تاثیر کرونا بر گوش چیست؟ آیا ویروس کرونا روی کم شنوایی نیز اثر دارد؟ در حال حاضر، بهترین پاسخی که هر کسی میتواند به این سوال بدهد، «شاید» است. اگرچه هنوز ارتباط قطعی بین ابتلا به ویروس کرونا و آسیب شنوایی ثبت نشده است، اما شواهدی وجود دارد که نشان میدهد عفونت کووید 19 ممکن است در کاهش شنوایی در برخی بیماران نقش داشته باشد. در ادامه بیشتر در مورد تاثیر کرونا بر روی گوش صحبت میکنیم. برای آگاهی از سمعک ریک, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.
آسیب کرونا بر روی شنوایی
در حالی که هنوز نمیتوان ثابت کرد که عفونت COVID-19 مستقیماً مسئول کاهش شنوایی است، اما ویروس میتواند وارد گوش شود (احتمالاً از طریق شیپور استاش که بینی و گوش میانی را به هم متصل میکند.) هنگامی که ویروس وارد گوش شد، میتواند به طور فعال سلولهای موی حلزون (شنوایی) و دهلیزی (تعادل) را آلوده کند و به طور بالقوه باعث ایجاد موارد زیر شود:
کم شنوایی حسی عصبی: کاهش شنوایی ناشی از آسیب به گوش داخلی یا عصب گوش، این نوع کم شنوایی دائمی است.
اختلال عملکرد دهلیزی: مشکلات در تعادل.
علاوه بر این، COVID-19 فقط یک بیماری تنفسی نیست. این ویروس میتواند تقریباً تمام سیستمهای اصلی اندام بدن از جمله سیستم عروقی را تحت تأثیر قرار دهد. اثرات عروقی ممکن است شامل آسیب عروق خونی و/یا تشکیل میکروآمبولی (لختههای ریز) باشد که میتواند جریان خون را مختل کند. اگر سرخرگی که به گوش داخلی خون میرساند آسیب دیده یا مسدود شود، میتواند هم حلزون (یک اندام بسیار عروقی در گوش داخلی که مسئول شنوایی است) و هم اندامهای دهلیزی که مسئول تعادل هستند را دچار مشکل کند.
تاثیر کرونا بر گوش میانی
کووید-۱۹ یک بیماری ویروسی است و مانند هر ویروس دیگری، بدن را با حمله به سلولها و استفاده از اجزای آن سلول برای کپیسازی از خود و انتشار آن آلوده میکند. اگرچه COVID-19 اغلب پیامدهای بسیار جدیتری برای سلامتی نسبت به سایر ویروسها مانند سرماخوردگی و آنفولانزا دارد، اما یک ویژگی مشترک با آنها دارد؛ این ویروس اغلب منجر به علائم دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرفه همراه با احتقان بینی و سینوس میشود.
و از آنجایی که COVID-19 باعث التهاب در بینی و نازوفارنکس (قسمت بالایی گلو واقع در پشت بینی میشود)، شیپور استاش (لوله ای که بینی و گوش میانی را به هم متصل می کند) نیز ممکن است در طول دوره عفونت ملتهب شود و منجر به گرفتگی گوش میانی میشود.
دکتر سارا مووری، متخصص گوش، حلق و بینی میگوید: «التهاب شیپور استاش اغلب منجر به تجمع حاد مایع در فضای گوش میانی میشود. این مایع گوش میانی باعث احتقان، پری و احساس شنوایی «زیرآب» میشود. این مایع اغلب در عرض چند هفته پس از التهاب خود به خود پاک میشود. اگر اینطور نباشد، پزشک می تواند مایع را تخلیه کند تا علائم مربوط به شنوایی را بهبود بخشد، معمولاً با یک روش ساده این کار در مطب انجام میشود.
واکسیناسیون کووید 19 و تأثیر آن بر گوش
برخی گزارشها حاکی از تجربه وزوز گوش و یا سرگیجه در بیماران پس از دریافت دو دوز از واکسن Moderna و Pfizer هستند. با این حال، دلیل این امر نامشخص است زیرا واکسن ها به طور فعال بر بافتهای گوش داخلی تأثیر نمیگذارند. بنابراین، بعید است که علائم شنوایی و تعادل مستقیماً با واکسیناسیون مرتبط باشند.
کاهش شنوایی به عنوان تاثیر کرونا در گوش
از آنجایی که کووید-19 برای اولین بار در اوایل سال 2020 شناسایی شد، محققان به درک زیادی از نحوه تأثیر ویروس بر بدن هم در مرحله اولیه عفونت و هم در هفتهها و ماههای بعد دست یافته اند. هنگامی که علائم پس از عفونت حاد باقی میمانند یا به خوبی از بین نمیروند، اغلب به آن سندرم طولانی مدت یا کووید طولانی گفته میشود.
اگرچه این موضوع نسبتاً نادر است، اما مطالعات کمی وجود دارد که علائم شنوایی در بیماران پس از کووید را ثبت کرده است که در مراحل اولیه عفونت وجود نداشتهاند. علائم شامل کاهش شنوایی خفیف تا عمیق، سرگیجه و یا وزوز گوش در یک یا هر دو گوش بود.
قبل از اینکه بتوانیم به طور کامل بفهمیم چگونه کووید-۱۹ و انواع آن بر شنوایی و تعادل تأثیر میگذارند، تحقیقات بیشتری لازم است. در ابتدا، بسیاری از تحقیقات انجام شده مربوط به پیشگیری، تشخیص و درمان ویروس در مرحله حاد عفونت بود. با پایان یافتن همهگیری، تلاشهای تحقیقاتی احتمالاً بیشتر بر روی اثرات درازمدت ویروس و تأثیر آن بر عملکردهای مختلف بدن از جمله شنوایی و تعادل متمرکز میشوند.
عوارض کرونا بر گوش
تحقیقات نشان دادهاند که بیش از صد میلیون نفر از بهبود یافتگان پس از ابتلا به کووید 19، پیامدهای سلامتی ناشی از کووید را تجربه کردند. بر اساس یک مطالعه، بیش از 40 درصد از افرادی که به کووید مبتلا شدهاند، تأثیرات طولانی مدت این بیماری را تجربه کردهاند. یکی از اثرات طولانی مدت احتمالی عوارض کرونا بر روی گوش است.
علاوه بر سرفه، برخی از اثرات بالقوه درازمدت کرونا بر گوش، بینی و گلو شامل تغییرات در بویایی یا چشایی، کاهش شنوایی، وزوز گوش و مشکلات دهلیزی در بهبود یافتگان کووید 19 دیده شده است.
از دست دادن چشایی و بویایی
از دست دادن چشایی و بویایی یکی از اولین و بارزترین علائم عفونتهای اولیه کووید بود. در واقع، بین 20 تا 85 درصد از افراد مبتلا به عفونت کووید، درجاتی از دست دادن بویایی و چشایی را تجربه کردند. با این حال، تغییرات در طعم و بوی با انواع جدید کمتر رایج بوده است.
کاهش شنوایی و وزوز گوش
یافتههای منتشر شده در مجله بین المللی شنوایی شناسی، 56 مورد را شناسایی کرد که ارتباط بین COVID-19 و مشکلات شنوایی و دهلیزی، مانند سرگیجه را نشان میداد. همچنین محققان داده های 24 مورد از این مطالعه را جمع آوری کردند و تخمین زدند که کم شنوایی 7.6 درصد، وزوز گوش 14.8 درصد و سرگیجه 7.2 درصد بعد از شیوع کووید اتفاق افتاده است.
کم شنوایی حسی عصبی (SNHL) در اثر آسیب گوش داخلی ایجاد میشود. کارشناسان حدس می زنند که COVID-19 ممکن است با عفونت ویروسی در گوش داخلی، یک پاسخ خود ایمنی که به طور تصادفی به گوش داخلی حمله می کند ایجاد کند. و یا لختههایی به وجود آورد که جریان خون به حلزون گوش یا کانالهای گوش نیم دایره ای را مسدود کند.
وزوز گوش ممکن است یک صدای متناوب یا پراکنده در یک یا هر دو گوش باشد. زیر و بمی آن میتواند از یک غرش کم به یک جیغ یا ناله بلند برسد یا میتواند صداهای زیادی داشته باشد. مشخص نیست که رابطه مستقیمی بین ویروس کرونا و وزوز گوش وجود دارد یا خیر. با این حال، برخی معتقدند که انزوا و عوارض ناشی از ماندن در خانه برای مدت طولانی است که توجه بیشتری را به علائم وز وز گوش جلب کرده است.
سرگیجه
از میان تغییرات شنوایی وستیبولار، سرگیجه یکی از کمترین آسیبهای بعد از ابتلا به ویروس کرونا بود. در مقالهای که در مجله بین المللی شنوایی شناسی منتشر شد، 20 مورد ارزیابی شد و میزان ابتلا به سرگیجه پس از کرونا را 7.2 درصد تخمین زد. علائم این بیماری عبارتند از:
سرگیجه یا احساس چرخیدن سر یا محیط اطراف در حالی که واقعی نیست. برای آگاهی از سمعک ریک, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.
تاری دید
سرگردانی
افتادن یا زمین خوردن
آیا متوجه تغییراتی در شنوایی، طعم یا بوی خود شدهاید؟
علیرغم گزارشهای متعدد از علائم کرونا، تحقیقات بیشتر باید انجام شود تا مشخص شود که چگونه کووید-19 ممکن است در درازمدت بر سلامت گوش، بینی و گلو شما تأثیر بگذارد. بنابراین اگر تغییراتی را در سلامت گوش، بینی یا گلوی خود مشاهده کردهاید، چه مبتلا به کووید-19 بوده اید یا نه، متخصص گوش و حلق و بینی میتواند برای تشخیص و درمان بیماری شما با شما همکاری کند.
منیع: https://taninsamak.com/%d8%aa%d8%a7%d8%ab%db%8c%d8%b1-%da%a9%d8%b1%d9%88%d9%86%d8%a7-%d8%a8%d8%b1-%da%af%d9%88%d8%b4-%d8%b9%d9%84%d8%a7%d8%a6%d9%85-%d9%88-%d9%85%d8%b4%da%a9%d9%84%d8%a7%d8%aa/
:: بازدید از این مطلب : 118
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0