علت پیر گوشی و راه درمان آن چیست؟
نوشته شده توسط : iran samak

چه کنیم که سلامتی بیشتری داشته باشیم و دچار بیماری‌های زودرس نشویم؟ به‌نظر می‌آید که این سوال یکی از مهم‌ترین سوال‌هایی است که همه باید از خود بپرسند. یکی از بیماری‌هایی که ممکن است در سنین پایین برای افراد اتفاق بیفتد، پیر گوشی است. علت پیر گوشی زودرس را می‌توان در گوش دادن به موسیقی‌ با صداهای بلند پیدا کرد. استفاده از هندزفری و هدفون برای آهنگ گوش دادن، کار نامناسبی نیست، اما اگر با اصول و قواعد انجام نشود، می‌تواند مشکلات بسیار بزرگی را ایجاد کند.

پیری گوش برای افراد مسن و سالخورده امری طبیعی بنظر می‌رسد، اما اگر هر شخصی در سنین پایین مراقب گوش‌‌هایش باشد تا آسیبی متوجه آنها نشود، حتی در میانسالی هم می‌تواند گوش‌هایی سالم و با کیفیت داشته باشد. پیشنهاد می‌کنیم اگر جوان هستید مراقب گوش‌هایتان باشید تا بتوانید در سنین میانسالی هم از آنها استفاده کنید و همچنین پیشنهاد می‌کنیم اگر سن پیری باعث کم‌شنوایی یا ناشنوایی‌تان شده، استرسی نداشته باشید و هر چه زودتر به درمان و معالجه‌ی آن بپردازید. برای آگاهی از ارزیابی شنوایی بزرگسالان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

پیر گوشی چیست ؟

پیر گوشی یا افت شنوایی مشکلی رایج در سن پیری است و با از دست دادنِ به تدریجِ شنوایی گوش‌ها اتفاق می‌افتد. این مشکل با افزایش سن بیشتر شایع می‌شود، به این صورت که از هر سالمند ۶۵ ساله‌ به بالا، ۳ نفر مبتلا به این عارضه هستند. اما به هر حال می‌شود علت پیر گوشی را پیدا کرد و از ایجاد آن جلوگیری نمود.

بسته به شرایط مختلف، علت‌های زیادی می‌توانند دلیل پیر گوشی افراد باشند‌ اما بیشتر این موارد به خاطر تغییرات زیادی که در قسمت داخلی گوش، داخل گوش میانی و امتداد مسیری که عصب‌ها به مغز می‌رسند اتفاق می‌افتد.

از دیگر مواردی که پیری گوش را به همراه می‌آورند عبارت‌اند از: از بین رفتن سلول‌های مو که گیرنده‌هایی حسی داخل گوش هستند، سالخوردگی، مشکلی که از بستگان به ارث رسیده است، بودن در محیط‌هایی پر سر و صدا مثل محیط‌های موسیقی، بیماری‌های قلبی یا دیابتی و عوارض پس از مصرف برخی از داروها مانند‌ آنتی‌بیوتیک و آسپرین.

 


علت پیر گوشی در جوانی چیست؟

علائم پیرگوشی چیست؟

علائمی که نشان می‌دهند فرد به پیرگوشی مبتلا شده است عبارت‌اند از:

  • شنیدن صدا به صورت غیر واضح و نامفهوم
  • دشوار بودن تشخیصِ صدای “ت” و “س”
  • دشوار بودن درک مکالمات، مخصوصا صدایی که در پس زمینه وجود داشته باشد
  • تشخیص راحت‌تر صدای آقایان نسبت به صدای خانم‌ها
  • احساسِ بلند و آزاردهنده بودن برخی از صداها
  • صدا دادن گوش یا همان سوت کشیدن و وزوز در یکی از گوش‌ها یا هر دو

پیرگوشی را چگونه تشخیص می‌دهند؟

برای تشخیص پیر گوشی افراد، پزشک باید با استفاده از اتوسکوپ، به مشخص کردن محدوده‌ی شنوایی گوش بپردازد. به این صورت که کانال گوش خارجی را بررسی می‌کند تا مطمئن شود دچار التهاب و عفونت نشده باشد. سپس با استفاده از آزمون آژوگرام به بررسی و تشخیص پیرگوشی می‌پردازد. این آزمون به این صورت عمل می‌کند که صداهایی را از طریق هدفون‌های مخصوص، در گوش فرد پخش می‌کنند، سپس فرد باید با شنیدن هر صدایی، به فشار دادن دکمه‌ای مخصوص بپردازد.

بعد از تشخیص دادن پیر گوشی، باید به تشخیص علت پیر گوشی هم پرداخته شود، تا با رعایت کردن آنها کسی به پیرگوشی مبتلا نشود.‌

 


علت پیرگوشی و درمان آن چیست؟

درمان پیرگوشی

اگر فردی متوجه شد به پیرگوشی دچار شده است، ابتدا باید به به یک سری از فاکتورها دقت کند و بعد از بررسی کردن آنها و سنجش شرایط موجود، به درمان این مسئله بپردازد. این فاکتورها عبارت‌اند از، سن فرد، تاریخ پزشکی و سلامت کلیِ بدن، شدت بیماری، زمان استفاده از روش‌های درمانی، فاصله‌ی بهبودی و اولویت فرد برای استفاده‌ی هر کدام از روش‌های درمانی.  برای آگاهی از ارزیابی شنوایی بزرگسالان, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

گزینه‌های درمان برای کسانی که به این عارضه دچار شده‌اند و مشکل ناشنوایی‌شان مربوط به سن آنها است، عبادت‌تند از:

آموزش در گفتار، استفاده از تکنیک‌هایی که از رویش موهای اضافه در قسمت بیرونی گوش جلوگیری می‌کنند، دستگا‌ه‌های جانبی و تکنولوژی‌هایی که متن را تبدیل به گفتار می‌کنند، و سمعک.

سمعک مناسب سالمندانی است که عصب شنوایی ندارند و نمی‌توان شنوایی آن‌ها را با استفاده از دارو و جراحی حل کرد. سمعک صداها را برای این افراد تقویت می‌کند و آنها می‌توانند صداهای با کیفیت‌تر را راحت‌ بشنوند.

اگر به خرید سمعک نیاز داشتید، می‌توانید قیمت سمعک و خصوصیات سمعک‌ها را از مکان‌های مربوطه سوال کنید و خرید خوبی داشته باشید. خرید سمعک در تهران می‌تواند خیال شما را از بابت خرید سمعک دلخواهتان راحت کند، زیرا فروشگاه‌های تهران، هم تنوع بیشتری دارند و هم از کیفیت بیشتری برخوردار هستند.

نکته‌ای که لازم به ذکر است، این است که اگر سمعکی دارید که احساس می‌کنید کارایی خود را از دست داده است، می‌توانید با مراجعه به مراکز تعمیر سمعک طنین سمعک شانس خود را امتحان کنید و به تعمیر آن بپردازید. تعمیر سمعک به جای خرید دوباره‌ی سمعک، تا حد زیادی شما را از صرف هزینه‌های زیاد در امان نگه می‌دارد.

جهت تعمیر سمعک با کلینیک طنین سمعک تماس حاصل نمایید.

مشاهده اطلاعات تماس

شماره تماس: ٢
-٦٦٩٦٢٩٥١(۰۲۱)

پیرگوشی و میانسالی

درصد کم شنوایی در ایران را می‌توان ۴ درصد، یعنی یک نفر از ۲۵ نفر را معرفی کرد. این درصد برای افراد‌ ۶۵ تا ۷۰ سال، ۳۰ تا ۳۵ درصد و برای افرادی که سنیی بیتشتر از ۷۰ سال دارند، ۴۰ تا ۵۰ درصد است. لازم به ذکر است که پیرگوشی هیچ ربطی به نژاد و جنسیت ندارد. البته می‌توان گفت که مردان چون بیشتر در معرض سر و صدا قرار می‌گیرند، پیرگوشی در آنها بیشتر است.

برای جلوگیری از کم شنوایی در میانسالی چه باید کرد؟

کسانی که سنشان رو به افزایش است و از کم‌شنوایی و ناشنوایی ترس دارند می‌توانند با جلوگیری کردن از این مشکل در شرایط آن قرار نگیرند. این افراد باید برای جلوگیری از مشکلات شنوایی از صداهای بلند اجتناب کنند، و همچنین با استفاده از گوشی‌های مخصوص اجازه ندهند شنوایی‌شان تحت تاثیر قرار بگیرد و ضعیف شود.

زندگی با پیر گوشی

افرادی که دچار بیماری پیرگوشی هستند باید همواره تحت درمان باشند. دقیقا مانند کسی که بینایی کمی دارد و مدام از عینک استفاده می‌کند، باید از روش‌های درمانی‌ای که پزشک تشخیص داده است استفاده کنند؛ اگر پزشک به تشخیص علت پیر گوشی پرداخت  و سمعک را تجویز کرد، بیمار باید از سمعک استفاده کند تا پیرگوشی‌اش درمان شود.

ما انواع سمعک های مختلفی داریم مانند سمعک زیمنس، سمعک نامرئی، سمعک هوشمند دیجیتال و… که با مراجعه به کلینیک طنین سمعک می توانیم شنواییتان را ارزیابی کنیم و سمعک مناسب را انتخاب کنیم.

درمان کردن پیرگوشی مسئله‌ای است که بسیار حائز اهمیت است، زیرا توجه نکردن به درمان آن، می‌تواند مشکلات پیچیده‌تر و حادتری مانند افسردگی، گوشه‌گیری، اضطراب و شنوایی بدتر را به همراه داشته باشد. بنابراین فرد باید به محض احساس کم‌شنوایی به معاینه و معالجه‌ی آن بپردازد.

 


با پیر گوشی باید زندگی کنیم

پیر گوشی زودرس (پیرگوشی در جوانی)

مشکل کم شنوایی یا ناشنوایی باید از سنین ۱۸ تا ۴۹ سال به‌عنوان یک هنجار شناخته شود و بوجود بیاید. اما با ابراز تاسف فراوان، مشکل کم شنوایی و ناشنوایی را در سنین کمتر هم مشاهده می‌کنیم. دلیل شایعی که باعث این مشکلات در این سنین کم است، عبادت است از گوش دادن به صداها و موسیقی‌های بلند با استفاده از هدفون‌ها و هندزفری‌های با کیفیت.

صداهای بلند باعث ایجاد آسیب‌های بسیار جدی به گوش می‌شوند. استفاده از هدفون‌ها و هندزفری‌ها باعث می‌شوند صدا تا ۱۱۵ دسی‌بل به گوش فرد برسد که برای شنوایی بشدت مضر است؛ زیرا به سلول‌های گوش آسیب جدی وارد می‌کند و باعث پیر گوشی زودرس می‌شود.

 


علت پیر گوشی و نکاتی که باید بدانیم و رعایت کنیم

نکاتی راجع به پیر گوشی

  • افت شنوایی یا به اصطلاح پیرگوشی‌ای که با افزایش سن اتفاق می‌افتد، یک مسئله‌ی رایج در سنین پیری است که در هر دو گوش به تدریج اتفاق می‌افتد.
  • اگر به طور ناگهانی یک کم‌شنوایی شدید را احساس کردید، به سرعت به مراقب بهداشتی‌ مخصوص‌تان مراجعه کنید زیرا ممکن است مشکل بزرگ‌تری دلیل این کم‌شنوایی ناگهانی باشد.
  • برای مراقبت از سلامت‌تان مواظب باشید در مکانی قرار نگیرید که صداهای بسیار بلند به گوشتان آسیب بزند.
  • یادتان باشد که کم شنوایی و ناشنوایی حالتی نیست که به راحتی جبران‌پذیر باشد؛ به همین دلیل مراقبت‌های لازم را‌ از آن انجام دهید.
  • یادتان باشد قبل از مراجعه به مطب پزشک، همه‌ی سوالات لازمی که می‌خواهید بپرسید را آماده کنید و لزوما با شخصی بروید که تنها باشید.
  • در هنگام ملاقات با پزشک، توصیه‌های پزشک و نحوه‌ی استفاده از داروها را حتما یادداشت کنید.
  • اگر پزشک تاریخ دیگری برای مراجعه برای‌تان در نظر گرفت، حتما آن‌را یادداشت کنید تا در زمان مقرر به قرار برسید.

افراد باید همواره به محافظت از اعضا و جوارح خود بپردازند، زیرا علاوه بر اینکه بیماری‌ها باعث درکِ درد و ناراحتی می‌شوند، باعث می‌شوند فرد به جای قدردانی و تشکر از نعماتی که دارد، مدام در حال گله و شکایت و ناسپاسی باشد.

بهتر است برای خودمان یادآوری کنیم که شنیدن باعث ارتباط گرفتن با افراد و ابراز وجود در جامعه می‌شود؛ اگر به آن فکر کنیم متوجه می‌شویم که خوب شنیدن نعمت بسیار بزرگی است که تا زمانی که در معرض کم‌شنوایی قرار نگیریم وجود آن‌را ارزشمند نمی‌دانیم. بنابراین بیایید از این به بعد سعی کنیم علاوه بر قدردانی از چیزهای خوبی که داریم، از آنها درست استفاده کنیم.

امیدواریم هیچ‌گاه در این شرایط قرار نگیرید، اما اگر روزی به هر دلیلی کسی در معرض کم‌شنوایی قرار گرفت، بهتر است ابتدا به کمک پزشک، علت پیر گوشی را متوجه شود و سپس‌ به فکر راه درمان برای آن باشد. برای حل کردن مشکلات شنوایی می‌توانید به متخصصین گوش و حلق و بینی و همچنین متخصص شنوایی شناسی مراجعه کنید.

منبع:

https://taninsamak.com/%d8%b9%d9%84%d8%aa-%d9%be%db%8c%d8%b1-%da%af%d9%88%d8%b4%db%8c-%d9%88-%d8%b1%d8%a7%d9%87-%d8%af%d8%b1%d9%85%d8%a7%d9%86-%d8%a2%d9%86-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/





:: بازدید از این مطلب : 235
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 4 شهريور 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: