معایب و مزایای قالب در سمعک های پشت گوشی
معایب: شکل ظاهری، امکان نشت صدا، کاهش پاسخ فرکانسی در high frequency
مزیت: تعویض آسان تیوب
انواع قالب shell
به دلایل زیبایی کاملاً به شکل کونکا (صدفی شکل) ساخته می شود.
هیچ تفاوتی بین ویژگی های ماندگاری یا ویژگی های انسدادی بین قالب shell و skeleton وجود ندارد، زیرا مواد مربوط به قسمت کونکا برداشته می شود تا قالب اسکلتون پدید آید.
انواع قالب کانال
در افرادی که لاله گوش آن ها هنگام صحبت کردن، جویدن و چرخش سر بسیار زیاد حرکت می کند، قالب گوش یا پوسته زمانی بهترین ماندگاری (retention) را در گوش فرد خواهد داشت که کمترین تماس را با کونکا داشته باشد.
قالب های پیش ساخته: رایج ترین قالب های تجویزی، قالب های پیش ساخته یا dome-shaped هستند.
مزیت: نیاز به قالب گیری اولیه نمی باشد، در نتیجه می توان تجویز را در همان روز صورت داد.
کمک به استقرار قالب و ماندگاری سمعک در گوش و همچنین اثر جزئی در کاهش احتمال فیدبک.
اگر بیمار نتواند زانده نگهدارنده هلیکس را به خوبی سرجای خود قرار دهد، قالب در جای اصلی خود قرار نمی گیرد و موجب افزایش فیدبک می شود. همچنین می تواند موجب ناراحتی و زخم ناشی از تماس در لاله شود. به همین خاطر برخی از متخصصین این زائده را از روی قالب برمی دارند.
برای سفارش قالب محافظ اول اینکه از گوش فرد متقاضی قالب گیری انجام می شود تا قالب متناسب با گوش فرد ساخته شود. سپس قالب اولیه جهت ساخت به لابراتور فرستاده شده و طی چند روز قالب ثانویه تحویل فرد متقاضی می گردد. در سمعک های CIC و سمعک هایی با میزان بهره ي بالا ممکن است نیاز به قالب گوش یا پوسته هایی باشد که نسبت به بقیه ي سمعک ها باید کیپ تر و سفت تر باشند. علت اینکه باید کیپ تر ساخته شود، آن است که از فیدبک دوری گردد و یا در مورد سمعک CIC باعث می شود هنگام غذا خوردن و حرف زدن به سمت بیرون حرکت نکند. ماندگاری سمعک در داخل گوش به خاطر وجود خم های موجود در مجرای گوش است و نیز به خاطر تغییراتی است که در شکل و سطح مقطعی مجرای گوش وجود دارد. در سمعک های ITC نیز باید تاحدودی به مساله ی قرارگیری و کیپ بودن سمعک در داخل گوش دقت داشت و باید از این مساله مطمئن شد که سمعک به بیرون از گوش درنیاید. برای ساخت سمعک هاي CIC که در عمق مجرای گوش قرار می گیرند، باید قالب گیری به صورت خیلی عمقی انجام شود.

سوالاتی که در مورد قالب های محافظ معمولا مطرح میگردد در زیر آورده شده است
قالب های محافظ صوت و آب به صورت نرم سیلیکونی با مواد Detax آلمان ساخته میشود.
چه مدت زمان برای قالب گیری نیاز است و چقدر زمان میبرد تا قالب اصلی ساخته شود؟
برای قالب گیری معمولا 5 دقیقه برای هر گوش زمان نیاز است و برای قالب ثانویه سه الی چهار روز زمان نیاز است .
قالب محافظ گوش چه مصارفی دارند؟
بطور کلی قالب محافظ یا گوش گیر به دو دسته ضد آب و ضد صوت تقسیم بندی میشوند. قالب های ضد آب برای کسانی است که پرده ی گوششان آسیب دیده است و یا سابقه ی عفونت های مکرر قارچی دارند. افرادی که طولانی مدت در معرض آب هستند مثل شناگرها به علت تماس مستقیم آب با گوش و از بین رفتن وکس گوش، گوششان مستعد عفونت های قارچی می شود. قالب های محافظ آب برای این افراد توصیه اکید میشود. قالب های ضد صوت برای کسانی است که در محیط های پر سر و صدا کار میکنند.
این افراد احتمال آسیب شنوایی ناشی از نویز را دارند. به این خاطر بهتر است حتما از قالب های ضد صوت استفاده کنند. قالب های ضد صوتی که ضد آب هم باشند، قابلیت کم کردن 80 دسی بل صوت را دارند. ولی چنانچه فرد کمتر از این میزان دسی بل کاهندگی صوت بخواهد باید از قالب های فیلتر دار استفاده کند که دیگر قابلیت محافظتی در برابر آب را ندارند. قالب های فیلتر دار با دو فیلتر 15 دسی بل و 25 دسی بل توسط لابراتورها ارائه می شود. این قالب ها مناسب افرادی هست که شنیدن صدا در حین کار برایشان حائز اهمیت است و در مقابل نیاز به کم کردن 15 تا 25 دسی بل صدا را نیز دارند. قالب های فیلتر دار نسبت به قالب های معمولی با قیمت بیشتری عرضه می شوند.

عمر قالب محافظ چقدر است؟
معمولا عمر قالب محافظ بین 3 تا 5 سال است.
نحوه ی مراقبت از قالب محافظ به چه صورت است؟
قالب محافظ کافیست تنها با آب و صابون شسته شوند و برای پاک کردن آنها نیازی به استفاده از الکل های صنعتی نیست.

آیا امکان دارد با وجود قالب باز هم آب وارد گوش شود؟
خیر. در صورتیکه قالب گیری به نحوه ی درستی انجام شود، امکان ورود آب وجود ندارد.

انواع قالب محافظ را در زیر مشاهده می کنید
انواع قالب محافظ تیراندازی که از گوش ها در برابر صداهای بلند و ناگهانی مانند صدای شلیک محافظت می کند.

قالب محافظ موسیقیدان ها بدون کم کردن کیفیت صدای موسیقی، از گوش در برابر فرکانس های خاص و آسیب رسان بخصوص در زمان کنسرت و اجرای موسیقی محافظت می کند.

قالب محافظ نویز
سرو صدای زیاد محیط کار مانند کارخانه ها با استرس، فشار خون بالا، و وزوز گوش رابطه مستقیم دارد.

با استفاده از این محافظ از اثرات مخرب نویز محیطی دوری کنید. قالب محافظ باعث حفاظت از شنوایی شما در برابر صداهای بسیار بلند و نسبتا طولانی مانند صدای توربین و موتور هواپیما می شود.

قالب محافظ شنا که با درز بندی بسیار عالی باعث جلوگیری از ورود آب به گوش در هنگام شنا و حمام می شود.
کلید اصلی تجویز درست یک قالب گوش، قالب گیری اولیه دقیق است
انواع قالب های گوش از مواد مختلفی ساخته می شوند و مهمترین تفاوت بین این مواد میزان سختی آن هاست. قالب های نرم بهتر در گوش seal می شوند اما سریعتر نیز زوال پیدا می کنند. قالب های پیش ساخته قالب هایی هستند که آماده بوده و معمولاً با thin tube مورد استفاده قرار می گیرند. قالب رسیور (receiver mold): به آن قالب استاندارد (standard mold) یا قالب منظم (regular mold) نیز می گویند. تنها قالبی است که می توان برای سمعک جیبی بکار برد به همین منظور یک رسیور دکمه ای شکل داخل حلقه روی این قالب محکم چفت می شود. همچنین از این نوع قالب برای سمعک های BTE هم استفاده می شود ولی بجای رسیور دکمه ای، یک قطعه ی پلاستیکی به داخل حلقه چفت می شود.
شناخت و ساخت قالب های محافظ (گوش گیر ضد آب و ضد صوت)
انواع قالب هاي ضد صوت و صدا شكن به منظور حفاظت سيستم شنوايي و انواع قالب هاي ضد آب جهت استحمام و شنا كردن در كلينيك ساخته مي شوند. ابتدا لازم است فرد به كلينيك مراجعه نموده و با گرفتن قالب اوليه از گوش وي، اقدام به ساخت قالب صورت گيرد. بعضی افراد به این قالب ها، گوش گیر ضدآب یا ضد صوت هم می گویند. بعضي از افراد در محيط های پر سرو صدا شاغل هستند و آثار مخرب صدا در طول سالهای متمادي مي تواند آثار زيانباری را به همراه داشته باشد. برای حفاظت شنوايی فردی استفاده از قالبهای ضد صوت و صدا شكن زير نظر متخصص يك راهكار موثر است و مي تواند تا حدودی از افت شنوايي ناشي از آلودگي صوتي محيط جلوگيري كند.
براي ساخت صدا شكن انحصارا از گوش شخص قالب گيري مي شود. اين قالب مي تواند از ورود صداهاي ناخواسته به گوش جلوگيري كند. هنگام ساخت اين قالب از فيلترهاي مخصوص استفاده خواهد شد. صدا شکن، صداهاي مزاحم و پارازيت را پالايش كرده و اجازه مي دهد صداهاي گفتار تا حد مطلوبي به گوش برسند. با استفاده از اين قالب فرد قادر خواهد بود صداهاي گفتاري را درحد مطلوب بشوند ولي شدت صداهاي مزاحم كارخانجات، خيابان و غيره تا حد قابل ملاحظه اي پايين مي آيد. جنس اين نوع قالب ها معمولا از جنس سيليكون نرم مي باشد و از لحاظ اندازه و شكل كاملا مشابه كانال گوش كاربر است و تاثير چشمگيري بر كاهش نويز دارند.
مزایای استفاده از قالب محافظ
افرادي كه سابقه پارگي پرده گوش دارند و يا بدلايل ديگر، هنگام استحمام به آنان توصيه شده است آب وارد گوششان نشود و نيز شناگران كه ساعات زيادي را در استخر مي گذرانند و در هنگام شيرجه زدن به قسمت عميق استخر مي روند مي توانند با استفاده از قالبهاي ضد آب از ورود و خروج آب ممانعت بعمل آورند. استفاده از قالب های ضد آب كه از روی قالب هاي اوليه گوش فرد ساخته شده اند بطور اختصاصي براي هر نفر ساخته مي شوند و قادرند تا حد قابل قبولي از نفوذ آب به گوش جلوگيري كنند.

قالب محافظ های ضد صوت
این تجهیزات در مواجهه با سروصدای بیش از حد از “کمشنوایی ناشی از نویز” جلوگیری میکنند. در واقع محافظ های ضد صوت، سطح نویز ورودی به گوش را کاهش میدهد (ولی از بین نمیبرد). همچنین از سایر عوارض قرارگرفتن در نویز، مانند وزوز جلوگیری میکند.
انواع قالب محافظ های ضدصوت
Earmuff روی گوش
روی گوش یا لاله گوش قرار میگیرد.
به طور کلی از دو کاپ و یک تلباند تشکیل شده که کاپها معمولا با ماده جاذب صدا پوشانده شده است.
Earplug درون گوش
این نوع قالب محافظ درون کانال گوش قرار گرفته و انواع مختلف آن عبارت اند از
- از پیش ساخته شده (برای اعمال فشار مناسب طراحی شده اند)
- شکل پذیر (قابل انعطاف و شکل قالب گوش را می گیرند)
- از جنس فوم (رایج ترین earplug است که پس از ورود به گوش باز شده و کیپی بیشتری ایجاد میکند)
- سفارشی (با قالبگیری از گوش هر فرد و با توجه به شکل مجرای گوش ساخته میشوند)
این محافظ ها از طریق ترکیب اجزای الکترونیکی و ساختاری، صدای ورودی به پرده گوش را کاهش میدهند. برخی از این محافظ های الکترونیکیِ پیشرفته، در حالی که امکان انتقال صداهای دیگر مانند گفتار را دارند، از شنوایی در برابر صداهای بلند نیز محافظت می کنند. این نوع محافظ ها برای کاربرانی که در محیط های پر سرو صدا کارمیکنند اما نیاز به دسترسی به صداهای کمشدت هم دارند، مفید است. به عنوان مثال، سربازی که میخواهد از شنوایی خود محافظت کند اما باید صدای نیروهای دشمن را نیز بشنود.
قالب محافظ های ضد آب
در صورت وجود عفونت یا پارگی پرده گوش، باید هنگام استحمام و شنا از محافظ ضد آب استفاده شود. همچنین شناگران که مکررا و طولانی در تماس با آب هستند، شرایط برای ورود میکروب و بروز عفونت گوشِ خارجی (گوش شناگر) فراهم میشود، که باید از محافظ ضد آب استفاده شود. این محافظ ها از مواد سیلیکونی نرم ساخته شده و به طور مخصوص برای جلوگیری از ورود آب به درون مجرای گوش طراحی شدهاند. انواع مختلفی از محافظ های ضد آب در دسترس هستند. محافظ ضدآب ِسفارشی که با توجه به قالب گوش هرفرد و از مواد سیلیکونی و ضد حساسیت ساخته شده اند. علاوه بر آن، محافظ ضدِ آب آماده را میتوان به راحتی تهیه نمود که معمولا افرادی که به صورت تفریحی شنا میکنند از آن استفاده می نمایند.
:: برچسبها:
قیمت سمعک ضدآب ,
:: بازدید از این مطلب : 314
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0