نوشته شده توسط : iran samak

سمعک ضدآب یا مقاوم به آب؟

اغلب از ما درباره سمعک ضد آب سوال می‌شود، به‌ویژه برای کودکان و افرادی که به ورزش‌های آبی علاقمند هستند.

تصورات نادرستی در این مورد وجود دارد، به‌طوری‌که این تصورات نادرست باعث مشکلاتی هنگام خرید سمعک و استفاده از آن هنگام شنا کردن و سایر ورزش‌های آبی می‌شود. در جواب به سوال بالا، می‌توان خیلی مختصر پاسخ داد که سمعک‌ها ضد آب نیستند، بلکه مقاوم به آب هستند.

آیا سمعک ضد آب (waterproof) وجود دارد؟ خیر.

آیا سمعک مقاوم به آب (Water Resistant) وجود دارد؟ بله.

البته شایان ذکر است، ویژگی مقاوم به آب هم فقط برای سمعک‌های پشت گوشی و سمعک‌های رسیور داخل کانال (RIC) است و سمعک ضد آب نامرئی یا مقاوم به آب نامرئی وجود ندارد.

درجه حفاظت (Ingress Protection or IP) بیان‌کننده میزان مقاومت وسایل الکترونیک در برابر نفوذ گرد و غبار و آب است. کد “IP” شامل دو عدد می‌باشد.

عدد اول نشان‌دهنده میزان مقاومت در برابر نفوذ گرد و غبار است و این عدد بین صفر تا 6 است، عدد 6 نشان‌دهنده بالاترین میزان مقاومت در برابر گرد و غبار است.

عدد دوم نشان‌دهنده میزان مقاومت در برابر رطوبت و نفوذ آب است و این عدد بین صفر تا 8 است، عدد 8 نشان‌دهنده بالاترین میزان مقاومت در برابر رطوبت و نفوذ آب است.

همه سمعک‌ها با IP 67 یا IP 68 به عنوان سمعک ضد گرد و غبار طبقه‌بندی می‌شوند.

عدد 6 یعنی درصورتی‌که وسیله‌ای به مدت 8 ساعت در محفظه گرد و غبار قرار بگیرد، گرد و غبار در آن نفوذ نمی‌کند.

عدد 7 و 8 نشان‌دهنده وسایل مقاوم به آب هستند. برخی از سمعک‌ها دارای IP 67 یا IP 68 هستند. کد IP 67 بیانگر این است، که گرد و غبار در سمعک نفوذ نمی‌کند و این‌که شما می‌توانید آن را به مدت 30 دقیقه تا عمق یک متری زیر آب ببرید.

کد IP 68 یعنی گرد و غبار در سمعک نفوذ نمی‌کند و این‌که شما می‌توانید تحت شرایطی که تولیدکننده سمعک مشخص می‌کند، آن را در عمق بیشتر از یک متر و به مدت طولانی‌تر زیر آب ببرید. یعنی وسیله مورد نظر بدون هیچ‌گونه منفذی درزبندی شده است.

بااین‌حال، در برخی از وسایل، آن بدین معناست که آب می‌تواند نفوذ کند، اما فقط در حالتی که به وسیله آسیب نمی‌زند.

سمعک ضد آب

از سمعک مقاوم به آب هنگام دوش گرفتن و شنا کردن نباید استفاده کرد، برای این‌که حتی سمعک‌های دارای کد IP 68 به معنای واقعی ضد آب نیستند.

بااین‌حال، مفهوم این کدها این است، که اگر سمعک شما به طور ناگهانی داخل ظرفشویی یا دستشویی افتاد، در معرض باران شدیدی قرار گرفتید، یا برای مدت کوتاهی با سمعک زیر دوش آب رفتید، درصورتی‌که سمعک را کاملا خشک کنید، این موارد به عملکرد سمعک شما آسیبی نمی‌زنند.

محافظت از سمعک در برابر گرما، رطوبت و آب

تابستان به معنای هوای گرم، عرق کردن و شنا کردن است. با‌این‌حال، تابستان می­‌تواند زمانی برای خرابی سمعک­‌های شما نیز باشد. در این بخش نحوه محافظت از سمعک و چگونگی مقاومت سمعک­‌ها در برابر این عوامل ارائه شده است.

در تابستان شما قطعا عرق می­‌کنید، صرف‌نظر از این­‌که به مسافرت می­‌روید یا نه. اگر در کنار استخر یا ساحل هستید، باید درمورد کرم ضد آفتاب، آب و گرما نیز نگرانی داشته باشید. در چنین مواقعی، سمعک­‌های شما ممکن است باعث نگرانی شوند. خطاها و مشکلات زیادی ممکن است رخ دهد، به‌­ویژه اگر سمعک­‌های شما خیس یا بیش از حد گرم شود.

احتیاط، سلاح اصلی شما در برابر این خطرات است، اما می­‌توانید به دنبال سمعک­‌های مقاوم­‌تری نیز باشید. در این مقاله چگونگی محافظت از سمعک در برابر این عوامل و این­‌که چگونه سمعک‌های مقاوم به آب ممکن است در آینده شما را از مشکلات حفظ کند، مطرح می­‌شود.

 

تابستان امسال از سمعک­‌های خود محافظت کنید

اگر قصد سفر به شهرهای ساحلی را دارید یا فقط برای روزهای گرم برنامه‌ریزی کرده‌اید، در این قسمت چند روش برای مراقبت از سمعک در ماه­‌های تابستان آورده شده است. موارد محدودی وجود دارد که می­‌تواند به سمعک آسیب برساند، اما بسیاری از آن­‌ها قابل‌اجتناب هستند.

  • از رطوبت‌گیر استفاده کنید. تابستان به معنای گرما و رطوبت است و خشک شدن سمعک در معرض هوا در طول شب کافی نیست. رطوبت­‌گیرها می‌توانند روش خوبی برای اطمینان از این­‌که سمعک‌­­های شما خشک می­‌مانند باشند. فقط در پایان روز آن­‌ها را روی رطوبت­‌گیر گذاشته و با خیال آسوده استراحت کنید.
  • مطمئن شوید که جعبه نگهداری سمعک دارید. اگرچه ممکن است عادت کرده باشید که سمعک­‌های خود را در هر مکانی که به نظر بی­‌خطر می‌آید نگه‌دارید، اما ممکن است جعبه نگهداری برای­تان سودمند باشد. آن‌ها از سمعک­‌های شما در برابر شن و آب محافظت می­‌کند که اگر قصد رفتن به ساحل را دارید، بسیار ضروری است.
  • سمعک­‌های خود را در معرض آفتاب قرار ندهید. اگر قصد شنا دارید، باید سمعک­‌های خود را بیرون بیاورید، اما گذاشتن آن­‌ها در معرض آفتاب گزینه بهتری نیست. اگر می­‌توانید آن­‌ها را در خانه یا اتاق هتل قرار دهید.
  • سمعک‌­های خود را پس از استفاده تمیز کنید. گوش­‌های شما عرق می­‌کند و سمعک‌­ها نیز عرق را جذب می‌­کنند. در پایان روز حتما سمعک­‌های خود را پاک کرده و تمیز کنید.
  • از گذاشتن سمعک در اتومبیل خودداری کنید. همه ما خطرات ناشی از گذاشتن حیوانات خانگی یا کودکان در اتومبیل­‌های گرم را می­‌دانیم، اما درمورد سمعک­‌ها چطور؟ وسیله نقلیه شما ممکن است بسیار گرم شود، بنابراین سمعک­‌های خود را در داشبورد اتومبیل قرار ندهید.
  • گوش­‌های خود را بعد از شنا خشک کنید. قبل از قرار دادن سمعک، گوش­‌های خود را دوباره بررسی کنید. سر خود را خم کنید، گوش­‌های خود را خشک کنید و از محلول الکلی برای خارج کردن آبی که به مدت طولانی در گوش مانده است، استفاده کنید.
  • سمعک­‌های خود را به‌­صورت حرفه­‌ای تمیز کنید. پس از هر مسافرت یا برخورد نزدیک با آب یا شن و ماسه، سمعک‌­های خود را برای بررسی بیشتر نزد شنوایی‌شناس ببرید. به عبارت دیگر، از متخصص بخواهید آن­‌ها را بررسی کرده و برای شما تمیز کند. اگر آسیب ناشی از شن و ماسه یا آب وجود داشته باشد، او می­‌داند که چه کاری انجام دهد.

سمعک مقاوم به آب

مزیت باتری­‌های لیتیوم-یون

اگر از سمعک با باتری­‌های یک­‌بارمصرف استفاده می­‌کنید، احتمالا دردسر باتری­ سمعک روی-هوا (Zinc-Air) را درک می­‌کنید. در طول تجربه استفاده از سمعک، تعدادی از آن­‌ها را خواهید داشت و قرار دادن باتری­‌های قابل تعویض، تاحدی طراحی سمعک شما را پیچیده می­‌کند. باتری باید داخل سمعک قرار بگیرد و محفظه باید بزرگ بوده و به‌راحتی باز شود.

در مقایسه با سمعک‌های مرسوم، بسیاری از سمعک‌­های شارژی کوچکتر، فشرد‌‌ه‌­تر و مقاوم‌­تر نسبت به آب هستند. با ورودی‌­های کمتر، قسمت‌های کمتری برای نفوذ آب وجود دارد. این مسئله مزیتی بزرگ در طول تابستان است، زمانی که عرق و آب نگرانی­‌های جدی تلقی می­‌شوند.

سمعک­‌های قابل شارژ برای ماه­‌های زمستان نیز بهتر هستند. باتری­‌های سمعک روی-هوا در اثر قرار گرفتن در معرض هوای سرد و مرطوب به‌طرز آشکاری دچار مشکل می‌­شوند و این مسئله می­‌تواند برای کسانی که زمستان­‌های سختی را سپری می­‌کنند، مشکل جدی ایجاد کند. دست سرد نیز تعویض باتری سمعک را دشوار می‌­کند و اگر مرتب از سمعک استفاده می­‌کنید، تقریبا خیلی زود از باتری­‌های یک‌بارمصرف استفاده خواهید کرد. سمعک­‌های قابل‌شارژ در ماه‌­های تابستان و زمستان مزیتی را به شما ارائه می­‌کنند و به شما توانایی لازم برای ادامه زندگی می­‌دهند.

مقاوم در برابر آب =/= ضدآب

برخلاف تصور عمومی، سمعک ضد آب واقعی (waterproof) وجود ندارد. تفاوت مهمی بین مقاوم در برابر آب (water resistant) و ضد آب وجود دارد و تمییز این دو از هم مهم است. اگرچه سمعک­‌هایی که در برابر آسیب ناشی از آب مقاوم هستند، دوام بیشتری دارند، اما این به این معنا نیست که می­‌توانید آن­‌ها را در معرض خطر قرار دهید بلکه فقط به این معناست که در مواقع اورژانسی یا تصادف، لازم نیست بترسید و نگران باشید.

برای نمونه، اگر با سمعک­‌های خود برای مدت کوتاهی دوش بگیرید، اشکالی ندارد، اما شنای طولانی ­مدت در استخر یا دریا ممکن است باعث آسیب شود. پوشش­‌های ضد آب و باتری­‌های لیتیوم-یون سمعک‌های شما را مقاوم‌­تر می­‌کند، اما آن­‌ها را نفوذناپذیر نمی­‌کند. شما همیشه باید به فکر سمعک­‌های خود باشید، اما ویژگی­‌های مقاوم و بادوام باعث کاهش استرس شما می­‌شود.

انتخاب سمعک ایمن در تابستان

اگر به‌تازگی دچار کم شنوایی شده‌­اید یا می­‌خواهید سمعک­‌های خود را ارتقا دهید، ممکن است به دنبال گزینه­‌های مقاوم در برابر آب باشید. بیشتر برندهای سمعک گزینه‌­های زیادی دارند که بسیاری از آن­‌ها مطابق با استاندارد IP 68 برای مقاومت در برابر گرد و غبار و آب است.

هر برند شامل چندین سمعک مقاوم به آب است. در واقع، سمعک شامل پوششی آب­گریز (نانو) است که باعث دفع آب و آلودگی از سمعک می­‌شود. این پوشش باعث جلوگیری از هر نوع آسیب ناشی از آب نمی­‌شود، اما می‌­تواند در برابر عرق و آلودگی از سمعک محافظت کند. با فیلترهای محافظ روی میکروفون­‌ها و رسیورها در کنار سایر ویژگی­‌ها، اگر مراقب باشید سمعک­‌های شما مدت زیادی در برابر آب دوام می‌آورند.

اگر به دنبال سمعکی بادوام‌­تر هستید، سمعک‌های شارژی و مقاوم به آب می­‌تواند اولین انتخاب شما باشد.



:: برچسب‌ها: سمعک ضدآب , سمعک , ضدآب ,
:: بازدید از این مطلب : 309
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 بهمن 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

سمعک ویدکس

کمپانی سمعک ویدکس Widex، رتبه ششم سمعک های معروف در جهان را دارد. این کمپانی در سال 1956 در دانمارک پایه¬گذاری شد. دو خاندان توفلهم و وسترومن پایه‌گذار، مالک و اداره‌کننده این کمپانی هستند.

این کمپانی در بیش از 150 کشور، نمایندگی فروش و توزیع دارد. علاوه بر این ویدکس، نمایندگی خدمات پس از فروش و ضمانت هم به خریداران و مشتریان خود، ارائه می‌دهد.

ویدکس از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان سمعک در جهان به شمار می‌رود که در سراسر جهان 4000 کارمند را به استخدام خود درآورده است.

ویدکس اولین تولیدکننده سمعک‌های دیجیتال داخل گوشی تحت عنوان Senso می‌باشد. از ویژگی‌های منحصربه‌فرد محصولات ویدکس، طراحی کوچک‌ترین سمعک‌های نامرئی دنیا توسط این کمپانی است.

ویدکس در سال 2018، به همراه هلدینگ سیوانتوس، کمپانی بزرگی به نام WS Audiology را تأسیس کرد. کمپانی WS Audiology در سال 2019 شروع به کارکرد و سومین تولیدکننده تجهیزات شنوایی به شمار می‌آید.

بهتر است بدانید که هلدینگ سیوانتوس، حامی برندهای بزرگی چون زیمنس، رکستون، AM و ادیوسرویس نیز می‌باشد.

انواع سمعک ویدکس

کمپانی ویدکس با بیش از نیم‌قرن تجربه در ساخت و تولید سمعک، بر اساس تکنولوژی‌های مختلف ساخت، انواع مختلفی از سمعک‌ها را تولید و به بازار عرضه کرده است.

سمعک‌های تولید شده توسط این کمپانی به 6 گروه مختلف بر اساس فناوری به‌کاررفته در ساخت آنها تقسیم می‌شوند. تمام مدل‌های این 6 گروه در بازار ایران نیز یافت می‌شود.

گروه‌های مختلف سمعک‌های ویدکس:

1. سمعک سوپر پاور SUPER POWER

2. سمعک مایند MIND تولید و ساخت در سال 2008

3. سمعک منو MENU تولید و ساخت در سال 2012

4. سمعک دریم DREAM تولید و ساخت در سال 2013

5. سمعک یونیک UNIQUE تولید و ساخت در سال 2015

6. سمعک اووک EVOKE تولید و ساخت در سال 2018

سمعک ویدکس، در تمام مدل‌های داخل گوشی و پشت‌گوشی تولید می‌شوند. در یک تقسیم‌بندی دیگر، سمعک‌های ویدکس بر اساس تکنولوژی به‌کاررفته در آنها در نام‌های تجاری می‌باشند.

تکنولوژی‌های 110، 220، 330 و 440 در انواعی مختلفی از مدل‌های سمعک‌های ویدکس به‌کاررفته است. هر چه سمعک از فناوری پیشرفته‌تری برخوردار باشد، عدد آن نیز بزرگ‌تر است.

سمعک‌های ویدکس طبق شکل ظاهری نیز طبقه‌بندی و نام‌گذاری می‌شوند. 4 دسته‌بندی سمعک ویدکس باتوجه‌به طراحی و فرم ظاهری آن به‌صورت زیر است:

• پشن passion: سمعک‌های ظریف و کوچک رسیور داخل کانال یا ریک RIC که با باتری 10 کار می‌کنند.

• فیوژن Fusion: سمعک‌های کوچک و متوسط رسیور داخل کانال یا ریک RIC هستند. این نوع سمعک‌ها با باتری 312 کار می‌کنند.

• فشن Fashion: مدلی از سمعک‌های پشت‌گوشی که در طراحی آنها از باتری 13 استفاده شده است.

• اکس پی XP: نوعی از سمعک‌های داخل گوشی که با دو نوع باتری 10 و 312 کار می‌کنند.

در ادامه به معرفی انواع سمعک‌های ویدکس می‌پردازیم.


سمعک‌های هوشمند ویدکس مدل EVOKE

سمعک Evoke، سمعک هوشمند و وایرلس دار می‌باشد که در سال 2018 تولید و به بازار عرضه شد. کمپانی ویدکس در ساخت این سمعک‌ها از چهار تکنولوژی معرف 110، 220، 330 و 440 بهره برده است.

سمعک‌های Evoke، در انواعی از مدل‌های داخل گوشی، پشت‌گوشی و شارژی ساخته می‌شوند. در این رده از سمعک‌های ویدکس، از تکنولوژی پیشرفته sound sene استفاده شده است.

کارکرد این تکنولوژی در سمعک، به‌منظور رصد اصوات محیطی است. به این صورت که sound sene، اطلاعات را از محیط گرفته و طبق یادگیری پیشرفته این فناوری، سمعک را به طور اتوماتیک، با محیط زندگی فرد کم‌شنوا سازگار می‌کند. Adapt و Learning دو بخش تشکیل‌دهنده این فناوری پیشرفته و هوشمند هستند.

Data Learning، تکنولوژی دیگری است که سمعک‌های Evoke ویدکس، به آن مجهز شده‌اند. طبق این فناوری، ناشنوا سمعک خود را بر اساس اولویت محیط تنظیم کرده و به طور اتوماتیک و باتوجه‌به حضور فرد در محیط‌های شنیداری گوناگون این تغییرات، انجام می‌شود.

از بارزترین و مهم‌ترین ویژگی‌های سمعک Evoke می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• این مدل سمعک‌های ویدکس مجهز به فناوری پیشرفته پردازش سریع با نام E-platform هستند.

• بهره‌گیری از قابلیت فناوری Sound Stabilizer برای افزایش وضوح و صاف کردن صدا

• قابلیت اتصال به ابزارهای هوشمندی مثل موبایل، لپ‌تاپ و …

• قابلیت اتصال به ابزارهای جانبی مانند com Dex

• دارای چند اپلیکیشن به‌منظور تطبیق با محیط‌های مختلف

ویژگی‌های مختلف سمعک‌های Evoke، بر اساس تکنولوژی ساخت:

Evoke 110

سمعک‌های هوشمند با 6 کانال شنیداری و 3 اپلیکیشن به‌منظور کنترل و تنظیمات برای محیط‌های مختلف می‌باشند. این مدل سمعک‌ها، وایرلس دار بوده و در سبک‌های مختلف فشن، پشن، فیوژن و اکس پی طراحی و عرضه می‌شوند. Evoke 110 برای افت شنوایی ملایم تا شدید مناسب‌سازی شده است. باتوجه‌به سطح تکنولوژی به‌کاررفته در آنها، قیمت مناسبی دارند.

Evoke220

این مدل سمعک هوشمند Evoke، وایرلس دار و با قابلیت اتوماتیک و بسیار قوی برای سازگاری با انواع محیط‌ها می‌باشند. 10 کانال شنیداری و 3 نرم‌افزار برای انجام تنظیمات مطابق با محیط‌های مختلف روی آنها تعبیه شده است. علاوه‌برآن دارای مدارهای کاهش نویز، ضد فیدبک و تقویت گفتار نیز می‌باشند.

Evoke330

سمعک‌هایی بسیار مناسب برای افرادی که در محیط‌های شلوغ و پرسروصدا رفت‌وآمد دارند. هوشمند و دارای وایرلس هستند. در مدل‌های پشت‌گوشی و داخل گوشی تولید و عرضه می‌شوند.

دارای 12 کانال شنیداری و 4 برنامه به‌منظور تنظیمات و تقویت صدای گفتار می‌باشند. از مدل‌های بسیار پیشرفته Evoke که به تکنولوژی Sound Sense مجهز شده‌اند. از دیگر قابلیت‌های آن می‌توان به حذف صدای نویز، ضد فیدبک بودن، افزایش صدای گفتار، اتصال به ابزارهای جانبی اشاره کرد.

Evoke440

بالاترین مدل سمعک‌های گروه Evoke که مجهز به پیشرفته¬ترین و به¬روزترین تکنولوژی می باشند. دارای 15 کانال و 5 برنامه برای انجام تنظیمات در محیط‌های مختلف، به‌منظور سازگاری با محیط و تمرکز و دقت بالا در گفتار هستند.

در انواع مختلف پشت‌گوشی و داخل گوشی برای افت شنوایی‌های ملایم تا شدید تولید و عرضه می‌شوند. تمام قابلیت‌های مدل‌های قبلی مانند کاهش نویز، دقت و وضوح بالا در گفتار و اتصال به گوشی‌های هوشمند را به طور پیشرفته‌تری دارند.

سمعک‌های هوشمند ویدکس مدل UNIQUE

سمعک‌های هوشمند وایرلس دار با قدرت پردازش فوق‌العاده بالا که از انواع مختلف تکنولوژی 110، 220، 330 و 440 در ساخت و تولید آنها استفاده شده است.

سمعک‌های یونیک، قابلیت انجام 600 میلیون پردازش برای تجزیه‌وتحلیل اصوات را دارند. در مدل‌های بالاتر این نوع سمعک‌ها، از 162 مدار پردازشی در ساخت آنها بهره برده‌اند. حافظه منحصربه‌فرد، سمعک‌های یونیک برای 100 محیط آکوستیکی مختلف کارایی فوق‌العاده‌ای دارد.

انواع سمعک ویدکس

ویژگی انواع مختلف سمعک‌های UNIQUE:

سمعک‌های UNIQUE440

سمعک‌های هوشمند وایرلس دار که در انواع مختلف داخل گوشی و پشت‌گوشی تولید و عرضه می‌شوند. این سمعک‌ها، دارای 15 کانال و 15 برنامه مختلف برای مدیریت و تنظیمات مختلف می‌باشند. مجهز به بیش از 100 حافظه شنیداری هستند.

همچنین با استفاده از برنامه Soft Level Noise Reductuon قابلیت فوکوس و درک گفتار با وضوح بسیار بالا را دارند. ویژگی‌های دیگر این سمعک‌ها:

• بهینه‌سازی‌شده برای شنیدن موسیقی

• مدیریت حذف صدای وزوز گوش با استفاده از برنامه personal Zen

• پردازش چند صد میلیونی برای آنالیز اصوات در کسری از ثانیه

• دارای بدنه با پوشش نانو در برخی از مدل‌ها برای جلوگیری از نفوذ آب

• تغییر فرکانسی سریع از بالابه‌پایین در بخش‌های مرده حلزونی

• دارای میکروفن‌های جهت‌دار

• ضد فیدبک و قابلیت حذف صدای سوت

• مجهز به برنامه آلارم یادآوری چکاپ دوره‌ای برای شنوایی‌شناس

سمعک‌های UNIQUE330

سمعک‌هایی هوشمند و وایرلس دار که در نمونه‌های داخل گوشی و پشت‌گوشی تولید می‌شوند. این مدل سمعک بیش از 100 مدار پردازشی دارند.

همچنین قابلیت شنیدن اصوات از طریق دوگوشی را داشته و ویژگی خاص این مدل سمعک‌های یونیک در کاهش نویز محیط و افزایش وضوح و درک گفتار در محیط‌های پرسروصدا می‌باشد. از دیگر قابلیت‌های این مدل سمعک:

• بهره‌مندی از سیستم jume یا تکنولوژی پردازش سریع صدا

• مجهز به 10 کانال و 10 باند فرکانسی مختلف

• دارای قابلیت حذف صدای سوت، نویز و فیدبک

• تغییر برنامه و تطبیق با محیط‌های مختلف

• انتقال سریع فرکانسی در مناطق مرده حلزونی

• دارای میکروفن جهت‌دار، یک جهته و چند جهته

سمعک‌های UNIQUE220

از دیگر سمعک‌های یونیک که با بیش از 80 مدار پردازشگر برای آنالیز اصوات مجهز شده‌اند. این سمعک‌ها در مدل‌های داخل گوشی و پشت‌گوشی تولید می‌شوند. دارای برنامه تغییر اتوماتیک برای سازگاری با محیط‌های مختلف می‌باشند. به‌طورکلی ویژگی‌های این سمعک‌ها:

• مجهز به مدارهای ضد سوت و حذف فیدبک بسیار قوی در انواع سمعک‌ها

• مدیریت و پوشش وزوز گوش با استفاده از برنامه Personal Zen

• افزایش درک و وضوح گفتار مخاطب با استفاده از کاهش نویز زمینه

• مجهز به 5 کانال پردازشی و 5 باند فرکانسی مختلف

• دارای مدار انتقال سریع فرکانسی مناطق مرده حلزونی

سمعک‌های UNIQUE110

با 50 مدار پردازشگر پایین‌ترین رده سمعک‌های یونیک را دارند. البته کیفیت صدای این سمعک‌ها هم در حد مطلوب و خوبی است. این سمعک‌ها، همانند دیگر سمعک‌های یونیک دارای فناوری حذف نویز می‌باشند. دیگر ویژگی‌ها و قابلیت‌های سمعک: UNIQUE110

• تولید صدا با وضوح بسیار بالا در محیط‌هایی با شنیداری مختلف

• دارای 3 کانال و 3 باند فرکانسی برای تنظیم شنوایی بهتر

• مجهز به میکروفن‌های جهت‌دار در انواع پشت‌گوشی

• مجهز به سیستم ردیابی و فوکوس گفتار در محیط‌های شلوغ و پرسروصدا

سمعک‌های ویدکس مدل DREAM

ویدکس با انتخاب این نام برای این مدل سمعک‌های خود، رؤیای شنیدن را برای کم‌شنوایان محقق ساخته است. این مدل سمعک‌ها، در انواع مختلف پشت‌گوشی و داخل گوشی تولید می‌شوند. هرکدام از محصولات مختلف، قیمت متفاوتی نیز دارند. سمعک دریم به 5 گروه زیر تقسیم می‌شوند:

1. سمعک DREAM440

در انواع داخل گوشی و پشت‌گوشی با 15 کانال و 15 باند فرکانسی تولید و عرضه می‌شوند. این سمعک‌ها، مجهز به میکروفن‌های جهت‌دار، تک جهته و چند جهته می‌باشند. دیگر ویژگی‌ها و مشخصات این سمعک‌ها:

• مجهز به سیستم عادت‌پذیری کم‌شنوا با گذشت زمان

• بهره‌مندی از پوشش نانو در باتری آن برای جلوگیری از آسیب ناشی از رطوبت

• دارای سیستم ارتباط دوگوشی و آلارم و هشدار قطع ارتباط در حین استفاده

• قابلیت پوشش در محدوده DB 105 در افت شنوایی در سمعک‌های مدل پشت‌گوشی

• قابلیت استفاده برای افت شنوایی شدید با استفاده از سمعک‌های داخل گوشی

2. سمعک DREAM330

این مدل سمعک‌های دریم 10 کانال با 10 باند فرکانسی در مدل‌های پشت‌گوشی و داخل گوشی تولید می‌شوند. همچنین قابلیت شنیدن اصوات با وضوح بالا در سمعک‌های دوگوشی را نیز دارند. مجهز به 80 مدار پردازشگر بوده و قابلیت تمرکز روی گفتار فرد در محیط‌های شلوغ و پرسروصدا را نیز دارند.

از دیگر ویژگی‌ها و تجهیزات مختلف سمعک‌های DREAM330:

• جلوگیری از ورود اصوات ناگهانی به‌منظور حفاظت هر چه بیشتر از گوش

• مدیریت وزوز گوش با استفاده برنامه مخصوص

• فوکوس و تمرکز روی اصوات گفتاری با کاهش نویز در محیط‌های پرسروصدا و شلوغ

• مجهز به مدارهای ضد سوت و فیدبک

• قابلیت انتقال فرکانسی سریع از بالابه‌پایین در بخش‌های مرده حلزونی

3. سمعک DREAM220

این مدل سمعک‌های دریم در نمونه‌های داخل گوشی و پشت‌گوشی تولید می‌شوند. مجهز به 5 کانال شنیداری و 5 باند فرکانسی مختلف برای تنظیم صدا هستند. دارای بیش از 60 مدار پردازشگر به‌منظور آنالیز بهتر صداها هستند. قابلیت ایجاد صدای دوگوشی برای دو سمعک به طور هم‌زمان را دارند.

دیگر ویژگی‌های سمعک DREAM220 :

• بهره‌مندی از برنامه جهت‌یابی صدا

• حفاظت شنیداری جهت ممانعت از ورود اصوات به طور ناگهانی

• مدیریت وزوز گوش با استفاده از برنامه Zen

• حذف نویزهای محیطی و تمرکز بر اصوات گفتاری

• انتقال سریع فرکانسی از بالابه‌پایین در مناطق مرده حلزونی

• استفاده از مدارهای قوی ضد سوت و فیدبک

4. سمعک DREAM110

سمعک‌های وایرلس دار که در مدل‌های داخل گوشی و پشت‌گوشی تولید و عرضه می‌شوند. سمعک‌های DREAM110، 3 کانال و 3 باند فرکانسی برای تنظیم صدا دارند. سمعک DREAM110، جز سمعک‌های ارزان‌قیمت ویدکس محسوب می‌شود که دارای ویژگی‌های زیر می‌باشند:

• مجهز به 50 مدار پردازشگر برای آنالیز اصوات

• مدیریت و کاهش برنامه وزوز گوش با استفاده از برنامه Zen

• انتقال فرکانسی بالابه‌پایین در مناطق مرده حلزونی

• قابلیت اجرای برنامه‌های مختلف شنیداری

5. سمعک DREAM D30

سمعک‌های وایرلس دار ویدکس که در پایین‌ترین قیمت عرضه می‌شوند. این سمعک‌ها، در مدل‌های داخل گوشی و پشت‌گوشی تولید می‌شوند. سمعک DREAM D30، به 3 برنامه مختلف شنیداری مجهز شده که برای وضوح صدا، از فناوری True input در آن بهره برده‌اند. بهتر است بدانید که این سمعک‌ها، قابلیت ارتباط با لوازم جانبی را ندارند.

سمعک ویدکس مدل مایند MIND

این نوع سمعک‌های ویدکس، در مدل‌های پشت‌گوشی و داخل گوشی از سال 2010 به بازار آمده‌اند. در سه سطح تکنولوژی 220، 330 و 440 تولید و عرضه می‌شوند. در این نوع سمعک‌های هوشمند، پردازش صدا به‌صورت داینامیک انجام می‌شود. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های این سمعک‌ها:

• مجهز به بیش از 40 مدار پردازشگر

• درک صدای گفتار با کاهش نویز

• قابلیت سازگاری با انواع محیط‌های شنیداری با استفاده از 3 برنامه

• بهره‌مندی از 9 کانال پردازشی و 3 باند فرکانسی

سمعک سوپر پاور SUPER POWER

این مدل سمعک‌های وایرلس دار، برای افت شنوایی‌های شدید و عمیق ساخته شده‌اند. در ساخت و تولید این سمعک‌ها، از میکروفن‌های دایرکشنال استفاده شده است.

کمپانی ویدکس، برای عملکرد بهتر این سمعک‌ها از باتری 657 در ساخت آنها استفاده کرده است. سمعک سوپر پاور به بیش از 50 مدار پردازشگر با 3 برنامه مختلف شنیداری مختلف مجهز شده است.

برنامه مدیریت وزوز گوش، از دیگر قابلیت‌های آن هستند. سمعک سوپر پاور در چهار رده با مشخصات زیر عرضه می‌شود:

• سمعک سوپر پاور 440 : مجهز به 5 کانال تراکمی و 5 باند فرکانسی

• سمعک سوپر پاور 220: مجهز به 5 کانال تراکمی و 5 باند فرکانسی

• سمعک سوپر پاور ME10 38 : مجهز به 10 کانال تراکمی و 10 باند فرکانسی

سمعک سوپر پاور 38 ME : مجهز به 9 کانال تراکمی و 4 باند فرکانسی

سمعک ویدکس مدل MENU

محصول جدید کمپانی ویدکس که در سال 2018 در انواع مختلف داخل گوشی و پشت‌گوشی تولید و عرضه شد. این سمعک‌ها، مجهز به 10 کانال تراکمی مختلف با 10 باند فرکانسی می‌باشند.

سمعک MENU، افت شنوایی‌های شدید را نیز پوشش می‌دهد. در مدل پشت‌گوشی سمعک MENU، از باتری 13 و در مدل داخل گوشی از باتری 10 استفاده شده است.

کمپانی ویدکس در ساخت سمعک MENU، از برنامه پردازشگر قوی Flex Platform استفاده کرده است. علاوه‌برآن، این سمعک‌ها به سیستم حذف نویز و فیدبک مجهز هستند.

برنامه‌های اتوماتیک تعبیه شده در این سمعک، قابلیت تغییر و سازگاری در محیط‌های مختلف را فراهم می‌کند. همچنین کم‌کردن سطح صدای بلند و ناگهانی، با استفاده از برنامه تراکم قوی در این سمعک‌ها امکان‌پذیر است.

از دیگر تکنولوژی‌های به‌کاررفته در این سمعک‌ها، قابلیت تولید صدای واضح، شفاف، سالم و صاف برای کم‌شنوایان است.

سمعک ویدکس مدل Menu Plus

این سمعک‌ها در سال 2012 در دو نوع داخل گوشی و پشت‌گوشی تولید شده‌اند. مجهز به 9 کانال تراکمی با 4 باند فرکانسی مختلف هستند. با 35 مدار پردازشی جهت آنالیز صدا، کیفیت مطلوب و خوبی را برای ایجاد صدای داینامیک ایجاد می‌کنند. این سمعک‌ها در رده ارزان‌ترین سمعک‌ها قرار دارند.

سمعک ویدکس مدل ویتال Vital

• در سال 2015 با فناوری فول دیجیتال تجهیز شده و در مدل‌های داخل گوشی و پشت‌گوشی به بازار عرضه شدند. سمعک ویتال دارای استاندارد IP57 هستند که نشان می‌دهد، میزان مقاومت آن در برابر رطوبت و گردوغبار در حد بسیار مطلوبی می‌باشد.

متریال به‌کاررفته در ساخت این سمعک، از مواد غیر آلرژی است و به‌راحتی می‌توان از آن استفاده کرد. سمعک‌های ویدکس مدل ویتال به 2 باند فرکانسی و 4 کانال تراکمی مجهز شده‌اند.

از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد سمعک ویتال:

• دارای مدارهایی با قابلیت پردازش دیجیتالی

• مجهز به بیش از 14 مدار پردازشی

• مجهز به مدار کاهش نویز در محیط‌های شلوغ

• استفاده از تکنولوژی روز دنیا و ارائه شده با قیمت پایین

• دارای میکروفن چند جهته

لوازم جانبی ویدکس

لوازم جانبی به ابزارهایی گفته می‌شود که همراه سمعک ارائه می‌شوند تا کارکردن و استفاده از سایر قابلیت‌های دستگاه را برای کاربر راحت‌تر کنند. هرکدام از این اکسسوری‌ها، کاربرد خاص خود را دارند.

در ادامه لوازم جانبی که ویدکس همراه سمعک‌های خود ارائه می‌دهد و همچنین کارکرد آنها را آورده‌ایم:

• یونی دک UNI-DEX

ابزاری شارژی که با اتصال به تلفن همراه و لپ‌تاپ و … صدا را باکیفیت بالایی منتقل می‌کند.

• تی وی دک TV-DEX

ابزار کم‌وزیاد کردن صدای تلویزیون برای کاربر، بدون کاهش صدا برای دیگران با ریموت شارژی می‌باشد. اکسسوری تی وی دک، این قابلیت را دارد که صدای محیط را حذف و فقط صدای تلویزیون برای فرد کم‌شنوا، شنیده شود.

• کال دک CALL-DEX

ابزاری برای اتصال به تلفن همراه که صدای موبایل را به‌راحتی و با وضوح بالا شنیده می‌شود. این اکسسوری با باتری 10 کار می‌کند.

• آر سی دک RC-DEX

ابزار ریموت کنترل سمعک که با باتری ساعت هم کار می‌کند. برنامه‌ها و ولوم سمعک را با استفاده از این دستگاه جانبی می‌توان تنظیم و کنترل کرد.

• کام دک COM-DEX

ابزار واسط دستگاه‌های بلوتوث دار مثل موبایل که قابلیت برقراری ارتباط تا 10 متر را دارد. انجام تنظیمات سمعک از طریق بلوتوث موبایل با این ابزار امکان‌پذیر است.

مزایای سمعک ویدکس

سمعک‌های ویدکس دانمارک از اولین نمونه سمعک‌های هوشمند، دیجیتال و نامرئی هستند. کمپانی ویدکس با بهره‌گیری از تیم تحقیق و توسعه خود همواره تلاش می‌کند که محصولات خود را به تکنولوژی‌های روز دنیا مجهز کند. از جمله ویژگی‌های سمعک‌های ویدکس:

• مجهز به سیستم ضد سوت و فیدبک

• دارای مدار حذف نویز

• شفافیت و وضوح بالا در صدا

• استفاده از تکنولوژی کاهش صداهای بلند و ناگهانی

• دارای سریع‌ترین سیستم پردازش صوت

• تولید سمعک‌های ویژه کودکان و نوزادان

• مجهز به فناوری اتصال به تلفن‌های همراه هوشمند

• تولید و ساخت سمعک شارژی

• بهره‌مندی از تکنولوژی ZEN به‌منظور مدیریت وزوز گوش

• ارائه گارانتی 2 ساله تمام محصولات ویدکس

جدیدترین سمعک ویدکس

نحوه تمیزکردن سمعک ویدکس

ممکن است میکروفن یا بلندگوی سمعک به‌وسیله جرم پر شود و راه منافذ خروجی آن بسته شود. این جرم در صورت تجمع و انباشت شدن، باعث کاهش کیفیت صدا، افزایش صدای نویز و سوت زدن سمعک شود؛ بنابراین باید به طور مرتب، سمعک را از جرم و آلودگی پاک کرد.

میکروفن را با استفاده از یک قلاب یا مسواک تمیز و از هرگونه آلودگی پاک کنید. توجه داشته باشید در حین تمیزکردن حتماً دهانه میکروفن را به سمت پایین نگه دارید تا تمام جرم و آلودگی‌ها از آن خارج شود. در آخر سمعک را با یک‌پارچه خشک و تمیز پاک کنید.

قالب سمعک‌های پشت‌گوشی را روزانه تمیز کنید و هفته‌ای یک‌بار، از آب گرم و صابون برای شستن و تمیزکردن آن استفاده کنید. از تمیزکردن قالب سمعک با الکل یا هرگونه مواد شیمیایی خطرناک خودداری کنید.

تفاوت سمعک ویدکس با سایر برندها

سمعک‌های موجود در بازار هرکدام متعلق به یک برند و کمپانی می‌باشند. طبیعتاً هرکدام از برندها، برای جذب مشتریان خود از تکنولوژی و ویژگی‌های منحصربه‌فردی در تولیدات خود بهره می‌گیرند.

سمعک ویدکس نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای متمایز شدن از سایر رقبا، فناوری‌های خاصی را در سمعک‌های خود به کار می‌گیرد.

کمپانی ویدکس، ششمین تولیدکننده بزرگ سمعک در دنیاست. سمعک‌های ویدکس به کیفیت بالای صدا معروف هستند. برند ویدکس، اولین سمعک دیجیتالی در جهان را تولید و روانه بازار کرده است.

قیمت سمعک ویدکس

سمعک‌های ویدکس باتوجه‌به سطح تکنولوژی‌های متنوع در تولید آنها، در قیمت¬های متفاوتی عرضه می‌شوند. به‌طورکلی بر اساس پایین‌ترین سطح تکنولوژی، قیمت این سمعک‌ها، از 3 میلیون تومان به بالا عرضه می‌شود.

جمع‌بندی

سمعک ویدکس یکی از بهترین سمعک‌ها، در جهان می‌باشد. برند ویدکس با بیش از 50 سال سابقه در ساخت و تولید سمعک، با بهره‌گیری از متخصصین و تیم توسعه، سعی در استفاده از به‌روزترین تکنولوژی در سمعک‌های خود دارد.

ویدکس، اولین سمعک دیجیتالی دنیا را عرضه کرد که با این فناوری توانست انقلاب بزرگی در صنعت ساخت سمعک به وجود آورد. کمپانی ویدکس بدون کاهش کیفیت و با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های بسیار کاربردی، سمعک‌های قیمت‌های مقرون‌به‌صرفه، برای اقشار کم‌درآمد جامعه تولید و روانه بازار کرده است.



:: برچسب‌ها: ویدکس ,
:: بازدید از این مطلب : 322
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 بهمن 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

کمپانی سمعک یونیترون ۵۸ سال پیش در کانادا بنا تاسیس شد و اکنون نیز عضوی از مجموعۀ Sonova می‌باشد. گروه سنوا علاوه بر سمعک یونیترون مالک دو برند دیگر فوناک(phonak) و هانساتون(hansaton) نیز می‌باشد. شرکت یونیترون همواره جزء شرکتهای پیشرو در زمینه تجهیزات شنوایی و سمعک بوده است که موجب جلب رضایت بیماران استفاده کننده از برند یونیترون شده است.

سمعک unitron

سمعک یونیترون Unitron

سمعک یونیترون هم اکنون در بیش از ۵۰ کشور دنیا دارای نمایندگی فعال است. کلينيک سمعک صميمی با دارا بودن نمایندگی آذربایجان غربی ارائه دهنده تمامی مدل های برند یونیترون است و شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران سمعک صميمی تماس بگیرید.

آشنایی با مدل های مختلف و قیمت سمعک یونیترون(Unitron)

شرکت یونیترون تولید کننده سمعک های شاین، کوانتوم، استراید و مکس می باشد.

سمعک شاین یونیترون (shine)

سمعک شاین یونیترونسمعک شاین یونیترون

سمعک shine یونیترون در حال حاضر از لحاظ قیمتی دارای کمترین قیمت در سمعک های یونیترون می‌باشد.

هر شرکت برای رقابت در بازار اقدام به تولید یک سری محصول با قیمت پایین ولی کیفیت بالا می‌نماید که سمعک شاین دقیقا از این سری می‌باشد.

سمعک shine یونیترون برخلاف قیمت پایین دارای تکنولوژی های قابل قبولی می‌باشد. اکثریت افراد استفاده کننده از این سمعک دارای رضایت بین 60 الی 80% از این سمعک می‌باشند.
خانواده سمعک های shine دارای مدلهای پشت گوشی و داخل گوشی می باشد و تقریبا برای هر افت شنوایی میتوانند تجویز شوند.

یکی از مشکلات افراد دارای سمعک فیدبک یا همان سوت زدن سمعک می‌باشد که میتواند برای بیمار و اطرافیان بسیار آزاردهنده باشد.

امکانات سمعک shine

سمعک shine برخلاف قیمت و رده پایینی که دارد دارای یکی از قویترین سیستم های حذف فیدبک می‌باشد و بیمار بدون هیچگونه نگرانی می‌تواند از سمعک استفاده نماید.

سمعک شاین همچنین دارای ۴کانال پردازشی دیجیتالی می‌باشد که می توان در هر کانال تنظیمات متفاوتی را برای هر طیف فرکانسی لحاظ کرد.

از امکانات دیگر سمعک شاین می‌توان به دارا بودن ۴ برنامه شنیداری مختلف اشاره کرد. بیمار می‌تواند در موقعیت‌های شنیداری مختلف به صورت دستی آنها را تغییر دهد.

همچنین سمعک دارای سیستم anti shock میباشد که باعث جلوگیری از اذیت شدن و آسیب رساندن به شنوایی بیمار هنگام مواجهه با صداهای ناگهانی و بلند میشود.

خدمات سمعک shine

یکی دیگر از مزیت‌های سمعک shine خدمات پس از فروش این سمعک می‌باشد‏‏‏‏‏ که هیچ وقت مشکل نداشته است.

شایان ذکر است که خدمات کلیه سمعک های سری شاین در لابراتوار تخصصی سمعک صمیمی انجام می‌گیرد

کلينيک سمعک صميمی ارائه دهنده تمامی مدل های سمعک shine است و شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و قیمت با مشاوران سمعک صميمی تماس بگیرید.

Quantum(کوانتوم)

سمعک کوانتوم یونیترونسمعک کوانتوم یونیترون

quantum یونیترون رده‌ای از سمعک‌های یونیترون می‌باشند که با هدف راحتی شنیداری و مقاومت بالای سمعک راهی بازار شده‌اند. رده کوانتوم برای تمامی افتهای شنوایی دارای سمعک می‌باشد و تمامی سری‌های کوانتوم دارای سمعک داخل گوشی و پشت گوشی می‌باشند.

تعداد مدلهای سمعک Quantum یونیترون ۵ سری می‌باشند که تمامی مدلها در کلینیک سمعک صمیمی موجود می‌باشند.

مدلهای کوانتوم یونیترون به شرح زیر می‌باشند

Quantum E

این سمعک اولین رده از سری کوانتوم می‌باشد که از لحاظ تکنولوژی و کانال و باند پردازشی از مدلهای دیگر کوانتوم کمتر می‌باشد ولی اکثر خصوصیات سایر رده های کوانتوم را دارا می‌باشد.

کانال پردازشی Quantum E تعداد ۶ عدد می‌باشد که می توان به وسیله آنها فرکانس‌های شنوایی را به ۶ قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را جداگانه تنظیم کرد.

این سمعک دارای قابلیت ردیابی فرکانس‌های گفتاری به صورت هوشمند می‌باشد.

تفاوت بارز این مدل با سایر مدلهای کوانتوم این است که تکنولوژی وایرلس ندارد. تفاوت دیگر این مدل این است که تغییر برنامه هوشمند توسط خود سمعک را ندارد و در محیط های شنیداری متفاوت بیمار خود می‌بایست از طریق دکمه تغییر برنامه اقدام به تغییر برنامه سمعک نماید.

Quantum 6

مدل Quantum 6 بسیار شبیه به مدل Quantum E می‌باشد. تفاوت این دو مدل این است که مدل Quantum 6 دارای تکنولوژی وایرلس می‌باشد. همچنین تفاوت دیگر سری ‌6 این است که دارای تکنولوژی تغییر برنامه هوشمند در محیط‌های شنیداری مختلف برای ۲ برنامه شنیداری می‌باشد.

Quantum 12

مدل Quantum 12 دارای ۱۲ کانال پردازشی می‌باشد که باعث می‌شود بتوانیم تنظیم دقیقی را برای بیمار فراهم کنیم و مشکلات شنیداری بیمار به حداقل برسد. سمعک Quantum 12 دارای تکنولوژی وایرلس است و قابلیت اتصال به تلفن همراه و تلویزیون و تجهیزات وایرلس را دارد. دارای تکنولوژی تغییر برنامه هوشمند در محیطهای شنیداری مختلف برای ۳ برنامه شنیداری می‌باشد. در این سری می‌توان به صورت دوگوشی از سمعک هنگام مکالمه تلفنی استفاده کرد.

مدل Quantum 20

این سری دارای ۲۰ کانال پردازشی می‌باشد که باعث فراهم آوردن نزدیکترین حالت به شنوایی طبیعی از طریق سمعک می‌شود.

این مدل وایرلس بوده و قابلیت اتصال به تلفن همراه و تلویزیون و تجهیزات وایرلس را دارا می باشد.

دارای تکنولوژی تغییر برنامه هوشمند در محیطهای شنیداری مختلف برای ۴ برنامه شنیداری می‌باشد. در این سری می‌توان به صورت دوگوشی از سمعک هنگام مکالمه تلفنی استفاده کرد. همچنین دارای تکنولوژی Teachable می‌باشد که باعث می‌شود به مرور زمان سمعک یاد بگیرد که بیمار در هر حالت شنیداری دوست دارد چگونه صدا را بشنود و مطابق آن به صورت اتوماتیک تنظیمات صدا را تغییر دهد. این تکنولوژی در حال حاضر یکی از بهترین تکنولوژی‌های سمعک می‌باشد.

Quantum Pro

سمعک Quantum Pro تمامی تکنولوژی های سری کوانتوم را دارد. این سمعک دارای بالاترین رده را در میان سری کوانتوم می‌باشد.

تعداد کانال پردازشی این سری ۲۰ عدد بوده که مشابه سری کوانتوم ۲۰ می‌باشد. تفاوت این مدل با سری کوانتوم ۲۰ بهینه‌سازی حالت های هوشمند دریافت گفتار در همه حالت های شنیداری متفاوت می‌باشد. میزان رضایت بیماران در این سری بالای ۹۰٪ می‌باشد که برای سمعک درصد بسیار خوبی محسوب می شود.

سمعک استراید یونیترون

سمعک استراید یونیترون در پنج مدل به بازار عرضه شده است. پنج مدل بر اساس تکنولوژی به کار رفته در آنها و امکانات هر مدل قیمت گذاری شده اند. قیمت سمعک‌های یونیترون مدل استراید بر اساس تکنولوژی از قیمت ۴ میلیون تومان تا ۱۳ میلیون تومان متغیر می باشند. این پنج مدل که در ادامه مشخصات هر کدام از آنها ذکر می گردد عبارتند از:
• Stride Pro
• Stride 800
• Stride 700
• Stride 600
• Stride 500

سمعک استراید یونیترون (Stride)

سمعک استراید یونیترونسمعک استراید یونیترون

استراید پرو Stride pro

سمعک های استراید پرو، در تمامی سمعک های پشت گوشی و داخل گوشی مجهز به تکنولوژی تمام هوشمند می باشند. همه سمعک ها وایرلس بوده و توانایی برقراری شنوایی دوگوشی را دارند. قیمت سمعک یونیترون در این رده بالاترین سطح دارد. از مهمترین ویژگی های این رده از یونیترون می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• دارای ۲۰ باند فرکانسی و ۲۰ کانال تراکمی
• پوشش انواع کم شنوایی ها
• تنها سمعک داخل گوشی (ITE) با قابلیت مستقیم وایرلس بودن
• استفاده از سایز باتری های ۱۰، ۳۱۲ و ۱۳
• مجهز به مدار حذف نویز با استفاده از ماسکرها
• استفاده از مدار اتوماتیک برنامه موسیقی برای شفافیت بهتر
• ارتباط با لوازم جانبی سمعک های یونیترون
• استفاده از speech Zone 2
• مجهز به مدار تراکم فرکانسی

سمعک استراید ۸۰۰ یونیترون (Stride 800)

سمعک های استراید ۸۰۰، تمام امکانات و مشخصات سمعک Stride Pro را دارا هستند. تنها تفاوت این نوع سمعک با نوع Pro، ساخت انواع سمعک های داخل گوشی شامل CIC, ITE است. همچنین امکان ساخت سمعک نامرئی داخلی واقعی به نام IIC در این سمعک ها فراهم شده است. قابل ذکر است این سمعک نامرئی واقعی توانایی کنترل با ریموت کنترل را نیز دارند. قیمت سمعک نامرئی در این رده بالاتر است.

سمعک استراید ۷۰۰ یونیترون (Stride 700)

سمعک های استراید ۷۰۰، تمام امکانات و مشخصات سمعک استراید ۸۰۰ را دارا هستند. تنها تفاوت این نوع سمعک، تعداد کانال و باند کمتر در این سمعک هاست. این رده سمعک ها دارای ۱۶ باند فرکانسی و نیز ۱۶ کانال تراکمی می باشند.

سمعک استراید ۶۰۰ یونیترون (Stride 600)

سمعک های استراید ۶۰۰، تمام امکانات و مشخصات سمعک یونیترون Stride 700 را دارا هستند. تنها تفاوت این نوع سمعک، تعداد کانال و باند در این سمعک هاست. این رده سمعک ها دارای ۱۰ باند فرکانسی و نیز ۱۰ کانال تراکمی می باشند.

سمعک استراید ۵۰۰ یونیترون (Stride 500)

استراید ۵۰۰ یونیترون با سمعک های یک مدل بالاتر شباهت زیادی دارند و تنها تفاوت این نوع سمعک، تعداد کانال و باند در این سمعک هاست. این رده سمعک ها دارای ۶ باند فرکانسی و نیز ۶ کانال تراکمی می باشند. همچنین ارتباط تلفنی یا Binaural phone که در رده های بالاتر وجود دارد در این سمعک وجود ندارد. قیمت سمعک یونیترون در این سطح اقتصادی در نظر گرفته می شود.

سمعک MAX(مکس)

سمعک مکس یونیترونسمعک مکس یونیترون

سمعک های MAX یونیترون بر اساس سطح تکنولوژی و امکانات به شش مدل تقسیم می‌شوند. این سمعک‌ها در قدرت و تعداد کانال و باند با هم تفاوت دارند. سمعک یونیترون سوپر پاور مکس دارای تراکم فرکانس تا ۱۵۰۰ هرتز می‌باشند این تکنولوژی برای افرادی که دارای مناطق مرده حلزونی هستند بسیار کاربردی می‌باشد. تراکم فرکانسی سبب انتقال فرکانس گفتاری از مناطقی که عصب شنوایی کاملا از بین رفته به مناطقی که بیمار در آنها هنوز دارای شنوایی است می‌شود. در این تکنولوژی صدا مقداری فشرده تر می‌شود ولی باعث می‌شود بیمار تمامی صداهای گفتاری رو بشنود این فن آوری مخصوصا برای کودکانی که در سن زبان آموزی هستند دارای اهمیت بسیار زیادی می‌باشد. قیمت سمعک یونیترون در این مدل‌ها نیز تابع باند و کانال می باشند. در ادامه مشخصات کلی این سمعک‌ها آمده است. این سمعک‌ها عبارتند از:

  • Max 20 SP
  • Max 20 SPM
  • Max 6 SP
  • Max 6 SPM
  • Max E SP
  • Max E SPM

سمعک MAX 20 SP

دارای ۲۰ کانال تراکمی و ۲۰ باند فرکانسی است. از باتری سایز ۶۷۵ استفاده می کند. توانایی کنترل با ریموت کنترل را داراست. تا ۱۴۲ دسی بل spl توانایی تولید و تقویت صدا را داراست. این سمعک به دلیل سایز باتری بزرگتر نیاز به تعویض باتری کمتری دارد

سمعک MAX 20 SPM

از سایز باتری ۱۳ استفاده می کند و همچنین اینکه حداکثر خروجی آن ۱۴۰ دسی بل است. این سمعک به علت سایز باتری 13 نبست به سری SP باتری بیشتری مصرف می‌کند.

سمعک Max 6 SP

دارای ۶ کانال تراکمی و ۶ باند فرکانسی است. از باتری سایز ۶۷۵ استفاده می کند. توانایی کنترل با ریموت کنترل را داراست. تا ۱۴۲ دسی بل spl توانایی تولید و تقویت صدا را داراست.

سمعک Max 6 SPM

از نظر سایز در حد متوسط هست و از سایز باتری ۱۳ استفاده می کند و همچنین اینکه حداکثر خروجی آن ۱۴۰ دسی بل است.

سمعک های سری MAX E

دو مدل Max E SP و Max E SPM دارای مشخصات سمعکهای سری 6 می‌باشند.



:: برچسب‌ها: سمعک یونیترون , سمعک , یونیترون ,
:: بازدید از این مطلب : 320
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 بهمن 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

اختلال نوشتاری کودک و آنچه والدین باید بدانند و دقت کنند

وقتی کودک می نشیند تا چیزی بنویسد، شما چه می بینید؟ دست خط بد و غلط های املایی؟ کودک بدون نوشتن چیزی به بیرون از پنجره خیره می شود؟ این نوع مشکلات نوشتاری غیر معمول نیستند. پس ممکن است تعجب کنید ، که آیا آن ها چیزی هستند که موجب نگرانی شوند؟

اختلالات نوشتاری کودکان

کودکان مهارت های نوشتاری را در رده های مختلف توسعه می دهند و برخی دیگر این مهارت ها را طولانی تر از سایرین می آموزند و گاهی اوقات بچه ها نیاز به کمک بیشتر برای بهتر نوشتن دارند.

اختلال در نوشتن چیست؟

اختلال در نوشتن فقط یک دست خط بد و نشانه ای از تنبلی فرزندتان نیست. این یک اختلال پردازش در مغز است. چنانچه در نمناک می خوانید نوشتن افکار روی کاغذ به پردازش اطلاعات پیچیده و مهارت های حرکتی ظریف نیاز دارد.

به طور معمول، مغز اطلاعات را ذخیره و بعد برای برقراری ارتباط از آن استفاده می کند مغز باید افکار را به کلمات تبدیل کند. سپس دست و انگشتان باید از مهارت های حرکتی ظریف استفاده کنند تا آن ها را روی کاغذ بنویسید.

اختلال در نوشتن می تواند بر روش سازمان دهی اطلاعات و دخیره سازی آن در مغز تاثیر بگذارد. همچنین مهارت های حرکتی ظریف و مهارت های پردازش مورد نیاز برای نوشتن را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. برای کودکانی که این مشکل را دارند نگه داشتن مداد و سازماندهی حروف روی یک خط سخت تر از کودکان دیگر است و واقعا چیزی نیست که آنها می دانند.

بیشتر کودکان در حین تلاش برای غلبه بر زبان از طریق خوش خطی دچار مشکل خواهند شد. با این حال، اگر کودک شما به طور مداوم با نوشتن کلمات بر روی کاغذ، هجی کردن، یا با قرار دادن افکار بر روی کاغذ تلاش می کند، ممکن است لازم باشد کودک را به دلیل اختلال در نوشتن مورد ارزیابی قرار دهید.

هیچ درمانی برای اختلال در نوشتن وجود ندارد، اما منابع رایگان یا کم هزینه به بهبود نوشتن فرزندتان کمک می کنند. اینها به کودک شما کمک می کند تجربه بهتری در مدرسه و دیگر مناطق زندگی داشته باشند.

نشانه های اختلال در نوشتن کودکان :

  • محکم مداد را در دست گرفتن
  • دست خط بد که خواندن آن بسیار مشکل است
  • خسته شدن هنگام نوشتن
  • خواندن کلمات با صدای بلند هنگام نوشتن
  • مشکل در حفظ فاصله کلمات و جملات از روی کاغذ
  • رها کردن کلمات و یا عدم تکمیل کلمات
  • مشکل داشتن با ساختار و دستور زبان
  • نداشتن افکار منظم بر روی کاغذ
  • اجتناب از تکالیف مربوط به نوشتن و یا کشیدن

اختلالات نوشتاری کودکان

تفاوت بزرگ بین گفتار و نوشتار

نشانه ها می توانند در هر سنی متفاوت باشند. برای مثال، کودکان پیش دبستانی ممکن است دوست نداشته باشند نقاشی بکشند یا رنگ بزنند. دانش آموزان در سنین مدرسه ممکن است برای نوشتن روی خط و یا نوشتن حروف با اندازه های مختلف مشکل داشته باشند. نوجوانان ممکن است جملات بسیار ساده ای بنویسند و اشتباهات گرامری خیلی بیشتری را نسبت به همتایان خود داشته باشند.

انواع اختلال در نوشتن :

اختلال در نوشتن فکری -حرکتی:

این زمانی است که حرکات یک مرحله ای مشکلاتی را ایجاد می کند. اختلال در نوشتن نیز می تواند خیالی باشد، که به مشکلات اجرای مجموعه ای از حرکات مورد نیاز برای هماهنگی مانند بستن یک زیپ یا نوشتن با خودکار یا مداد اشاره دارد.

اختلال در نوشتن ساختمانی :

این شکل از اختلال در نوشتن نشان می دهد یک کودک به سختی درک می کند که چگونه اشیا به یکدیگر مربوط می شوند. این کودکان ممکن است از بازی کردن با بلوک ها،لگو یا دیگر اسباب بازی های ساختمانی اجتناب کنند. اگر اختلال در نوشتن با اختلال کم توجهی همراه باشد کمبود توجه یا DAMP نامیده می شود.

اختلال در نوشتن تحت اللفظی:

اختلال در نوشتن، مهارت های زبانی را تحت تاثیر قرار می دهند که به آن اختلال سخنرانی هم گفته می شود.در واقع کودکان به طور معمول کلمات را بریده بریده می گویند که ممکن است به دلیل مشکلات تلفظ، درک آن ها دشوار باشد.

با این حال، بریده بریده صحبت کردن ناشی از ضعف در ماهیچه ها نیست، بلکه تفاوت در نحوه ارسال پیام به بدن در ارتباط با توالی های حرکتی و هماهنگی ماهیچه مورد نیاز برای تشکیل گفتار است.

آیا یادگیری دشوار است؟

با وجود اینکه اختلال در نوشتن یا دیسگرافیا به عنوان مشکل یادگیری مغز یاد می شود، دولت های آمریکا و انگلستان آن را به عنوان یک ناتوانی یادگیری مثل نارساخوانی یا بیش فعالی طبقه بندی نمی کنند. اما در حالی که هیچ ارتباطی با هوش ندارد، می تواند بر یادگیری تاثیر بگذارد، به خصوص زمانی که بر نویسندگی، مهارت صحبت کردن و استفاده از کامپیوتر تاثیر می گذارد.

همچنین مهم است که بدانید اختلال در نوشتن شاید در کنار مشکلات یادگیری خاص رخ دهد.

محل اقامت و استراتژی ها:

از آنجا که اختلال در نوشتن می تواند روی توانایی یک دانش آموز برای انجام گستره ای از مهارت های روزمره تاثیر بگذارد، مهم است هر کودک را به طور جداگانه ارزیابی کرده و طرح استفاده از استراتژی و محل اقامت متناسب با نیازهای آن ها را توسعه دهید.

به آن ها در سازمان دهی کمک کنید :

با برنامه ریزی های ساده به راحتی می توان برخی کارها را انجام داد که بسیار مفید است. با اتصال یک برنامه به دفتر و مشخص کردن روز و زمان مختلف شروع کنید یا برچسبی به سیستم برای ذخیره سازی و سازماندهی تکالیف بزنید ومطمئن شوید که کودک با سیستم درگیر است و از آن استفاده می کند.

نوشتار پریشی

وسایل مورد نیاز مدرسه را برای کودکان تهیه کنید :

زمانی که کودکان مبتلا به دیسگرافیا دشواری های نوشتن را تجربه می کنند، نوشتن می تواند به طور فیزیکی برایشان دردآور باشد. برای برخی کودکان، گرفتن مداد با پاکن یا ماژیک های کلفت راحت تر است.

همچنین ممکن است کودک برای نوشتن روی خط مستقیم، فاصله بین کلمات یا شکل حروف دچار مشکل شود که به آن ها کاغذ گراف یا کاغذ خط دار با حاشیه های بزرگتر و استفاده از خط کش یا ابزارهای دیگر را پیشنهاد می کنیم.

به کودکان اجازه استفاده از کامپیوتر را بدهید:

اگر از دانش آموزان مبتلا به دیسگرافیا انتظار رود همزمان با درس خواندن بنویسند دچار مشکل می شوند. آموزش تایپ کردن و اجازه استفاده از کامپیوتر در کلاس می تواند این کار را آسان تر کند چون فرآیند نوشتن را قوی و به کپی کردن نیز کمک می کند.

خودتان تکرار کنید:

در هنگام ارائه یک درس، معلمان می توانند به طور معمول توقف کنند تا اطلاعات درس قبلی ثبت شود هرچه تکرار بیشتر باشد، برای دانش آموزان دیسگرافیا آسان تر است که فرآیند را پردازش و ذخیره کنند. همچنین می تواند به سازماندهی مجدد جزئیات بطور طبقه بندی و یادگیری و به یاد آوردن ایده های جدید کمک کند.

دستورالعمل های کار را به دقت بررسی کنید:

این موضوع به خصوص برای تکالیفی که چندین مرحله دارند، اهمیت ویژه ای دارد. دستورالعمل های کتبی و شفاهی را فراهم کنید و بر روی ترتیب صحیح و رویکرد از طریق مدل سازی ،تاکید کنید. از دانش آموزان بپرسید تا مطمئن شوید درک کرده اند.

زمان را برای انجام تکالیف کودکان بروزرسانی کنید:

برای کودکان مبتلا به دیسگرافیا ممکن است زمان بندی سختی باشد ولی می توانید به آن ها یاد آوری کنید که در فواصل منظم حرکت کنند. ممکن است هر 15 دقیقه یک علامت را نگه دارید، از یک ساعت بزرگ کاغذ استفاده کنید و دست ها را تکان دهید و یا با یک سیگنال صوتی مانند زنگ یا سوت که در فواصل معین نواخته می شود این کار را انجام دهید. فقط به خاطر داشته باشید که بچه ها ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشند ، آن ها می توانند پروژه ها را در خانه به اتمام برسانند اگر زمان کلاس تمام شد.

عوامل حواس پرتی را در محیط به حداقل برسانید :

ممکن است کودک در جلوی اتاق بنشیند یا گوشه دنجی پیدا کند که بتواند در آن کار کند. هرچه عوامل حواس پرتی کم تر باشد، تمرکز و دریافت اطلاعات بیشتر برای آن ها آسان تر خواهد بود.

سعی کنید منظم با آنها تماس چشمی داشته باشید و در اغلب با چک کردن آنها ببینید که چه کاری انجام می دهند . اینها تکنیک های مفید برای کودکانی هستند که با اختلال کم توجهی مبارزه می کنند.

ویژگی اختلال نوشتن

اضطراب آنها را کاهش دهید :

علائم دیسگرافیا یا اختلال در نوشتن می تواند تحت شرایط استرس زا بدتر شود. گاهی اوقات بازی کردن با موسیقی کلاسیک یا باز کردن پنجره برای گردش هوای تازه می تواند به کودکان درحفظ تمرکز کمک کند.

به آن ها یادآوری کنید که صاف بنشینند و نفس های عمیق بکشند. همچنین خوب است کودکان را تشویق کنید که گاهی بلند شوند و به اطراف اتاق یا بیرون بروند و با سرعت بدوند تا به آن ها کمک کند زمانی که به کلاس برمی گردند بهتر تمرکز کنند.

استفاده از تکنولوژی:

یکی از بهترین روش ها برای تسهیل نوشتن کودکان مبتلا به دیسگرافیا تایپ کردن با صفحه کلید رایانه است. تایپ بدون نگاه به صفحه کلید فرآیندی است که ترجمه افکار و ایده ها را به زبان نوشتاری تبدیل می کند و یک ظرف نوشتاری و فاصله را در یک صفحه نگه می دارد.

همچنین استفاده از برنامه گفتار به نوشتار برای انجام تکالیف مفید است.

توجه داشته باشید اگر کودک دیسگرافیا شدید داشته باشد و استفاده از صفحه کلید را مشکل کند، تکنولوژی جدید گفتار به متن هر روز دقیق تر می شود و می توانید آن را روی تلفن همراه و لب تاپ ها نصب کنید.

انگیزه، تشویق و اعتماد به نفس:

کمک به کودک در یادگیری نحوه پردازش و برخورد با احساساتشان می تواند دشوار باشد، اما این کار به طور خاص برای دانش آموز مبتلا به اختلال در نوشتن دشوارتر است. اختلال در نوشتن گاهی با رفتار نابالغ یا تکانشگری مرتبط است.

عدم توانایی استفاده از قیچی مانند دیگر بچه ها در کلاس، یا دوچرخه سواری در پارک با دوستان می تواند خجالت آور باشد و عوارض احساسی بر روی کودکان مبتلا به دیسگرافیا داشته باشد.

وقتی که عملکرد در مدرسه هم ضعیف باشد عوارض بدتر می شود ،مهم نیست کودک چقدر برای انجام کار ها تلاش می کند. پریشانی و احساس کم ارزشی می تواند باعث شود که دانش آموز در خارج از مدرسه تخلیه هیجانی کند و ارتباطات منفی با مدرسه و یادگیری بیشتر شود.

با این حال، کودکان مبتلا به دیسگرافیا هنگامی که حمایت عاطفی و تشویق مورد نیاز را دریافت می کنند، می توانند یاد بگیرند که با انگیزه بمانند و در مواجهه با چالشها استقامت داشته باشند.

معلمان و والدین می توانند با فراهم کردن فرصت های زیادی برای موفقیت، اجتناب از مقایسه و ستایش از تلاش نه نتیجه کار به آن ها کمک کنند.

متاسفانه در کشور ما سیستم آموزش و پرورش، روان شناسی، روان پزشکی و... هر کدام برای اختلال یادگیری طبقه بندی و تعریف مخصوص خود را دارند و متعاقبا این موضوع بر تشخیص و درمان هم تاثیر دارد.

روش های اصلاح اختلالات نوشتاری در کودکان

1- بدخطی یا نارسا نوشتن

ممکن است بدخطی دانش آموزان به دلیل ضایعات استخوانی، عصبی یا حالات عاطفی و روانی نامطلوب باشد. در اینصورت مراجعه به متخصص ضروری می باشد زیرا آموزش های معلم در زمینه خوشنویسی کافی نیست . درمیان مهارت های تحصیلی، نوشتن ملموس ترین مهارت است زیرا فرد با استفاده از این مهارت سندی از خود به جا می گذارد. به همین دلیل مهارت در خوشنویسی اهمیت بسزایی دارد.

در صورت بدخطی و نارسا نوشتن کودک، باید او را از نظر اختلالات یادگیری هم بررسی کرد. اختلال یادگیری شامل گروهی از اختلالات و توانایی فرد برای دریافت و تحلیل اطلاعات چه به صورت کلامی، چه غیرکلامی است.این کودکان درک درستی از آنچه می بینند ، می شنوند و یا می خوانند ، را ندارند. اختلال یادگیری مشکل پایداری است که پیشرفت تحصیلی فرد با کارکرد هوشی او در آن مطابقتی ندارد.

دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری ممکن است توان نوشتاری و دست خط خوبی نداشته باشند و املای آنها پر از غلط باشد. آنها توانایی برقراری ارتباط با جملاتی که می نویسند، ندارند چون نمی توانند کلمات و جملات را درست به هم مرتبط کنند.

همچنین نقطه گذاری و دستور زبان او مشکل دارد. نوشته های این گروه افراد پراکنده و گسسته است و خواننده توانایی درک مطلب را نخواهد داشت چرا که ساختار نوشتار این کودکان ضعیف است و نمی توانند آنچه در ذهنشان است را با نوشته به دیگران انتقال دهند.

دست خط کودکان

2- نوشتن نامرتب

نادرست بودن وضعیت نشستن و قرار دادن کاغذ ،حرکت بسیار کند دست، محکم گرفتن مداد بین انگشتان و نبودن آزادی حرکت و انعطاف پایین دست از علتهای نامرتب نویسی است.

بهتر است از قوانیی همچون نوشتن از ابتدای خط شروع ، منحرف نشدن از خط ، استفاده نکردن از پاک کن و تیز بودن نوک مداد هنگام نوشتن و... استفاده کرد.برای بالا بردن میزان دقت می توانید کاغذ نازکی روی نوشته درس قرار دهید، به طوری که نوشته ها دیده شود. بعد از دانش آموز بخواهیدبا دقت به نوشته ها، روی نوشته ها را پررنگ کند و بنویسد.

3- قرار دادن فاصله میان حروف و کلمات

داشتن سرعت زیاد قلم هنگام نوشتن، حرکت بیش از حد و سریع جانبی و بی توجهی به هماهنگی لازم برای نوشتن از علل بروز این حالت می باشند . برای حل این مسئله ، معلم و والدین باید کلمه های یک جمله را به صورت کمرنگ یا نقطه چین بنویسند تا دانش آموز ضمن کامل کردن جمله به فاصله ها هم توجه داشته باشد.مثلا با استفاده از قرار دادن چوب کبریت به صورت عمودی می توان فاصله کلمات را تعیین کرد .بعد از نوشتن یک کلمه چوب کبریت را قرار دهد و کلمه بعد را بنویسد و...

4 -اختلال در گذاشتن سرکش و نقطه

برخی از دانش آموزان نقطه و سرکش کم و زیاد می گذارند کهنیازمند به تقویت دقت دیداری و دقت و تمرکز هستند. عدم توجه و رسیدگی در سال اول تحصیلی منجربه ادامه دار شدن این مشکل در مقاطع بالاتر می شود .برای تقویت و افزایش دقت کودکان از بازیهایی همچون پیدا کردن اختلاف تصاویر ، بگرد و پیدا کن، بازی های دقتی، کارهای نقطه چین، شباهت را پیدا کن و...می توان استفاده کرد.

5 -پررنگ نویسی

سفت نگه داشتن مداد با انگشتان ، فشار بیش از حد انگشتان شست، اشاره و وسط و استفاده از مداد نامناسب یا قطر کم قلم یا مداد است.می توان به جای دفتر یا کتاب از یک کاغذ استفاده کرد . این کاغذ را روی فرش یا بالش قرار دهید تا کودک روی آن بنویسد، به شرط اینکه کاغذ سوراخ نشود.پس از مدتی کودک می تواند فشار انگشتان و قلم خود را روی کاغذ تنظیم کند.

6- کج نویسی

در جهت درست قرار ندادن دفتر یا کاغذ ، قرار نگرفتن درست مداد بین انگشتان، سفت در دست گرفتن مداد و فشار زیاد انگشت شست به آن از دیگر علل بروز اختلال یادگیری می باشد.

برای رفع این مشکل از کودک بخواهید ، حین نوشتن بازو را به بدن بچسباند تا دست انعطاف زیادی نداشته باشد.برای روی خط نوشتن کودکان می توان از خط کش در بالای و پایین خط استفاده نمود .به طوری که هنگام انحراف از خط ، مداد به لبه خط کش برخورد کند.

پیش گیری:

از آنجا که علت دیسگرافیا در کودکان نامشخص است اما هیچ راهی برای جلوگیری از آن وجود ندارد.



:: برچسب‌ها: اختلال یادگیری نوشتن , اختلال , اختلال یادگیری , اختلال نوشتن ,
:: بازدید از این مطلب : 315
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 بهمن 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

معایب و مزایای قالب در سمعک های پشت گوشی

معایب: شکل ظاهری، امکان نشت صدا، کاهش پاسخ فرکانسی در high frequency

مزیت: تعویض آسان تیوب

 

انواع قالب shell

به دلایل زیبایی کاملاً به شکل کونکا (صدفی شکل) ساخته می شود.

 

انواع قالب skeleton

هیچ تفاوتی بین ویژگی های ماندگاری یا ویژگی های انسدادی بین قالب shell و skeleton وجود ندارد، زیرا مواد مربوط به قسمت کونکا برداشته می شود تا قالب اسکلتون پدید آید.

 

انواع قالب کانال

در افرادی که لاله گوش آن ها هنگام صحبت کردن، جویدن و چرخش سر بسیار زیاد حرکت می کند، قالب گوش یا پوسته زمانی بهترین ماندگاری (retention) را در گوش فرد خواهد داشت که کمترین تماس را با کونکا داشته باشد.

قالب های پیش ساخته: رایج ترین قالب های تجویزی، قالب های پیش ساخته یا dome-shaped هستند.

مزیت: نیاز به قالب گیری اولیه نمی باشد، در نتیجه می توان تجویز را در همان روز صورت داد.

کمک به استقرار قالب و ماندگاری سمعک در گوش و همچنین اثر جزئی در کاهش احتمال فیدبک.

اگر بیمار نتواند زانده نگهدارنده هلیکس را به خوبی سرجای خود قرار دهد، قالب در جای اصلی خود قرار نمی گیرد و موجب افزایش فیدبک می شود. همچنین می تواند موجب ناراحتی و زخم ناشی از تماس در لاله شود. به همین خاطر برخی از متخصصین این زائده را از روی قالب برمی دارند.

 

برای سفارش قالب محافظ ضد آب و ضد صوت، چند کار باید انجام شود

برای سفارش قالب محافظ اول اینکه از گوش فرد متقاضی قالب گیری انجام می شود تا قالب متناسب با گوش فرد ساخته شود. سپس قالب اولیه جهت ساخت به لابراتور فرستاده شده و طی چند روز قالب ثانویه تحویل فرد متقاضی می گردد. در سمعک های CIC و سمعک هایی با میزان بهره ي بالا ممکن است نیاز به قالب گوش یا پوسته هایی باشد که نسبت به بقیه ي سمعک ها باید کیپ تر و سفت تر باشند. علت اینکه باید کیپ تر ساخته شود، آن است که از فیدبک دوری گردد و یا در مورد سمعک CIC باعث می شود هنگام غذا خوردن و حرف زدن به سمت بیرون حرکت نکند. ماندگاری سمعک در داخل گوش به خاطر وجود خم های موجود در مجرای گوش است و نیز به خاطر تغییراتی است که در شکل و سطح مقطعی مجرای گوش وجود دارد. در سمعک های ITC نیز باید تاحدودی به مساله ی قرارگیری و کیپ بودن سمعک در داخل گوش دقت داشت و باید از این مساله مطمئن شد که سمعک به بیرون از گوش درنیاید. برای ساخت سمعک هاي CIC که در عمق مجرای گوش قرار می گیرند، باید قالب گیری به صورت خیلی عمقی انجام شود.

 

قالب محافظ

 

سوالاتی که در مورد قالب های محافظ معمولا مطرح میگردد در زیر آورده شده است

 

جنس قالب های محافظ از چیست؟

قالب های محافظ صوت و آب به صورت نرم سیلیکونی با مواد Detax آلمان ساخته میشود.

 

چه مدت زمان برای قالب گیری نیاز است و چقدر زمان میبرد تا قالب اصلی ساخته شود؟

برای قالب گیری معمولا 5 دقیقه برای هر گوش زمان نیاز است و برای قالب ثانویه سه الی چهار روز زمان نیاز است .

 

قالب محافظ گوش چه مصارفی دارند؟

بطور کلی قالب محافظ یا گوش گیر به دو دسته ضد آب و ضد صوت تقسیم بندی میشوند. قالب های ضد آب برای کسانی است که پرده ی گوششان آسیب دیده است و یا سابقه ی عفونت های مکرر قارچی دارند. افرادی که طولانی مدت در معرض آب هستند مثل شناگرها به علت تماس مستقیم آب با گوش و از بین رفتن وکس گوش، گوششان مستعد عفونت های قارچی می شود. قالب های محافظ آب برای این افراد توصیه اکید میشود. قالب های ضد صوت برای کسانی است که در محیط های پر سر و صدا کار میکنند.

این افراد احتمال آسیب شنوایی ناشی از نویز را دارند. به این خاطر بهتر است حتما از قالب های ضد صوت استفاده کنند. قالب های ضد صوتی که ضد آب هم باشند، قابلیت کم کردن 80 دسی بل صوت را دارند. ولی چنانچه فرد کمتر از این میزان دسی بل کاهندگی صوت بخواهد باید از قالب های فیلتر دار استفاده کند که دیگر قابلیت محافظتی در برابر آب را ندارند. قالب های فیلتر دار با دو فیلتر 15 دسی بل و 25 دسی بل توسط لابراتورها ارائه می شود. این قالب ها مناسب افرادی هست که شنیدن صدا در حین کار برایشان حائز اهمیت است و در مقابل نیاز به کم کردن 15 تا 25 دسی بل صدا را نیز دارند. قالب های فیلتر دار نسبت به قالب های معمولی با قیمت بیشتری عرضه می شوند.

 

قالب محافظ

عمر قالب محافظ چقدر است؟

معمولا عمر قالب محافظ بین 3 تا 5 سال است.

 

نحوه ی مراقبت از قالب محافظ به چه صورت است؟

قالب محافظ کافیست تنها با آب و صابون شسته شوند و برای پاک کردن آنها نیازی به استفاده از الکل های صنعتی نیست.

 

قالب محافظ

 

آیا امکان دارد با وجود قالب باز هم آب وارد گوش شود؟

خیر. در صورتیکه قالب گیری به نحوه ی درستی انجام شود، امکان ورود آب وجود ندارد.

 

قالب محافظ

 

انواع قالب محافظ را در زیر مشاهده می کنید

انواع قالب محافظ تیراندازی که از گوش ها در برابر صداهای بلند و ناگهانی مانند صدای شلیک محافظت می کند.

انواع قالب های محافظ2 گوش

قالب محافظ موسیقیدان ها

قالب محافظ موسیقیدان ها بدون کم  کردن کیفیت صدای موسیقی، از گوش در برابر فرکانس های خاص و آسیب رسان بخصوص در زمان کنسرت و اجرای موسیقی محافظت می کند.

انواع قالب های محافظ3 گوش

قالب محافظ نویز

سرو صدای زیاد محیط کار مانند کارخانه ها با استرس، فشار خون بالا، و وزوز گوش رابطه مستقیم دارد.

 

انواع قالب های محافظ4 گوش

با استفاده از این محافظ از اثرات مخرب نویز محیطی دوری کنید. قالب محافظ باعث حفاظت از شنوایی شما در برابر صداهای بسیار بلند و نسبتا طولانی مانند صدای توربین و موتور هواپیما می شود.

انواع قالب های محافظ6 گوش

قالب محافظ شنا که با درز بندی بسیار عالی باعث جلوگیری از ورود آب به گوش در هنگام شنا و حمام می شود. 

 

کلید اصلی تجویز درست یک قالب گوش، قالب گیری اولیه دقیق است

انواع قالب های گوش از مواد مختلفی ساخته می شوند و مهمترین تفاوت بین این مواد میزان سختی آن هاست. قالب های نرم بهتر در گوش seal می شوند اما سریعتر نیز زوال پیدا می کنند. قالب های پیش ساخته قالب هایی هستند که آماده بوده و معمولاً با thin tube مورد استفاده قرار می گیرند. قالب رسیور (receiver mold): به آن قالب استاندارد (standard mold) یا قالب منظم (regular mold) نیز می گویند. تنها قالبی است که می توان برای سمعک جیبی بکار برد به همین منظور یک رسیور دکمه ای شکل داخل حلقه روی این قالب محکم چفت می شود. همچنین از این نوع قالب برای سمعک های BTE هم استفاده می شود ولی بجای رسیور دکمه ای، یک قطعه ی پلاستیکی به داخل حلقه چفت می شود.

 

ساخت قالب محافظ

شناخت و ساخت قالب های محافظ (گوش گیر ضد آب و ضد صوت)

انواع قالب هاي ضد صوت و صدا شكن به منظور حفاظت سيستم شنوايي و انواع قالب هاي ضد آب جهت استحمام و شنا كردن در كلينيك ساخته مي شوند. ابتدا لازم است فرد به كلينيك مراجعه نموده و با گرفتن قالب اوليه از گوش وي، اقدام به ساخت قالب صورت گيرد. بعضی افراد به این قالب ها، گوش گیر ضدآب یا ضد صوت هم می گویند. بعضي از افراد در محيط های پر سرو صدا شاغل هستند و آثار مخرب صدا در طول سالهای متمادي مي تواند آثار زيانباری را به همراه داشته باشد. برای حفاظت شنوايی فردی استفاده از قالبهای ضد صوت و صدا شكن زير نظر متخصص يك راهكار موثر است و مي تواند تا حدودی از افت شنوايي ناشي از آلودگي صوتي محيط جلوگيري كند.

 

ساخت صدا شکن سمعک

براي ساخت صدا شكن انحصارا از گوش شخص قالب گيري مي شود. اين قالب مي تواند از ورود صداهاي ناخواسته به گوش جلوگيري كند. هنگام ساخت اين قالب از فيلترهاي مخصوص استفاده خواهد شد. صدا شکن، صداهاي مزاحم و پارازيت را پالايش كرده و اجازه مي دهد صداهاي گفتار تا حد مطلوبي به گوش برسند. با استفاده از اين قالب فرد قادر خواهد بود صداهاي گفتاري را درحد مطلوب بشوند ولي شدت صداهاي مزاحم كارخانجات، خيابان و غيره تا حد قابل ملاحظه اي پايين مي آيد. جنس اين نوع قالب ها معمولا از جنس سيليكون نرم مي باشد و از لحاظ اندازه و شكل كاملا مشابه كانال گوش كاربر است و تاثير چشمگيري بر كاهش نويز دارند.

 

مزایای استفاده از قالب محافظ 

افرادي كه سابقه پارگي پرده گوش دارند و يا بدلايل ديگر، هنگام استحمام به آنان توصيه شده است آب وارد گوششان نشود و نيز شناگران كه ساعات زيادي را در استخر مي گذرانند و در هنگام شيرجه زدن به قسمت عميق استخر مي روند مي توانند با استفاده از قالبهاي ضد آب از ورود و خروج آب ممانعت بعمل آورند. استفاده از قالب های ضد آب كه از روی قالب هاي اوليه گوش فرد ساخته شده اند بطور اختصاصي براي هر نفر ساخته مي شوند و قادرند تا حد قابل قبولي از نفوذ آب به گوش جلوگيري كنند.

ساخت قالب محافظ گوش

قالب محافظ‌ های ضد صوت⁣

این تجهیزات در مواجهه با سروصدای بیش از حد از “کم‌شنوایی ناشی از نویز” جلوگیری میکنند.⁣ در واقع محافظ‌ های ضد صوت، سطح نویز ورودی به گوش را کاهش می‌دهد (ولی از بین نمیبرد).⁣ همچنین از سایر عوارض قرارگرفتن در نویز، مانند وزوز جلوگیری می‌کند.⁣

انواع قالب محافظ ‌های ضدصوت

Earmuff روی گوش‌⁣

روی گوش یا لاله گوش‌ قرار می‌گیرد.

به طور کلی از دو کاپ و یک تل‌باند تشکیل شده‌ که کاپ‌ها معمولا با ماده جاذب صدا پوشانده شده است.⁣ ⁣

Earplug درون گوش

این نوع قالب محافظ ⁣درون کانال گوش قرار گرفته و انواع مختلف آن عبارت اند از

  • از پیش ساخته شده (برای اعمال فشار مناسب طراحی شده اند) ⁣
  • شکل پذیر (قابل انعطاف و شکل قالب گوش را می گیرند)⁣
  • از جنس فوم (رایج ترین earplug است که پس از ورود به گوش باز شده و کیپی بیشتری ایجاد می‌کند) ⁣
  • سفارشی (با قالبگیری از گوش هر فرد و با توجه به شکل مجرای گوش ساخته می‌شوند) ⁣

 

محافظ‌ های ضدصوت الکترونیکی⁣

این محافظ‌ ها از طریق ترکیب اجزای الکترونیکی و ساختاری، صدای ورودی به پرده گوش را کاهش می‌دهند.⁣ برخی از این محافظ‌ های الکترونیکیِ پیشرفته، در حالی که امکان انتقال صداهای دیگر مانند گفتار را دارند، از شنوایی در برابر صداهای بلند نیز محافظت می کنند.⁣ این نوع محافظ‌ ها برای کاربرانی که در محیط های پر سرو صدا کارمی‌کنند اما نیاز به دسترسی به صداهای کم‌شدت هم دارند، مفید است.⁣ به عنوان مثال، سربازی که می‌خواهد از شنوایی خود محافظت کند اما باید صدای نیروهای دشمن را نیز بشنود. ⁣

 

قالب محافظ‌ های ضد آب⁣

در صورت وجود عفونت یا پارگی پرده گوش، باید هنگام استحمام و شنا از محافظ‌ ضد آب استفاده شود. ⁣همچنین شناگران که مکررا و طولانی در تماس با آب هستند، شرایط برای ورود میکروب و بروز عفونت گوشِ خارجی (گوش‌ شناگر) فراهم می‌شود، که باید از محافظ ضد آب استفاده شود. ⁣این محافظ‌ ها از مواد سیلیکونی نرم ساخته شده‌ و به طور مخصوص برای جلوگیری از ورود آب به درون مجرای گوش طراحی شده‌اند.⁣ انواع مختلفی از محافظ‌ های ضد آب در دسترس هستند.⁣ محافظ ضدآب ِسفارشی که با توجه به قالب گوش هرفرد و از مواد سیلیکونی و ضد حساسیت ساخته شده اند.⁣ علاوه بر آن، محافظ‌ ضدِ آب آماده را می‌توان به راحتی تهیه نمود که معمولا افرادی که به صورت تفریحی شنا می‌کنند از آن استفاده می نمایند.⁣



:: برچسب‌ها: قیمت سمعک ضدآب ,
:: بازدید از این مطلب : 316
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 بهمن 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

سمعک ویدکس

تاریخچه سمعک ویدکس

تاسیس شرکت ویدکس در دانمارک به سال 1956 توسط دو فرد به نام های Christian topholm و  eric westermann بر می گردد.در همین سال شرکت ویدکس توسط موسسانش به کارخانه نساجی در brede منتقل شد. در دوره ای که اقتصاد دانمارک بر کشاوری بنا نهاده بود ویدکس قدم در راه تکنولوژی گذاشت.

اولین سمعک ویدکس

اولین سمعک ویدکس از نوع جیبی بود. ایده ان از تله کویل ساخته شده توسط topholm بود که در جیب قرار داده می شد. ویدکس نام این سمعک راwidex 561 نامگذاری کرد. در ده سال بعد آنها توانسته اند سمعک های عینکی را نیز روانه بازار کنند. انها سعی در مخفی کردنسمعک در انتهای دسته عینک داشتند.

 

ویدکس در دهه شصت

راه پیشرفت ویدکس با سرعت طی می شد و انها در سال 1966 دفترمرکزی خود را در verlose بنا نهادند. ویدکس در ان زمان جزء ده شرکت برتر تولید کننده ی سمعک بود. ویدکس در سال 1968 توانست دو کارخانه در دانمارک و بلژیک افتتاح کند و بازار خود را به دیگر کشورها گسترش دهد.

مدیریت خانوادگی ویدکس

ویدکس در دهه هفتاد در حال پیشرفت و ترقی بود. در سال 1972 توپهولم پسر topholm توانست مدرک مهندسی برق خود را اخذ کند و وارد تیم ویدکس شود. در سال 1975 نیز نوه اریک به واحد فروش ویدکس رفت. بعدها دو فرزند دیگر اریک نیز وارد بخش مالی و فناوری ویدکس شده اند تا به این صورت بتوان گفت ویدکس به صورت خانوادگی مدیریت می شود.

 

اولین سمعک داخل گوشی ویدکس

در سال 1972 ویدکس سمعک های سری ای خود را به بازار عرضه کرد. ویژگی بارز این سمعک ها تغییر پیوسته تن، بلندی و خروجی صدا متناسب با ورودی بود.ویدکس در همین دوران به تحقیق و پژوهش اهمیت بیشتری داد و تیم تحقیف و پژوهش ویدکس به ئنبال فناوری ها و همکاری با دیگر نهادها بود.

در همین سال ها اولین سمعک داخل گوشی ویدکس به نام Audilens  به بازار عرضه شد و از نظر کیفیت مشابه سمعک های پشت گوشی بود. در سال 1985 با مرگ topholm در سانحه رانندگی، پسرش به جای او وارد ویدکس شد.

 

سمعک نامرئی و داخل مجرای گوش ویدکس

اندازه کوچک و صدای قوی و تقویت شده پیام ویدکس درباره سمعک نامرئی این کمپانی می باشد . طراحی هوشمندانه که باعث ایجاد لبه های نرم تر در سمعک های داخل مجرای گوش ویدکس شده است .

این کمپانی در باره سمعک نامرئی و داخل مجرای گوش ویدکس چنین می گوید : تناسب کامل سمعک IIC و بومی سازی بهتر ، مکان یابی دقیق تر ، دوام و راحتی بیشتر از جمله ویژگی این محصول widex می باشد .

همه چیز درباره WIDEX SOUND

همه سمعک‌های Widex به گونه‌ای طراحی شده‌اند که صداهای ملایم و ملایم به اندازه‌ای تقویت می‌شوند که شنیده می‌شوند در حالی که صداهای بلند شنیده می‌شوند، اما صدای ناخوشایندی ندارند.

به عبارت دیگر، یک تجربه شنیداری در دنیای واقعی. این اساس چیزی است که ما آن را Widex Sound می نامیم.

پیشرفت ویدکس

دهه نود برای ویدکس دهه پیشرفت شگرف بود. در سال 1988 ویدکس توانست اولین سمعک برنامه ریز بی سیم خود به نام Quattro q8 را روانه بازار کرد. این سمعک توسط ریموت کنترل قابل کنترل بود.

طراحی قالب های سفارشی سمعک بوسیله لیزر و مدل سازی کامپیوتر توسط ویدکس در سال 1990 انقلاب دیگری بود که باعث جلب توجه همگان نسبت به ویدکس شد. این تکنولوژیCAMISHA نام داشت که به معنای طراحی قالب سمعک به صورت سفارشی بود.

 

سمعک های داخل گوشی

ویدکس در سال 1995 توانست سمعک داخل گوشی تمام دیجیتال خود را به بازار عرضه کند. ویدکس نام این سمعک کوچک را Senso CX نامید.

در سال 1977 دومین سری از سمعک Senso را ارائه کرد. این سمعک از نوع کاملا داخل کانال یا CIC بود. دو مدل C9 و C18 نیز در همان سال عرضه شد. طراحی و عرضه سمعک Senso باعث شد تا ویدکس در سال 1988 موفق به دریافت جایزه ی انجمن طراحان صنفی امریکا شود.

ویدکس در همان سال Senso P38 را عرضه کرد این سمعک اولین سمعک دیجیتال قدرت بالا بود.

 

مروری بر دستاوردهای اخیر ویدکس

تولید و عرضه سری براوو، مناسب برای همه افراد در سال 2001

سمعک کاملا اتوماتیک با توانایی تطبیق با محیط به نام دیوا در سال 2002

سمعک با توانایی پردازش سیگنال و قابلیت شخصی سازی به نام inteo در سال 2006

کوچک ترین سمعک گیرنده در کانال به نام پشن در سال 2008

اولین سمعک طراحی شده با توانایی پخشاصوات ارام بخش به نام مایند 440 در سال 2008

طراحی و عرضه سیستم های کمک شنوایی جانبی DEX جهت اتصال به تلویزیون و تلفن از راه دور در سال 2009

تکنولوژی بی سیم یا وایرلس ویدکس لینک در سال 2009

طراحی و عرضه سمعک نامرئی یا IIC در سال 2012



:: برچسب‌ها: سمعک نامرئی ویدکس ,
:: بازدید از این مطلب : 269
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 بهمن 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

اختلال یادگیری در کودکان

همه‌ی کودکان در یادگیری و یا انجام تکالیف مدرسه خود دچار مشکل می‌شوند.اما اگر کودکی دائما به مشکل میخودر،ممکن است به اختلال یادگیری در کودکان دچار شده باشد.اکثر این کودکان مثل بقیه باهوش هستند اما آموزش‌های آنها باید به گونه‌ای باشد که با شرایط آنها سازگار باشد.این اختلال یکی از شایعترین اختلالات بین کودکان میباشد.تقریبا ۱۰ درصد از کودکان در انجام فعالیت‌هایی مثل خواندن،نوشتن،ریاضی مشکل دارند.والدین این کودکان وظیفه دارند که کاملا با نشانه‌ها و علائم ناتوانی در یادگیری کودک خود آشنا شوند و به فرزند خود در این زمینه کمک کنند.همچنین یکی از کارهایی که والدین در این راستا میتوانند انجام دهند،مراجعه به روانشناس است.

اختلال یادگیری چیست؟

اختلال یادگیری یک اختلال عصب شناختی است و یکی از عوامل اصلی مشکلات تحصیلی می‌باشد.این اختلال شامل طیف گشترده‌ای از مشکلات یادگیری است.بزرگسالان و کودکانی که به این اختلال دچار هستند،نحوه درکشان با دیگران تفاوت دارد و به همین دلیل در یادگیری به مشکل میخورند.از شایعترین اختلالات یادگیری میتوان به اختلال در خواندن،نوشتن،استدلال،گوش دادن و حرف زدن اشاره کرد.

علایم اختلال یادگیری در کودکان

علائم اختلال یادگیری در کودکان

اغلب کودکانی که دچار این اختلال هستند خصوصیات زیر را دارند:

  • بیشتر آنها پسر هستند.تقریبا پسر بچه هایی که به این ناهنجاری مبتلا هستند ۴ برابر دختر بچه هایی هستند که این مشکل را دارن.
  • در تمرکز کردن مشکل دارند.
  • در مدرسه افت تحصیلی پیدا میکنند.
  • تمایل به خواندن و نوشتن ندارند.
  • در مدرسه مشکلات رفتاری دارند.
  • حافظه دیداری و شنیداری ضعیفی دارند.
  • با محیط مدرسه سازگار نیستند.
  • از لحاظ اجتماعی رشد خوبی ندارند.
  • اغلب دچار لکنت زبان هستند.
  • کلمات و جملات را اشتباه بیان میکنند و به سوالات پاسخ نامربوط میدهند.
  • در راه رفتن و دویدن و عملکردهای حرکتی دچار مشکل میشوند.
  • در ریاضیات،درک اعداد و فعالیت های ذهنی با مشکل مواجه میشوند.
  • در زمان آموزش رفتارهای هیجانی و پرخاشگرانه دارند
  • خجالتی هستند و احساس ناامیدی و کم لیاقتی می کنند
  • در محیط خانوادگی برای موفقیت در درس و مدرسه تحت فشار هستند
  • معمولاً تختخواب اتاق و تکالیف نامرتبی دارند و در مهارت‌های سازماندهی دچار مشکل می‌شوند
  • اغلب املای ضعیف و دست خط بدی دارند

معمولاً این کودکان هوش خوبی دارندو از لحاظ رفتاری نرمال هستند و رشد کاملاً طبیعی داشتند. اما در یادگیری به علت اختلال در توانایی مغز ،مسیرهای عصبی ،دریافت و پردازش و ذخیره اطلاعات دچار اختلال می شوند. تشخیص اختلالات یادگیری پیش از ورود کودک به دبستان به مراحل رشد طبیعی لازم و ضروری است و باید دقت بیشتری به کار برد. هر چه سریع‌تر بتوانید مشکل اختلال یادگیری را تشخیص دهید راحت‌تر می‌توان اصلاح کرد .

شما بهتر از همه کودک خود را می‌شناسید پس بهتر است اگر احتمال این مشکل را هم می‌دهید سریع‌تر اقدام به ارزیابی کنید. تا وقتی که کودکتان کوچک است متوجه اختلال یادگیری شوید زودتر می‌توان این مساله را حل کرد. همچنین بهتر است از یک روانشناس در زمینه اختلال یادگیری در کودکان هم درخواست کنید، مسیر رشد کودک شما را نشان دهد تا بهتر متوجه رشد طبیعی فرزند خود شوید.

 

علل بروز اختلال یادگیری در کودکان

علل بروز اختلال یادگیری در کودکان

اختلال یادگیری ربطی به هوش فرد ندارد و به دلیل وجود تفاوت در مغز است.عوامل مختلفی در بروز این اختلال تاثیر گذار هستند،مانند:

عوامل محیطی:

یکی از مهمترین عواملی که همواره بر وضعیت جسمی و روحی انسان تاثیر میگذارد عوامل محیطی است.تولد زودرس،کمبود وزن زمان تولد،تغذیه ناسالم،مسمومیت با سرب،زندگی در محیط‌های پر استرس،کمبود محبت از سمت والدین و کمبود توجه از سمت معلمان میتواند زمینه ساز شکلگیری اختلال در عملکرد یادگیری کودکان شود.

عوامل ژنتیکی:

هر فرد اطلاعات ژنتیکی را از والدیت خود به ارث میبرد.این اطلاعات شامل خصوصیات فیزیکی و اخلاقی است.همچنین اطلاعات مربوط به سیستم عصبی ،یادگیری و حافظه هر فرد با توجه به ژنتیک آن فرد تعیین میشود.اختلال یادگیری یکی از علائم وجود بیماری‌های ژنتیکی میباشد،مخصوصا در سنین پایین.هرچه این اختلالات زودتر تشخیص داده شود درمان و کنترل آنها نتیجه بخش تر است.

عوامل فیزیولوژیکی:

عواملی مانند نقص بینایی،شنوایی،ناهنجاری های رفتاری در کودکان،آسیب به مغز ،کم کاری تیروئید و غیره از عوامل فیزیولوژیکی ابتلای کودکان به یادگیری هستند که با معاینه و آزمایش مشخص میشوند.

ابتلا به دیگر اختلالات روانشناختی

کودکانی که دچار اختلال بیش فعالی (ADHD) و اتیسم هستند در یادگیری هم دچار اختلال میشوند.همچنین دانش آموزانی که اختلال اضطراب جدایی یا اختلال تیک و لکنت زبان دارند در یادگیری نیز اختلال دارند و افت تحصیلی در انها مشاهده می شود .

 بیش‌فعالی (ADHD)

در حالی که جز اختلالات یادگیری محسوب نمی‌شود، به طور قطع یادگیری را تحت تاثیر قرار می‌دهد. کودکانی که به نقصِ توجه و بیش‌فعالی دچارند در آرام گرفتن روی صندلی، حفظ تمرکز. دنبال کردن دستورالعمل‌ها، مرتب و سازماندهی‌شده عمل کردن و انجام دادن تکالیف مدرسه مشکل دارند.

اتیسم

اتیسم و آسپرگر هر دو جزو اختلالات فراگیر رشدی هستند. کودکان مبتلا به این دو بیماری در رسیدن به سطح مطلوبی از مهارت‌های تحصیلی با مشکل مواجه‌اند. کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم ممکن است در برقراری ارتباط، درک زبان بدن، یادگیری مهارت‌های پایه، پیدا کردن دوست مشکل داشته باشند.

انواع اختلالات یادگیری

انواع اختلالات یادگیری در کودکان

اختلال در خواندن :

حدود ۷۵ درصد از کودکان مبتلا به این ناهنجاری دچار اختلال خواندن هستند.این اختلال دو حالت دارد، اول :کودکانی که دچار مشکل در خواندن جملات و کلمات می‌شوند و ارتباط بین حروف و کلمات را درک نمی کنند.دوم: کودکانی که درک مطلب و فهمیدن عبارات و کلمات در هنگام خواندن آن ها برایشان مشکل باشد.

اختلال در نوشتن:

در این اختلال کودک در دیکته ،نوشتن کلمات و جملات دچار مشکل می‌شود. همچنین درک و ترکیب کلمات برای آنها دشوار است و نمی توانند به خوبی آنها را روی کاغذ بنویسند.

اختلال در ریاضی:

کودکان دچار اختلال در ریاضی هستند ،در مهارتهای ریاضی درک و یادگیری اعداد و علامت های ریاضی و حفظ کردن آنها مشکل دارند. در محاسبه کند و بی‌دقت هستند و معمولاً پاسخ درستی به سوالات نمی‌دهند.

چه اختلالاتی بر یادگیری تاثیر می گذارند؟

عواملی مثل افسردگی ،اضطراب ،استرس و عوامل موثر بر تمرکز و حافظه کودک بر یادگیری او تاثیر می گذارند. پس برای تشخیص دقیق علت اختلال یادگیری در کودکان بهتر است از روانشناس کودک کمک گرفت.

تشخیص اختلال یادگیری در کودکان

تشخیص این اختلال با وجود علائم و نشانه های واضح آن امری تخصصی است. حتی اگر خودتان علائم را در فرزندتان مشاهده کردید او را برای معاینه و سنجش و درمان پیش روانشناس ببرید.ابتدا باید مراحلی برای تشخیص این ناهنجاری طی شود این مراحل شامل ارزیابی گرفتن سوابق بیماری ها و اختلالات جسمی و روحی و معاینه کودک توسط روانشناسی متخصص است.در دوران کودکی فرزندتان هر چه زودتر برای معاینه و درمان اقدام کنید نتیجه آن موفقیت آمیز تر خواهد بود.

درمان اختلال یادگیری در کودکان

درمان اختلال یادگیری کودکان

برای درمان تنها از یک روش استفاده نمی‌شود. ادغام روش‌های درمانی مختلف مثل کاردرمانی،روانشناسی و گفتار درمانی لازمه یک درمان اثربخش برای کودکان می باشد. با مراجعه به یک روانشناس خوب می توانید درمان را برای فرزند خود شروع کنید .همچنین برای تکمیل روند درمان موارد زیر توصیه می‌شود:

  • ایجاد یک فضای مناسب برای اینکه کودک افکار و احساسات خود را بیان کند
  • حمایت کودک در زمینه های دیگری که استعداد دارد و عالی عمل می کند
  • همکاری والدین و معلمان با یکدیگر برای درمان اختلال یادگیری در کودکان
  • باید با کوچکترین موفقیت آنها را تشویق کرد
  • صحبت با کودک درباره اختلال یادگیری و آگاهی دادن به او در این باره

کودکان مبتلا به اختلال یادگیری دارای عزت نفس پایین ،ناامیدی و مشکلات دیگری هستند.انجام درمان توسط روانشناس می‌تواند کودک را در درک این احساسات و مقابله با آنها و همچنین داشتن روابط اجتماعی سالم و قوی بسیار کمک کند.

یکی از درمان های تاثیرگذار برای این کودکان که از مشکلات یادگیری رنج می‌برند ،نوروفیدبک میباشد.نوروفیدبک باعث افزایش تمرکز ،توانمندی ذهن ،کاهش اضطراب و استرس می شود.



:: برچسب‌ها: اختلال یادگیری در کودکان ,
:: بازدید از این مطلب : 303
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 بهمن 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

اختلال نوشتاری چیست؟

یادگیری نوشتن واژگان و جملات به روشنی و وضوح، تمرکز اصلی در سال‌های دبستان کودک است. همه بچه‌های کوچک هنگام نوشتن یا ادای حق مطلب از طریق نوشتار مشکل دارند. اما اگر دست‌خط کودک شما به طور دائمی ناخوانا یا نامشخص باشد و مدام در دیکته دچار افت یادگیری باشد، مشکل ممکن است ناشی از اختلال یادگیری به نام اختلال نوشتار یا دیسگرافی باشد.

این اختلال یک مشکل در سیستم عصبی است که بر مهارت‌های حرکتی مناسب و موردنیاز برای نوشتن تأثیر می‌گذارد و به‌صورت کلی انجام کارها و تکالیف دست‌نویس را برای کودک دشوار می‌کند.

گاه ممکن است متخصصان و پزشکان این وضعیت را «اختلال نوشتن» نیز بنامند.

دیسگرافی- تصویر ۱- سایت تخصصی روانشناسی دکتر کامیار سنایی

سایر اثرات دیسگرافی

افراد مبتلا به دیسگرافی اغلب در هنگام نوشتن با تمرکز روی کارهای همزمان دیگر مشکل دارند. این امر می‌تواند یادداشت‌برداری در طول کلاس یا جلسه را با مشکل روبرو کند، زیرا توجه زیادی به نوشتن هر کلمه روی کاغذ می‌شود و در نتیجه موارد دیگری که گفته می‌شود ممکن است از قلم بیفتد و کودک از روند کلاس عقب بماند. دانش‌آموزان مبتلا به دیسگرافی همچنین ممکن است به شلختگی یا تنبلی متهم شوند، زیرا دست‌خط آنها مرتب نیست. این موضوع می‌تواند بر عزت‌نفس کودک تأثیر بگذارد و منجر به اضطراب، عدم اعتماد به نفس و نگرش منفی نسبت به مدرسه شود.

چه عواملی باعث دیسگرافی می‌شوند؟

اگر دیسگرافی در دوران کودکی ظاهر شود، معمولاً نتیجه یک مشکل در کدگذاری ارتوگرافی است. این کدگذاری یک جنبه از حافظه فعال است که به شما امکان می‌دهد کلمات نوشتاری را به طور دائمی به خاطر بسپارید و نحوه حرکت دست‌ها یا انگشتان برای نوشتن این کلمات را به یاد می‌آورید. با وجود اختلال دیسگرافی، بزرگسالان برای برنامه‌ریزی و اجرای نوشتن جملات، کلمات و حتی حروف جداگانه مشکل بیشتری پیدا می‌کنند. این بدان معنی نیست که شما نمی‌دانید چگونه حروف و کلمات را بخوانید، هجی کنید یا تشخیص دهید. این موضوع بدین معنی است که مغز شما در پردازش کلمات و نوشتن مشکل دارد.

اختلال نوشتن در بزرگسالان 

هنگامی که دیسگرافی در بزرگسالان ایجاد می‌شود، علت آن معمولاً سکته یا آسیب مغزی است. به طور خاص، آسیب به لوب جداری از مغز ممکن است منجر به دیس گرافی شود. شما در قسمت بالایی مغز خود یک لوب آهیانه‌ای راست و چپ دارید. این قسمت‌ها با مهارت‌های مختلفی مانند خواندن و نوشتن و همچنین پردازش حسی از جمله درد، گرما و سرماخوردگی همراه است که آسیب وارده به آن می‌تواند باعث به وجود آمدن اختلالات یادگیری بدون ریشه در دوران کودکی شود.

دیسگرافی- تصویر ۲- سایت تخصصی روانشناسی دکتر کامیار سنایی

چه کسی در معرض خطر ابتلا به دیسگرافی است؟

محققان هنوز در حال یادگیری دلایل ابتلای برخی از کودکان به اختلالات در یادگیری مانند دیسگرافی هستند. علت ناتوانی‌های یادگیری غالباً در ریشه‌های خانوادگی دیده می‌شود یا به مشکلات رشد قبل از تولد مانند تولد زودرس مربوط می‌شود. کودکان مبتلا به دیسگرافی اغلب ناتوانی‌های یادگیری دیگری دارند. مثلاً ابتلا به اختلال بیش فعالی با کمبود توجه (ADHD) ممکن است خطر ایجاد مشکل مربوط به دیسگرافی را افزایش دهد. به این دلیل که مشکل توجه با هر دو توانایی نوشتن و خواندن ارتباط نزدیک دارد. سایر اختلالات یادگیری مرتبط با دیسگرافی شامل نارساخوانی (مشکل خواندن)، مشکل زبان شفاهی و نوشتاری (OWL) مربوط به ناتوانی یادگیری می‌باشند. علائم OWL شامل مشکل در قرار دادن کلمات به ترتیب صحیح در یک جمله و مشکل در به خاطر سپردن کلمات است.

دیسگرافی در مقابل نارساخوانی (دیسلکسی)

نارساخوانی یک اختلال خواندن است و دیسگرافی یک اختلال نوشتاری است. اما بر اساس شرایط ممکن است گاهی با یکدیگر اشتباه گرفته شوند. این اشتباه به این دلیل است که افراد مبتلا به نارساخوانی ممکن است در نوشتن و هجی کردن نیز مشکل داشته باشند. از سوی دیگر ممکن است کودک به هر دو اختلال یادگیری همزمان با هم دچار باشد، اما مهم است که یک تشخیص درست انجام شود تا مشخص شود که کدام یکی از این دو اختلال نیاز به توجه اختصاصی دارد.

علت اختلال نوشتن

دانشمندان مطمئن نیستند که چرا دیس گرافی در کودکان اتفاق می‌افتد. در بزرگسالان، این اختلال همانطور که گفته شد گاهی اوقات بر اثر آسیب مغزی، مانند سکته مغزی به وجود می‌آید. اما در کودکان، تنها نکته‌ای که در موردش مطمئن هستیم این است که این اختلال یادگیری معمولاً همراه با سایر ناتوانی‌های یادگیری مانند ADHD و نارساخوانی رخ می‌دهد.

دیسگرافی- تصویر ۳- سایت تخصصی روانشناسی دکتر کامیار سنایی

علائم اختلال نوشتن

کودکان مبتلا به دیسگرافی دست‌خط نامشخص، نامنظم یا متناقضی دارند که اغلب دارای شیب، شکل، حروف بزرگ و کوچک متفاوت و سبک‌های نوشتاری ناخوانا هستند. آنها همچنین تمایل دارند که مطالب را به آرامی بنویسند یا کپی کنند. هنگامی که کودک برای اولین‌بار نوشتن تکالیف را در مدرسه آغاز می‌کند، ممکن است والدین یا معلمان متوجه این علائم شوند. سایر علائم دیسگرافی که قابل مشاهده‌اند عبارتند از:

– محکم گرفتن مداد یا خودکار که ممکن است منجر به درد دست شود

– مشکل ایجاد فاصله مناسب بین کاغذ یا حاشیه (برنامه‌ریزی فضایی ضعیف)

– پاک کردن مکرر

– ناسازگاری در فاصله حرف و کلمه

– املای ضعیف، از جمله کلمات ناتمام یا کلمات و حروف جا انداخته شده

– هنگام نوشتن وضعیت مچ دست، بدن یا کاغذ غیرمعمول است.

این ناتوانی یادگیری نوشتن و تفکر همزمان را نیز دشوار می‌کند. در نتیجه نوشتار خلاق مانند نوشتن انشا برای این کودکان سخت است.

تشخیص اختلال نوشتن

اولین قدم این است که متخصص اطفال کودکتان هر نوع بیماری یا اختلال دیگری که می‌تواند باعث بروز مشکل در نوشتن شده باشد را رد کند. یک روانشناس خوب در زمینه اختلالات یادگیری نیز می‌تواند دیسگرافی را به‌طور صحیح تشخیص دهد. متخصص به شما تست‌های آکادمیک و نوشتاری می‌دهد که توانایی کودک در بیان افکار و مهارت‌های حرکتی آنها را اندازه‌گیری می‌کند. مثلاً ممکن است از آنها خواسته شود انگشتان خود را به یکدیگر و به صورت پشت سر هم بزنند یا مچ دستشان را به روشی خاص برگردانند. همچنین ممکن است از کودک شما بخواهد جملاتی بنویسد یا کلمات و حروف را کپی کند. در این حین متخصص نکات زیر را ارزیابی می‌کند:

– کار تمام شده

– وضعیت دست و بدن

– گرفتن مداد

– حالت بدنی

– روند نوشتن

– رفتار

درمان اختلال نوشتن 

همانطور که اشاره شد، هیچ درمانی برای دیسگرافی وجود ندارد. درمان از کودکی به کودک دیگر متفاوت است. و به این بستگی دارد که آیا اختلال دیسگرافی با اختلال دیگری همپوشانی دارد یا خیر. داروهایی‌که برای درمان بیش‌فعالی استفاده می‌شود، در کودکانی که هردو اختلال را دارند، به کاهش مشکل دیسگرافی نیز کمک می‌کند. در اینجا برخی از مواردی که می‌توانید با آنها به کودکتان کمک کنید تا توانایی مدیریت این اختلال را پیدا کند آورده شده است:

– از کودکتان بخواهید از کاغذهای پهن، کاغذ گرافیکی یا کاغذهایی با خطوط برجسته استفاده کند. تا به او در چیدمان حروف و کلمات کمک کند.

– برای راحتی از مدادهای مخصوص، گیره‌های مداد یا سایر وسایل نوشتاری استفاده کنید.

– به آنها اجازه دهید به‌جای نوشتن، از رایانه برای تایپ استفاده کنند و مهارت‌های تایپ را زودهنگام آموزش ببینند.

– نوشته‌های آشفته‌ی آنها را نقد نکنید. زحمات آنها را تحسین کنید و تقویت مثبت ارائه دهید.

– شرایط را بپذیرید و در این مورد با فرزندتان صحبت کنید.

– قبل از نوشتن به آنها روش‌های تسکین استرس را بیاموزید. مثلاً از آنها بخواهید به سرعت دستانشان را به هم بمالند یا آنها را بلرزانند تا آرام شوند.

– بگذارید یک توپ استرس را فشار دهند تا قدرت و هماهنگی عضلات دست و مچ بهتر شود.

– با معلم کودکتان در مورد شرایط و نیازهای او در مدرسه صحبت کنید. آنها ممکن است واجد شرایط خدمات آموزش ویژه و یک برنامه آموزش فردی (IEP) یا سایر کمک‌های ویژه باشند.

برخی از مواردی که می‌توانید از مدرسه و معلم کودکتان درخواست کنید، شامل موارد زیر است:

– تکالیف نوشتاری کوتاه‌تر یا سوالات متفاوت از همکلاسی‌هایشان

– برای تایپ کردن به جای نوشتن، از رایانه استفاده کند

– کپی یادداشت‌های کلاس برای محدود کردن کار نوشتن

– استفاده از دستگاه ضبط صدا برای ضبط و باز شنیدن صحبت‌های معلم در خانه

– گزارش‌های تصویری یا صوتی به جای تکالیف کتبی

– امتحانات شفاهی به جای امتحانات کتبی



:: برچسب‌ها: اختلال یادگیری در نوشتن کودکان , اختلال یادگیری در کودکان , اختلال یادگیری ,
:: بازدید از این مطلب : 300
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 بهمن 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

قیمت سمعک ویدکس در سال 1400

قیمت سمعک ویدکس در سال 1400 از حدود 3 میلیون تومان شروع می شود. با توجه به اختصاص ارز دولتی برای واردات سمعک، قیمت این محصولات در ایران از سایر کشورها ارزانتر است. قیمت سمعک ویدکس در تهران و سایر شهرهای ایران برابر است. در ویدیو بالا مدلهای مختلف سمعک ویدکس بهمراه قیمت ذکر شده است.

خرید سمعک ویدکس

برای خرید سمعک ویدکس می توانید به مراکز معتبر شنوایی شناسی مراجعه کنید. پس از انجام شنوایی سنجی دقیق توسط ادیولوژیست، قالبگیری از گوش شما انجام می شود و به لابراتوار ارسال می گردد. بعد از آماده شدن قالب گوش سمعک توسط ادیولوژیست براساس وضعیت شنوایی شما تنظیم می شود و آموزش های لازم جهت استفاده از سمعک ویدکس به شما ارائه می شود. هنگام خرید سمعک ویدکس علاوه بر دستگاه، پکیج نظافت، کارت گارانتی، جعبه نگهداری سمعک، دفترچه راهنما و یک حلقه باتری ویدکس در اختیار شما قرار می گیرد.

نام گذاری سمعک های ویدکس

ویدکس برای نام گذاری سمعک های خود از نام های مخصوصی استفاده می کند. سمعک پشت گوشی مینی ویدکس با نام Fashion Mini، سمعک های پشت گوشی معمولی و پاور با نام های Fashion و Fashion Power، سمعک های رسیور داخل کانال یا RIC با کد Passion و Fusion و در مدل های قوی تر با نام Super شناخته می شود. سمعک های ویدکس در اغلب مدل ها در چهار سطح تکنولوژی و قیمتی 110، 220، 330 و 440 به بازار عرضه می شوند.

تاریخچه سمعک های ویدکس

2020: Widex MOMENT

2018: Widex EVOKE

2016: Widex BEYOND

2015: Widex UNIQUE

2013: Widex DREAM

2012: Widex CLEAR,Widex SUPER

2009: Widex Mind

2008: Widex Passion

سمعک MOMENT ویدکس

MOMENT آخرین خانواده سمعک از ویدکس است که در مارس 2020 منتشر شد، از فناوری های ZeroDelay  و PureSound  برای ارائه خالص ترین و طبیعی ترین صدا بهره می برد.

سمعک ویدکس مدل moment

مدل جدید سمعک ویدکس قابلیت اتصال به موبایل آیفون را ارائه داده و در آینده توانایی ارتباط مستقیم با گوشی اندروید را نیز دارا خواهند بود. سمعک مومنت ویدکس از قابلیت یادگیری ماشینی استفاده می کند تا به کاربر اجازه دهد تنظیمات صدای خود را در هر محیط شنیداری، شخصی سازی و بهینه کند تا راحتی شنیداری و کیفیت صدا افزایش یابد. این ویژگی اختصاصی ویدکس SoundSense Learn نام دارد.

تکنولوژی SoundSense Learn ویدکس

فناوری و قابلیت SoundSense Learn که در برنامه تلفن هوشمند سمعک MOMENT قابل دسترسی است، به کاربر اجازه می دهد تا محیط و اهداف شنیداری خود را انتخاب کند، سپس دو نوع حالت کلی صدا را گوش داده و مقایسه کند و یکی را که بیشتر برای آن محیط مناسب است، انتخاب کند. سمعک مومنت ویدکس براساس انتخاب کاربر می آموزد فرد چه تنظیماتی را دوست دارد و تجربه شنیداری را در موقعیت واقعی بهبود می بخشد. این ویژگی منحصر به فرد ویدکس به کاربر امکان کنترل بیشتر بر ورودی صدا حتی در سخت ترین محیط شنیداری را می دهد. همچنین اطلاعات ارزشمندی را در مورد شرایط شنیداری و اولویت های کاربر در اختیار ادیولوژیست قرار می دهد تا در جلسات تنظیم سمعک از آن استفاده کند. برنامه تلفن هوشمند Widex MOMENT علاوه بر تکنولوژی SoundSense Learn، کنترل کامل سمعک از جمله کنترل پیشرفته برای پخش صدای دستگاه های متصل شونده به سمعک، شدت صدا و برنامه ها، میکروفون جهت دار و موارد دیگر را برای کاربر ممکن می کند.

امکانات سمعک های ویدکس

تکنولوژی سمعک ویدکس

  • فیتینگ کامل

قابلیت WIDEX EASYWEAR ضمن حفظ کیفیت صدای منحصر به فرد، از خارج شدن سمعک از گوش جلوگیری کرده و ظاهری جذاب و زیبا در عین کیفیت صوتی بالا را ارائه می دهد.

  • انعطاف پذیری کامل

یک دکمه فشاری برای تنظیم برنامه، کنترل اولویت یا بی صدا کردن سمعک ویدکس وجود دارد.

  • عملکرد تایید شده

عملکرد U-PLATFORM در چالش برانگیزترین محیط شنیداری مانند رستوران ها، کنسرت ها و مهمانی ها ثابت شده است.

  • عمر باتری طولانی

سمعک ویدکس هنگام استفاده 25٪ از زمان روزانه، کمتر از 2 میلی آمپر انرژی مصرف می کند.

  • بدنه مقاوم سمعک و پوشش نانو ویدکس از سمعک در برابر رطوبت محافظت می کند.

ویدکس به عنوان مبتکر بزرگ و ابداع کننده فناوری در دنیای سمعک و وسایل کمک شنوایی شناخته شده است. گذشته از یادگیری ماشینی و نوآوری های قابل شارژ بودن سمعک، شهرت ویدکس به عنوان بهترین برند سمعک برای موسیقی دانان از دیرباز ثابت شده است و اکثر کاربران، ویدکس را به عنوان بهترین مارک برای دریافت مجدد و طبیعی موسیقی انتخاب می کنند. بسیاری از افراد در صنعت شنوایی نیز به ویدکس به عنوان یک پیشگام در رفع و کنترل وزوز گوش کاربر نگاه می کنند، که بخشی از آن به دلیل فناوریZen Fractal  است که انواع مختلفی از روش های صوت درمانی و ساند تراپی را برای کاربر دچار وزوز گوش و صدای آزاردهنده ارائه می دهد. فناوری Zen Fractal  در همه مدل های جدید سمعک ویدکس موجود است.

انواع سمعک ویدکس

مدل های مختلف سمعک ویدکس

با ادغام ویدکس و زیوانتوس با یکدیگر، بسیاری از مدل های قدیمی ویدکس از خط تولید خارج شده و  این کمپانی اکنون علاوه بر MOMENT سمعک های EVOKE ،BEYOND  و UNIQUE را نیز تولید می کند. ویدکس انواع استایل از سمعک های داخل گوشی (CIC) گرفته تا سمعک های پشت گوشی (BTE) را در خط تولید خود جای داده است. همه سمعک های ویدکس کاملاً قابل برنامه ریزی هستند و قابلیت اتصال بی سیم و بلوتوثی نیز دارند. در ادامه خانواده های مختلف سمعک ویدکس که در سبک ها و استایل های مختلف قابل دسترس هستند معرفی می شود.

سمعک EVOKE ویدکس

سمعک EVOKE که در اواسط سال 2018 منتشر شده است، دارای پردازش خودکار صدا، صدای طبیعی و عملکرد عالی در محیط های مختلف شنیداری دشوار است. تکنولوژی Sound Class در تمام استایل های سمعک ایووک ویدکس گنجانده شده است. سبک های انتخاب شده قابلیت اتصال به موبایل آیفون را ارائه می دهند. سمعک EVOKE از یادگیری ماشینی برای بهبود راحتی شنیداری کاربر استفاده می کند. توضیح کامل این تکنولوژی را در ادامه خواهید خواند اما باید به این نکته اشاره داشت که سمعک های جدید ایووک و مومنت ویدکس از اولین مدل های هوشمند سمعک در جهان هستند که به معنای واقعی توانسته اند از تکنولوژی هوش مصنوعی در سمعک استفاده کنند. با فن‌آوری جدید SoundSense، کاربر می تواند صدای مورد علاقه خود را از بین الگوهای صوتی مختلف انتخاب کند و تکنولوژی هوش مصنوعی سمعک EVOKE  ویدکس اولویت های شنیداری کاربر را ذخیره و طبقه بندی کرده و در مواقع مورد نیاز آن را بارگذاری می کند.

سمعک evoke ویدکس

سمعک BEYOND ویدکس

BEYOND اولین سمعک ساخته شده برای آیفون یا متصل به آیفون (2.4 گیگاهرتز) است که توسط ویدکس تولید شده است. سمعک BEYOND مانند MOMENT و EVOKE، با مجموعه کامل دستگاه ها و وسایل کمک شنوایی بی سیم DEX  ویدکس سازگار هستند. از جمله این وسایل کمک شنوایی می توان به رابط مخصوص ویدکس برای ارتباط با تلفن های هوشمند اندروید اشاره کرد. نرم افزار موبایل BEYOND به کاربران اجازه می دهد تا دریافت صدا از منابع صوتی دیگر، شدت صدای سمعک، تنظیم جهت داری و دایرکشنالیتی میکروفون و تنظیمات همسان سازی صدا را برای سمعک خود، کنترل کنند.

آنچه واقعاً سمعک BEYOND ویدکس را خاص می کند، کاربری آسان و قابل برنامه ریزی بودن برای آیفون است. با استفاده از رابط کاربری که می تواند توسط فرد شخصی سازی شود، برنامه BEYOND ارتباط کامل بین سمعک و موبایل آیفون را ممکن ساخته که می تواند تجربه جدیدی از سمعک هوشمند وایرلس به کاربر عرضه کند. مدل های خاصی از این سمعک به نام BEYOND Z از قابلیت شارژ شدن بهره می برند.

قیمت سمعک ویدکس beyond

سمعک های ویدکس یونیک دارای کیفیت صدای خارق العاده و یک سیستم طبقه بندی پردازش صدا به نام فناوری Sound Class  هستند که محیط شنیداری را به نه کلاس صوتی مجزا تقسیم می کند تا با محیط شنیداری مخصوص هر کاربر، بهتر سازگار باشد. تکنولوژی های دیگر سمعک یونیک ویدکس شامل سیستم حذف نویز باد است که صدای آزار دهنده و مزاحم باد را کاهش می دهد، استفاده از سمعک را راحت تر کرده و فهم گفتار را بیش تر می کند و با موفقیت یک چالش مشترک و بزرگ برای اکثر کاربران سمعک را برطرف می کند. برای درک گفتار در محیط های دارای نویز ضعیف، مثل پنکه یا یا فن یخچال، سیستم کاهش شدت نویز ضعیف ویدکس موجب می شود که صداهای گفتاری آرام برای کاربران حفظ شده و در عین حال نویز های مزاحم حذف شوند. سمعک هوشمند UNIQUE ویدکس به انواع تکنولوژی ها مجهز شده است. از این جمله می توان به مبدل ارتقاء یافته آنالوگ به دیجیتال برای محدوده دریافت صوتی یا همان محدوده دینامیک گسترده تر و سیستم های کاهش نویز محیطی که می توانند نسبت سیگنال به نویز را به اندازه 8.4 دسی بل بهتر کنند، اشاره کرد.

سمعک های UNIQUE تمام صداهای مورد نیاز کاربر را از بلند تا بسیار آرام دریافت می کنند. هیچ سمعک دیگری نمی تواند چنین طیف گسترده ای از صداهای راحت و شنیدنی را برای فرد فراهم کند. فقط UNIQUE می تواند صداهای آرام ناخواسته را کاهش داده و صداهای آرام مفید(مانند گفتار آرام) را حفظ کند. و هنگامی که فرد در خارج از منزل می باشد، بدون در نظر گرفتن شرایط، سمعک یونیک ویدکس به طور قابل توجهی صدای باد را کاهش می دهد. یک تجربه عالی صدا به یک محدوده پویای بالا نیاز دارد. در سمعک جدید و هوشمند ویدکس، دامنه پویایی اصوات ورودی افزایش داده شده است تا سمعک بتواند حداکثر 113dB SPL را به صورت خطی تحویل داده و سطح نویز را به 5 dBSPL کاهش دهد، بنابراین کاربران می توانند صداها را بدون اعوجاج بشنوند.

سمعک های داخل گوشی ویدکس

ویدکس برای تولید سمعک داخل گوشی و نامرئی، بدون کاهش دادن کیفیت صدا، اندازه پردازنده خود در مدل های نامرئی را 40٪ کاهش داد. این سمعک ها پردازش صدا با عملکرد بالا و قابلیت اتصال بلوتوث را از طریق لوازم جانبی DEX ارائه می دهند. سمعک های داخل گوشی ویدکس در مدل های MOMENT ، UNIQUE و EVOKE در دسترس هستند. مدل های قدیمی تر ویدکس که در ادامه توضیح داده می شود نیز از مدل های داخل گوشی و نامرئی بهره می برند.

سمعک داخل گوشی نامرئی ویدکس

سمعک های قابل شارژ ویدکس

شرکت ویدکس معتقد است  MOMENT mRIC کوچکترین سمعک شارژی لیتیوم یون در بازار است. سمعک مومنت رسیور داخل مجرا اولین نمونه سمعک ویدکس قابل شارژ از نوع لیتیوم یون است. پیش از این ویدکس برای تأمین باتری قابل شارژ نقره-روی با شرکت ZPower کار می کرد، اما با معرفی باطری یون لیتیوم به عنوان یك سمعک قابل شارژ واقعی، همه تولیدكنندگان سمعك در حال توسعه سمعک های خود در این مسیر هستند و ویدکس هم از این قاعده مستثنا نیست.  سمعک BEYOND Z هم از سمعک های قابل شارژ ویدکس است که در سال 2017 به بازار عرضه شد.

جدا از قابلیت کوچک کردن سایز سمعک، باطری قابل شارژ یون لیتیوم در جلوگیری از نفوذ رطوبت نیز نقش دارد. در گذشته، باتری های نقره - روی با باتری های یکبار مصرف قابل تعویض بودند، اما باتری های یون لیتیوم به درهای باتری قفل شده نیاز دارند و این به معنای آسیب پذیری کمتر ساختار داخلی سمعک در برابر رطوبت و گرد و غبار خارجی است.

سمعک نامرئی ویدکس

سمعک نامرئی ویدکس بر خلاف دیگر برند ها با نام Micro CIC شناخته می شود و به لحاظ سایز تقریبا 40 درصد از مدل های کاملا داخل گوش یا CIC کوچک تر هستند. مقدار نامرئی و مخفی بودن سمعک های داخل گوشی ویدکس مستقیما به سایز و وضعیت مجرای گوش کاربر بستگی دارد. سمعک های Micro CIC تقریبا در برخی خانواده های تولیدی این برند تولید می شوند. از جمله مدل های مخفی داخل گوشی ویدکس می توان به UNIQUE Micro CIC و EVOKE Micro CIC و همینطور Menu IIC  اشاره کرد. سمعک نامرئی Menu IIC با وجود تکنولوژی قدیمی تر از فروش و محبوبیت بالایی برخوردار است.

سمعک مخصوص کودکان ویدکس

ویدکس در زمینه تولید سمعک برای اطفال و کودکان هم به خوبی عمل کرده و مدل های مناسب و موفقی را با توجه به نیازهای خاص این گروه سنی تولید کرده است. سمعک کودکان ویدکس BABY و Micro با باطری شماره 10 و سایز کوچک خود می توانند برای اطفال و نوزادان با افت شنوایی متوسط تا شدید مناسب باشند. سمعک BABY از اولین سمعک های رسیور داخل مجرا برای نوزادان است که با سایز بسیار کوچک و قفل کانال گوش می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. از دیگر سمعک های ویدکس که برای کودکان می تواند استفاده شود باید به مدل های پشت گوشی قدرتمند و مقاوم 9 و 19 اشاره کرد که 19 برای افت های شنوایی بالاتر هم بسیار مناسب است.

سمعک مخصوص کودکان ویدکس

سمعک هوشمند ویدکس

سمعک هوشمند و فراهوشمند ویدکس از آخرین تکنولوژی ها و فناوری های روز دنیا برای شبیه سازی عملکرد گوش واقعی با کمک هوش مصنوعی استفاده می کنند. یکی از تکنولوژی های هوشمند ویدکس، قابلیت Machine Learning یا یادگیری ماشینی است. این فناوری نوعی هوش مصنوعی است که در آن سیستم پردازشی سمعک از داده ها استفاده کرده و بر مبنای آن یادگیری صورت می گیرد، الگوهای صوتی شناسایی شده و بر اساس آن ها و همینطور تنظیمات قبلی سمعک، تصمیم گیری اتوماتیک انجام می شود. فناوری SoundSense Learn در سمعک های MOMENT و EVOKE، با کمک گوشی هوشمند به کاربران سمعک دو کلاس یا پروفایل صوتی برای گوش دادن پیشنهاد می دهد. کاربر دو پروفایل را امتحان کرده و مورد مناسب را برای این محیط انتخاب می کند. سپس گزینه انتخابی کاربر به بخش ذخیره اطلاعات سمعک رفته و به عنوان اطلاعات ثبت می شود تا در شرایط یکسان و مشابه به صورت اتوماتیک تنظیمات مورد علاقه و نیاز کاربر سمعک را برای وی بارگذاری کند. ویژگی SoundSense Learn به طور مداوم تنظیمات را برای محیط های مختلف شنیداری بهبود می بخشد و در اختیار کاربران سمعک های هوشمند ویدکس یعنی MOMENT و EVOKE قرار دارد.

یکی دیگر از فناوری های سمعک فراهوشمند ویدکس، Fluid Sound Analyzer است. این فناوری به طور خودکار در محیط های مختلف شنیداری واکنش نشان داده و به طور خودکار تنظیمات دستگاه را با آن محیط مطابقت می دهد. این ویژگی به عنوان فناوری رده بندی و طبقه بندی صدا شناخته می شود و نیاز به برنامه های اختصاصی بیشتر را به حداقل می رساند. سمعک هوشمند ویدکس با کمک قابلیت Fluid Sound Controller تنظیمات با گفتار و بدون گفتار را تشخیص می دهد تا راحتی و شفافیت صدا را در هر محیطی فراهم کند.

سمعک هوشمند بلوتوثی ویدکس

لوازم جانبی و وسایل کمک شنوایی سمعک ویدکس

لوازم جانبی سمعک ویدکس صدا را از تلفن و تلویزیون مستقیماً به سمعک منتقل می کنند. (برای یادگیری اینکه کدام لوازم جانبی را با سمعک های ویدکس استفاده کنید، با شنوایی شناس خود مشورت کنید).

رابط بلوتوثی سمعک ویدکس  COMDEX  و UNI-DEX

COM-DEX و UNI-DEX پخش کننده های صوتی و وسایل کمک شنوایی ویدکس هستند که صدا را با کیفیت بالا از تلفن، دستگاه های پخش کننده MP3 و سایر دستگاه ها به سمعک منتقل می کنند. COM-DEX به راحتی از طریق بلوتوث به انواع لوازم جانبی بلوتوثی متصل می شود. همچنین برای شنیدن بهتر صدا ها تا فاصله 10 متری با یک میکروفون از راه دور COM-DEX نیز کار می کند. برنامه COM-DEX امکان کنترل تنظیمات بلوتوث سمعک را در تلفن هوشمند فراهم می کند.

UNI-DEX دارای یک حلقه است که باید دور گردن کاربر قرار بگیرد تا صدا را به صورت بی سیم به سمعک فرد منتقل کند. برخلاف COM-DEX، از یک کابل استاندارد استفاده می شود که به تلفن همراه، پخش کننده MP3 یا دستگاه های دیگر متصل می شود. شارژ یک ساعته باتری باعث می شود تا UNI-DEX به اندازه 40 ساعت کار کند.

رابط تلویزیونی سمعک ویدکس

TV PLAY audio صدا را از تلویزیون مستقیماً به سمعکMOMENT  و EVOKE منتقل می کند. نصب آن آسان است و با حداقل کابل به خروجی صدای دیجیتال و پورت های USB تلویزیون متصل می شود. سطح صدا را می توان از طریق دکمه های کنترل سمعک، RC-DEX یا برنامه موبایل EVOKE کنترل کرد.

برنامه های موبایل سمعک ویدکس

برنامه MOMENT مجموعه ای از کنترل ها را برای سمعک های ویدکس فراهم می کند. همچنین از ویژگی منحصر به فرد یادگیری ماشینی به نام SoundSense یاد می گیرد تا بهترین تنظیمات صدا را برای چندین محیط شنیداری ایجاد کند. با استفاده از آن، کاربران سمعک های هوشمند و وایرلس ویدکس می توانند برنامه های شخصی خود را ایجاد و نام گذاری کنند و در صورت تمایل می توانند آن ها را ذخیره کنند. همچنین به کاربران اجازه می دهد تا روی هر سمعک تنظیمات صدا را به صورت جداگانه انجام دهند، جهت میکروفن ها را تنظیم کرده و برنامه های مبتنی بر مکان را تنظیم کنند تا به طور خودکار روشن شوند. برنامه تلفن هوشمند MOMENT همچنین به روزرسانی های خودکار انجام می دهد که به کاربر امکان دسترسی به ویژگی های جدید و پیشرفت های محصول را دهد.

سمعک وایرلس بلوتوثی ویدکس

مدل های دیگر سمعک ویدکس

همانطور که گفته شد سیستم جدید کمپانی ویدکس در مدل های  جدید به تولید سمعک ادامه می دهد. با این حال ممکن است برخی از سمعک های خوشنام و قدیمی ویدکس همچنان در دسترس باشند.

سمعک ویدکس DREAM

از اصلی ترین تبلیغاتی که برای سمعک دریم ویدکس انجام شد، طبیعی بودن صدا و تجربه نزدیک به واقعیت شنوایی با این سمعک است. سمعک ویدکس DREAM بیش از هر سمعک دیگری دسترسی به صدا را امکان پذیر می کند. با فناوری منحصر به فرد که صدای انسان را حفظ می کند، سمعک DREAM صدای طبیعی محیط را فراهم می کند.

سمعک DREAM ویدکس در پنج مدل پشت گوشی و دو مدل داخل گوشی موجود است. شنوایی شناس می تواند به شما کمک کند تا بهترین مدل سمعک متناسب با کم شنوایی خود را انتخاب کنید. همه مدل های پشت گوش در شش رنگ استاندارد موجود هستند.

قیمت سمعک دریم ویدکس

سمعک های SUPER ویدکس

سمعک SUPER ویدکس سمعک پر قدرتی است که اندازه کوچک و کاربرد راحتی دارد و برای اولین بار فناوری رسیور داخل گوش را برای افت های شنوایی شدید تا عمیق و بالاتر معرفی کرد.

سمعک ویدکس سوپر قدرت و بهره کافی برای درک گفتار بدون فیدبک را دارد، سوت نمی زند، دارای عمر باتری طولانی است که برای استفاده طولانی در انواع محیط های صوتی مناسب است. این سمعک قوی ویدکس با قابلیت انتخاب دو رسیور یکی برای افت متوسط تا شدید و دیگری برای افت شدید تا عمیق می باشد.

سمعک پیشرفته SUPER440 ویدکس دارای طیف کاملی از ویژگی های پیشرفته است که به شما امکان می دهد صدای غالب در محیط را شناسایی و بر روی آن تمرکز کنید. SUPER440 همچنین به همراه Zen یا قابلیت فوق العاده پخش اصوات آرام بخش به صورت رندوم، هارمونیک و دو گوشی ارائه می شود تا به کاربر در کنترل وزوز گوش کمک کند. سمعک ویدکس SUPER440 قدرت بیشتری به کاربر برای شنیدن، جهت یابی صدا و استفاده تمام وقت در انواع آب و هوا را می دهد و در عین حال بسیار ظریف و کوچک است.

قوی ترین سمعک ویدکس

سمعک MIND ویدکس

صدای استثنایی و شفاف مشخصه اصلی سمعک ویدکس MIND است و دریافت کلیه اصوات مد نظر با بهترین کیفیت و شفافیت را برای کاربر تضمین می کند.  MINDویدکس اولین سمعکی است که از برنامه و صدای آرام بخش ZEN بهره می برد. این ویژگی می تواند به طور موثر در کنترل وزوز گوش کمک کند. سمعک MIND ویدکس در دره های تکنولوژی مختلف از 220 تا 440 عرضه می شود و برای هر فرد با هر میزان افت شنوایی راه حل مناسبی را ارائه می کند. سمعک مایند ویدکس در استایل های مختلف پشت گوشی و داخل گوشی عرضه می شود.

سمعک mind ویدکس

بسیاری از ویژگی ها و برنامه های سمعک MIND به گونه ای طراحی شده اند که تجربه شنیداری پرمیوم به کاربر هدیه کند. سمعک ویدکس MIND440 از گفتار ضبط شده واقعی برای اعلان های سمعک استفاده می کند. به عنوان مثال، هنگامی که انرژی باتری کم می شود، SmartSpeak به شما هشدار می دهد. این پیام های شفاهی به زبان های متنوعی ارائه می شوند و تنظیم برنامه ها را برای شما بسیار آسان می کند.

سمعک ویدکس برای وزوز گوش

ویدکس با معرفی برنامه ZEN در سمعک مخصوص وزوز گوش خود در سال 2012،  از اولین شرکت هایی بود که به کنترل و پوشش وزوز گوش کاربر اقدام می کردند. سمعک های ویدکس برای کنترل صداهای وزوز گوش و صدای آزاردهنده سر، صدا و نویزهای های فراکتال ایجاد می کنند. علاوه بر این، برنامه ZEN درمانی وزوز گوش ویدکس، به شنوندگان این امکان را می دهد تا صداهای آرامش بخش مختلفی را از طریق سمعک خود دریافت کنند. برنامه های موبایل مخصوص وزوز در سمعک های ویدکس دارای بخش مشاوره برای کنترل وزوز نیز می باشد. قیمت سمعک برای وزوز گوش از حدود 4 میلیون تومان شروع می شود.

نقد و بررسی سمعک MOMENT ویدکس

سمعک ویدکس با تولید مدل MOMENT به یکی از چالش های بزرگ حل نشده در صنعت شنوایی پرداخت، هر چقدر هم صدا خوب و شفاف باشد، باز هم صدای سمعک محسوب می شود و با صدای طبیعی که توسط گوش سالم دریافت می شود، تفاوت دارد. شرکت ویدکس معتقد است به علت تاخیری که در اثر پردازش صدا توسط سمعک نسبت به صدای اصلی ایجاد می شود، پذیرش اولیه آن توسط افراد کم شنوا سخت تر می شود. ویدکس اولین شرکت در صنعت شنوایی است که صدای هماهنگ نسبت به صدای اصلی را برای بیماران با کم شنوایی خفیف تا متوسط ایجاد می کند. سمعک های هوشمند ویدکس در حال حاضر کمترین تاخیر زمانی پردازش را نسبت به سایر رقبا دارد.

به گفته لیزه هنینگسن سرپرست جهانی شنوایی شناسی در ویدکس، این پیشرفت نه تنها برای صنعت سمعک بلکه برای عموم کاربران مبتلا به کم شنوایی در سنین جوانی یک تغییر اساسی است. اگرچه سمعک های معمولی پیشرفت چشمگیری در زمینه های مختلف از جمله درک گفتار، حذف نویز و موارد دیگر داشته اند، اما بدون شک یک خلاء اساسی تا امروز باقی مانده است. سمعک  Momentعلاوه بر جبران کم شنوایی، حس تجربه شنیداری طبیعی را نیز ایجاد می کند.

جدیدترین سمعک هوشمند ویدکس

سمعک مومنت ویدکس با استفاده از دو مسیر سیگنال مجزا، این تجربه شنوایی را ایجاد می کند. این شرکت معتقد است مسیر سیگنال اصلی با یک مسیر سیگنال دوم فوق العاده سریع جفت می شود که توانایی پردازش سریع را به آمپلی فایر سمعک می دهد. شتاب دهنده ZeroDelay  ویدکس، تاخیر پردازش بین میکروفون و گیرنده را به زیر 0.5 میلی ثانیه کاهش می دهد. این قابلیت دو سیگنال صدا را قادر می سازد تا تقریباً همزمان به گوش رسیده و صدای طبیعی تری ایجاد شود. این تجربه جدید صدا Widex PureSound  یا صدای خالص ویدکس نام دارد.

خانواده MOMENT دارای کوچک ترین سمعک داخل کانال گوش قابل شارژ یون لیتیوم در بازار است، که موجب می شود کاربران از لحظه لحظه تجربه شنیداری خود بهره ببرند. علاوه بر این، این سمعک قابلیت اتصال بسیار مناسبی به سایر دستگاه ها و منابع مختلف صوتی دارد.

سمعک MOMENT با برنامه تلفن هوشمند SoundSense Learn سازگار است که از هوش مصنوعی و قابلیت یادگیری ماشینی برای شخصی سازی تجربه شنیداری فرد و ایجاد برنامه های شنیداری بر اساس محیط های معمول کاربر مثل رفت و آمد روزانه، اداره، رستوران مورد علاقه و ... استفاده می کند.

این برنامه انواع داده ها را جمع آوری و آنالیز کرده و در حافظه ابری سمعک نگه می دارد، از جمله اینکه کاربر هر چند وقت یکبار میزان صدا را تنظیم می کند، از کدام تنظیم صدا به طور منظم استفاده می کند و چه تعداد تنظیمات سفارشی را ایجاد می کند. بر اساس این ترجیحات دنیای واقعی، یک تجربه کامل شنیداری شخصی برای کاربر ایجاد می شود. این تنظیمات و تنظیمات سفارشی می تواند به طور مستقیم و ایمن با شنوایی شناس فرد به اشتراک گذاشته شده و به شنوایی شناس کمک کند تا مشاوره خود را بهتر انجام دهد و خدمات خود را بهبود بخشد.

لنگر



:: برچسب‌ها: سمعک ویدکس , سمعک ,
:: بازدید از این مطلب : 384
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 بهمن 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : iran samak

اختلال خواندن چیست؟ تشخیص، درمان و تمرین های اختلال خواندن چه هستند؟

از دیگر اختلالات شایع مرتبط با یادگیری، اختلال خواندن یا دیسلکسیا است که برای افراد مبتلا مشکلاتی را در زمینه درک درست مطالب، تلفظ و حتی نوشتن به وجود می آورد به طوری که قادر نیستند مانند سایرین در مهارت های آموزشی مرتبط با خواندن، عملکرد موفقیت آمیزی داشته باشند.

با توجه به اینکه بروز این اختلال  هیچ ارتباطی با سطح و بهره هوش کودکان ندارد، خانواده ها می توانند با کمک متد های درمانی آن را بهبود بخشند به طوری که کودک به راحتی به مسیر طبیعی رشد برگردد. به همین دلیل تیم نورولند برای کمک به آگاهی شما والدین عزیز این مطلب را تهیه کرده است که مطالعه آن پیشنهاد می شود.

تعریف اجمالی اختلال خواندن در کودکان

با توجه به تاثیری که اختلال خواندن در سایر زمینه های زندگی افراد دارد باید والدین نسبت به بهبود شرایط تلاش ویژه ای داشته باشند. 

از علائم شایع این گروه از کودکان آن است که علی رغم چالشی که در رو خوانی و پاسخ دهی به یک متن دارند ولی می توانند در صورتی که اطرافیان به ویژه والدین همان مطلب را برای او تکرار کنند، آن را درک کنند. 

با توجه به اهمیت بالای اختلال خواندن بر کیفیت زندگی کودکان، مطالعات زیادی درباره تعداد دقیق مبتلایان صورت گرفته است که نتوانسته اند آمار دقیق را گزارش کنند اما طبق آمار های تجربی مبتلایان ۵ تا ۱۰ درصد اعلام شده اند. 

همان طور که اشاره کردیم اختلال خواندن در گروه اختلالات شایع یادگیری دسته بندی می شوند که سایر اختلالات مرتبط شامل:

  • اختلال نوشتن یا دیس گرافیا
  • اختلال ریاضی یا دیس کلکولیا
  • اختلال در مهارت های حرکتی یا دیس پراکسیا
  • اختلال در درک مفاهیم کلامی

انواع اختلال خواندن

 

شناخت مردم از اختلال خواندن یا نارسا خوانی در مقایسه با سایر اختلالات یادگیری بیشتر است که شاید به علت شیوع بالای آن باشد (۵ کودک مبتلا از هر ۱۰۰ تولد). در میزان فراوانی این ناتوانی جنسیت بی تاثیر است. 

طبق نظر کارشناسان اختلال خواندن (دیسلکسیا) دو نوع بوده که بر توانمندی فرد برای برقراری ارتباط بین حروف و اصوات تاثیر می گذارد به طوری که افراد مبتلا قادر نیستند کلمات و جملات مد نظر خود را به درستی تلفظ کنند که در ادامه به انواع آن اشاره می شود:

  • اختلال خواندن نوع ۱: ضعف عملکردی در رمز گشایی (Decoding) کلمات، عامل بروز آن شناخته می شود.

اختلال خواندن نوع ۲: افراد مبتلا به این نوع اگرچه در رمزگشایی کلمات مشکلی ندارند ولی قادر نیستند به سرعت از مفاهیم کلمات و جملات آگاه شوند.

 

حرکات چشم و خواندن

اگرچه خواندن را در گروه مهارت های اکتسابی دسته بندی می کنند ولی برای مشاهده نتیجه کار آمد از این اتفاق نیاز است که حرکات چشم به درستی صورت گیرد:

  • حرکت توقف: یکی از وظایف چشم در زمان خواندن، انتقال کلمات به مغز است.
  • حرکت پرش: حرکت پرش چشم اشاره به حرکت آن بر روی کلمات دارد.

علائم اختلال خواندن در کودکان

 

با توجه به طیف وسیعی که اختلال خواندن دارد تمامی کودکان مبتلا یک شواهد رفتاری را بروز نمی دهند. 

کودکانی که مبتلا به طیف ملایم اختلال خواندن هستند تنها مشکلی که دارند ضعف در خواندن درست کلمات و جملات است در حالی که کودکان مبتلا به طیف شدید این اختلال نه تنها در نوشتن بلکه در یادگیری ریاضی و زبان نیز با مشکلاتی مواجه هستند که ممکن است با مبتلایان با دیگر اختلالات یادگیری مانند نوشتن و ریاضی اشتباه گرفته شوند. شناسایی دقیق مبتلایان به هر اختلال فقط توسط کارشناسان متخصص باید صورت گیرد.

به طور کلی در صورتی که کودکان علائمی مانند ضعف در تشخیص و یا تولید کلمات هم وزن، ناتوانی در هجی کردن درست، عدم شناسایی درست حروف و کلمات، اشتباه گرفتن حروف با یکدیگر و ناتوانی در یادگیری صدای حروف را نشان دهند، این احتمال وجود دارد که مبتلا به یکی از اختلالات یادگیری شده اند که نیازمند پیگیری های درمانی است. 

همان طور که اشاره کردیم ابتلا به اختلال خواندن زمینه ساز بروز مشکلاتی در مهارت هایی مانند نوشتن، املا، ریاضی و درک مطلب می شود.

اغلب مشاهده می شود که علائم هشدار دهنده به طور مستمر و دائمی همراه کودک هستند به طوری که این گروه نمی توانند مانند سایرین در سایر زمینه ها به موفقیت برسند. 

برای بررسی بین ارتباط هوش و افزایش احتمال ابتلا به اختلالات خواندن، مطالعات زیادی صورت گرفته است که هیچ یک، نتوانستند شواهدی دال بر این قضیه را اثبات کند. شاید جالب باشد که بدانید انیشتین و ادیسون که در گروه دانشمندان بسیار با هوش قرار دارند نیز دچار اختلال خواندن بوده اند. 

از دیگر دغدغه های خانواده های دارای فرزند مبتلا، نگرانی درباره احتمال وجود مشکلات بینایی است که کودک نمی تواند حروف و کلمات را به درستی تشخیص دهد که کارشناسان این نظر را نیز رد می کنند. 

برای درمان به موقع این کودکان نیاز است که از علائم و رفتار های هشدار دهنده مطلع گردید به همین منظور به علائم این اختلال متناسب با شرایط سنی اشاره می شود:

علائم اختلال خواندن در سنین قبل از مدرسه

  • نقص گفتاری در بیان اشعار کودکانه
  • ناتوانی در تشخیص کلمات هم وزن از یک دیگر (مانند میز و تیز)
  • نقص در فراگیری کلمات جدید
  • عملکرد ضعیف در تشخیص حروف و انطباق با تلفظ درست
  • گیر کردن در بیان حروف اول اغلب کلمات
  • تاثیر در استفاده از مهارت های گفتاری
  • علائم اختلال خواندن در دوران مدرسه
  • ادا کردن جملات به صورت کند و بریده بریده
  • فراموش کردن خط در زمان رو خوانی متون
  • عدم علاقه به خواندن متون
  • ناتوانی در بخش کردن و صدا کشی کلمات
  • بی توجهی به رعایت علائم نگارشی در نوشتن (؟، ! و...)
  • نقص عملکردی در زمان هجی کردن کلمات
  • عدم عملکرد مطلوب در آموزش مهارت های تحصیلی
  • ناتوانی در تشخیص درست کلمات با نوشتار متفاوت (مانند خاهش و خواهش)
  • نقص در ترکیب کلمات و تلفظ درست آنان (م، ی، ز را نمی تواند به صورت میز ترکیب نماید)
  • حذف حروف آخر کلمات در زمان تلفظ آن ها (گفتند را گفتن می گویند)
  • عدم توانایی شناسایی درست حروف علی رغم حفظ بودن آن ها
  • ناتوانی در تلفظ درست کلمات حتی به ظاهر آشنا
  • خواندن کلمات به صورت پشت سر هم
  • تاخیر در یادگیری حروف الفبا و تلفظ درست آن ها
  • ناتوانی در تشخیص زمان (هفته، روز، سال)
  • عملکرد پایین در یادگیری زبان های خارجی
  • نقص در مهارت های مرتبط با نوشتن

سایر علت های بروز اختلال خواندن

 

از دیگر عوامل موثر بر بروز اختلال خواندن تعداد نورون ها (سلول های عصبی مغزی) در قسمت های مرتبط با زبان عنوان می شود. افراد مبتلا نسبت به سایرین از تعداد کمتری برخوردار هستند که از نتایج آن کاهش عملکرد فعالیت نیم کره چپ گزارش شده است که زمینه ساز بروز اختلال خواندن شده است. هم چنین این گروه از افراد در قسمت فوقانی پیشانی نیز دچار عملکرد ضعیف تری هستند. 

روان شناسان نیز در این زمینه دیدگاهی متفاوتی دارند که طبق آن، مشکل در شناسایی تفاوت بین واج ها و برقراری ارتباط درست بین کلمات و تلفظ درست عامل بروز اختلال خواندن در کودکان عنوان شده است و عواملی همچون سطح بهره هوشی، دایره واژگان و سطح علمی در ایجاد آن بی تاثیر هستند. 

البته نمی توان از نقش عوامل ژنتیکی و وراثت بر بروز اختلال خواندن چشم پوشی کرد به طوری که گزارش شده است فراوانی کودکان مبتلا در خانواده های با سابقه حدود ۸۰ درصد بیشتر از سایرین است. 

علاوه بر اینکه مشخص شده است که ژن های مستقر بر کروموزوم های ۱۵، ۶، ۳، ۲ و ۱۸ زمانی که دچار اختلال شوند ابتلا فرد به اختلالات یادگیری از جمله خواندن، کاملا بدیهی به نظر می رسد. 

همان طور که گفتیم با توجه به طیف وسیعی از علائم که مشاهده می شود به علت گستردگی عوامل موثر بر بروز آن اشاره دارد از جمله:

  • علل روان شناختی- تحولی همچون نقص در عملکرد زبانی، مهارت های شنیداری، تجسم و...
  • نبود زیر ساخت های لازم برای خواندن
  • عقب افتادگی عمومی
  • نقص در زمینه استفاده از مهارت های گفتاری
  • مشکلات جسمی در زمینه بینایی و شنیداری
  • اختلالات عاطفی و سازگاری
  • تغییرات ناگهانی در محیط مدرسه
  • مشکلات در محیط زندگی و منزل
  • نبود امکانات کمک آموزشی مناسب
  • نقص در ادراک فضایی
  • نبود برتری جویی

روش های درمان اختلال خواندن کدام اند؟

 

با توجه به دیدگاه های مختلفی که در شناسایی علت وقوع اختلال خواندن عنوان شد، تکنیک های آموزشی - درمانی بسیاری نیز معرفی شده است. 

در برخی موارد کودک علاوه بر اختلال خواندن مبتلا به مشکلاتی مانند بیش فعالی، نبود تمرکز، اضطراب و افسردگی و... است که در این موارد پزشک متخصص با بررسی شواهد به تجویز دارو می پردازد که به بهبود این شرایط کمک می کند. اگرچه تاکنون برای درمان این اختلال هیچ درمان دارویی قطعی کشف نشده است. 

بنابراین در صورتی که والدین نسبت به مشاهده هر گونه علامت مبنی بر وجود اختلالات یادگیری از جمله خواندن بی توجه نباشند می توان سریع تر با استفاده از روش های کمک کننده و تکنیک های موثر به کنترل و بهبود شرایط کمک کرد تا از بروز بیشتر عوارض ناخواسته جلوگیری کرد. 

در صورتی که بین والدین و مسئولین مدرسه به ویژه معلم کودک یک تعامل و همکاری مناسبی به وجود آید، سریع تر می توان با تنظیم برنامه کمک آموزشی مبتنی بر استفاده از حواس شنوایی، بینایی و لامسه و متناسب با شرایط به بهبودی کودک امیدوار بود.

برخی از خانواده ها نیز به دلیل عدم آگاهی تصور می کنند که برای برگشت کودک به روند طبیعی زندگی هیچ راهکاری وجود ندارد در حالی که باید تاکید کنیم این کودکان مانند سایرین از استعداد ها و توانمندی های بسیاری برخوردارند که می توان بر تکیه بر آنان به رفع نقص موجود امیدوار بود و به رشد سایر مهارت ها کمک کرد. 

یکی از متداول ترین تکنیک های درمانی برای اختلال خواندن، روش اورتون گلینگهام است که تمرکز آن بر یادگیری ارتباط بین اصوات و حروف است تا کودک بتواند با شناخت بهتر در مهارت های زبانی در هجی کردن و خواندن درست به موفقیت برسد. 

از نکات قابل توجه این روش آن است که زمانی می توان به فراگیری مهارت بعدی پرداخت که کودک در سایر آموزش های قبلی به توانمندی قابل قبولی رسیده باشد. 

این تکنیک در بین کارشناسان با عنوان تکنیک چند حسی آموزش زبان شناخته می شود زیرا تمرکز این روش بر مداخله تمامی حواس چندگانه در زمان خواندن است به طوری که مربی آموزش دهنده در تلاش است که برای تفهیم بهتر کودک از ارتباط بین حروف و تلفظ درست اصوات، تمامی حواس از جمله بینایی، شنوایی، حرکتی، لامسه و... را درگیر نماید تا بهترین نتیجه ملاحظه گردد. 

به طور مثال برای تقویت حس لامسه به کودک کاغذ های برجسته و زبر داده می شود تا این حس بهتر درگیر شود.

از نکات قابل توجه در این روش، پذیرفتن تفاوت های فردی است زیرا آموزش برخی از کودکان با کمک متد های مبتنی بر حواس بینایی بهتر صورت می گیرد و گروهی دیگر ممکن است نسبت به استفاده ار روش هایی که در آن به تقویت حس لامسه صورت می گیرد، بهتر جواب دهند. 

به عنوان مثال برای تفهیم بهتر اسامی میوه ها می توان فرصتی را فراهم کرد که کودک علاوه بر لمس، بو کشیدن حتی بتواند آن ها را مزه کند تا نتیجه بهتری مشاهده گردد. 

برنامه خواندن بارتون (Barton reading program) از دیگر روش های آموزشی است که افراد غیر متخصص و والدین می توانند آن را برای کودکان مبتلا به اختلال خواندن به کار گیرند که فیلم های آن به زبان انگلیسی در وب سایت های معتبر موجود است. برای آشنایی بیشتر شما عزیزان در ادامه به برخی نکات آن اشاره می شود:

۱- نوشتن کلمات بر روی شن 

از مزیت‌ های این روش می ‌توان به کاربرد بیشتر حواس بینایی، شنوایی و لامسه اشاره کرد که سبب می ‌شود کودک بهتر به ارتباط حروف و اصوات پی ‌ببرد. 

نحوه انجام این روش به این صورت است که کودک پس از ریختن شن بر روی سطوح صاف، کلمه مورد‌ نظر با کمک انگشت خود ترسیم می‌کند در حالی که تلفظ کلمه را با صدای رسا اعلام می ‌کند.

۲- مطالعه کتاب 

از دیگر روش های موثر بر بهبود مهارت های خواندن مطالعه عنوان شده است که اختصاص به سن خاصی ندارد و حتی می‌ توان آن را از ۶ ماهگی نیز به کار گرفت. 

اما در صورتی که کودک بزرگتر بوده و درک بالاتری دارد می ‌توان کتاب را در اختیار کودک قرار داد و پس از مطالعه از او خواسته شود به بیان موضوع داستان بپردازد. 

۳- انجام فعالیت ها و تمارین به صورت بازی 

با توجه به علاقه کودکان به انجام بازی می‌توان از این نکته برای درمان بهتر کودکان مبتلا به اختلال خواندن نیز کمک گرفت. به طور مثال والدین می‌توانند در سفر های درون شهری که همراه کودک هستند با اسامی اشیاء که مشاهده می ‌کنند یک بازی راه بیندازند به این صورت که با بخش بخش تلفظ کردن اسامی، از کودک بخواهند حدس خود را بیان کند مانند "تر- اک- تور".

در صورتیکه کودک در این مرحله به مهارت قابل قبولی دست یافت می‌توان این بازی به صورت برعکس نیز انجام داد. یعنی کودک به تلفظ بخش بخش کلمه بپردازد و والدین باید کلمه مورد نظر را بیان کنند.

۴- انتخاب کتاب های مصور و طنز گونه 

حضور در مدرسه و انجام تکالیف مرتبط برای بسیاری از کودکان آن چنان جذاب نیست در صورتیکه بخواهید آنان را برای انجام تمارین بیشتر راغب کنید می ‌توانید از تهیه کتاب های طنز و کتاب های مصور کمک بگیرید که البته توجه به سلیقه کودک و سطوح مهارت خواندن فردی اهمیت ویژه‌ ای دارد.

۵- خرید کاغذ های رنگی (سبز‌، زرد، آبی)

از دیگر روش ‌های جذاب و در عین حال سرگرم کننده برای آموزش مهارت های خواندن به کودکان مبتلا، تهیه کاغذ های رنگی و آموزش کلمات از این طریق است. 

به طور مثال برای آموزش کلمه شیر می‌توان همزمان با تلفظ سه حرف دست را بر روی کاغذ مورد نظر گذاشت، به این صورت که همزمان با تلفظ‌ "ش" کاغذ سبز رنگ، تلفظ "ی" کاغذ زرد رنگ و تلفظ "ر" دست بر کاغذ آبی زنگ قرار گیرد و در آخر کودک باید با ترکیب حروف، کلمه را بگوید. 

۶- تهیه کتاب اشعار 

پیشنهاد می‌شود والدین از خرید کتاب اشعار که حاوی شعر های ریتمیک و قافیه دار هستند غفلت نکنند که سبب می ‌شود کودک علاوه بر‌ شناخت بهتر اصوات و حروف بتواند بر اختلال خواندن خود فائق آید.   

در صورتی که کودک مشاهده کند والدین نیز در بیان اشعار با او همراهی می ‌کنند با رغبت بیشتری ادامه می‌ دهد و از دیگر فعالیت های مرتبط، بازی با کلمات هم قافیه عنوان شده است همچون بازی، شادی و...

۷- به کارگیری وسایل ارتباط جمعی

یکی از ملزومات در نتیجه گیری روش های درمانی، توجه به علاقه کودک است. به همین دلیل توصیه می ‌شود والدین از موضوعات مورد علاقه فرزند خود آگاهی بیشتری کسب نمایند و سپس شرایطی ترتیب دهند که همزمان با او به دنبال کردن علائق او بپردازند به طور مثال دنبال کردن اخبار ورزشی و درخواست از کودک برای بیان آنچه که شنیده است بسیار مفید است. 

۸- مطالعه کردن والدین 

با توجه به اینکه والدین یکی از الگو های رفتاری، فرزندان به شمار می ‌‌آیند در صورتی که فرزندان آنها را در حال مطالعه کتاب مشاهده کنند ترغیب می ‌شوند به بهبود مهارت خواندن خود توجه کنند. 

۹- سفر مطالعاتی 

یکی دیگر از فعالیت های موثر و در عین حال سرگرم کننده در مرتفع کردن اختلال خواندن، حضور در کتابخانه‌ ها و آشنا شدن با کتب حوزه کودک است تا زمینه علاقه مند شدن کودک میسر گردد. 

۱۰- استفاده از بازی برای توضیح روابط بین کلمات 

در صورتی که از بازی و فعالیت های مشابه برای تشریح روابط بین کلمات استفاده شود، بازدهی بیشتری مشاهده می ‌شود به طور مثال در هنگام گردش های خیابانی می ‌توان با مشاهده تابلو ایست به آموزش کلمات مرتبط مانند ایستگاه، ایستادن و ایستاده پرداخت سپس از کودک درخواست شود که به تکرار آنها و توضیح روابط آن ها بپردازد. 

۱۱- به کارگیری اپلیکیشن های موبایلی 

خوشبختانه با توجه به پیشرفت علم، اپلیکیشن های بسیاری طراحی شده ‌اند که به رفع مشکلات مرتبط با اختلال خواندن کودک کمک می‌کنند تا در عین سرگرم شدن و با به کارگیری حواس، بهبود مهارت ها صورت گیرد.

نقش معلم در رفع اختلال خواندن 

پیشنهاد می‌شود که برای تسریع در نتیجه گیری روش های درمانی حتما پس از تشخیص قطعی اختلال خواندن در کودک، حتما معلم را در جریان بگذارید. زیرا این گروه از کودکان برای موفقیت در این مسیر نیاز دارند که حتما در منزل و مدرسه از امکانات ویژه‌ ای برخوردار باشند از جمله: 

  • کتب صوتی 
  • استفاده بیشتر از تمارین و جداول تصویری
  • نوشتن درشت حروف در متون 
  • استفاده از نشانگر کلمات (book marks) برای گم نکردن کلمات 
  • تخصیص زمان اضافه برای بهتر خواندن و یا نوشتن درست
  • امکانات آموزشی متناسب با شرایط کودک
  • توجه به زمان آموزش 
  • تناسب تمارین و فعالیت ها با سطح اختلال کودک 
  • تشریح راحت و درست مفاهیم درسی 
  • روابط حسنه بین معلم و دانش آموز  

همانطور که گفته شد هر کودک ممکن است یکی از علائم رفتاری و شواهد را نشان دهد که برای تقسیم بهتر به صورت جزئی به انواع مشکلات در زمینه خواندن پرداخته ‌ایم و تکنیک های درمانی متناسب نیز ذکر شده ‌اند.

 

انواع مشکلات در مهارت خواندن و راهکار درمانی  

۱- آینه خوانی یا وارونه خوانی 

مانند نقص در استفاده از کلمات مشابه مانند به کار بردن کلمه "دود" به جای "دور" 

علت استفاده از آینه خوابی

  • الف- نقص در تکامل رشدی حرکات چشم های کودکان
  • ب- ضعف در غلبه نیمکره های مغزی
  • ج- عدم درک تاثیر جا به ‌جایی حروف بر مفهوم کلمات 
  • د- نبود رشد مطلوب 
  • ه- به کار گیری تکنیک های آموزشی نامناسب 
  • و- نبود تمرکز و توجه لازم 
  • ه- وجود اختلالات عصبی

راهکار های درمانی

 

  • ۱- تاکید بر تکنیک آموزش خواندن از راست به چپ
  • ۲- قرار دادن انگشت زیر کلمه توسط والدین و خواندن حرف به حرف آن
  • ۳- ترسیم خط زیر کلمات و عبارات برای توجه بیشتر کودک
  • ۴- هماهنگ کردن سرعت خواندن با قرار دادن انگشت زیر کلمات
  • ۵- ترسیم فلش زیر کلمات و عبارات
  • ۶- بیان کلمات با صدای رسا توسط معلم
  • ۷- به کارگیری تخته مغناطیسی و یا حروف زبر و برجسته برای تقویت حواس لامسه
  • ۸-نوشتن تلفظ درست کلمات بر بالای آن (روز، زور)
  • ۹- حذف ناخواسته حروف یا کلمات

علت‌ انجام این راهکار

 

  • ناتوانی در شناسایی درست کلمات و نقص عملکردی در تجزیه اصوات برای تلفظ درست
  • عادت کردن به برخی روش های قدیمی و بدون بازده

تمامی کودکانی که دچار حذف ناخواسته حروف و با کلمات می گردند به یک علت آن را انجام نمی دهند. برای درک درست علت آن می توان با انتخاب دو متن که از نظر درجه سختی متفاوت هستند به کودک داده شود سپس به مقایسه تعداد کلمات حذف شده پرداخت. 

 

در صورتی می توان عامل بروز حذف کلمات را به عادات نادرست مرتبط دانست که کودک تعداد مشابهی از کلمات را در هر دو متن حذف کرده باشد. 

اما در مواردی کودکان به علت ناتوانی در شناسایی واژگان و یا ناتوانی در بخش و صدا کشی کلمات زیادی را در متن سختر حذف می کنند که در صورت تکرار و تمرین این مشکل مرتفع می گردد.

راهکار های درمانی

  • جلب نظر کودک به کلمات حذف شده و تصحیح آن ها
  • استفاده از کاغذ راهنما و یا انگشت برای افزایش توجه
  • بهبود مهارت روان خوانی با خواندن گروهی متون
  • عدم مقایسه و سرزنش کودک

۳- استفاده از کلمات مشابه به جای یک دیگر

 

در مواردی کودکان به علت ناتوانی در تلفظ برخی کلمات سعی می کنند که افعال مشابه را به کار ببرند. به طور مثال کودک در جمله خود به جای کلمه "داد" از فعل مشابه "دارد" استفاده می کند.

علت این کار

  • ۱- بی دقتی
  • ۲- عدم شناخت کافی کلمات

راهکار های درمانی

 

در مواردی که ‌کودک به علت بی دقتی به جایگزین گردن کلمات می پردازد می توان با استفاده از راهکار هایی مانند خواندن گروهی متون، ضبط صدای کودک و تکرار آن، توجه و نظر بیشتر کودک را جلب کرد اما در مواردی که کودکان به علت عدم شناخت درست کلمات دچار اشتباه می شوند می توان از راهکار های دیگری استفاده کرد مانند:

  • تهیه کارت از کلمات پر اشتباه
  • تاکید بر بخش کشی و توجه به اصوات
  • بیان ناقص کلمات و تکمیل آن توسط کودک
  • کمک به افزایش اعتماد به نفس و روحیه کودک

۴- تکرار کلمات یا عبارات

 

علت استفاده از این کار

  • الف- نا آگاهی از تمامی دایره لغات و نقص در بیان و ترکیب درست اصوات حروف آن ها
  • ب- استفاده از روش ها و عادات نا مطلوب

راهکار های درمانی

 

  • الف- جلب توجه و تمرکز کودک به واژه یا عبارت تکرار شده
  • ب- انجام تمارین به صورت گروهی با سایر هم سن و سالان
  • ج- فراهم کردن فرصت برای افزایش مطالعه
  • د- توجه به درجه سختی متون (نخست تمارین از متون ساده شروع کرده سپس با افزایش مهارت به درجه سختی آن ها افزوده گردد)
  • ه-  افزایش سرعت خواندن با قرار دادن انگشت در زیر کلمات برای افزایش دقت و توجه

۵- افزودن کلمات به جمله

 

علت این راهکار

  • الف- ناتوانی در درک درست مفاهیم
  • ب- بی دقتی و نبود توجه کافی به مفاهیم

همیشه افزودن کلمات به متن خبر از وجود اختلال ندارد زیرا برخی از کودکان به دلیل آگاهی عمومی بالا کلمات مرتبطی را به جملات می افزایند اما زمانی باید نگران شد که کودک کلمات بی معنی را به جمله می افزاید که خبر از ناتوانی در درک مفاهیم می دهد.

 

راهکار های درمانی

  • الف- آشنا کردن کودک با سایر لغات و کلمات هم خانواده
  • ب- کمک به کودک برای تشریح تصاویر کتاب ها و روایت داستان
  • ج- درخواست از کودک برای اشاره به جزئیات متون
  • د- تبادل نظر درباره مفاهیم مطالب داستان ها
  • ه- حضور در جلسات گروهی و روخوانی متون

۶- مکث و خواندن کلمه به کلمه متون

 

برخی از کودکان در زمان روخوانی متون با مکث زیاد کلمه به کلمه آن را می خوانند که بر معنی مطلب نیز اثر می گذارد.

علت این راهکار

  • الف- نقص در شناسایی درست کلمات
  • ب- ناتوانی در درک درست مفاهیم
  • ج- عادت های نادرست در زمینه استفاده ار مهارت های گفتاری

راهکار های درمانی

 

  • الف- توجه به درجه سختی متون منتخب برای کودک
  • ب- تهیه کتاب داستان هایی با مضامین ساده
  • ج- بهبود مهارت های خواندن به ویژه در زمینه شناخت بهتر کلمات
  • د- استفاده از کارت های مصور
  • ه- اجرا متون به صورت داستان و نمایش
  • و- بیان داستان و کتاب های مهیج با صدای بلند
  • ز- شعر خوانی و تکرار مطالب
  • ح- حضور در جلسات روخوانی گروهی با سایر هم سن و سالان

سایر روش های تقویت کننده مهارت خواندن

 

  • مطالعه متن های گلچین شده
  • استفاده از روش چند حسی (فرنالند)
  • تهیه کتاب مورد علاقه کودک و نوشتن خلاصه آن در آخر
  • داستان نویسی
  • بیان داستان های کوتاه
  • پاسخ به سوالات مرتبط با داستان
  • تکمیل نقطه چین ها
  • به کار گرفتن ماز
  • نقاشی کردن و رونوشت برداری از مطالب
  • به کارگیری فعالیت های مرتبط با رمز گردانی
  • انجام تمارین کمک کننده به حفظ حروف الفبا
  • صدا سازی و واژه سازی
  • استفاده از تصاویر مرتبط
  • تقویت و افزایش هماهنگی بین اجزای بدن مانند دست و چشمان با کمک بازی دارت

همان طور که اشاره کردیم درمان و پیگیری راهکار های درمانی اختلال خواندن اهمیت ویژه ای دارد زیرا ممکن است کودک با سایر مشکلاتی همچون اختلال بیش فعالی، نقص در پردازش اطلاعات، مشکل شنیداری، بینایی و... نیز درگیر باشد که بر کیفیت زندگی او تاثیر دارد و نیاز است حتما با مراجعه به پزشک متخصص از میزان آن مطلع گشت تا کودک از عواقب عدم درمان مانند کاهش اعتماد به نفس در امان بماند‌.



:: برچسب‌ها: تشخیص علائم اختلال یادگیری , علائم اختلال یادگیری , اختلال یادگیری ,
:: بازدید از این مطلب : 351
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 بهمن 1401 | نظرات ()