شنوایی سنجی فرایندی است که با کمک یک متخصص ارزیابی شنوایی انجام میشود. چنانچه شما درگیر اختلالات شنوایی شدهاید، در سریعترین زمان ممکن باید به یک متخصص شنوایی سنجی مراجعه کنید تا در صورت لزوم، سمعک مورد نیاز شما، برایتان تجویز شود.
طنین سمعک یکی از برترین مجموعههای مرتبط به خدمات شنوایی سنجی بوده و برترین نمونههای سمعک را ارائه میدهد. در ادامه این مقاله قصد داریم تا نکات مرتبط با شنوایی سنجی یا ادیومتری را بررسی کنیم و متوجه شویم که ارزیابی شنوایی کودکان در روند یادگیری آنان چه تاثیری دارد؟
شنوایی سنجی و تست شنوایی
کم شنوایی، بدون توجه به سن ممکن است همه افراد را درگیر کند. برای حل این مشکل باید از یک متخصص در حوزه ارزیابی شنوایی کمک گرفت.
با این حال، پیری و بالا رفتن سن، از جمله عوامل مهمی هستند که سبب کاهش کیفیت شنوایی میشوند. ارزیابی شنوایی، افراد را قادر میسازد تا به دقت، سیستم شنوایی خود را مورد ارزیابی قرار داده و نقاط ضعف را شناسایی نمایند. این ارزیابیها، توسط ادیولوژیست در کلینیکهای شنوایی سنجی انجام میشوند.
اهمیت این تستها در کلینیکهای شنوایی سنجی بسیار بالاست؛ چراکه با اطلاع از وضعیت شنوایی فرد، میتوان برنامههای درمانی و پیشگیرانهای را برای بهبود وضعیت شنوایی ارائه کرد. از همین رو افراد میتوانند از کیفیت زندگی بهتری بهرهمند شوند و از مشکلات احتمالی کم شنوایی پیشگیری کنند.
به بیان دیگر، انجام ارزیابی شنوایی بزرگسالان سبب میشود پزشک متوجه شود که شما تا چه اندازه درست میشنوید. این کار شامل تکنیکهایی غیرتهاجمی بوده و برای بررسی عملکرد شنوایی به کار برده میشود. در این روش، شنوایی شناس، به بررسی وضعیت گوش میپردازد تا متوجه شود که ریسکهای شنوایی در کدام قسمتها متحملتر هستند.
شنوایی سنجی کودکان
ارزیابی شنوایی کودکان باید به اندازه ارزیابی شنوایی بزرگسالان مورد توجه قرار گیرد. تکنیکهای شنوایی شناسی کودکان شامل روشهای شرطیسازی و بازی با کودکان میشود.
چنانچه شما به مجموعه طنین سمعک مراجعه کنید، پروسه بررسی وضعیت شنوایی کودکان به صورتی انجام میشود که نیاز به همکاری کودک نیز هست. در این حالت، فرزند شما بر روی یک صندلی مینشیند و متخصص با او تمرینهایی را انجام خواهد داد و نهایتاً در پایان این پروسه وضعیت شنوایی کودک شما مشخص میگردد.
ممکن است با خود بگویید که چنانچه فرزند شما همکاری نکند چه میشود، اغلب کلینیکهای شنوایی سنجی در صورت مواجه شدن با کودکی که تمایل به همکاری ندارد، سعی میکنند بررسی شنوایی کودکان را در حالت خواب او انجام دهند. این نکته ممکن است تاثیراتی جزءی در نتیجه تست بگذارد.
اغلب کودکانی که تازه به دنیا آمدهاند، شنوایی نرمالی دارند؛ اما این نکته نباید سبب شود تا شما تستهای مورد نیاز کودکتان را انجام ندهید. باتوجه به آمار حاصل شده، از هر ۱۰۰۰ کودک، ۳ کودک مبتلا به اختلالات شنوایی هستند؛ همچنین نوزادانی که در زمان تولد دارای فاکتورهای نگرانکننده باشند، نیاز بیشتری به تست شنوایی سنجی خواهند داشت.
چه زمانی باید تست شنوایی کودک انجام شود؟
حال که با اهمیت ارزیابی شنوایی کودکان آشنا شدید، ممکن است با خود بگویید که چه زمانی باید به پزشک متخصص شنوایی سنجی مراجعه کرد. در ادامه زمانهای مناسب انجام این تستها برای کودکان را بررسی میکنیم:
چند هفته پس از تولد: این تست، عنوان غربالگری شنوایی نوزادان را به خود میگیرد و اغلب پس از زایمان انجام میشود. این آزمایش برای تمامی کودکان واجب است.
از ماه نهم تولد تا ۲.۵ سالگی کودک: به این تست به عنوان بخشی از بررسیهای سلامتی کودک انجام میشود. چنانچه شما حساسیت بالایی نسبت به شرایط رشد کودکتان دارید، بهتر است این تست را انجام دهید.
در ۴ تا ۵ سالگی: از اغلب کودکان به هنگام شروع مدرسه و پیش دبستانی در سن ۵ سالگی، تستهای شنوایی گرفته میشود.
اهمیت انجام تستهای شنوایی کودکان
از آنجایی که شنوایی تاثیر بالایی بر پروسه یادگیری کودکان دارد، چنانچه متوجه اختلالاتی در فرایند شنوایی کودک خود هستید، باید در کمترین زمان ممکن به متخصص شنوایی مراجعه کنید.
اگر کودک شما دچار کم شنوایی باشد، قادر به برقراری ارتباطات سازنده در مدرسه و جامعه نخواهد بود. این امر سبب میشود تا فرزند شما درگیر مشکلات روحی و روانی گردد و در نتیجه از جایگاه اجتماعی خوبی برخوردار نخواهد شد.
اهمیت شنوایی شناسی بزرگسالان
چنانچه سن شما از ۶۰ سال بیشتر است، بهتر است که به یک کلینیک شنوایی مراجعه کنید و اقدام به انجام تست شنوایی سنجی نمایید. این کار سبب میشود تا شما سمعک مورد نیاز خود را با بهترین کیفیت و در بهترین زمان ممکن انتخاب و خریداری کنید.
همچنین انجام این تستها برای سالمندان نیز ضرورت دارد. چراکه بالا رفتن سن به خودی خود سبب منزوی شدن افراد میشود؛ اگر پدر یا مادر شما از اختلالات شنوایی نیز رنج ببرند، افسردگی ناشی از این اختلال باعث عدم ارتباط درست با دیگران خواهد شد. این امر در طولانی مدت آسیبهای روحی جدی به آنان وارد میکند.
انواع تستهای شنوایی
تستهای شنوایی دارای انواع گوناگونی هستند که باتوجه به نظر پزشک باید انجام شوند. در ادامه به چند نمونه از مهمترین این تستها میپردازیم:
اتوسکوپی
ادیومتری
تست رفلکس اکوستیک
تست شیپور استاش
تست (OAE)
تست (َABR)
تستهای بررسی عملکرد مرکزی شنوایی
انواع کلینیکهای شنوایی سنجی این تستها را باتوجه به تشخیص پزشک، انجام میدهند. یکی از این مجموعهها، طنین سمعک میباشد که خدماتی ویژه را در زمینه تستهای شنوایی ارائه میکند. همچنین شما میتوانید برترین نمونههای سمعک را با بالاترین کیفیت و منصفانهترین قیمت از این مجموعه تهیه کنید.
جمع بندی
شنوایی سنجی یک عملیات ارزیابی شنوایی بوده که به اندازهگیری توانایی شنوایی افراد میپردازد. این فرآیند، توسط متخصصان ادیولوژیست انجام میپذیرد. این تستها میتوانند در هر سنی از افراد انجام شده و کمک بالایی به تشخیص اختلالات شنوایی نماید.
توانایی شنوایی یکی از جنبههای حیاتی زندگی است و برقراری ارتباط با محیط اطراف و دیگران وابسته به آن میباشد. با بالا رفتن سن و عوامل دیگر، کیفیت شنوایی افراد کاهش مییابد و با انجام شنوایی سنجی، میتوان بهطور دقیق و حرفهای از وضعیت شنوایی مطلع شد.
بنابراین، پروسه شنوایی سنجی دارای ارزشی بالاست و نقش بسزایی در بهبود و حفظ شنوایی افراد ایفا میکند. مجموعه طنین سمعک این تستها را با بالاترین کیفیت انجام داده و میتوانید برترین سمعکها را از این مجموعه تهیه نمایید. برای رزرو نوبت می توانید با شماره های 66962951-021 و 66952918-021 تماس بگیرید.
منبع:
https://www.ghatreh.com/news/mm52990/
:: بازدید از این مطلب : 150
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0