مهم ترین علل کاهش و افت شنوایی را بشناسید + انواع
نوشته شده توسط : iran samak

عوامل مختلفی می‌تواند بر سیستم شنوایی تأثیر منفی گذاشته و موجب افت شنوایی شود. از جمله می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

بیماری‌ها (اوریون، مخملک، منیر، سیفیلیس گوش، اوتیت میانی، اتوسکلروز، سرخجه مادرزادی، پارگی پرده گوش تمپان و …) برای آگاهی از ارزیابی شنوایی کودکان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.
تأثیر داروها (برخی داروهای سمی برای گوش عبارت‌اند از نئومایسین، سالیسیلات، استریتومایسین، آسپرین، جنتامایسین، کاناماپسین، کینین و …)
تأثیر سن (پیر گوشی)
عوامل ارثی و ژنتیکی (وجود افراد کم شنوا در خانواده)
زردی بالا هنگام تولد نوزاد
تأثیر صدای بلند (ضربه صوتی)
انواع کم شنوایی بر اساس محل ضایعه در سیستم شنوایی:
1. کم شنوایی مرکزی: در این مورد ادیوگرام فرد طبیعی می‌باشد ولی قادر به درک گفتار نمی‌باشد، بررسی این کم شنوایی نیاز به آزمایشات تخصصی‌تر داشته و با یک سنجش شنوایی معمولی (ادیومتری) قابل تشخیص نمی‌باشد

2. کم شنوایی انتقالی: این مورد زمانی رخ می‌دهد که بر سر راه انتقال صوت از کانال گوش خارجی به گوش داخلی موانعی نظیر اختلال عملکرد شیپور استاش، اوتیت میانی، پارگی پرده گوش، وجود جرم گوش، ورود جسم خارجی در کانال گوش و …. ایجاد شود. اغلب کم شنوایی‌های انتقالی از طریق دارو یا جراحی برطرف می‌شوند.

3. کم شنوایی حسی ـ عصبی: این نوع کم شنوایی زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های شنوایی و یا عصب شنوایی آسیب دیده باشند. این نوع کم شنوایی غیرقابل برگشت بوده، تأثیر داروها، سرو صدای زیاد، برخی بیماری‌ها و پیرگوشی می‌توانند باعث این نوع کم شنوایی شوند.

4. کم شنوایی ترکیبی: زمانی این کم شنوایی اتفاق می‌افتد که فرد هم دچار کم شنوایی انتقالی و هم کم شنوایی حسی ـ عصبی می‌شود. چون کم شنوایی حسی ـ عصبی معمولاً بهبود پیدا نمی‌کند، اگر کم شنوایی انتقالی هم برطرف شود، این نوع کم شنوایی به‌طور صد درصد بهبود نمی‌یابد.

5. کم شنوایی تمارضی: در این مورد هیچ مشکلی در سیستم شنوایی فرد وجود ندارد اما فقط به نظر می‌رسد که فرد به کم شنوایی دچار است. این کم شنوایی می‌تواند تمارضی و یا سایکوژنیک باشد. در نوع تمارضی یا ظاهری فرد به هر دلیل تمایل دارد خود را کم شنوا جلوه دهد که طی آن فرد علیرغم اینکه هیچ‌گونه ضایعه‌ای در سیستم شنوایی خود ندارد، به دلیل مشکلات عاطفی ـ روانی احساس کم شنوایی را بروز می‌دهد. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی کودکان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

تأثیرات منفی کم شنوایی
کم شنوایی با توجه به نوع و میزان آن می‌تواند تأثیرات سوء بسیار زیادی را بر مسائل زیر بگذارد:

زبان و گفتار (بیشترین تأثیر کم شنوایی بر رشد زبان و گفتار فرد می‌باشد.)
اجتماعی
آموزشی
مسائل عاطفی ـ روانی
اختلالات دهلیزی
از جمله علل اصلی شکایات شایع مثل سرگیجه و عدم تعادل در بزرگ‌سالان و سالمندان، اختلالات دهلیزی است و هر میزان که جمعیت سالمندان افزایش یابد، گلایه‌های مرتبط با اختلالات تعادلی نیز رشد نشان می‌دهد. در این بیماران، از جمله اصلی‌ترین روش‌های درمانی، توان‌بخشی دهلیزی می‌باشد.





:: برچسب‌ها: افت شنوایی ,
:: بازدید از این مطلب : 171
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 مرداد 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: