در یخچال نگه‌داری کرد. در فریز نیز تا ۱۲ ماه امکان نگه‌داری دارد اما پیش از فریز کردن، لوبیای تازه خرد شده را ۳ دقیقه و لوبیای درسته را ۴ دقیقه بلنچ کنید.

ماش

غلاف ماش حاوی دانه‌هایی است که می‌توانند سبز، زرد یا بنفش-قهوه‌ای، به‌طور یک دست یا رگه‌دار باشند. از جوانه ماش نیز به عنوان ماده‌ای مغذی در سالاد استفاده می‌شود.

خواص ماش

ماش منبع غنی اسید فولیک، پتاسیم، منیزیم، آهن و همچنین فیبر است. از آن‌جا که پروتئین‌های ماش فاقد برخی آمینواسیدها هستند، ناقص‌اند. 

ایده‌هایی جالب برای سرو کردن ماش

جوانه‌های ماش تازه در کیسه‌های پلاستیکی فروخته می‌شوند. می‌توان ماش را پخت یا کنسرو آن را نیز تهیه کرد. ماش همانند سایر حبوبات مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌توان آن‌ها را با هم مخلوط یا جایگزین کرد. جوانه ماش در سالاد و غذاهای سبک آسیایی کاربرد دارد. غلاف نرسیده ماش را می‌توان مانند لوبیا سبز آماده و طبخ کرد.

عدس 

عدس با توجه به اندازه آن به ۲ گروه تقسیم می‌شود؛ عدس درشت و عدس ریز. عدس از نظر شکل، رنگ بافت و طعم با توجه به نوع آن متفاوت است.

عدس

خواص عدس

منبع بسیار خوب اسید فولیک، پتاسیم، ویتامین B6 و ویتامین B5 است.

ایده‌هایی جالب برای سرو کردن عدس

عدس خشک شده برای تهیه سوپ‌های مقوی استفاده می‌شود. عدس همچنین در سالاد و غذاهای اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از عدس می‌توان برای تهیه پوره یا کوفته استفاده کرد. همچنین، می‌توان عدس را به آرد تبدیل کرد و از آن نان یا مکمل‌های پروتئین ساخت.

طرز تهیه انواع آش برای رژیم لاغری

آش یکی از منابع خوب برای تامین مواد مغذی و مفید است. از آن می توان به عنوان یک غذای رژیمی سالم نام برد که به کاهش وزن و لاغری کمک شایانی خواهد کرد. تنوع آش های رژیمی در فرهنگ غذایی ایران بسیار زیاد است.

 

باقالی 

میوه این گیاه، باقالی یا فاوا نیز نامیده می‌شود و انواع مختلفی دارد.

خواص باقالی

باقالی منبع بسیار خوب اسید فولیک، پتاسیم ، منیزیم، آهن، ویتامین B1 و B2 و همچنین فیبر است.

ایده‌هایی جالب برای سرو کردن باقالی

باقالی ماده غذایی است که طعمی قوی دارد. باقالی‌های تازه و جوان گاهی به صورت خام مصرف می‌شود. باقالی تازه یا خشک در سوپ طعم بسیار خوبی ایجاد می‌کند. باقالی را می‌توان مانند ذرت بو داده تهیه و به عنوان یک پیش‌غذا مصرف کرد. همچنین باقالی پخته شده به صورت سرد، درسته یا پوره شده نیز طرف‌دار دارد. باقالی در غذا یا به صورت پیش‌غذا یا در سالاد استفاده می‌شود.

نخودفرنگی

 غلاف نخودفرنگی لطیف و کمی خمیده است و دانه‌هایی گرد یا کمی مکعبی شکل با اندازه‌های مختلف دارد. نوع سبز آن رایج‌تر است و دانه‌های تازه آن نخود سبز و دانه خشک آن به شکل کامل و یا نیمه‌شده به عنوان لپه به رنگ‌های زرد یا سبز عرضه می‌شود. دانه‌های گردتر خوش‌خوراک تر هستند و به صورت تازه یا منجمد بسته‌بندی می‌شوند. دانه‌های کمی چروک‌تر، شیرین‌تر هستند و معمولا در کنسروها استفاده می‌شوند.

نخودفرنگی یا نخود سبز

خرید نخود فرنگی خوب

نخود فرنگی تازه، غلاف‌های لطیف، دانه‌های نه چندان درشت، براق و رنگی شفاف دارد. البته نخودفرنگی تازه کم‌یاب و گران است. بهتر است از خرید غلاف‌های لکه دار و چروک اجتناب کنید.

 خواص نخودفرنگی

نخود فرنگی منبع خوب اسید فولیک، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین B، آهن و پروتئین غیر کامل است.

ایده‌هایی جالب برای سرو کردن نخودفرنگی

نخود سبز در کنار سایر سبزیجات مانند هویج و مارچوبه همراه مرغ و گوشت مصرف می‌شود. همچنین در سوپ یا سالاد استفاده می‌شود. توصیه می‌کنیم نخود سبز را خیلی کم بپزید تا رنگ و عطر آن از بین نرود. 

نحوه ذخیره درست نخودفرنگی

نخود سبز را حداکثر ۴ تا ۵ روز در یخچال و در کیسه‌های غیر در بسته یا سوراخ‌دار نگه‌داری کنید. بهتر است نخود سبز را در فریزر نیز پیش از انجماد حدود ۱ تا ۲ دقیقه بلنچ کنید.

نخود آب‌گوشتی

نخود از گیاهی که ظاهر بوته‌ای دارد به‌دست می‌آید. دانه‌های نخود ممکن است کرم رنگ، سبز، زرد، قرمز یا کاملا سیاه باشند. بسته به نوع آن، دانه‌ها ممکن است کاملا سخت یا خمیری شکل و طعمی مانند فندق داشته باشند.

خواص نخود

نخود منبع بسیار خوب اسید فولیک و پتاسیم، آهن، منیزیم، ویتامین B1، ویتامین B6 و کلسیم است. نخود منبع فیبر بوده و به دلیل اینکه فاقد برخی از آمینو‌اسید‌هاست، پروتئین آن کامل نیست.

ایده‌هایی جالب برای سرو کردن نخود 

نخود‌هایی که در زمان برداشت غلاف آن‌ها هنوز بالغ نشده است، به روش مشابه نخود سبز، آماده و پخته می‌شود. دانه‌هایی که کاملاً رسیده‌اند، چه به‌صورت خشک شده و چه تازه، مشابه سایر حبوبات پخته و در پیش‌غذا، سوپ و غذاهای اصلی استفاده می‌شوند. نخود سرد در سالادهای مخلوط یا پوره بسیار خوش‌طعم است. دو غذای پرطرفدار با نام‌های حمص (هوموس) که پوره نخود است و سرد سرو می‌شود و فلافل، کوفته نخود طعم‌دار شده، بر پایه نخود طبخ می‌شوند. نخود را می‌توان تبدیل به آرد کرد، بو داد یا از جوانه آن استفاده کرد. آرد نخود برای درست کردن خمیر و تولید فطیر نان یا نان‌های نازک استفاده می‌شود. نان تهیه شده از آرد نخود در هندوستان بسیار پرطرفدار است. نخود بوداده به صورت شور یا بی‌نمک به‌عنوان میان وعده همانند سایر مغز‌ها استفاده می‌شود.

بادام‌زمینی 

برخی بادام‌زمینی را جزو مغزها و دانه‌ها می‌دانند ولی در واقع جزو حبوبات است و مانند سایر حبوبات مصرف می‌شود. بادام‌زمینی از یک گیاه بوته‌ای یا رونده به‌وجود می‌آید. بیش از ۱۰ گونه مختلف بادام‌زمینی وجود دارند.

بادام زمینی

خرید بادام‌زمینی خوب

بادام زمینی کهنه، لک‌دار، سیاه یا کپک‌دار را نخرید.

خواص بادام‌زمینی

منبع غنی، منیزیم، پتاسیم، آهن و ویتامین B6 است. بادام‌زمینی بو‌داده میزان زیادی فیبر دارد. بادام‌زمینی میزان زیادی پروتئین، کالری و چربی دارد و پروتئین آن غیر کامل است.

ایده‌هایی جالب برای سرو کردن بادام زمینی

بادام زمینی به شکل کامل، خرد یا چرخ‌شده مصرف و همچنین با پوست یا بدون پوست، نمکی یا بدون نمک و گاهی پوشیده شده با شکلات یا سایر مواد فروخته می‌شود. همچنین به‌عنوان میان‌وعده و پیش‌غذا خورده می‌شود. در شیرینی‌پزی استفاده دارد. کره بادام زمینی سرشار از پروتئین است. بادام زمینی به همراه گوشت، ماهی، ماکیان، سوپ، سس، سالاد و دسر استفاده می‌شود. روغن بادام زمینی عطر طبیعی دارد، برای هر منظوری مناسب است، تحمل دمای خیلی بالا داشته و می‌توان برای سرخ کردن، گاهی حتی تا چندین بار از آن استفاده کرد.

 نحوه ذخیره کردن بادام زمینی

بادام‌زمینی خام زودتر از بو داده آن خراب می‌شود. بادام‌زمینی  بهتر است در دمای اتاق و در جای خشک و خنک نگهداری شود. در یخچال نیز بادام زمینی خام را در کیسه‌های بدون هوا نگهداری کنید. امکان نگه‌داری بادام‌زمینی پوست کنده در فریزر تا ۳ ماه وجود دارد.

دانه سویا

غلاف‌های سویا، دانه‌های بسیار سخت با رنگ‌های متنوع را در خود دارند. دانه سویا تنها عضو خانواده حبوبات است که از آن می‌توان مایعی به نام شیر سویا یا نوشیدنی سویا را استخراج کرد که در تهیه توفو یا پنیر سویا استفاده می‌شود. دانه‌های سویا را می‌توان تحت فشار قرار داد و از آن روغن استخراج کرد و با فرآیند تخمیر، به محصولاتی مانند سس سویا دست یافت. محصولات به‌دست آمده از فرآیند‌های انجام شده بر روی دانه سویا، عموما در فرهنگ‌های آسیایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. جوانه سویا بعد از چند روز از شروع جوانه زدن قابل خوردن هستند و می‌توان از آن مانند جوانه ماش استفاده کرد. آرد سویا یک آرد بدون گلوتن است و ۲  تا ۳ برابر بیشتر از آرد گندم پروتئین دارد. همچنین آرد سویا با چربی کامل ده برابر بیشتر از آرد گندم چربی دارد و باید در یخچال نگه‌داری شود.

خواص دانه سویا 

دانه سویا منبع غنی پتاسیم، منیزیم، آهن و اسید فولیک، ویتامین B2 ویتامین B6 به‌شمار می‌آید. همچنین آرد سویا با چربی کامل منبع عالی پتاسیم، منیزیم،آهن، و ویتامین B6، ویتامین B5 است. آرد سویا بدون چربی منبع بسیار خوب پتاسیم، منیزیم، آهن ، ویتامین B6و ویتامین B5 است.

ایده‌هایی جالب برای سرو کردن دانه سویا 

دانه‌های سویا باید قبل از مصرف برای مدتی خیسانده شوند؛ این کار زمان پخت را کاهش می‌دهد و باعث کاهش نفخ و حفظ ویتامین‌ها و املاح معدنی آن می‌شود.

دانه‌های سویای خام حاوی مواد ضد تغذیه‌ای هستند که با پختن و تخمیر خنثی می‌شوند. بنابراین بسیار مهم است که به خوبی پخته شوند. برای جدا کردن غلاف‌های دانه سویا ۵ دقیقه آن‌ها را در آب جوش فرو ببرید و سپس آن‌ها را زیر آب سرد بگیرید.

خشک‌ کردن دانه سویا مشابه روش خشک کردن سایر حبوبات انجام می‌پذیرد و بسیار مهم است که دانه‌های سویا به خوبی پخته شوند.

گرانول‌های سویا نسبت به دانه‌های کامل سویا بهتر پخته می‌شوند. برای پخت آن‌ها نسبت آب به گرانول باید ۴ به ۱ باشد. گرانول‌های سویا در سوپ، خوراک‌ها، سس اسپاگتی، کوکی و نان و همچنین از جوانه سویا به صورت خام یا پخته استفاده می‌شود.

آرد سویا در مقادیر کم برای تهیه سس یا کیک، مافین، کوکی و به‌عنوان یک ماده اولیه غنی‌کننده استفاده می‌شود.

شیرسویا 

شیر‌سویا مایعی شبیه شیر است که از دانه سویا یا آرد سویا استخراج و با چربی کامل تهیه می‌شود. شیر سویا همیشه پاستوریزه و استرلیزه است. شیر سویا معمولاً به صورت طعم‌دار شده و شیرین، یا به‌صورت پودر عرضه می‌شود. پروتئین شیر سویا دارای کیفیت بسیار خوبی بوده و بیشتر چربی‌های آن از نوع غیر اشباع است. شیر سویا که از دانه سویا استخراج شده باشد، فاقد کلسترول و لاکتوز است که برخی از افراد در هضم آن مشکل دارند.

خواص شیر سویا 

منبع بسیار خوب پتاسیم، منیزیم، آهن و ویتامین B6 است، از کم‌خونی جلوگیری کرده و به تحریک ساخت هموگلوبین، کاهش تری‌گلیسیرید و کلسترول خون کمک می‌کند. مصرف بی‌رویه شیر سویا همراه با رژیم سخت گیاه‌خواری می‌تواند منجر به کمبود کلسیم و B12 شود.

ایده‌هایی جالب برای سرو کردن شیر سویا 

شیر سویا برای درست کردن سوپ، سس، ماست، شربت، بستنی، پودینگ، نوشیدنی و شیرینی‌ها استفاده می‌شود.

طرز تهیه شیر سویا

  1. یک لیوان ۲۵۰ میلی‌لیتر دانه سویا را با آب بپوشانید و بگذارید ۱۰ ساعت خیس بخورد.
  2. نیم لیوان ۱۲۵ میلی‌لیتر آب را در یک ماهی‌تابه حرارت دهید.
  3. در همین زمان دانه‌های سویا را با افزودن ۲ تا ۳ لیوان آب ۵۰۰ تا ۷۵۰ میلی‌لیتر پوره کنید.
  4. ین ترکیب را به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید، حرارت را پایین بیاورید و اجازه دهید ۱۲ تا ۲۵ دقیقه در زیر دمای جوش بماند.
  5. این مخلوط را به داخل یک پارچه نازک یا تنظیف و روی صافی بریزید و صافی را روی یک ظرف قرار دهید.
  6. با فشردن تنظیف مایع را صاف کنید.
  7. در آخر نصف لیوان آب دیگر روی تنظیف بریزید، سپس مجدد پارچه را به‌خوبی فشار دهید.

 نحوه نگهداری شیر سویا

در دمای اتاق پودر شیر سویا را در یک ظرف دربسته نگه دارید. شیر سویا را در یخچال به مدت چند روز می‌توان نگه‌داری کرد.

توفو

نام ژاپنی ماده خوراکی کشک‌مانندی است که از شیر دانه سویا گرفته می‌شود. توفو بافتی ژله مانند و یک‌نواخت دارد. طعم و بوی آن ملایم و شیرین است اما طعم غذاهایی را که با آن پخته می‌شود را به خود می‌گیرد. توفو ۲ تا ۳ برابر بیشتر از گوشت پخته آهن دارد و اگر همراه غذایی که ویتامین C دارد خورده شود، آهن آن به راحتی جذب می‌شود.

توفو

خرید توفو خوب

توفو به شکل‌های مختلف از جمله تازه، درون آب، بسته‌بندی، خشک و منجمد عرضه می‌شود.

خواص توفو 

توفو منبع غنی آهن و منیزیم. پتاسیم، اسید فولیک و ویتامین B6 پروتئین است. توفو مکمل خوبی بوده و کلسترول ندارد.

ایده‌هایی جالب برای سرو کردن توفو 

توفو سرد یا گرم و در سوپ، پاستا، پیتزا، خورش، ساندویچ، سالاد، پیش‌غذا و حتی کیک و شیرینی به‌کار می‌رود. همچنین  گاهی توفوی مایع، جایگزین خامه ترش، ماست یا کشک می‌شود. توفو می‌تواند به جای تخم مرغ هم‌زده استفاده شود و در تولید برگر و سوسیس به کار رود. توفو را می‌توان به شکل آب پز، سرخ، تفت داده و خورشتی سرو کرد. توفو در بسیاری از دسرهای یخ زده مانند بستنی نیز مصرف می‌شود. فرآورده‌هایی که با توفو درست می‌شوند، سرشار از پروتئین هستند و معمولا چربی و نمک زیادی ندارند. توفو را با انواع سس، سیر، زنجبیل، کاری، چیلی و خردل می‌توان طعم و عطر بخشید.

 نحوه ذخیره کردن توفو

پس از باز کردن بسته‌بندی، باید توفو را در یخچال نگه‌داری کرد. توفوی تازه را در آب به مدت یک هفته در ظرف دربسته در یخچال نگه دارید و هر دو روز آب آن‌ را عوض کنید.

در فریزر نیز بدون آب در کیسه‌ای درب بسته و بدون هوا قرار دهید و پیش از مصرف، یخ‌زدایی کنید. انجماد توفو کمی آن را لیز کرده و رنگ آن  از سفید به زرد تغییر می‌دهد.

روش پخت حبوبات روی اجاق گاز یا داخل فر

چنانچه حبوبات همراه چاشنی‌های دیگر پخت می‌شوند، پخت آرام بهترین گزینه است، زیرا تمام طعم‌ها را به خود جذب می‌کنند. روی حبوبات را با آب سرد بپوشانید و به جوش آورید، حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا زمان نرم شدن آن‌ها تا ۲ ساعت بجوشد.

پخت حبوبات در زودپز

روش پخت با زودپز، سریع‌تر بوده ولی زمانی بهترین گزینه است که افزودنی‌ها و چاشنی‌ها، از ابتدای پخت اضافه نشده باشند. کمی روغن به مایع پخت بیفزایید تا از تشکیل کف جلوگیری کند (ممکن است سوپاپ دچار گرفتگی شود). دانه‌های داخل زودپز باید بدون بستن در، به نقطه جوش برسند و سپس کف‌های شکل گرفته روی آن برداشته شوند. سپس حرارت را کم کنید؛ اجازه دهید جوش بخورد و سوپاپ و در ظرف را ببندید؛ زمان پخت را با دقت رصد کنید.

  • مقدار زیادی از حبوبات خشک را یک‌جا نپزید (زودپز را تا یک سوم حجم آن پر کنید نه بیشتر) زیرا حبوبات حین پخت دو یا سه برابر حجم اولیه خود را پیدا می‌کنند.
  • از حرارت زیاد استفاده نکنید. به محض اینکه زمان پخت به پایان رسید، زودپز را زیر آب سرد قرار دهید. همیشه سوپاپ و تنظیم کننده زودپز را پس از استفاده تمیز کرده و از بسته شدن آن جلوگیری کنید (اگر بسته شد، سریع زودپز را زیر آب سرد گرفته و آن را تمیز کنید).
  • نمک و افزودنی‌های اسیدی، گوجه، سرکه و آب‌لیمو را در پایان زمان پخت اضافه کنید زیرا آن‌ها حبوبات خشک شده را سفت می‌کنند و باعث افزایش زمان پخت می‌شوند. چنان‌چه حین پخت به آب بیشتری احتیاج بود، از آب جوشیده استفاده کنید.
  • هم‌زمان دو نوع مختلف حبوبات را با هم نپزید، حتی اگر زمان پخت آن‌ها با هم یکسان باشد. 

 

سوالات متداول

تاثیر سرکه در پخت حبوبات چیست؟

اگر هنگام پخت حبوبات کمی سرکه سیب به آن‌ها اضافه کنید، زودتر پخته می‌شوند و سرعت هضم آن ها هم افزایش می‌یابد.

حبوبات شامل چه چیزهایی است؟

حبوبات مجموعه‌ای از دانه‌ها بوده که شامل فیبر، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. همچنین حبوبات دارای کالری کمی هستند.

بهتر است حبوبات را با آب گرم خیس کنیم یا آب سرد؟

بهتر است حبوباتی مانند نخود و لوبیا را حدود ۱۲ ساعت در آب ولرم خیس کنید.

زمان پخت حبوبات بدون خیساندن چگونه است؟

اگر فرصت کافی برای خیساندن حبوبات ندارید، آن را در آب به مدت پنج دقیقه بجوشانید، سپس از روی گاز برداشته و بگذارید به مدت یک ساعت در همان آب خیس بخورد. این به معنی پخته شدن حبوبات نیست؛ بلکه تقریبا معادل ۸-۱۰ساعت خیساندن حبوبات است و باید بعد از یک ساعت حبوبات را به‌طور کامل بپزید.



:: برچسب‌ها: حبوبات ,
:: بازدید از این مطلب : 300
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 تير 1402 | نظرات ()